W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie było CC, bo synkowi zanikło tętno, także nie miałam czasu nawet pomyśleć czy się boję o siebie. Bałam się czy wrócę do domu z dzieckiem... a jak go wyjęli, to jedna Pani trzymała dziecko, a druga rozplątywała z pępowiny i wszystkich obsikał 😅 każda osoba na sali dostała strzał na fartuch 😁
Później czułam porażkę, że nie urodziłam SN, ale po latach to serio nie ma żadnego znaczenia.
I rozumiem strach, bo jestem po CC i najbardziej boję się CC i szpitala po porodzie... wiem, że będą już dzidźki, ale kurde... po jakiej operacji brzucha ktokolwiek dostaje nowego człowieka do opieki? Tylko kobiety to orzechodzą, a to jest serio mega nadludzki wysiłek opiekować się człowiekiem jak masz pozszywane flaki (przynajmniej dla mnie to było jak wejście na Moint Everest).
Jesteś dzielna Olo, już zaraz będziecie razem I to będzie dziwne uczucie mieć go na rękach a nie w brzuchu 😁Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Olo, powodzenia! ❤️🥰 Czekamy na wieści!
Angelaaa, no niech już się rozkręca! 🤞🏼Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnycslza wrote:U mnie było CC, bo synkowi zanikło tętno, także nie miałam czasu nawet pomyśleć czy się boję o siebie. Bałam się czy wrócę do domu z dzieckiem... a jak go wyjęli, to jedna Pani trzymała dziecko, a druga rozplątywała z pępowiny i wszystkich obsikał 😅 każda osoba na sali dostała strzał na fartuch 😁
Później czułam porażkę, że nie urodziłam SN, ale po latach to serio nie ma żadnego znaczenia.
I rozumiem strach, bo jestem po CC i najbardziej boję się CC i szpitala po porodzie... wiem, że będą już dzidźki, ale kurde... po jakiej operacji brzucha ktokolwiek dostaje nowego człowieka do opieki? Tylko kobiety to orzechodzą, a to jest serio mega nadludzki wysiłek opiekować się człowiekiem jak masz pozszywane flaki (przynajmniej dla mnie to było jak wejście na Moint Everest).
Jesteś dzielna Olo, już zaraz będziecie razem I to będzie dziwne uczucie mieć go na rękach a nie w brzuchu 😁Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
conte wrote:Tak, tu masz rację. Dla mnie to też był mega wysiłek ale opiekując się synem i patrząc na niego nie myślałam o bólu. Najgorzej było wstać z wysokiego, szpitalnego łóżka a później po powrocie do domu już z każdym dniem lepiej
Taaak, wysokie wyro najgorsze.... I jeszcze nikt nie mówił jak wstawać, jak się kłaść, a wszystko bolało w domu to już elegancko, przynajmniej nikt mi co godzinę nie wpadał zmierzyć temperatury, sprawdzić dziecko, sprawdzić ranę, wymienić kosz na śmieci itd itd... serio zawsze mnie to zaskakuje, że po porodzie powinno się odpocząć i najeść, a w Polsce ani jednego ani drugiego nie uświadczysz 😅Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ooo tak . Dobrze mowicie. Te lozka tam, te wieczne wizyty. Ledwo dziecko odłożysz, ktoś przyjdzie, zbada dziecko, i tekst: ubierze sobie Pani dziecko.. a ty ledwo podciagasz się na tym lozku … 🫣 w domu w momencie człowiek dochodzi do siebie .
Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi staraniami o dziecko co 2-3 dni. Lekarz mi mówił że najlepiej współżyć co 2-3 dni, na Internecie też o tym czytałam, ale powiedzcie mi czy to chodzi o to żeby współżyć co 2-3 dni przez cały cykl czy tylko w okresie okołoowulacyjnym?
-
Nati94 wrote:Chrupka co odpisał lekarz? Substancja czynna(i dawka) jest ta sama, my też podawaliśmy w szpitalu w ostateczności
importowane leki, ale to były dość rzadkie sytuacje i rzadko podawane leki.
A to nie tak, że farmaceutka wyjęła z opakowania tę nadwyżkę tabletek? Sprawdź(ok to by było bez sensu, bo musiałby być nadwyzkowy blister, a to nijak się nie zgadza)
Odpisał, że to jest to samo. Opakowania są zamknięte, więc nie miała możliwości ich wyciągnięcia 🤷♀️
Zapomniałam swojemu ginekologowi powiedzieć, żeby mi dał receptę też na luteinę, bo nie wystarczy mi do 28.11. Czy u was też jest odpłatność za wystawienie głupiej recepty? Rozumiem jak u poprzedniego ginekologa zapłaciłam 20zł za wystawienie recepty, ale tu jest 50zł za to plus trzeba wykupić lek..
Czy stanie się coś jak będę aplikować luteinę przez tydzień tylko na noc zamiast rano i wieczorem?Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Odpisał, że to jest to samo. Opakowania są zamknięte, więc nie miała możliwości ich wyciągnięcia 🤷♀️
Zapomniałam swojemu ginekologowi powiedzieć, żeby mi dał receptę też na luteinę, bo nie wystarczy mi do 28.11. Czy u was też jest odpłatność za wystawienie głupiej recepty? Rozumiem jak u poprzedniego ginekologa zapłaciłam 20zł za wystawienie recepty, ale tu jest 50zł za to plus trzeba wykupić lek..
Czy stanie się coś jak będę aplikować luteinę przez tydzień tylko na noc zamiast rano i wieczorem? -
Chrupka wrote:Odpisał, że to jest to samo. Opakowania są zamknięte, więc nie miała możliwości ich wyciągnięcia 🤷♀️
Czy stanie się coś jak będę aplikować luteinę przez tydzień tylko na noc zamiast rano i wieczorem?
Czyli bierzesz i dupka i luteinę?
Mój nigdy nie liczył ale jakoś w cenniku jest to opisane jak poza wizytą się prosi o receptę. -
Właśnie tak zaglądam, myślałam że już kruszynki, a tu cisza... Czekam czekam na wpisanie kolejnych bączków 🤍
U nas dziewczynki kolejny krok do przodu, dzisiejsze badania hormonalne poraz kolejny dały mi po dupie i zdecydowaliśmy wybrać się do kliniki i działać jak najszybciej 🤗Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Nie mam humoru, dzień do 🍑
Czuje się jak 💩 także wolałam milczeć i nie psuć wam humoru
Ciekawe czy Olo już ma synka przy sobie 🥰💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Aneta2506 wrote:
U nas dziewczynki kolejny krok do przodu, dzisiejsze badania hormonalne poraz kolejny dały mi po dupie i zdecydowaliśmy wybrać się do kliniki i działać jak najszybciej 🤗💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:działajcie w takim razie! macie już termin w klinice?
Jutro chyba będą dzwonic, ponieważ wypełniłam formularz.. załapałam się akurat dzięki ovufrend na zniżkę na pierwszą wizytę diagnostyczna -50% ☺️ no zobaczymy, te wyniki hormonalne mnie przerażają, ale walczymy ...Grażyna1820, Blondyna.B, czarneniebo, Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Czyli bierzesz i dupka i luteinę?
Mój nigdy nie liczył ale jakoś w cenniku jest to opisane jak poza wizytą się prosi o receptę.
Wypisywał mi receptę na ryczałt, ale płaciłam jakieś 6 zł w aptece za to.
Tak, biorę dupka i luteinę.
Byłam u rodzinnego, ale powiedział, że może mi to wypisać na 100% odpłatnie 🙆♀️Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Aneta2506 wrote:Jutro chyba będą dzwonic, ponieważ wypełniłam formularz.. załapałam się akurat dzięki ovufrend na zniżkę na pierwszą wizytę diagnostyczna -50% ☺️ no zobaczymy, te wyniki hormonalne mnie przerażają, ale walczymy ...
Aneta trzymam kciuki ✊🍀 kompleksowe spojrzenie na problem w klinice według mnie to bardzo dobry krok. U mnie niby szybko poszło, ale czułam, że gin-endo mnie nie olał, nie kazał czekać do roku starań i spojrzał na nasze wyniki. Gdybym czekała z wizytą w klinice i stymulacją w moim przypadku, tak jak inni lekarze nam sugerowali, to nie wiem ile jeszcze musielibyśmy czekać na te dwie kreseczki przy tak nieregularnych cyklach. Powodzenia 💪Aneta2506, Domi_naturelover, Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Jutro chyba będą dzwonic, ponieważ wypełniłam formularz.. załapałam się akurat dzięki ovufrend na zniżkę na pierwszą wizytę diagnostyczna -50% ☺️ no zobaczymy, te wyniki hormonalne mnie przerażają, ale walczymy ...
Aneta2506 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28