Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie zastanawia co u Anetki, ale już bardzo długo Milix się nie odzywała..
    Jesteście z nami? 😊

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Tobie jeszcze brzuch teraz urośnie 😁 u mnie najbardziej brzuch urósł od 30tc :)
    Nie starasz, już ostatnio urósł dość solidnie, w końcu ruszyć się nie będę mogła 🤣

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Jesteście z nami? 😊
    Anetka z tego co widzę zagłada ostatnio tylko tutaj na wątek 😊 może niedługo wpadnie do nas z jakąś radosną nowiną 🥰

Właśnie ostatnio na forum trochę cicho, kilka osób jakby się "wylogowało", zarówno tutaj jaki i na czerwcowym. Mam nadzieję, że u każdej wszystko dobrze 😊

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny, koło 19 przyjechała dziewczyna w 39+4 bo przestała czuć ruchy dziecka- od razu położne jej podłączyli ktg (jest tutaj takie przygotowane miejsce jakby w nęce w korytarzu za parawanem „stoisko” właśnie dla takich z zewnątrz/nagłych) nie było słychać tętna.. wiec od razu biegiem z lekarzem do gabinetu sprawdzić na usg- jej synek udusił się pępowina… Krzyk tej dziewczyny czuje cały czas w uszach i w całym ciele, masakra.. 💔

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Jesteście z nami? 😊

Miło, że o mnie pamiętacie 🥰 Jestem tu cały czas, zagadam, czytam, czekam na nowe wiadomość i bobaski 😊

Mało pisze bo nie chce Wam tu non stop narzekać 🙊 Odliczam dni do PTP ⏳ Chciałabym mieć już Malutką przy sobie a tu jeszcze tyle czasu ale oby do końca listopada i mam nadzieję, że Mała pójdzie w ślady siostry i postanowi się szybko ewakuować z brzuszka 💣
    Chociaż powiem Wam, że rozważam cesarkę.. Nie wiem czy dobrze, czy źle ale zapisałam się do psychiatry po zaświadczenie o tokofobii.. Im bliżej terminu to boję się obydwu porodów i nie wiem co już będzie lepsze 😪😪

Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Ehh dziewczyny, koło 19 przyjechała dziewczyna w 39+4 bo przestała czuć ruchy dziecka- od razu położne jej podłączyli ktg (jest tutaj takie przygotowane miejsce jakby w nęce w korytarzu za parawanem „stoisko” właśnie dla takich z zewnątrz/nagłych) nie było słychać tętna.. wiec od razu biegiem z lekarzem do gabinetu sprawdzić na usg- jej synek udusił się pępowina… Krzyk tej dziewczyny czuje cały czas w uszach i w całym ciele, masakra.. 💔
    Ja polecam nie brać do siebie tych przypadków...
    Całą ciążę a potem życie coś się może stać ale nie wolno myśleć, że nas też to spotka!

To okropne, że są takie wypadki i na nie nic się nie da poradzić - nawet na USG rzadko widać takie zaplątanie 😔 ale do końca myśli pozytywne a nie negatywne!

Patrząc na wiele z naszych tutaj stopek to dawno powinnyśmy być w psychiatryku wymyślając co się może wydarzyć a warto z tego stanu wyciągnąć te pozytywne emocje i ten czas z maleństwami jeszcze pod serduszkami ❤️

Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover, Izet lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jest wiele takich przypadków. Nie zawsze sobie zdajemy z tego sprawę :( na szczęście. Ale takie rzeczy dzieją się codziennie. Mam bratowa, która studiuje położnictwo. Teraz ma praktyki na porodówce, a jest w takim specjalistycznym szpitalu, ze codziennie zdarzają się wywoływania porodu martwych dzieci 😔 życie jest bardzo okrutne i nieprzewidywalne ..

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię sobie wyobrazić co czuje ta kobieta...
    Płakałam jak czytałam.. I od razu pomyślałam o mojej Hani, która od 37tc na każdym USG była owiniętą pępowina.... 🥺🥺
    Ale przy porodzie pępowiny wokół szyi już nie było.

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę czytać takich historii, bo wchodzę na poziom stresu milion 😒 Ja bym najchętniej leżała z całodobowym podpięciem do ktg 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 00:42

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to są straszne historie, niestety wchodzą za głęboko..
    Ale tym bardziej cieszę się i czuje wdzięczność, ze my mamy takie wspaniałe szczęście ❤️
    Już niedługo będziemy mieć swoje maleństwa w ramionach 😌
    Mnie na wieczornym ktg w ostatnich sekundach zapisały dwa skurcze, których nie czułam, zobaczymy co będzie jutro 🙈

Angela, a jak tam u Was? 🥰

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ja nie mogę czytać takich historii, bo wchodzę na poziom stresu milion 😒 Ja bym najchętniej leżała z całodobowym podpięciem do ktg 🤦‍♀️

Ja tak samo. Za bardzo się wtedy nakręcam.
    Swego czasu leżałam w szpitalu na oddziale ginekologii onkologicznej i też wspominam ten czas jako jeden z najbardziej przygnębiających. Kobiety starsze i młodsze z wyrokami na całe życie...

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u lekarza. Z Małym wszystko dobrze. Waży ok 2870g 😊 Poszerzenie ukm jest ciut większe ale w dalszym ciągu w normie. Zrobił badanie wszystkich przepływów, serduszka itd. także czuję się spokojniejsza. Z resztą za każdym razem jak od niego z mężem wychodzimy to czujemy spokój i zadowolenie. Udało się synka trochę podglądnąć i obydwoje z lekarzem uznaliśmy, że jest podobny do męża 😄 co prawda ruszał się i zasłaniał ale podobieństwo było widoczne. Fajnie, że zobaczyłam jak się rusza, bo tych ruchów ja sama nie czułam, a czasami martwię się że czuje jakieś ruchy bardzo wyraźnie i za chwilę cisza. Opowiadał nam co dokładnie widzi, co to znaczy, kiedy dowiedział sie na czym mi zależy przy porodzie to biorąc pod uwagę doświadczenie innych jego pacjentek to poradził mi zmianę szpitala, także na te kilka tygodni przed planowanym porodem chyba będę zmieniać szpital 😅.

Angelaaaa, Nati94, conte, Domi_naturelover, Blondyna.B, Grażyna1820, Kluska95, Mgdra, Chrupka , Poziomka9204, Olo323, Aneta2506 lubią tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Byłam wczoraj u lekarza. Z Małym wszystko dobrze. Waży ok 2870g 😊 Poszerzenie ukm jest ciut większe ale w dalszym ciągu w normie. Zrobił badanie wszystkich przepływów, serduszka itd. także czuję się spokojniejsza. Z resztą za każdym razem jak od niego z mężem wychodzimy to czujemy spokój i zadowolenie. Udało się synka trochę podglądnąć i obydwoje z lekarzem uznaliśmy, że jest podobny do męża 😄 co prawda ruszał się i zasłaniał ale podobieństwo było widoczne. Fajnie, że zobaczyłam jak się rusza, bo tych ruchów ja sama nie czułam, a czasami martwię się że czuje jakieś ruchy bardzo wyraźnie i za chwilę cisza. Opowiadał nam co dokładnie widzi, co to znaczy, kiedy dowiedział sie na czym mi zależy przy porodzie to biorąc pod uwagę doświadczenie innych jego pacjentek to poradził mi zmianę szpitala, także na te kilka tygodni przed planowanym porodem chyba będę zmieniać szpital 😅.

Super że wszystko dobrze 😊 już kawał kawalera 😁

KlaraJa lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma 2 dzień wolnego a na jak nowe narodzona 🤣 praktycznie nie boli mnie nic haha także chyba Ala robi na złość i nie chce wyjść 🫢
    Dzisiaj na 11 mam ktg 😁

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    No to są straszne historie, niestety wchodzą za głęboko..
    Ale tym bardziej cieszę się i czuje wdzięczność, ze my mamy takie wspaniałe szczęście ❤️
    Już niedługo będziemy mieć swoje maleństwa w ramionach 😌
    Mnie na wieczornym ktg w ostatnich sekundach zapisały dwa skurcze, których nie czułam, zobaczymy co będzie jutro 🙈

Angela, a jak tam u Was? 🥰
    To już dziś 😀 czekamy na wieści 🥰

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Dobrze, że lekarz doradził! A z ciekawości na czym Ci zależy? :D

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo ja tydzień temu też miałam na ktg jakieś skurcze 🙈 a jak w pierwszej ciąży z córką miałam w południe ktg to nawet pół skurczu nie było a 5 godzin później zaczęłam rodzić także nie ma co się sugerować ktg 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Dobrze, że lekarz doradził! A z ciekawości na czym Ci zależy? :D

Bardzo zależy mi na ochronie krocza. Masuje i ćwiczę żeby te tkanki były elastyczne i jednak chciałabym żeby położne nie nacinały mnie tylko po to żeby przyspieszyć poród, a o takich sytuacjach już niestety słyszałam. Okazuje się, że odsetek nacięć krocza tam gdzie chciałam rodzić jest ogromny i pomimo tego że ich statystki się poprawiły to jednak w porównaniu do tego drugiego szpitala widać dużą różnicę... Ten pierwszy szpital przoduje w innych statystykach dlatego mam dylemat, muszę się porządnie zastanowić... Mogę kategorycznie zaznaczyć, że nie chce nacięcia krocza i czekać na pęknięcie ale ja poprostu chciałabym żeby kierowano się faktycznie wskazaniem medycznym a nie rutynowym cięciem. Niestety ale cierpię na przypadłość, która powoduje że bardzo źle i długo goją mi się rany i po konsultacji z chirurgiem obawiam się, że ewentualne nacięcie może być dla mnie później bardzo problematyczne 😕

Poziomka9204, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Bardzo zależy mi na ochronie krocza. Masuje i ćwiczę żeby te tkanki były elastyczne i jednak chciałabym żeby położne nie nacinały mnie tylko po to żeby przyspieszyć poród, a o takich sytuacjach już niestety słyszałam. Okazuje się, że odsetek nacięć krocza tam gdzie chciałam rodzić jest ogromny i pomimo tego że ich statystki się poprawiły to jednak w porównaniu do tego drugiego szpitala widać dużą różnicę... Ten pierwszy szpital przoduje w innych statystykach dlatego mam dylemat, muszę się porządnie zastanowić... Mogę kategorycznie zaznaczyć, że nie chce nacięcia krocza i czekać na pęknięcie ale ja poprostu chciałabym żeby kierowano się faktycznie wskazaniem medycznym a nie rutynowym cięciem. Niestety ale cierpię na przypadłość, która powoduje że bardzo źle i długo goją mi się rany i po konsultacji z chirurgiem obawiam się, że ewentualne nacięcie może być dla mnie później bardzo problematyczne 😕
    Mojej koleżance nacieli krocze żeby mlody szybciej wyszedł... 🥴
    Ja w szpitalu tylko podpisałam zgodę na nacięcie w razie komplikacji, a tak to do ostatniej chwili miałam chronione ale niestety pękłam.

U nas znowu nocka słaba karmienie odbijanie na okrągło do 6 rano... Co ja nakarmiłam to odbijałam. Odbiła czy nie, to po czasie odkładałam. Mała niby spała ale po 10 min pobudka bo ja męczyło odbicie. Podniosłam odbiłam, to ona chce cycka... Zasnęła przed 6 to starsza się obudziła i wolała mama... Musiałam iść jej mleko zrobić bo od taty nie chce... Spałam dzisiaj w sumie jakaś godzinę 🥺🥺

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Mojej koleżance nacieli krocze żeby mlody szybciej wyszedł... 🥴
    Ja w szpitalu tylko podpisałam zgodę na nacięcie w razie komplikacji, a tak to do ostatniej chwili miałam chronione ale niestety pękłam.

U nas znowu nocka słaba karmienie odbijanie na okrągło do 6 rano... Co ja nakarmiłam to odbijałam. Odbiła czy nie, to po czasie odkładałam. Mała niby spała ale po 10 min pobudka bo ja męczyło odbicie. Podniosłam odbiłam, to ona chce cycka... Zasnęła przed 6 to starsza się obudziła i wolała mama... Musiałam iść jej mleko zrobić bo od taty nie chce... Spałam dzisiaj w sumie jakaś godzinę 🥺🥺
    U nas jest to samo, teraz chyba maly mial ze 3 dni ze wisiał na cycu, dalej troche wisi dzisiaj 😅 tez moze 1 na 10 razy odbije i go meczy ale juz mieliśmy dosc chodzenia z nim na ramieniu, przerzucania przez kolano itp i jak nie odbije przez 10 minut to odkladamy, cos tam pomarudzi 5 minut i pójdzie spać wkoncu 😅 jak się budzi to znowu charcze jak stary dziad ale znowu 3 razy tak zrobi i dalej spi wiec my odbijanie do skutku odpuściliśmy 😅 nie wiem moze nie nazwie mnie kiedyś zla matka ale my też chcemy spać, jesc i się umyć 😂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ