Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    O te kłucia są okropne. Miałam je już kilka tyg ptzed terminem ale tak sporadycznie. Najgorzej na końcówce wieczorami. Siedze sobie a tu nagle jakby ktoś tysiąc igieł wbijal mi w krocze 🥺 za dnia także. Idę z córką na spacer a tu nagle bach i ból w kroczu. Musialam wtedy stanąć bo iść się nie dało. Ale to dobry znak. Główka schodzi stopniowo do kanału ✊
    Mam nadzieję, że te bóle to oznaki zbliżającego się rozpakowania 🙏🏻🥺

Mgdra, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 11 listopada 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Ja też czekam na nowe dzieciątko na forum 😊🤞

Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Jest lepiej, szyjka ma 2.7cm, ale jak lekarz nacisnął na brzuch to momentalnie się skróciła do 2.3cm jak wcześniej. Mam odpoczywać dalej, mogę wykonywać tylko lekkie czynności, zakaz spacerów i zakupów.

Wiem, że pomiary usg mają swoją granicę błędu, ale nie daje mi spokoju ta większa główka dziecka. Miała z was któraś różnicę ponad 2 tygodnie? Czy jakby dziecko mialo wodogłowie to byłoby to od razu widać na usg? Wrzucam wam zdjęcie do lepszego podglądu.

20221107-154946.jpg
    U Nas od chyba 3 miesięcy główka zawsze większa o 2-2,5tyg 😃 Rośnie cały czas miarowo. Narzeczony ma dużą głowę, więc to zapewne dlatego, lekarze nie kazali się martwić 😊

Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 11 listopada 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Tylko ze ja oprócz tych bóli żołądkowych i skręcania to się mecze już nie wiem który tydzień z zaparciami 🙈

Dzisiaj mam jakiś zjazd nastroju i to gruby…
    Tak mi już ciężko fizycznie, czuje się jak słonica, wszystko mnie boli (mam nawet wrażenie, ze mi kolana już wysiadają bo tak bolą jak stoję/ siadam/wstaje) o kostkach nawet nie wspominam 🙄
    I tak jakoś mi się przykro tez zrobiło, ze nic się nie zanosi ze muszę na ten szpital jechać…mam ciagle z tylu głowy, ze moja przyjaciółka w czerwcu jak przyjechała tez na wywoływanie to trzy razy jej kroplówkę podłączali za każdym razem nic nie ruszyło, wiec postanowili ze zrobią cesarkę. Niby wiem, ze nic strasznego, ale ja jakoś tak panicznie się boje tego cięcia i mam to jakoś z tylu głowy 🙈
    No dzisiaj jakoś totalnie nie mój dzień, przepraszam za taki żal post 🙈😩
    Ja po tej nocy też mam kryzys, już była histeria i zanoszenie się płaczem w ramionach mojego M. :( Ale oczyścilam się, byliśmy na spacerze, zjadłam loda i mi lepiej 😪

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok, wieczorem dobrze się czułam także nigdzie nie jechaliśmy ☺️
    Dzisiaj brak apetytu, zmęczenie brzuch mi się czasami spina i plecy trochę bolą ale nie jest źle ☺️

Mgdra, Olo323, Blondyna.B, Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U mnie wszystko ok, wieczorem dobrze się czułam także nigdzie nie jechaliśmy ☺️
    Dzisiaj brak apetytu, zmęczenie brzuch mi się czasami spina i plecy trochę bolą ale nie jest źle ☺️

No to dobrze, ze się uspokoiło 😊

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ♥️
    34 tc czas start. 4 tygodnie i 💣 mam nadzieję 😅
    Coś się ociągacie, rodzić nam tu.

Poziomka9204, Olo323, Blondyna.B, Grażyna1820, Kalli95, KlaraJa, Angelaaaa, Domi_naturelover, Chrupka , Paulina666 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna nocka z głowy 🙄
    Trochę mnie pomęczył „prądy” i ogólnie spokój🙃
    Nie mniej, chyba jakoś sobie uspokoiłam głowę, ze co ma być to będzie i czekam dalej cierpliwie 🤷‍♀️

Grażyna1820, Angelaaaa, Blondyna.B, Mgdra, Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o 22 mocniejsze bóle złapały i prądy do krocza ale szybko przeszło 😅
    Ciekawe czy będzie chciała wyjść przed CC 🤔😜

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w ciąży donoszonej 🥰
    To już, to zaraz, mam łzy w oczach ze wzruszenia, już ostatnia prosta ❤️🥹

Blondyna.B, KlaraJa, Angelaaaa, Milixx, Nati94, Poziomka9204, Chrupka , Olo323, Grażyna1820, Kalli95, Mgdra, Paulina666, Kluska95 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na Wasze bobaski ❤️

Domi_naturelover, Angelaaaa lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Witamy się w ciąży donoszonej 🥰
    To już, to zaraz, mam łzy w oczach ze wzruszenia, już ostatnia prosta ❤️🥹

Ten 37 tydzień to tak cieszy i właśnie wzrusza ❤️🥹
    Niedługo będziesz Antosia tulić w ramionach 😍

Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę tylko sprawdzić czy mamy już jakiegoś bobasa ale jakiś tu niepokojący spokój 🙈

Grażyna1820, Poziomka9204, Kalli95 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Wchodzę tylko sprawdzić czy mamy już jakiegoś bobasa ale jakiś tu niepokojący spokój 🙈
    Może cisza przed burzą 😃

Angelaaaa, Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam aż Olo urodzi bo to jej kolej 😂

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie totalnie odpuściłam „poród” już jestem przygotowana na ten pobyt w szpitalu i wywoływanie🤷‍♀️
    Przepakowałam się w jedna walizkę, bo bez sensu brać dwie torby jak i tak będę w szpitalu..
    Dziś zrobiłam małe zakupy spożywcze i odpoczywam, stwierdziłam, ze nie ma sensu na siłę sprzątać, spacerować jak nie mam siły, bo to i tak nic nie daje 🤷‍♀️
    Także miłej soboty 🥰

Grażyna1820, Nati94, Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja czekam aż Olo urodzi bo to jej kolej 😂

Coś czuje, ze mnie wyprzedzisz 🫢😂

Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Coś czuje, ze mnie wyprzedzisz 🫢😂

A ja właśnie nie 😁 niby każdy mówi że urodzę dzisiaj i tak mija już 3 dzień 🙈
    Nastawiam się że za tydzień w niedzielę muszę stawić się w szpitalu 😞

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Ja sobie totalnie odpuściłam „poród” już jestem przygotowana na ten pobyt w szpitalu i wywoływanie🤷‍♀️
    Przepakowałam się w jedna walizkę, bo bez sensu brać dwie torby jak i tak będę w szpitalu..
    Dziś zrobiłam małe zakupy spożywcze i odpoczywam, stwierdziłam, ze nie ma sensu na siłę sprzątać, spacerować jak nie mam siły, bo to i tak nic nie daje 🤷‍♀️
    Także miłej soboty 🥰
    Może będzie tak, że jak odpuścisz to nagle urodzisz 😅
    Ehh jak ja bym chciała być w 37+0 i działać żeby wywołać. A tak czekam 🤣 ale w sumie spoko, bo wszystko dalej w powijakach. Ściągnęłam listę z torbą do porodu z mojego szpitala ale i tak robię po swojemu 🙈
    Domi, działaj 🙂

Olo323, Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale akcja 😂
    Niestety nie rodzę, ale chyba skręciłam kostkę albo bardzo mocno coś sobie naciągnęłam 😳
    Byłam w odwiedzinach u rodziców i podeszłam wyrzucić butelkę do tych kontenerów i nie zauważyłam, ze jest krawężnik i zsunęła mi się noga przez co jakbym „upadła” na lewa nogę, która mi się wykrzywiła właśnie w kostce i gdyby nie wielki kontener na śmieci to wylądowałabym na twarzy na ziemii 🙈
    Ból jak stopięćdziesiat, zrobiło mi się gorąco, dosłownie popłakałam się z bólu 🙈 długo nie mogłam stapnac na tej lewej nodze, popłakałam się ze strachu, bo pierwsza myśl „złamana, boze co z nami zrobią? Cesarka później zdjęcie/zajmą się noga?” 😱
    Finalnie złamana na pewno nie jest, bo mogę na niej stanąć, ale ból straszny, kostka spuchła i sinawa 🙄😕

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny, ale akcja 😂
    Niestety nie rodzę, ale chyba skręciłam kostkę albo bardzo mocno coś sobie naciągnęłam 😳
    Byłam w odwiedzinach u rodziców i podeszłam wyrzucić butelkę do tych kontenerów i nie zauważyłam, ze jest krawężnik i zsunęła mi się noga przez co jakbym „upadła” na lewa nogę, która mi się wykrzywiła właśnie w kostce i gdyby nie wielki kontener na śmieci to wylądowałabym na twarzy na ziemii 🙈
    Ból jak stopięćdziesiat, zrobiło mi się gorąco, dosłownie popłakałam się z bólu 🙈 długo nie mogłam stapnac na tej lewej nodze, popłakałam się ze strachu, bo pierwsza myśl „złamana, boze co z nami zrobią? Cesarka później zdjęcie/zajmą się noga?” 😱
    Finalnie złamana na pewno nie jest, bo mogę na niej stanąć, ale ból straszny, kostka spuchła i sinawa 🙄😕

Ojej pierwsze co mówię o może będziesz rodzić 🙈😅
    Można rodzić naturalnie z nogą w gipsie jak cos bo kuzyna żona rodziła 🤭
    Kurczę co za pech, będziesz jechać na pogotowie z kostką ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ