W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Kurcze dziewczyny można gdzieś kupić stacjonarnie te paski do wykrywania wód ? Wstałam i miałam mokre gacie + śluz więc to chyba nie wody ? 🙈
Apteka? Paski lakmusowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 08:18
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Apteka? Paski lakmusowe.
Te typowe do wód płodowych są niedostępne a te jako ph mogą zakłamać wynik 😔 no nic czekam na dalszy rozwój sytuacji bo pobolewa mnie brzuch okresowo ale mąż się śmieje że potem znowu przejdzie 🤣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Te typowe do wód płodowych są niedostępne a te jako ph mogą zakłamać wynik 😔 no nic czekam na dalszy rozwój sytuacji bo pobolewa mnie brzuch okresowo ale mąż się śmieje że potem znowu przejdzie 🤣
Nie wiedziałam, że są specjalne paski do wód, myślałam, że wszystkie są takie same.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Oki, a wiec to wyglada tak, ze jutro mam drugie podejście do kroplówki jak nie zadziała, to w niedziele mam cesarkę.
Dowiedziałam się co to znaczy to, ze jest główka pod spojeniem- zamiast jakby „prosto” do kanału główka „podwija” się do góry pod spojenie i im większe dziecko tym trudniej i większe szanse, ze się zaklinuje, dlatego nie będzie trzeciej próby…
Jak miałam nadzieje na ten piątek, to trochę mnie zgasiła ta świadomość tej cesarki🙈 nie wiem, wiem ze wstyd to mówić, ale tak panicznie boje się CC…
Chyba hormony już mi za bardzo szaleją, bo najpierw się popłakałam ze ma byc w niedziele cesarka, później się popłakałam na to ze jak ma się skończyć cesarką to po co tyle czasu „marnuje” na lezenie i czekanie w szpitalu. a na końcu się popłakałam, bo leży z nami dziewczyna w 34 tygodniu i ma cholestaze i właśnie się dowiedziała, ze wyniki się pogorszyły i jutro, najpóźniej w sobotę cięcie.. i popłakałam się, bo to przecież ona ma prawo się popłakać i byc smutna a nie ja 🙈👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Oliwia23 wrote:O kurde to jestem w szoku i nie wiedzialam, ze pozwalają tyle przenosić 😱
No tu nam mówią, ze nie wywołuje się porodu przed 41 tygodniem 🙈 przyjechała dzisiaj dziewczyna w równy 40tc i położna była oburzona dlaczego ona dostała skierowanie na dziś, skoro nie ma żadnych wskazań, ze powinna przyjąć dopiero za tydzień 😅 jak się dowiedziała, ze to pacjentka ordynatora to nadal komentowała, ze kto to widział tak szybko przyjeżdżać i od kiedy ordynator zmienia zasady 🤭😂Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo współczuję 😔 faktycznie bez sensu że jutro dopiero dadzą kroplówkę a jak nie zadziała to czekać do niedzieli na cc 🙄 no ale chociaż wiesz że do niedzieli zobaczysz synka 😘 a CC się nieprzejmuj nie będzie tak źle, ale życzę Ci żeby udało sie jutro naturalnie 🤞
Olo323 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Olo323 wrote:No tu nam mówią, ze nie wywołuje się porodu przed 41 tygodniem 🙈 przyjechała dzisiaj dziewczyna w równy 40tc i położna była oburzona dlaczego ona dostała skierowanie na dziś, skoro nie ma żadnych wskazań, ze powinna przyjąć dopiero za tydzień 😅 jak się dowiedziała, ze to pacjentka ordynatora to nadal komentowała, ze kto to widział tak szybko przyjeżdżać i od kiedy ordynator zmienia zasady 🤭😂
Biedna się naczekasz...😔 Sama też się boję właśnie CC ale może to jednak lepsze rozwiązanie skoro Mały nie stawia się dobrze już teraz? -
Angelaaaa wrote:A moja babcia miała zabieg na przepychanie żył..🙄 dobrze że w porę zareagowali 🙏 ale martwi mnie bo niecałe 2 lata temu miała przepychanie żyły to czemu się znowu zapchały 😔👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Angelaaaa wrote:A moja babcia miała zabieg na przepychanie żył..🙄 dobrze że w porę zareagowali 🙏 ale martwi mnie bo niecałe 2 lata temu miała przepychanie żyły to czemu się znowu zapchały 😔
Niestety zakrzepy itp to ciężki temat i nawracający więc bardzo trzeba uważać i monitować cały czas ale najważniejsze, że w porę zareagowali -
Olo323 wrote:Oki, a wiec to wyglada tak, ze jutro mam drugie podejście do kroplówki jak nie zadziała, to w niedziele mam cesarkę.
Dowiedziałam się co to znaczy to, ze jest główka pod spojeniem- zamiast jakby „prosto” do kanału główka „podwija” się do góry pod spojenie i im większe dziecko tym trudniej i większe szanse, ze się zaklinuje, dlatego nie będzie trzeciej próby…
Jak miałam nadzieje na ten piątek, to trochę mnie zgasiła ta świadomość tej cesarki🙈 nie wiem, wiem ze wstyd to mówić, ale tak panicznie boje się CC…
Chyba hormony już mi za bardzo szaleją, bo najpierw się popłakałam ze ma byc w niedziele cesarka, później się popłakałam na to ze jak ma się skończyć cesarką to po co tyle czasu „marnuje” na lezenie i czekanie w szpitalu. a na końcu się popłakałam, bo leży z nami dziewczyna w 34 tygodniu i ma cholestaze i właśnie się dowiedziała, ze wyniki się pogorszyły i jutro, najpóźniej w sobotę cięcie.. i popłakałam się, bo to przecież ona ma prawo się popłakać i byc smutna a nie ja 🙈👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Olo323 wrote:Oki, a wiec to wyglada tak, ze jutro mam drugie podejście do kroplówki jak nie zadziała, to w niedziele mam cesarkę.
Chyba hormony już mi za bardzo szaleją, bo najpierw się popłakałam ze ma byc w niedziele cesarka, później się popłakałam na to ze jak ma się skończyć cesarką to po co tyle czasu „marnuje” na lezenie i czekanie w szpitalu. a na końcu się popłakałam, bo leży z nami dziewczyna w 34 tygodniu i ma cholestaze i właśnie się dowiedziała, ze wyniki się pogorszyły i jutro, najpóźniej w sobotę cięcie.. i popłakałam się, bo to przecież ona ma prawo się popłakać i byc smutna a nie ja 🙈
Nie masz się czego wstydzić, mnóstwo kobiet boi się CC, w końcu jest to operacja, przecina się kilka tych warstw i strach jest normalny. Ja to jeszcze kilka lat temu, jak jeszcze nie chciałam mieć dzieci, mówiłam, że jak będę rodzić to tylko CC, że SN nie wchodzi w grę 🙈 teraz mam inne podejście, bo jestem bardziej świadoma ale to nie znaczy, że CC byłoby czymś najgorszym. Jak jest wskazanie medyczne to nie ma co się upierać, korzystajmy z dobrodziejstw medycyny i cieszmy się, że są takie wyjścia. A nuż jutro uda się sn a jak nie to i tak najpóźniej w niedzielę przytulisz swoje dzieciątko ❤️👶Kalli95, Poziomka9204, Olo323, Grażyna1820, Izet lubią tę wiadomość
-
Olo, ja też zaglądam z nadzieją że już urodziłaś. Biedna.. ale staraj się myśleć pozytywnie, już nie długo będziesz miała swój cud przy sobie, jeszcze chwilka... Czekam niecierpliwie.. 🤍
Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Niby od początku miałam podejście, ze nie będę mądrzejsza od lekarzy, jak nie da się SN to pójdę na CC jednak czuje jakieś rozczarowanie. Ja jestem straszny cykor, i tak mnie przeraża wizja cięcia- znieczulenie, operacja, cięcie tylu warstw, możliwe powikłania…
Niby wiem ze tu chodzi o Maluszka, dla mnie tez jest jego zdrowie najważniejsze, ale tak jakoś z tylu głowy mnie to wszystko meczy…
Kolejne co mnie frustruje to takie właśnie bezsensowne czekanie- bo jeśli i tak ma się skończyć cięciem to po co czekać do niedzieli?
Ehh mam bardzo ciężki dziś dzień…Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo moze pogadaj z psychologiem na oddziale? Ja cc mialam nagle i u mnie pozniej się pojawiło poczucie porażki i rozczarowanie ze nie urodziłam sn. Jakbym miała teraz taki łatwy dostęp do psychologa to na pewno bym skorzystała 🙂
Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Tak ma cukrzycę 😔
Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰