Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja babcia trafiła do szpitala na kardiologię bo ma złe wyniki 😭 boże tak bardzo się boje... Teraz nie chce rodzić boje się przesądu..

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny moja babcia trafiła do szpitala na kardiologię bo ma złe wyniki 😭 boże tak bardzo się boje... Teraz nie chce rodzić boje się przesądu..
    Bardzo mi przykro z powodu choroby babci 😔 ale pamiętaj, trzeba myslec pozytywnie. Niestety zamartwianie się i dołowanie nic nie pomoże,ani tobie, ani maleństwu 😞 trzymaj się kochana !

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

A jaki jest przesąd? Nie znam po prostu... szczerze to nie powinni Ci mówić, jeszcze ze stresu urodzisz.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    A jaki jest przesąd? Nie znam po prostu... szczerze to nie powinni Ci mówić, jeszcze ze stresu urodzisz.

Przesąd jest taki że jak dziecko się rodzi to ktoś umiera..
    Jakbym nie wiedziała to pewnie potem bym miała pretensje że wszyscy wiedzą a ja nie 🙄 no ale stres nie pomaga tym bardziej że nie wiemy co babci jest bo nic lekarze jej nie mówią. Ma złe wyniki i nie wiemy jakie 😞 a już 2 lata temu miała udar i przepychane żyły

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• cslza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Przesąd jest taki że jak dziecko się rodzi to ktoś umiera..
    Jakbym nie wiedziała to pewnie potem bym miała pretensje że wszyscy wiedzą a ja nie 🙄 no ale stres nie pomaga tym bardziej że nie wiemy co babci jest bo nic lekarze jej nie mówią. Ma złe wyniki i nie wiemy jakie 😞 a już 2 lata temu miała udar i przepychane żyły

A jest w jakimś dużym szpitalu? Które miasto? Złe wyniki kardio to zazwyczaj troponina i kreatynina, to są markery zawałowe. Niestety u pacjentów sercowo-naczyniowych udary i zawały lubią wracać... Jeśli szybko trafiła do szpitala to będzie dobrze, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia, postaraj się być spokojna 😘

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, ze tak długo nie dawałam znaka, ale trochę mną „rzucali po salach” później mąż przyjechał w odwiedziny, musiałam sie najeść i dopiero teraz do Was zaglądam 🙈

Moja indukcja zakończyła się porażka 🫤
    Skurcze niby się pisały, niektóre już niby „poważne” ale ja nic nie czułam, a podobno jak nie czuje żadnych spięć/napinania brzucha czy skurczy to nic nam te skurcze nie dają.. rozwarcie jak było tak nic się nie powiększyło- wciąż na 1 palec 🙄

Czuje jakieś takie małe rozczarowanie, ze nic nie ruszyło 😕 jutro odpoczynek, w piątek drugie podejście

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    A jest w jakimś dużym szpitalu? Które miasto? Złe wyniki kardio to zazwyczaj troponina i kreatynina, to są markery zawałowe. Niestety u pacjentów sercowo-naczyniowych udary i zawały lubią wracać... Jeśli szybko trafiła do szpitala to będzie dobrze, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia, postaraj się być spokojna 😘

Małe miasto Chojnice w województwie pomorskim, nawet nie mam jak do niej jechać 120km i już na tym etapie ciąży.. 😔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, ze tak długo nie dawałam znaka, ale trochę mną „rzucali po salach” później mąż przyjechał w odwiedziny, musiałam sie najeść i dopiero teraz do Was zaglądam 🙈

Skurcze niby się pisały, niektóre już niby „poważne” ale ja nic nie czułam, a podobno jak nie czuje żadnych spięć/napinania brzucha czy skurczy to nic nam te skurcze nie dają.. rozwarcie jak było tak nic się nie powiększyło- wciąż na 1 palec 🙄

Czuje jakieś takie małe rozczarowanie, ze nic nie ruszyło 😕 jutro odpoczynek, w piątek drugie podejście

Ojej no szkoda, już myślałam że zwalniasz dla mnie miejsce do rodzenia haha 😂
    Oby jutro samo ruszyło lub w piątek z pomocą 🙏

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela bardzo mi przykro jeśli chodzi o babcie 😕 wierze ze będzie wszystko dobrze, ze poradzi sobie ❤️
    Postaraj się być spokojna i nie denerwować się za bardzo 😘(chociaż wiem ze łatwo mówić 😕)

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• cslza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Założą Ci pewnie balonik żeby ruszyło... jak się dostaje oksytocynę to chodzić nie wolno, a z tym możesz się ruszać. Spróbuj porobić przysiady głębokie ;)

Olo323 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Założą Ci pewnie balonik żeby ruszyło... jak się dostaje oksytocynę to chodzić nie wolno, a z tym możesz się ruszać. Spróbuj porobić przysiady głębokie ;)

W tym szpitalu niema balonika (dopiero o baloniku się dowiedziałam od Was 🙈😅) a to widzisz, mi kazały chodzić i faktycznie jak się ruszałam to skurcze pisały się większe i częstsze, to chodziłam więcej 😅

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... nie takich wieści się spodziewałam zaglądając tu 😔

Angela trzymaj się i nie ufaj przesądom, ja mojej mamie zawsze powtarzam, że jak się wierzy w Boga to nie w zabobony.

Olo trzymam więc kciuki za piątek 🤞

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa przykro mi z powodu babci...

Olo też tutaj zaglądałam cały dzień i myślałam że wieczorem albo rano pochwalisz się dzieciątkiem, ale nie martw się, najwyraźniej synkowi jest tam dobrze i potrzebuje jeszcze troszkę więcej czasu ❤️

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Angelaaa przykro mi z powodu babci...

Olo też tutaj zaglądałam cały dzień i myślałam że wieczorem albo rano pochwalisz się dzieciątkiem, ale nie martw się, najwyraźniej synkowi jest tam dobrze i potrzebuje jeszcze troszkę więcej czasu ❤️

Olo to już raczej myśli, że jest przeterminowana niż ',oj mój Bobasku, ale Ci tam dobrze' 😂

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa trzymam kciuki żeby wyniki babci się poprawiły ❤️

Olo trafił się mały uparciuszek 😊 miech piątek będzie tym szczęśliwym dniem, no chyba, że zacznie się samo jutro.

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Olo to już raczej myśli, że jest przeterminowana niż ',oj mój Bobasku, ale Ci tam dobrze' 😂

Eee tam przeterminowana 😉 pewnie takie czekanie na tym etapie jest już wkurzające, stresujące i poprostu męczące ale nie ma co dokładać sobie dodatkowej presji. Olo korzystaj z "wolnego dnia", niech mąż coś dobrego do jedzenia przywiezie, zrób sobie playlistę piosenek do ruchu przy skurczach (niby śmieszne ale koleżanka mówiła mi kiedyś, że jej muzyka pomogła w ruszaniu bioderkami😉) i trzymam kciuki za piątek 🍀💪

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Oooo to jest dobre nazwanie moich myśli! 😂
    Co prawda tłumacze sobie, ze widocznie jeszcze potrzebuje tych dwóch dni, ale tak jakoś wewnętrznie jest mi przykro, ze nie ruszyło nic wczoraj i dziś 😕

Jeszcze wczoraj przyjechała dziewczyna w 40tc i dzisiaj o 3 zaczęła rodzić- gdzie ta sprawiedliwość? 😅🙈
    Czuje się jak Rachel z przyjaciół, tez tam było ze co chwile przyjeżdzają nowe dziewczyny na porodówkę i rodzą a ona nic 😂

cslza, Poziomka9204, KlaraJa, Chrupka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Co prawda tłumacze sobie, ze widocznie jeszcze potrzebuje tych dwóch dni, ale tak jakoś wewnętrznie jest mi przykro, ze nie ruszyło nic wczoraj i dziś 😕

Jeszcze wczoraj przyjechała dziewczyna w 40tc i dzisiaj o 3 zaczęła rodzić- gdzie ta sprawiedliwość? 😅🙈
    Czuje się jak Rachel z przyjaciół, tez tam było ze co chwile przyjeżdzają nowe dziewczyny na porodówkę i rodzą a ona nic 😂

Kóry u Was juz tc? Ależ to czekanie się dłuży...

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • cslza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Znam ten ból, bo urodziłam 40+3... Od 38tc to codziennie się modliłam o poród 🤷‍♀️

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny można gdzieś kupić stacjonarnie te paski do wykrywania wód ? Wstałam i miałam mokre gacie + śluz więc to chyba nie wody ? 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ