Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo jak u Ciebie? Angela?

Ja się uparłam na zmianę imienia i będzie zmiana imienia🙈 Paweł mówi, że nie, ale ja nie mogę oswoić się z dłuższą formą imienia i nie pasuje mi do Alicji i Liliany. No i w poprzednich ciążach nie miałam wątpliwości co do imion, a teraz mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 16:04

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny, ochłonęłam i się odzywam..
    Moja historia nadaje się naprawdę żeby poszła w „internet” przez ten ból i Wasze rady stwierdziłam, ze może faktycznie lepiej sprawdzić nogę. Pojechaliśmy do szpitala w moim mieście (i już wiem naprawdę skąd takie najgorsze są opinie o tej placówce((nie tylko u nas w mieście, ale i okolicach)) najpierw na sorze, jak zobaczyła mnie z brzuchem pani na rejestracji- powiedziała, ze pomyliłam szpitale, bo szpital polozniczo-ginekologiczny jest w innym miejscu (🤦‍♀️) powiedziałam, ze przyszłam z kostka, bo się przewróciłam- już była niezadowolona.
    W kolejce czekałam prawie półtorej godziny, gdy weszłam do gabinetu zobaczyłam znudzonego lekarza (naprawdę niemal miał na twarzy wypisane „nie chce mi się”) po wywiadzie i zobaczeniu nogi- zniknął naprawdę na pół godziny (!) po czym wrócił i powiedział, ze mam jechać do szpitala w miejscowości albo X albo Y bo dziś na dyżurze nie ma ani chirurga ani ortopedy i nikt mi nogi nie zbada dziś, a on mi nie zleci rtg bo jestem w ciąży, zreszta w tamtych szpitalach jak coś jest na miejscu oddział ginekologiczny i położniczy, wiec lepiej jechać tam a ta noga średnio wyglada, wiec lepiej sprawdzić ( poważnie🤡)
    No wiec pojechaliśmy do szpitala, w którym chce rodzic, przy okazji mąż stwierdził, ze wrócimy się po torbę do szpitala w razie czego. Co trzeba przyznać w tym szpitalu tu działają jak w leśnej górce😅 uwijają się jak pszczółki, wiec od razu poproszono mnie do gabinetu- tu trafiłam na młodego i przerażonego lekarza (nie mam mu za złe, bo rozumiem, ze kobieta w ciąży to wyzwanie) oczywiście tez zniknął na jakieś 20 minut 🙈 wrócił z ortopeda, ta pani obejrzała nogę i powiedziała, ze nie zrobią mi rtg (i tak bym się nie zgodziła) ale zrobią mi usg kostki. Usg robił mi jeszcze inny lekarz i stwierdził, ze „najprawdopodobniej” (naprawdę użył tego słowa) mam naderwana torebkę stawową ale w poniedziałek będzie ordynator i on mnie zbada 🙈🤡
    Nie wiedzieli naprawdę co ze mną zrobić- czy położyć mnie na chirurgii czy ginekologicznym.. finalnie stwierdzili, ze na ginekologicznym zawsze bezpieczniej. Zadzwonili po położne żeby mnie przyjechały ich miny zdziwienia nie zapomnę nigdy 🙈😅 chyba było 3 w nocy jak mnie położyły, sprawdziły tylko tętno małego, poprosiłam o coś przeciwbólowego i dostałam te zimne okłady. Małe szczęście takie, ze nie wiedziały gdzie położyć, żeby nie robić rabanu to dostałam izolatkę- wiec jak zostałam już sama mogłam się wypłakać bez wstydu.. jak przeciwbólowe zaczęło działać to z tych nerwow i bólu poszłam spac.
    Dziś od rana dostałam znów zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzakrzepowy, świeże okłady na nogę. Ktg w normie, oczywiście brak najmniejszych skurczy. Czekam na badanie usg, ale chyba poczekam bo podobno „wpadły” dwie pilne cesarki. Jutro przeniosą mnie na „normalna” sale i zadecydują co ze mną zrobić 🤷‍♀️
    Także- draaaamaaat 🤯🤡
    Trzymaj się Kochana ❤️❤️❤️

Olo323 lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie nic raz boli raz nie 🙈 ale po obiedzie znowu miałam rozwolnienie także mam nadzieję że to jakiś znak 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

Ja się uparłam na zmianę imienia i będzie zmiana imienia🙈 Paweł mówi, że nie, ale ja nie mogę oswoić się z dłuższą formą imienia i nie pasuje mi do Alicji i Liliany. No i w poprzednich ciążach nie miałam wątpliwości co do imion, a teraz mam.
    O kurczę! Nad jakim myślisz?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

Totalnie Cię rozumiem, bo ja jakoś tez nie czuje żadnego imienia 🙈 sami do końca nie wiemy, mąż już się poddał i powiedział „wymysł coś” i jeszcze się śmieje, ze mam pamiętać, ze nie będę mogła co chwile zmieniać jak już się urodzi 😅 nad jakim się teraz zastanawiasz? 😊
    U nas cisza nic się nie dzieje, mały się wierci, na ktg żadnych skurczy 🤷‍♀️ kostka boli 🙈😅

Poziomka9204, Nati94 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem było tak samo 😆 przez pół ciąży był Czarek, później Dawid, Szymon, Michał. Nie wiedzieliśmy co wybrać. W szpitalu na opasce Misiek miał napisane " nazwisko Wiktora, syn Agaty K..." bo my nie po ślubie 🤣
    Za każdym razem jak wchodziła pielęgniarka po małego to nie wiedziała, do którego łóżka podejść. Szczczegolnie jak spałam😂😂 chodziły po oddziale i szukały bo ja inne nazwisko i syn inne 🙈 mimo, że mieliśmy zaświadczenie o uznanym ojcostwie to miały problem jak go wpisać w dokumenty 🤣

A o imieniu zdecydowałam jak Wysłałam Starego do USC po akt urodzenia. Powiedziałam, Michał bez drugiego imienia. I tak zostało. Teraz nie wyobrażam sobie, że mógłby miec inaczej na imię 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 17:45

Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas akurat odwrotnie bo jak raz wybrane imię to już nie chcemy zmieniać 😁 tak było z Majką i teraz będzie z Alicją ☺️ ale nie wiem jakie drugie imię dać 🙈

Nati94 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie..
    Wysłałam mężowi listę imion, które wybrałyśmy z Alą. Paweł jest na nie, ale ja- jeśli już coś postanowię- nie odpuszczę. Mamy dość proste nazwisko, takie hmm bardzo polskie, więc niestety mój faworyt- Oliwier- chyba odpada 😒
    Reszta to Arkadiusz, Dawid, Ernest, Franciszek, Hubert, Ignacy, Konrad, Piotr, Robert, Tymoteusz.🙈
    Angela, ja z dziewczynami też byłam pewna na milion procent imion🙈 teraz no nie mogę, Staś to śliczne imię, ale Stanisław ciągle mi nie pasuje.
    Najchętniej nazwałabym Piotr ale mój mąż ma obiekcje- mój brat ma tak na imię.
    Edit. No i uwielbiam imię Szymek, ale tak nazwaliśmy straconego synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 18:22

Poziomka9204, Olo323, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka jest zdecydowanie za Arkiem bo w przedszkolu ma takiego fajnego kolegę 😅 dziś będę czytać znaczenia imion i możliwe zdrobnienia, przezwiska i tysiąc razy sobie te imiona wypowiem w głowie. Mam nadzieję, że mąż się zdecyduje na zmianę razem ze mną.

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    To u nas akurat odwrotnie bo jak raz wybrane imię to już nie chcemy zmieniać 😁 tak było z Majką i teraz będzie z Alicją ☺️ ale nie wiem jakie drugie imię dać 🙈
    A chcecie dawać drugie? Ja jestem team ,drugie po dziadku/tacie itd, ale tak bez znaczenia nie daję. Sama mam Natalia po totalnie nikim i nie lubiłam tego nigdy 🙈

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pod koniec podobało jeszcze Witek-Witold i Julek-Julian. Mi akurat Stanislaw tez się podoba 😄

Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się Stanisław tez niesamowicie podoba, ale bratanek męża to Staś 😊 Szymek tez mi się taaak podoba, ale mąż Szymon (chociaż jemu nie przeszkadzało Szymon Junior😅) podoba mi się bardzo tez Filip- ale tak daliśmy naszemu psiakowi na imie 🙈
    Mamy dwa koty i psy i nasze zwierzaki maja ludzkie imiona i pamietam jak wtedy się śmialiśmy (a dziecko nie było w naszych planach jeszcze) ze jak będziemy mieć dziecko to będzie Reksiu albo jakiś Puszek, bo nie każdemu się podobało, ze zwierzaki maja ludzkie imiona 😅
    Gdy wybieraliśmy imiona to dla dziewczynki bez problemu, a tu jakoś nie umiemy wybrac żeby czuć to imie na 100%
    Wierze, ze jak zobaczymy synka to dostaniemy olśnienia😅

Sporym faworytem jest Maksymilian albo właśnie Julian (tylko tych drugich mam wrażenie, ze w naszym otoczeniu bardzo dużo😅)

Nati94, Poziomka9204, Kalli95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    A chcecie dawać drugie? Ja jestem team ,drugie po dziadku/tacie itd, ale tak bez znaczenia nie daję. Sama mam Natalia po totalnie nikim i nie lubiłam tego nigdy 🙈

Pierwsza córka ma Maja Anna, akurat Anna po mojej siostrze i babci męża 😁 i dla Alicji też chcemy krótkie bo mamy dosyć długie nazwisko
    Pomysłów nie mam wcale lub mi się nie podoba 🙈
    Ja bym najchętniej nie dawała drugiego ale mąż stwierdził że jak jedna córka ma to druga też niech ma 😅

Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Pierwsza córka ma Maja Anna, akurat Anna po mojej siostrze i babci męża 😁 i dla Alicji też chcemy krótkie bo mamy dosyć długie nazwisko
    Pomysłów nie mam wcale lub mi się nie podoba 🙈
    Ja bym najchętniej nie dawała drugiego ale mąż stwierdził że jak jedna córka ma to druga też niech ma 😅
    W sumie zgadzam się z mężem, niech będzie sprawiedliwie;) u nas dziewczyny nie mają, ale myślę, że chłopcu bardzo pasuje drugie imię, poza tym dostanie po Tacie Paweł. Moje imię dla dziewczynek było za długie, żeby nadawać je jako drugie, niektórzy wiedzą tu jak mam na imię i nie dość, że je średnio lubię, to jest bardzo długie 🙂
    Mamy czas do porodu na decyzję. Olo, zobaczycie Synka to na pewno Was olśni 🙂

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jutro krew, pojutrze wizyta iiii..pierwsze KTG 🙂
    No i pora na męczenie o wywoływanie/niewywoływanie, co dalej 🙈 niestety od kilku dni mam bardzo brzydkie cukry na czczo i pewnie będzie insulina na noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 20:58

age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tymek i Ida to były imiona, które mieliśmy wybrane dla dzieci, zanim zaczęliśmy się o nie starać. Później jak już było wiadomo, że jest chłopak to zrobiło się tyle Tymków, że stwierdziłam, że nie chce tego imienia, było go po prosty za dużo wszędzie.
    Później Czarek, i tak każdy mówił Czaruś, Czaruś aż mi zbrzydło 🙈

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja jestem zmęczona tymi bólami bo jak już się nastawiam że to chyba ten dzień to zaraz wszystko ustaje 🙄 także za tydzień szpital a za 10 dni będzie Alicja na świecie 🥹😍

Kalli95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w okolicy Tymkow jest mało. W sumie raz tulko usłyszałam to imię i to z ust kogoś obcego. U nas gdyby był syn to byłby Tymoteusz Piotr (drugie po tacie)

Olo ale akcja 😱😱😱
    Ale wiesz już że do domu nie wrócisz sama 🥰

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drugie imię, bo u mnie w rodzinie każdy ma, taka tradycja, od strony męża nikt nie ma. Mi było zupełnie to obojętne, mąż nie chce nadawać drugiego, więc zostanie Aleksander i długie nazwisko 🤣 ja bardzo lubię imiona Dawid i Hubert, najbliżsi mi panowie ❤️

Może nowy tydzień przyniesie nam forumowe bobaski, niech już wychodzą ze swoich wygodnych domków, bo ciocie czekają 🥰

Angelaaaa, Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte- mnie tez się podobał Tymek, ale właśnie u nas wkoło tylu Tymków, wiec nawet nie brałam tego imienia pod uwagę 😊

To propo drugiego imienia, my mamy drugie 🙈😂 (aż mi wstyd trochę to opowiadać😂😂)
    Ale mój mąż umówił się ze swoim przyjacielem (może to było ze 3/4 lata temu), ze jak urodzą im się kiedyś synowie to będzie Robert po… Robercie Lewandowskim 🤦‍♀️😂😂 poważnie..
    przez ten czas starań w żartach rzucałam, ze planujemy Roberta itd, nawet nie wiecie jaki szok przeżyłam gdy mąż się zdziwił gdy powiedziałam, ze przecież nie będzie Robert 😂
    Długo musiałam negocjować, padło ze zostanie Robert ale na drugie 🙈 Ostatnio przyjaciel męża do nas na chwile podjechał siedzimy przy kawce a on do mnie ze już ze swoją narzeczona nie mogą się doczekać jak urodzę i taki super komplecik kupili dla Roberta. A ja takie „jakiego Roberta?” 🙄
    A on w szoku, ze jak to nie będzie Roberta? 🙈😂

Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ