Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    U mnie w okolicy Tymkow jest mało. W sumie raz tulko usłyszałam to imię i to z ust kogoś obcego. U nas gdyby był syn to byłby Tymoteusz Piotr (drugie po tacie)

Olo ale akcja 😱😱😱
    Ale wiesz już że do domu nie wrócisz sama 🥰

To prawda, niesamowite jest to, ze nie wrócę do domu sama, tylko będziemy wracać we trójkę 😱🥰

Grażyna1820, KlaraJa, Domi_naturelover, cslza, Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drugie imię, Narzeczony też, ale nasz Synek nie będzie miał, uznajemy to za coś po prostu zbędnego 😃

U Nas od początku był Jan oraz Antonii - Jasia mają nasi przyjaciele, więc pierworodny będzie Antoś 😊

Poziomka9204, Paulina666 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 14 listopada 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy było ciekawie 🙈 przez ok 2,5h miałam regularne skurcze wraz z bólami krzyża, zdecydowanie mocniejsze niż te ostatnie przepowiadające. Ale… zaczęły w pewnym momencie pojawiać coraz rzadziej - usnęłam i każdy skurcz mnie budził, ale najpierw co 15 min, potem co 30min, co godzinę, aż przeszło całkowicie. Już myślałam, że będzie jazda na IP 🙈 Przez to Mój Narzeczony zostaje dzisiaj ze mną w domu i pracuje zdalnie. Dobrze, bo oboje będziemy spokojniejsi jakby się znowu rozkręciło 😇

Teraz jestem głodna jak wilk, chyba mnie trochę wymęczyły te skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 08:21

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 14 listopada 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, jesteś tu z nami? ❤️
    Jak Ty się masz? Chyba Cię nie widziałam w kalendarzu na aktualnym wątku miesięcznym

Aneta2506 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończą mnie 2 sprawy - chore sny i niskie ciśnienie...

Śniło mi się, że mój mąż zażądał rozwodu, bo mnie nie kocha. Nie wierzylam, było jakieś urządzenie, które może strzelać nak pistolet, kazałam mu ustawić kulkę i strzelić mi w głowę jeśli tak jest. W ostatniej chwili zabrałam głowę, bo strzelił! A później się wyprowadziła do USA... dzis mój mąż stwierdził, że jesteśmy kwita, bo wczoraj jemu się śniło, że się z nim rozwodziłam 🤦‍♀️🤷‍♀️

I znowu mam potwornie niskie ciśnienie, 84/46 i puls 92... zawroty głowy, szumy w uszach, kołatanie serca. Umówiłam na dziś teleporadę u kardiologa, bo tak nie można funkcjonować, ciągle na granicy omdlenia :/ martwię się czy to nie wpłynie na dzieci...

Z kolei w sobotę też działo się ze mną coś złego, dzieci w brzuchu sie rzucały, puls miałam mega wysoki, nie wiem jakie ciśnienie (byłam na działce i nie miałam ciśnieniomierza).

Czy któraś z Was ma tak skrajnie niskie ciśnienie w ciąży?

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Wykończą mnie 2 sprawy - chore sny i niskie ciśnienie...

Śniło mi się, że mój mąż zażądał rozwodu, bo mnie nie kocha. Nie wierzylam, było jakieś urządzenie, które może strzelać nak pistolet, kazałam mu ustawić kulkę i strzelić mi w głowę jeśli tak jest. W ostatniej chwili zabrałam głowę, bo strzelił! A później się wyprowadziła do USA... dzis mój mąż stwierdził, że jesteśmy kwita, bo wczoraj jemu się śniło, że się z nim rozwodziłam 🤦‍♀️🤷‍♀️

I znowu mam potwornie niskie ciśnienie, 84/46 i puls 92... zawroty głowy, szumy w uszach, kołatanie serca. Umówiłam na dziś teleporadę u kardiologa, bo tak nie można funkcjonować, ciągle na granicy omdlenia :/ martwię się czy to nie wpłynie na dzieci...

Z kolei w sobotę też działo się ze mną coś złego, dzieci w brzuchu sie rzucały, puls miałam mega wysoki, nie wiem jakie ciśnienie (byłam na działce i nie miałam ciśnieniomierza).

Czy któraś z Was ma tak skrajnie niskie ciśnienie w ciąży?

Ja miałam identycznie niskie ciśnienie . Pamietam jak ze dwa tygodnie po prostu przeleżałam bo bałam się wstac. Nawet leżąc robiło mi się ciemno przed oczami. Lekarz mówił ze niskie ciśnienie nie jest groźne ..

cslza lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo nie ma to jak pomysły pomiędzy kumplami 🤣

Domi widzę, że się dzieje 😍

Cslza mi się śnią durne rzeczy, ale na szczęście później ich nie pamiętam, ale później przez jakiś czas zostają że mną takie skrajne emocje po nocy 🤦‍♀️

Ja mam ciśnienie książkowe, mam tylko lekko podniesiony puls niż ten przed ciąża i na początku mi mocno to przeszkadzało. Współczuję tak niskiego, bo przy takim na pewno nie da się funkcjonować. Moja kuzynka teraz w ciąży też ma taki problem, jeszcze doszły do tego problemy z błędnikiem, mam nadzieje, że lekarz Ci coś na to poradzi 😊

Ja w ten weekend byłam okropnie zmęczona, miałam bóle kręgosłupa i podbrzusza, więc zwiększyłam dawkę magnezu, na szczęście dzisiaj jest lepiej 😄 miałam też to uczucie wbijania szpilek w okolicach pochwy. Młody w brzuchu szaleje 😄

Domi_naturelover, cslza lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • cslza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczę się z takim ciśnieniem od 2tygodni... napisałam smsa do lekarza, zadzwonił, że mam przyjechać na USG, także jedziemy... mam takie zawrotu głowy i szumy w uszach, że nie dałabym rady oprowadzić auta :/

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Męczę się z takim ciśnieniem od 2tygodni... napisałam smsa do lekarza, zadzwonił, że mam przyjechać na USG, także jedziemy... mam takie zawrotu głowy i szumy w uszach, że nie dałabym rady oprowadzić auta :/
    Daj znać co powiedział lekarz ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 11:12

cslza lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Ojej daj znać po wizycie 😔

cslza lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• cslza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, z dziećmi wszystko ok, jutro mam iść na badania do kardiologa.

I dobre jaja, bo będzie jednak parka :)

Kalli95, Olo323, Mgdra, Blondyna.B, Domi_naturelover, Angelaaaa, Grażyna1820, Paulina666, Poziomka9204, Nati94, Kluska95, Chrupka lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza a miałam Cię dziś wywoływać, bo zaczęłam się martwić co u Was..
    parka, cudownie😍
    Najważniejsze, ze z dziecmi wszystko w porządku 😊

Ja do praktycznie 3trymestru nie miałam wyższego ciśnienia niż jakieś 80/60 tez czułam ogromna słabość i niemoc, czasem takie kłucie w klatce, ale i ginekolog i kardiolog stwierdzili, ze niskie ciśnienie w ciąży to nic złego i zawsze lepiej w te stronę niż w górę 🤷‍♀️
    Gdy byłam w szpitalu i miałam takie niskie ciśnienie to taka starsza położna mi powiedziała, ze na niskie „drugie” ciśnienie trzeba zjeść coś słodkiego, ze tak uczyła „stara szkoła” (nie wiem czy prawda, ale zawsze stosowałam 😅)
    Ja zawsze miałam niskie ciśnienie, wiec tez jakoś specjalnie się tym nie przejęłam, u mnie dochodziło wręcz do takich sytuacji, ze gdy ciśnienie rosło do „normy” to myślałam, ze mi głowa wybuchnie.

Co do snów- ja do tej pory mam powalone sny i potrafie się wymęczyć w nocy jak nie wiem 🤡

Poziomka9204, cslza lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w skrocie co u mnie- ja zostałam przeniesiona już do normalnej sali- na ginekologię, w środę przeprowadzka na położniczy 😅
    S. Dowiezie mi dziś orteze na te kostkę wiec może będę mogła chociaż się trochę poprzechadzać po oddziale (btw. Nikt mi jeszcze nogi nie oglądał, wiec może stwierdzili, ze jak już leżę na oddziale to po problemie xD)
    Mój lekarz powiedział, ze jak nic samo nie tuszy (a nic na to nie wskazuje) to zrobimy próbę wywołania w czwartek (najbardziej chciałabym jutro, bo jest taka super położna jutro na dyżurze i nie ukrywam, chciałbym z nią rodzic 🙈 a od środy idzie na urlop, ale lekarz powiedział, ze jutro to za wcześnie🤷‍♀️)

Znów jestem w szpitalu i czuje ogromna wdzięczność, ze jednak moja ciąża nie jest tak problemowa jak u niektórych.
    Leżę z dziewczyna, która jest tu z powodu hipotrofii (jej córeczka praktycznie przestała rosnąć po 20tc, jest w 25tc a mała w centylach na 21 tc 😕) druga w 34 tc i trafiła przed weekendem ze skurczami. Dziś tez z tego pokoju przewieźli do szpitala w Łodzi dziewczynę w 27tc bo w nocy odeszły jej wody… naprawdę człowiek jest wdzięczny, ze nie ma takich problemów..
    czekam na usg, to dowiem się jaki mój mały kawaler jest już duży 😊

Poziomka9204, Nati94, cslza lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo .. oj tak . Tez się napatrzyłam na takie historie, ze człowiek na prawdę zaczyna doceniać te błahe problemy ..

Olo323, cslza lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana imienia w wykonaniu mojej rodzinki-
    Ja wstałam rano i opowiadam mężowi, jak Staś kopie.
    Ala wpada do domu i pyta(widząc już skręcone meble i ogarniany pokój Synka)- to pokój Stasia ?
    Lili- znalazła zabawki niemowlęce i pyta ,Siasia, ?
    Także no.

Domi oby te skurcze ruszyły akcję !

Calza, ale super, że parka 💗 i że u Was ok 💗

Olo, dokładnie🥺 dobrze, że nie mamy takich problemów, chociaż Grażyna się należała i martwiła 🥺

Anetko, właśnie, gdzie jesteś ? Jak się czujesz?

Jutro wizyta, a właśnie zablokowałam sobie konto do sprawdzenia wyników 🙈

Poziomka9204, cslza, Domi_naturelover, Olo323, Aneta2506 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Olo nie ma to jak pomysły pomiędzy kumplami 🤣

Domi widzę, że się dzieje 😍

Cslza mi się śnią durne rzeczy, ale na szczęście później ich nie pamiętam, ale później przez jakiś czas zostają że mną takie skrajne emocje po nocy 🤦‍♀️

Ja mam ciśnienie książkowe, mam tylko lekko podniesiony puls niż ten przed ciąża i na początku mi mocno to przeszkadzało. Współczuję tak niskiego, bo przy takim na pewno nie da się funkcjonować. Moja kuzynka teraz w ciąży też ma taki problem, jeszcze doszły do tego problemy z błędnikiem, mam nadzieje, że lekarz Ci coś na to poradzi 😊

Ja w ten weekend byłam okropnie zmęczona, miałam bóle kręgosłupa i podbrzusza, więc zwiększyłam dawkę magnezu, na szczęście dzisiaj jest lepiej 😄 miałam też to uczucie wbijania szpilek w okolicach pochwy. Młody w brzuchu szaleje 😄
    Mam dokładnie te same uczucie ale już lepiej mi się chodzi na szczęście..Młody też szaleje 😅

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • cslza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pobyt w szpitalu, zwłaszcza na patologii ciąży zmienia człowieka... bardzo to uświadamia, że nie wszystkie bobasy rodzą się różowe i śliczne.

Jak byłam pierwszy raz to była taka dziewczyna w ciąży bliźniaczej i miała identyczną sytuację jak ja teraz.
    W domu dziecko, w brzuchu bliźnięta-parka, ciąża bliźniacza po stracie. U niej się okazało, że dziewczynka umarła w 24tc i musiała chodzić z jednym żywym drugim martwym po to żeby dać szanse chłopcu na przezycie... ona nawet nie glaskała tego brzucha, była w ogromnej depresji...

Ile razy o tym myślę w tej ciąży... strasznie mnie to stresuje :(

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Niestety pobyt w szpitalu, zwłaszcza na patologii ciąży zmienia człowieka... bardzo to uświadamia, że nie wszystkie bobasy rodzą się różowe i śliczne.

Jak byłam pierwszy raz to była taka dziewczyna w ciąży bliźniaczej i miała identyczną sytuację jak ja teraz.
    W domu dziecko, w brzuchu bliźnięta-parka, ciąża bliźniacza po stracie. U niej się okazało, że dziewczynka umarła w 24tc i musiała chodzić z jednym żywym drugim martwym po to żeby dać szanse chłopcu na przezycie... ona nawet nie glaskała tego brzucha, była w ogromnej depresji...

Ile razy o tym myślę w tej ciąży... strasznie mnie to stresuje :(
    Takie rzeczy zostają nam w głowie na długo. Cieszę się, że u Was wszystko dobrze, gratuluję parki ❤️

cslza lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Mam dokładnie te same uczucie ale już lepiej mi się chodzi na szczęście..Młody też szaleje 😅
    Mi dzisiaj jest ciężko, niby mały jest wysoko, a ja czuję ucisk w okolicach pęcherza, śmieje się, że Olek szybko rośnie i brakuje jemu miejsca w brzuchu 😄

👫 31lat

• cslza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Mi dzisiaj jest ciężko, niby mały jest wysoko, a ja czuję ucisk w okolicach pęcherza, śmieje się, że Olek szybko rośnie i brakuje jemu miejsca w brzuchu 😄

Tobie jeszcze brzuch teraz urośnie 😁 u mnie najbardziej brzuch urósł od 30tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 17:56

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ