W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalli95 wrote:Nietrafione prezenty sa okropne 😅
Niedawno dostaliśmy nowego chicco baby huga, niby super ale juz wcześniej kupilam używkę za pol ceny w super stanie. Nie można juz tego zwrocic bo za granica kupowali i czas minął. Tez wychodzę z założenia ze nawet jak jest nowa rzecz to ciężko sprzedać nawet po okazyjnej cenie. Przecież nie wystawie nowki w nieowartym kartonie za cenę używki po 1 czy 2 dzieciach...
Sprzedam chyba ta używkę jakos a zostawimy sobie ta nowa sztukę. Będzie na drugie dziecko w lepszym stanie 😅
Kalli a macie działkę tekreacyjną lub planujecie kiedyś zostawiać dziecko na nic u dziadków? Jeśli tak to używkę na razie schowaj do szafy, z doświadczenia wiem, że dodatkowe łóżeczko i materacyk się przydająPoziomka9204 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Kalli a macie działkę tekreacyjną lub planujecie kiedyś zostawiać dziecko na nic u dziadków? Jeśli tak to używkę na razie schowaj do szafy, z doświadczenia wiem, że dodatkowe łóżeczko i materacyk się przydają
cslza lubi tę wiadomość
-
Halo, halo dzieci, nie śpimy, wychodzimy 😅
Która teraz w kolejce? 😊
Miałam mieć wizytę w przyszły poniedziałek, ale zwolnił się termin na jutro na 16.00 i stwierdziłam, że wolę sprawdzić czy wszystko jest ok z moją szyjką przed weekendem.
Brzuch się napina codziennie po kilka razy, do tego ból lędźwi, duży nacisk przy chodzeniu na szyjke, ucisk na pęcherz. Zapewne normalne objawy na tym etapie ciąży, ale to moja pierwsza i będę spokojniejsza jak to skontroluje.
W dodatku mam zakaz współżycia, a miałam teraz 2 dni pod rząd jakiś erotyczny sen, gdzie doznałam orgazmu (nigdy wcześniej tak nie miałam, a w ciąży się to już zdarzyło cztery razy 🙄) i po przebudzeniu brzuch jak kamień. Paranoja jakaś 🤦♀️Grażyna1820, Poziomka9204, Blondyna.B, Nati94, Domi_naturelover, KlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka, ciąża to tak dziwny stan, ze już nic mnie nie zdziwi.
Poznałam dziewczynę co cała ciąże wąchała ściany. Tak się jej ten zapach podobał. Jakby mogła to by lizała 😳
Czekam na wieści po jutrzejszej wizycie ❤️Poziomka9204, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
-
Chrupka wrote:Halo, halo dzieci, nie śpimy, wychodzimy 😅
Która teraz w kolejce? 😊
Miałam mieć wizytę w przyszły poniedziałek, ale zwolnił się termin na jutro na 16.00 i stwierdziłam, że wolę sprawdzić czy wszystko jest ok z moją szyjką przed weekendem.
Brzuch się napina codziennie po kilka razy, do tego ból lędźwi, duży nacisk przy chodzeniu na szyjke, ucisk na pęcherz. Zapewne normalne objawy na tym etapie ciąży, ale to moja pierwsza i będę spokojniejsza jak to skontroluje.
W dodatku mam zakaz współżycia, a miałam teraz 2 dni pod rząd jakiś erotyczny sen, gdzie doznałam orgazmu (nigdy wcześniej tak nie miałam, a w ciąży się to już zdarzyło cztery razy 🙄) i po przebudzeniu brzuch jak kamień. Paranoja jakaś 🤦♀️
Kciuki za wizytę 🤞🤞Chrupka lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Ja też czasem mam wrażenie po przebudzeniu, że coś podczas snu się wydarzyło. Ale nigdy nie pamiętam co mi się wtedy śniło... zastanawiałam się czy ktoś też tak ma 😄
Kciuki za wizytę 🤞🤞
To jest bardzo dziwne. Jeszcze jakby się to śniło w czasie kiedy nic się nie działo to pół biedy, ale teraz? No non stop pod górkę 🙄
Będę was informować po wizycie co i jak 😊Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Gratuluję udanych wizyt i kciuki za następne 🤞
Musiałam was nadrobić bo wczoraj jakoś nie było czasu a dzisiaj nocka masakra 🙈
No ale wreszcie dzisiaj wyszłyśmy do domku 🥰
Jak zobaczyłam starsza córkę to się rozryczałam 😭
Majka całuje i dotyka Alicję 🥰 i musimy bardzo uważać bo zabawki jej przynosi i żeby krzywdy nie zrobiła 😁
A Blizne mam na cały brzuch tamta o połowę mniejsza była ale mąż twierdzi że ta wygląda lepiej, no i nawet siniaki mam na pipce nie wiem czemu 🫣Grażyna1820, Olo323, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Chrupka wrote:Halo, halo dzieci, nie śpimy, wychodzimy 😅
Która teraz w kolejce? 😊
W dodatku mam zakaz współżycia, a miałam teraz 2 dni pod rząd jakiś erotyczny sen, gdzie doznałam orgazmu (nigdy wcześniej tak nie miałam, a w ciąży się to już zdarzyło cztery razy 🙄) i po przebudzeniu brzuch jak kamień. Paranoja jakaś 🤦♀️
Chrupka te sny to chyba norma, ja pomimo braku zakazu współżycia i prawie normalnym życiu seksualnym takie sny miewałam i czytałam że często się to zdarza 😊 po przebudzeniu też miałam brzuch jak kamień i lekarz nic złego w tamtym czasie tam nie widział, szyjka w normie, bez rozwarcia, aczkolwiek nie wiem jak to jest jak masz już zakaz współżycia. Stety lub niestety na sny wpływu nie mamy 🤷♀️ trzymam kciuki za wizytę ✊🍀Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, w końcu udało się Was nadrobić 🙈
Angela gratuluje zdrowej córeczki, fantastycznie, ze już jestescie w domu ❤️
Co do mnie- Hmm, już dobrze odkąd jesteśmy w domu 🥰
Nie odzywałam się, bo nie miałam siły, po prostu. Nie chciałam nawet pisać, bo musiałabym pisać niefajne rzeczy.
Jestem zdania, ze depresja poporodowa bierze się z położnych a nie z hormonów… nie chciałam Wam pisać, bo złapał mnie potężny baby blues, a nawet myśle, ze otarłam się o depresje..
w wielkim skrócie trafiłam na paskudne położne (na części matek na każda zmianę jedna położna była spoko, reszta.. brak słów), nie pomagał ból po CC, brak wiedzy i płaczące dziecko,,,
Ale tak jak pisałam odkąd jesteśmy w domu- zakochuje się w synku każdego dnia ❤️ zakochuje się S mężu jeszcze bardziej jak widzę jakim jest wspaniałym Tata ❤️Grażyna1820, Chrupka , Angelaaaa, Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Oj to prawda, że położne potrafią człowieka zgnoić i to w czasie kiedy powinny dawać wsparcie....
A jak CC? Mam nadzieję, że dochodzisz do siebie i już mniej cierpisz 😘 czas w domu z mężem i dzieckiem leczy najlepiej na świecieOlo323 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
nick nieaktualnyGrażyna1820 wrote:Chrupka, ciąża to tak dziwny stan, ze już nic mnie nie zdziwi.
Poznałam dziewczynę co cała ciąże wąchała ściany. Tak się jej ten zapach podobał. Jakby mogła to by lizała 😳
Czekam na wieści po jutrzejszej wizycie ❤️Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlo323 wrote:Dziewczyny, w końcu udało się Was nadrobić 🙈
Nie odzywałam się, bo nie miałam siły, po prostu. Nie chciałam nawet pisać, bo musiałabym pisać niefajne rzeczy.
Jestem zdania, ze depresja poporodowa bierze się z położnych a nie z hormonów… nie chciałam Wam pisać, bo złapał mnie potężny baby blues, a nawet myśle, ze otarłam się o depresje..
w wielkim skrócie trafiłam na paskudne położne (na części matek na każda zmianę jedna położna była spoko, reszta.. brak słów), nie pomagał ból po CC, brak wiedzy i płaczące dziecko,,,
Ale tak jak pisałam odkąd jesteśmy w domu- zakochuje się w synku każdego dnia ❤️ zakochuje się S mężu jeszcze bardziej jak widzę jakim jest wspaniałym Tata ❤️Olo323 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kojarzycie od kiedy Wasze dzieci w brzuchach miały czkawkę? Od kilku dni mam wrażenie, że moja dwójka na zmianę czka 🤷♀️ jak brykają to też razem, także mam stereo po prawej i lewej stronie brzucha.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Dziewczyny kojarzycie od kiedy Wasze dzieci w brzuchach miały czkawkę? Od kilku dni mam wrażenie, że moja dwójka na zmianę czka 🤷♀️ jak brykają to też razem, także mam stereo po prawej i lewej stronie brzucha.
Ja zauważyłam czkawkę dopiero od paru dni, ale myślę, że pojawiła się dużo wcześniej tylko jej nie odróżniałam, że to to 😊
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Ja zauważyłam czkawkę dopiero od paru dni, ale myślę, że pojawiła się dużo wcześniej tylko jej nie odróżniałam, że to to 😊
Ja już wiem jak wygląda czkawka w brzuchu, dlatego mi się zdaje, że to jednak to 😉 takie rytmiczne podskoki to raczej nie akrobacje.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Olo współczuję położnych😔 dobrze że w domku lepiej 😘
Ja akurat jestem bardzo zadowolona że wybrałam inne miasto do rodzenia.. położne to anioły ❤️ było ich bardzo dużo na zmianie i nie mogę narzekać ☺️ nawet daliśmy wczoraj 2 bombonierki za opiekę ☺️
U nas noce kiepskie najlepiej jakby spała u nas na rączkach 😔 Majka za to całą noc spała także jesteśmy zadowoleni że Alicji płacz jej nie ruszał 🤭Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Olo323 wrote:Dziewczyny, w końcu udało się Was nadrobić 🙈
Ale tak jak pisałam odkąd jesteśmy w domu- zakochuje się w synku każdego dnia ❤️ zakochuje się S mężu jeszcze bardziej jak widzę jakim jest wspaniałym Tata ❤️
Współczuję opieki w szpitalu... myślę, że po porodzie ten czynnik ludzki jest bardzo ważny. Jesteś zmęczona, obolała, nie do końca potrafisz się odnaleźć w nowej rzeczywistości i położne które się Tobą opiekują powinny wziąć to pod uwagę i wykazać się empatią... Jeżeli czujesz, że nie zostałaś dobrze potraktowana to na Twoim miejscu napisałabym skargę do szpitala, Fundacja Rodzić po ludzku ma nawet dedykowaną do tego platformę https://rodzicpoludzku.pl/zglos-naruszenie/ . Według mnie szpital powinien wiedzieć, co się dzieje żeby móc reagować na niewłaściwe zachowania personelu. W ogóle czytałam kiedyś wypowiedź położnej która stwierdziła, że jeżeli pacjentce podobała się opieką położnych i chciałaby w jakiś sposób podziękować to najlepiej nawet nie dawać słodyczy itp. tylko napisać pochwałe do przełożonego, podobno jest to bardzo cenione.Olo323 lubi tę wiadomość
-
Olo, mam nadzieje ze teraz troszke chociaż odpoczniesz po tych ciężkich dniach. Dobrze ze masz wspierającego męża przy sobie. W tych pierwszych dniach pomoc jest nieoceniona nawet żeby chwile się w dzień przespać 🙂 ja jeszcze do niedawna wolałam pójść spać niż jesc ale ogarnęłam ze to jednak głupie ze względu na kp 😅
Ja wczoraj miałam juz jechać do lekarza taki mi się zastoj zrobił w nocy ze myślałam że to już zapalenie piersi. Przestalo mi z niej lecieć mleko, zrobila sie twarda, czerwona i bolała nawet jak reka ruszałam.
Caly dzień wyjęty z życia przez opiekę nad dzieckiem i latanie z kompresami cieplo-zimno, przystawianiem dziecka i laktatorem 😐
Pod wieczór odpuściło trochę i jak maly pociumkal chyba z 40 minut raczej tak na sucho to później aż lało się ze mnie.
Nie wiem jak mi się ten zastoj zrobił bo nawału nie mialam. Staś tylko trochę mniej w nocy jadl.
To mi uswiadomilo ze byloby mi bardzo szkoda jakbym straciła szanse na kp bo lubimy te chwile ze Stasiem🙂
A dzisiaj z kolei w nocy wymiotowałam jak kot. Mam nadzieje ze to zatrucie a nie wirus chociaż nie mam pojęcia czym mogłam się zatruc bo maz się dobrze czuje. Nie chce zarazić Stasia 😔
Maly nie chce spać a ja juz padam na twarz. Jeszcze maja goście przyjechać na dodatek 😭
Edit. Przepraszam za żal-post ale chyba nikt mnie bardziej nie zrozumie jak wy 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 13:02
-
cslza wrote:Dziewczyny kojarzycie od kiedy Wasze dzieci w brzuchach miały czkawkę? Od kilku dni mam wrażenie, że moja dwójka na zmianę czka 🤷♀️ jak brykają to też razem, także mam stereo po prawej i lewej stronie brzucha.
cslza, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka