W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaraJa wrote:Byłam wczoraj u lekarza. Z Małym wszystko dobrze. Waży ok 2870g 😊 Poszerzenie ukm jest ciut większe ale w dalszym ciągu w normie. Zrobił badanie wszystkich przepływów, serduszka itd. także czuję się spokojniejsza. Z resztą za każdym razem jak od niego z mężem wychodzimy to czujemy spokój i zadowolenie. Udało się synka trochę podglądnąć i obydwoje z lekarzem uznaliśmy, że jest podobny do męża 😄 co prawda ruszał się i zasłaniał ale podobieństwo było widoczne. Fajnie, że zobaczyłam jak się rusza, bo tych ruchów ja sama nie czułam, a czasami martwię się że czuje jakieś ruchy bardzo wyraźnie i za chwilę cisza. Opowiadał nam co dokładnie widzi, co to znaczy, kiedy dowiedział sie na czym mi zależy przy porodzie to biorąc pod uwagę doświadczenie innych jego pacjentek to poradził mi zmianę szpitala, także na te kilka tygodni przed planowanym porodem chyba będę zmieniać szpital 😅.👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mgdra wrote:Mojej koleżance nacieli krocze żeby mlody szybciej wyszedł... 🥴
Ja w szpitalu tylko podpisałam zgodę na nacięcie w razie komplikacji, a tak to do ostatniej chwili miałam chronione ale niestety pękłam.
U nas znowu nocka słaba karmienie odbijanie na okrągło do 6 rano... Co ja nakarmiłam to odbijałam. Odbiła czy nie, to po czasie odkładałam. Mała niby spała ale po 10 min pobudka bo ja męczyło odbicie. Podniosłam odbiłam, to ona chce cycka... Zasnęła przed 6 to starsza się obudziła i wolała mama... Musiałam iść jej mleko zrobić bo od taty nie chce... Spałam dzisiaj w sumie jakaś godzinę 🥺🥺Mgdra lubi tę wiadomość
👫 31lat
W 3 tygodniu dziecko zwiększa zapotrzebowanie na mleko (znacznie) i dlatego wisi... pamieram jak synek miał 3tygodnie i miał takich chyba 3dni, że ssał, rzucał się, wył, a ja razem z nim. Chwila moment i będzie lepiej
Ahhh i skok rozwojowy?Kalli95, Poziomka9204, Mgdra lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja juz po kardiologu i o dziwo ciśnienie i EKG eleganckie. Pani Doktor zaleciła wypić 1x dziennie elektrolity i solić więcej (ogórki, pomidory na kanapce posolić).
I to dobre ciśnienie miałam chyba po paluszkach solonych (było mi rano niedobrze i zjadłam).
Także jeśli macie niskie ciśnienie to więcej solićGrażyna1820, Blondyna.B, Kluska95, Olo323, Kalli95, Aneta2506, Nati94, Poziomka9204, KlaraJa, conte, Paulina666 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Odzywam się i ja- w nocy zaczął mnie tak okresowo bolec brzuch i kręgosłup, wspomniałam i na ktg zapisało się sporo skurczy (których nawet nie czułam, serio) wiec rano przenieśli mnie na porodówkę- ale od rana na ktg cisza- żadnego skurczu 🤷♀️ rozwarcie wciąż na 1cm…
Jedyne co mnie zmartwiło, to badająca mnie tu lekarka powiedziała, ze tak zgiętej szyjki to jeszcze w życiu nie widziała i to nie jest szyjka gotowa na poród…
Jutro ma być mój lekarz i położne z ta lekarka stwierdziły, ze on jutro mnie jeszcze zbada i podejmie decyzje czy już jutro wywołujemy
W ogóle nie mogę w to uwierzyć, ze na pewno w przeciągu tygodnia poznam synka 😱😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 14:20
Kalli95, Angelaaaa, Nati94, Poziomka9204, KlaraJa, Chrupka , Grażyna1820, cslza, conte lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Delikatny różowy ślad miałam na papierze także może zacznie się coś dziać.. oby 🙏
Tak bardzo bym chciała jechać do szpitala z akcją bo wtedy mniej dni spędzę w szpitalu 🥺Domi_naturelover, Olo323, Poziomka9204, KlaraJa, Chrupka , Nati94, Grażyna1820, cslza, conte lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Hej dziewczyny, u mnie nic nowego.. druga stymulacja, druga nie udana. Dzisiaj właśnie witam 1 DC. Niestety w tym miesiącu nie podejmujemy stymulacji, bo właśnie jadę na dwóch antybiotykach z powodu anginy. Nie pisze za dużo, bo nie ma się na prawdę czym chwalić 🙈. Ale Was podczytuje ♥️♥️♥️ Domi widziałam że pytałaś o wpisanie na miesięczne, już dawno tego nie robię... Rzadko tam zaglądam, czasami odpiszę komuś jak widzę że jest pytanie na które znam odpowiedź 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 16:52
Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dobra, po wieczornym obchodzie wiem, ze padła decyzja, że jutro rano mam mieć próbę wywołania (oby skuteczna😅) oczywiście kazali być rano na czczo, ale później przyszła do mnie położna (przesympatyczne są dzisiaj panie❤️) ze mam poprosić męża o „wałówkę na noc” bo rano nie dostanę jedzenia, więc mam się najeść, bo skąd mam mieć siły 😀
Teraz przyjechała dziewczyna na porodówkę (mam sale na przeciw sali porodowej) już z konkretnymi skurczami podobno, mam nadzieje ze pójdzie jej szybko i nie będzie za bardzo krzyczec 🙈Nati94, Angelaaaa, Poziomka9204, KlaraJa, Aneta2506, Grażyna1820, cslza, conte, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Dobra, po wieczornym obchodzie wiem, ze padła decyzja, że jutro rano mam mieć próbę wywołania (oby skuteczna😅) oczywiście kazali być rano na czczo, ale później przyszła do mnie położna (przesympatyczne są dzisiaj panie❤️) ze mam poprosić męża o „wałówkę na noc” bo rano nie dostanę jedzenia, więc mam się najeść, bo skąd mam mieć siły 😀
Teraz przyjechała dziewczyna na porodówkę (mam sale na przeciw sali porodowej) już z konkretnymi skurczami podobno, mam nadzieje ze pójdzie jej szybko i nie będzie za bardzo krzyczec 🙈
Ja po ktg i USG. Ktg super, USG super. Mały waży 2433 g. Jeśli będziemy na insulinie, co jest dość prawdopodobne, to wywołujemy, ale mam szansę ,na po Świętach,- chociaż wiecie, mam nadzieję na poród przed terminem.Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323, cslza, conte, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Wczoraj wyprasowalismy z mężem wszystko do wyprawki i ogarnelismy komodę, chyba Wam nie pokazywałam. Czeka też już dostawka przy łóżku, a dziś złożymy już ostatecznie wózek i Chicco hug. Niedługo jedziemy też po fotelik♥️ no i biorę się za walizkę, muszę domówić jeszcze cienki szlafrok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 17:59
Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204, Kalli95, Olo323, Milixx, KlaraJa, Chrupka , Aneta2506, Grażyna1820, cslza, conte, Paulina666, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Olo powodzenia jutro 🤞 oby się udało i szybko poszło 😊
Nati ale piękny kącik maluszka 😍
Anetka dużo zdrówka 😘 i szkoda że się nie udało ale mam nadzieję że masz jeszcze siłę walczyć dalej ❤️Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Nati94 wrote:Powodzenia jutro ♥️♥️ najedz się, postaraj wyspać(stopery?), Zrelaksuj się i działajcie.
Ja po ktg i USG. Ktg super, USG super. Mały waży 2433 g. Jeśli będziemy na insulinie, co jest dość prawdopodobne, to wywołujemy, ale mam szansę ,na po Świętach,- chociaż wiecie, mam nadzieję na poród przed terminem.Nati94 lubi tę wiadomość
👫 31lat
Nati94 wrote:
Nati94 lubi tę wiadomość
👫 31lat
Olo323 wrote:Dobra, po wieczornym obchodzie wiem, ze padła decyzja, że jutro rano mam mieć próbę wywołania (oby skuteczna😅) oczywiście kazali być rano na czczo, ale później przyszła do mnie położna (przesympatyczne są dzisiaj panie❤️) ze mam poprosić męża o „wałówkę na noc” bo rano nie dostanę jedzenia, więc mam się najeść, bo skąd mam mieć siły 😀
Teraz przyjechała dziewczyna na porodówkę (mam sale na przeciw sali porodowej) już z konkretnymi skurczami podobno, mam nadzieje ze pójdzie jej szybko i nie będzie za bardzo krzyczec 🙈Olo323 lubi tę wiadomość
👫 31lat
Angelaaaa wrote:Delikatny różowy ślad miałam na papierze także może zacznie się coś dziać.. oby 🙏
Tak bardzo bym chciała jechać do szpitala z akcją bo wtedy mniej dni spędzę w szpitalu 🥺Olo323 lubi tę wiadomość
👫 31lat
Aneta2506 wrote:Hej dziewczyny, u mnie nic nowego.. druga stymulacja, druga nie udana. Dzisiaj właśnie witam 1 DC. Niestety w tym miesiącu nie podejmujemy stymulacji, bo właśnie jadę na dwóch antybiotykach z powodu anginy. Nie pisze za dużo, bo nie ma się na prawdę czym chwalić 🙈. Ale Was podczytuje ♥️♥️♥️ Domi widziałam że pytałaś o wpisanie na miesięczne, już dawno tego nie robię... Rzadko tam zaglądam, czasami odpiszę komuś jak widzę że jest pytanie na które znam odpowiedź 🙂
Nati94, Aneta2506, Poziomka9204, cslza, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Olo, aż mi się przypomniały te nocki na porodówce 😂 czasami jak mnie budziła jakaś to miałam ochotę pójść , potrzymać za rękę, żeby szybciej urodziła żebym mogła iść spać dalej . 🤣
U nas Staś jest taki łakomczuch, tak się nalyka zawsze powietrza ze już ma problemy z brzuszkiem 😔 już masowanie, ciepłe okłady, leżenie na lemurka, kropelki, No wiele rzeczy próbujemy.. No ale tym samym przybiera pięknie. Wczoraj ważył już 3250g.Kalli95, cslza, conte, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Mam takie kłucie w pochwie jakby mnie prąd kopał.. miałam tak wcześniej ale nie w takim stopniu.. miałyście tak ?
Myślicie że z tego może się akcja porodowa rozwinąć ? No nie wiem co mam ze sobą zrobić ani leżeć czy siedzieć, jest to bardzo nieprzyjemne 🫣🫣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Mam takie kłucie w pochwie jakby mnie prąd kopał.. miałam tak wcześniej ale nie w takim stopniu.. miałyście tak ?
Myślicie że z tego może się akcja porodowa rozwinąć ? No nie wiem co mam ze sobą zrobić ani leżeć czy siedzieć, jest to bardzo nieprzyjemne 🫣🫣
A spróbujesz sobie zbadać szyjkę? Możesz czuć tak rozwieranie, dziecko coraz niżej...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6