W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Mgdra wrote:Kurde Domi, patrzę że ostatni post jest Twój i to o 1 w nocy, to se myślę ooooho, pisze na pewno, że ja wzięło i jedzie do szpitala. A tu nic. Kurcze.
Nie wiem kiedy to zleciało ale Hania kończy dzisiaj miesiąc i nie jest już noworodkiem 🥺🥺🥺🥺
A wczoraj byliśmy na sesji świątecznej 😍
Ale leci ten czas 🥹Mgdra lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Alicja wazy 3120g ❤️ była położna i wszystko jest ok ☺️
Ja muszę się obserwować bo nie czuje pełnego pęcherza i mało krwawię 🙄 oby nie jakieś powikłania..Grażyna1820, Nati94, Poziomka9204, Domi_naturelover, conte, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Domi_naturelover wrote:Niestety nie 🙈😅 Dalej w dwupaku. Ciężkie dni aktualnie - fizycznie tak średnio, codziennie boli mnie brzuch, miałam dzień gdzie dosłownie caaaaaalutki dzień twardniał mi brzuch co kilka minut 🤦♀️ Byłam obolała jakby mnie ktoś skopał 😂
Psychicznie mi też ciężej, bo bardzo stresuję się końcówką -czy tętno synka okej, czy nie jest owinięty pępowiną, czy poród sam ruszy, czy jednak czeka mnie indukcja itd.
Jutro jadę na KTG, kolejne 6.12 w szpitalu, indukcja najwcześniej 10.12 jak nie póżniej, tak to średnio wszystko wyglada 😅 Rozwarcie dalej 2cm, szyjka super do porodu, tylko skurczy brak 🤷♀️
Kurcze, no to faktycznie długo u Ciebie te bóle trwają... 😞 współczuję... ja mam co jakiś czas spięcia brzucha i bóle kręgosłupa mocniejsze niż zwykle ale to tyle. Skurcze tylko wtedy na ktg się wpisały ale takich typowo miesiączkowych bólów to nie czuję... Wczoraj byłam u lekarza, szyjka jest skrócona ale rozwarcia brak, odstawiłam no-spe także może coś szybciej ruszy, inaczej na pewno za tydzień mam jechać do szpitala na to wywoływanie bo synek waży już ponad 3600g... Jest dwa tygodnie do przodu. Myślałam żeby to jeszcze dzisiaj sprawdzić u innego lekarza prywatnie, ale stwierdziłam, że jeżeli i tak za tydzień mam jechać do szpitala to nic to nie zmieni. Przepływy wczoraj badał i są dobre, tętno też dobre, także nic tylko czekać 😑Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ale te maluchy Wam rosną ♥️
Klara, Domi,mam nadzieję, że wkrótce u Was ruszy.
My jutro na ktg. Ostatnio też mam takie bóle z krzyża, że ciekawi mnie, czy mogę liczyć za jakiś czas na poród, czy to takie straszaczki. Ciężka jest ta końcówka szczerze powiedziawszy. Ta coraz większa bezsilność i nieporadność.
Poziomka9204, KlaraJa, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ale te maluchy Wam rosną ♥️
Klara, Domi,mam nadzieję, że wkrótce u Was ruszy.
My jutro na ktg. Ostatnio też mam takie bóle z krzyża, że ciekawi mnie, czy mogę liczyć za jakiś czas na poród, czy to takie straszaczki. Ciężka jest ta końcówka szczerze powiedziawszy. Ta coraz większa bezsilność i nieporadność.
Dzięki Nati 😘 z jednej strony chciałabym jeszcze ten tydzień poczekać, bo mam wrażenie że ciągle mam coś do zrobienia przed porodem 🤦♀️ a z drugiej boje się porodu dużego dziecka, więc lepiej byłoby już teraz urodzić jak najszybciej.
Bezsilność i nieporadność też mnie dobija, któraś z Was kiedyś mówiła (chyba Olo) że jak coś Jej spadnie na podłogę to zastanawia się czy jest to jej potrzebne, czy może poczekać na męża i mam teraz to samo 🙈Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Mgdra wrote:Kurde Domi, patrzę że ostatni post jest Twój i to o 1 w nocy, to se myślę ooooho, pisze na pewno, że ja wzięło i jedzie do szpitala. A tu nic. Kurcze.
Nie wiem kiedy to zleciało ale Hania kończy dzisiaj miesiąc i nie jest już noworodkiem 🥺🥺🥺🥺
A wczoraj byliśmy na sesji świątecznej 😍
Już miesiąc? Kiedy?!Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
KlaraJa wrote:Dzięki Nati 😘 z jednej strony chciałabym jeszcze ten tydzień poczekać, bo mam wrażenie że ciągle mam coś do zrobienia przed porodem 🤦♀️ a z drugiej boje się porodu dużego dziecka, więc lepiej byłoby już teraz urodzić jak najszybciej.
Bezsilność i nieporadność też mnie dobija, któraś z Was kiedyś mówiła (chyba Olo) że jak coś Jej spadnie na podłogę to zastanawia się czy jest to jej potrzebne, czy może poczekać na męża i mam teraz to samo 🙈
Myślę, czy nie wypić dzisiaj "koktajlu położnej" 🙈 Pytałam lekarza, zezwolił, bo brakuje nam tylko skurczy Trochę się jednak cykam 🙈💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Właśnie tak to się rozciąga w czasie, że szok
Myślę, czy nie wypić dzisiaj "koktajlu położnej" 🙈 Pytałam lekarza, zezwolił, bo brakuje nam tylko skurczy Trochę się jednak cykam 🙈Poziomka9204 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Chcesz skurczy? Moja kuzynka poszła do biedry po nektarynki (na nogach, bo miała przypływ energii i 1,5km nie było jej straszne). Wody jej odeszły 100m od bloku 😁 także do biedry marsz, zaraz poczujesz spinanie brzucha
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Właśnie tak to się rozciąga w czasie, że szok
Myślę, czy nie wypić dzisiaj "koktajlu położnej" 🙈 Pytałam lekarza, zezwolił, bo brakuje nam tylko skurczy Trochę się jednak cykam 🙈
Kurcze o tym koktajlu nie słyszałam 🤔 muszę się zorientować 😄 ja mam największe spięcia po masażach krocza 😬 tak w ogóle to słyszałam, że seks pomaga, a dokładniej sperma, także jeżeli mąż nie ma oporów to działajcie ☺️ piszę o oporach, bo mój boi się, że zrobi dziecku krzywdę, a sama też nie naciskam bo mam zerowe libido teraz i czuję się jak balon 🙈Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Kurcze o tym koktajlu nie słyszałam 🤔 muszę się zorientować 😄 ja mam największe spięcia po masażach krocza 😬 tak w ogóle to słyszałam, że seks pomaga, a dokładniej sperma, także jeżeli mąż nie ma oporów to działajcie ☺️ piszę o oporach, bo mój boi się, że zrobi dziecku krzywdę, a sama też nie naciskam bo mam zerowe libido teraz i czuję się jak balon 🙈
Aktualnie mnie coś boli "inaczej" podbrzusze, a od samego czytania o koktajlu organizm chyba stwierdził, że zafunduje mi sam małe oczyszczanie Może coś na noc się rozkręciKlaraJa, cslza, Chrupka , Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Zawsze po mam takie nieprzyjemne przepowiadające - męczę się 40-60 min i przechodzi 😄
Aktualnie mnie coś boli "inaczej" podbrzusze, a od samego czytania o koktajlu organizm chyba stwierdził, że zafunduje mi sam małe oczyszczanie Może coś na noc się rozkręci
Ooo! Podobno organizm oczyszcza się przed porodem! Trzymam kciuki! ✊✊✊🍀🍀🍀❤️Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Zawsze po mam takie nieprzyjemne przepowiadające - męczę się 40-60 min i przechodzi 😄
Aktualnie mnie coś boli "inaczej" podbrzusze, a od samego czytania o koktajlu organizm chyba stwierdził, że zafunduje mi sam małe oczyszczanie Może coś na noc się rozkręci
Ja pamiętam jak przyjechaliśmy w piątek do domu i mąż zasiadł na tronie a ja poszłam robić zupe golabkowa. Gotuje i mówię do męża żeby się pospieszył (a on na tronie lubi sobie posiedzieć 🙈) bo zaczyna mnie brzuch boleć na sraczke 😅 i nie wiem czy zdołam utrzymać 😅 kilka godzin później zaczęły się skurcze 😍Domi_naturelover, KlaraJa, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Jak coś, to My dalej w domku Dzisiaj wlatuje ten koktajl położnej, bo coś czuję, że to może być to 😅 🙈
Nati94, Angelaaaa, Kalli95, KlaraJa, Chrupka , Poziomka9204, Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Jak coś, to My dalej w domku Dzisiaj wlatuje ten koktajl położnej, bo coś czuję, że to może być to 😅 🙈
Kurde ja bym nie ryzykowała biegunki, bólu brzucha i wymiotów, ale co kto woli serio te głębokie przysiady są super żeby ruszyć z porodem 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Domi_naturelover wrote:Jak coś, to My dalej w domku Dzisiaj wlatuje ten koktajl położnej, bo coś czuję, że to może być to 😅 🙈
Domi_naturelover, Poziomka9204, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:Kurde ja bym nie ryzykowała biegunki, bólu brzucha i wymiotów, ale co kto woli serio te głębokie przysiady są super żeby ruszyć z porodem 🤷♀️💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Nati94 wrote:Ja pod ktg 🙂 młody się buntuje 😅 Domi rodź, bo ja bym chciała za max 2 tygodnie i nie chce się wbijać w kolejkę 😘
Blondyna.B a propo wbijania się w kolejkę jak tam sytuacja u Ciebie? Jakieś oznaki zbliżającego się porodu? ☺️🤔
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ja pod ktg 🙂 młody się buntuje 😅 Domi rodź, bo ja bym chciała za max 2 tygodnie i nie chce się wbijać w kolejkę 😘💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Jak po KTG? 🥰
Domi_naturelover, Blondyna.B, cslza, Poziomka9204, conte, Olo323 lubią tę wiadomość