W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Chrupka wrote:Dziewczyny zastrzelcie mnie.
Zgłosiłam się rano, standardowa procedura, badanie. Szyjka według lekarki ma 3cm (czyli centymetr dłuższa niz wczoraj), dziecko waży 1620g, wszystko ok. Pytam o te sterydy na płuca, a ona do mnie, że na skierowaniu jest napisane "obserwacja szyjki" (napisane jest "przedwczesny poród") i że narazie nie ma wskazań do podania sterydów 🙄
Napisałam do ginekologa, kazał mi napisać kto mnie przyjmował (on pracuje w tym szpitalu) i mam nadzieję, że to załatwi albo chociaż jutro będzie na dyżurze...
Zatem ja się pytam - po co ja tu leżę? 🤦♀️
Dostaje tabletki, luteinę i coś dodatkowo. Rano kroplówka z magnezem i tyle, zero informacji.👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Rano miałam ktg, wyszło bez zastrzeżeń.
Był obchód i komentarz "leżeć i odpoczywać" 💪
Także noc za mną nieprzespana, dostaję te same leki co brałam w domu i nospe dodatkowo.
Plus jest taki, że brzuch mi się tak nie spina i dzidzia bardziej ruchliwa, więc możliwe, że w domu mi się bardziej spinał od stresu.
Na szczęście większość na weekend wypisali i jest może max 6 pacjentek na oddziale. My leżymy we 3, sale dwójki i jedynki puste 🤷♀️
conte, Poziomka9204, Oliwia23, Izet, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Rano miałam ktg, wyszło bez zastrzeżeń.
Był obchód i komentarz "leżeć i odpoczywać" 💪
Także noc za mną nieprzespana, dostaję te same leki co brałam w domu i nospe dodatkowo.
Plus jest taki, że brzuch mi się tak nie spina i dzidzia bardziej ruchliwa, więc możliwe, że w domu mi się bardziej spinał od stresu.
Na szczęście większość na weekend wypisali i jest może max 6 pacjentek na oddziale. My leżymy we 3, sale dwójki i jedynki puste 🤷♀️ -
Kalli95 wrote:Mam nadzieje ze chociaż koleżanki z sali masz bezproblemowe 😐 jak nie możesz spać przez hałasy to może stopery pomogą?
Tak, na sali mam fajną ekipę 😊
To nie przez hałas nie mogłam spać bo była cisza tylko przez nowe miejsce, niewygodne, skrzypiące łóżko i brak mojego rogala 😔
Jednak jesteśmy tylko we 3 na całym oddziale 😂 położna sobie leży w dwójce i ogląda telewizję, bo jej się nudzi 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2022, 17:09
Grażyna1820, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Tak, na sali mam fajną ekipę 😊
To nie przez hałas nie mogłam spać bo była cisza tylko przez nowe miejsce, niewygodne, skrzypiące łóżko i brak mojego rogala 😔
Jednak jesteśmy tylko we 3 na całym oddziale 😂 położna sobie leży w dwójce i ogląda telewizję, bo jej się nudzi 😂 -
Grażyna1820 wrote:Pozazdrościć 😳 jak ja byłam na patologii ciąży to łóżko było wolne tyle ile była znieniana pościel. Tam miejsca nie stygły …
Tutaj najczęściej jest to samo, wszystkie jesteśmy w szoku, że tak to wygląda w ten weekend.
Dla nas oczywiście lepiej 😊Grażyna1820 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Jestem już w domu 😊
Miałam robione badania rano i 2x ktg. Szyjka 29mm. Lekarka chciała mnie przetrzymać do jutra, ale mówiła, że mnie dziś wypuści tylko mam się zgłosić na kontrolę do swojego lekarza 😊
A u was co słychać?Angelaaaa, Kalli95, Nati94, Grażyna1820, Kluska95, Oliwia23, Poziomka9204, conte, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Jestem już w domu 😊
Miałam robione badania rano i 2x ktg. Szyjka 29mm. Lekarka chciała mnie przetrzymać do jutra, ale mówiła, że mnie dziś wypuści tylko mam się zgłosić na kontrolę do swojego lekarza 😊
A u was co słychać?
Od wczoraj mam bolesne skurcze przepowiadające i z krzyża. Ostatnio tak zaczęło się dziać gdzieś 2 tygodnie przed porodem. Dodatkowo mam wrażenie, że opada mi brzuch. Walizka dalej do spakowania, ale już spisałam listę 🙂Wojcinka, Chrupka , Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Chrupka wrote:Jestem już w domu 😊
A u was co słychać?
Czyli badania i ktg wyszly w normie? Dobrze, że już jesteś w domku 😊
U mnie ciężko, brzuch się spina, spać nie mogę, co chwilę płacze 🤦♀️ chcieliśmy z mężem wyjść na spacer, wytrwałam 30min bo czułam się jak spuchnięta kula. Chce już rodzić i odzyskać swoje ciało 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 16:48
-
cslza wrote:U mnie akurat zawsze było bezproblemowo ze sprzątaniem, bo mój mąż wyprowadził się od mamusi jak miał 19lat (zatruwała mu życie) i musiał nauczyć się sprzątać, zarabiać, prac i wszystko dookoła.
Często mi ludzie mówią, że "oooo jak tobie mąż pomaga w domu i przy synku!". A ja zawsze mówię, że pomóc to on mi może wybrać sukienkę 😅 jego dom, jego dzieci, samo się nie zrobi i on akurat nigdy nawet tego nie kwestionował i niw wyobraża sobie, że tylko ja miałabym ciągle latać i wszystko robić sama.
Ja też mam pracę na etacie, swoje zainteresowania i różne sprawy, on ma swoje i dzięki temu nasze małżeństwo tak dobrze funkcjonuje. Po prostu nikt nie jest więźniem w domu.
No to u mnie jest podobnie - o ile z teściowa jest problem to z mezem zero. Wszystko w domu zrobi, posprząta, pomoże bez żadnego problemu. Z tym, ze on tez wyprowadził sie z domu do innego miasta (na studia) w wieku 19 lat No i sie usamodzielnił.
Co to tego, co pisała Conte wcześniej - o dziwno, ja zawsze miałam świetny kontakt z niedoszłymi teściowymi ( już szybciej niż z ich synkami ), tylko teściowa mama okazuje sie problematyczna 😅 może to właśnie wynika z tego, ze tamte były niedoszłe a ta jest „prawdziwa” 🤣 Ja staram sie być spokojna i nie dolewać oliwy do ognia ale do momentu - jak ktoś zaczyna mnie irytować lub przekonywać na sile mnie do czegos, z czym sie wybitnie nie zgadzam, to wtedy mowię, co myśle i to często jest źródłem niezadowolenia z drugiej strony .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2022, 10:26
cslza, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Hej dziewczyny jak się czujecie?
Nasze świeże mamy, co u Was?
Ja mam za ponad tydzień mikołajkową wizytę, a pojutrze ktg. Co do brzucha, to porównałam zdjęcia i mam na tej samej wysokości, co 2 godziny przed drugim porodem, czyli mi się nie wydawało 🙂 nie mogę się już doczekać grudnia! To taki magiczny miesiącChrupka , cslza, Blondyna.B, Grażyna1820, Angelaaaa, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Czyli badania i ktg wyszly w normie? Dobrze, że już jesteś w domku 😊
U mnie ciężko, brzuch się spina, spać nie mogę, co chwilę płacze 🤦♀️ chcieliśmy z mężem wyjść na spacer, wytrwałam 30min bo czułam się jak spuchnięta kula. Chce już rodzić i odzyskać swoje ciało 😬
Tak, tak. Wszystko w porządku. Zastanawiam się ile mi wymierzy szyjkę mój lekarz, bo w szpitalu dwie lekarki wymierzyły około 3cm, a u niego wychodzi 2,3cm..
Nati u mnie wróciło życie codziennie, czyli pranie i zastanawianie się co na obiad 😂
Została mi do wyprasowania ostatnia pralka dzidziusiowych ubranek i pranie w rękach 😊
Jeszcze tylko mam zamówić nianię, monitor oddechu i inhalator, a tak to pozostaje tylko walizka do spakowania 😊
Cieszę się, że wszystko kupiłam tak wcześnie. Mogłam sobie pochodzić po sklepach, zobaczyć wszystko na żywo. Teraz nie mogę iść na żadne zakupy 🤷♀️Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Tak, tak. Wszystko w porządku. Zastanawiam się ile mi wymierzy szyjkę mój lekarz, bo w szpitalu dwie lekarki wymierzyły około 3cm, a u niego wychodzi 2,3cm..
Nati u mnie wróciło życie codziennie, czyli pranie i zastanawianie się co na obiad 😂
Została mi do wyprasowania ostatnia pralka dzidziusiowych ubranek i pranie w rękach 😊
Jeszcze tylko mam zamówić nianię, monitor oddechu i inhalator, a tak to pozostaje tylko walizka do spakowania 😊
Cieszę się, że wszystko kupiłam tak wcześnie. Mogłam sobie pochodzić po sklepach, zobaczyć wszystko na żywo. Teraz nie mogę iść na żadne zakupy 🤷♀️Grażyna1820, Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ja też jestem zdania, że lepiej kupować wszystko szybciej. Właśnie zamówiłam ostatnie rzeczy do walizki tzn mini kosmetyki i szlafrok. No i te kapcie za mną chodzą a wciąż zapominam 🙈 w końcu wezmę te, które nosiłam w pracy ale szkoda moich ukochanych crocsow bo zawsze szpitalne kapcie po pobycie jako pacjent zostawiam w koszu.
Ja też się cieszę, że wszystko pokupowałam wcześniej, chociaż przyznam że w międzyczasie powymieniałam już parę rzeczy z torby, bo niektóre promocje były jednak ostatnio kuszące 🙈 Jeżeli chodzi o kapcie to kupiłam jakieś najtańsze kapcie i klapki właśnie ze względu na to, że może wyrzucę po szpitalu 🤔 -
Hej ☺️ ja wciąż zaglądam która następna urodzi 😁 czekamy 🤞
Mąż dzisiaj pierwszy dzień do pracy poszedł ale pomaga mi mama w sumie przy starszej córce bo Ala w ciągu dnia dużo śpi gorzej w nocy 🙈Grażyna1820, Poziomka9204, Blondyna.B, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Domi_naturelover jak Ty się tam czujesz?🥺 Ty chyba jesteś następna, prawda? Coś ostatnio się chyba nie odzywałaś 🤔 z tego co pamiętam to chciałabyś już rodzić, także mam nadzieję, że to ze względu na na wizytę w szpitalu i zajmowaniu się już synkiem ☺️
Poziomka9204, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Hej!
Myślałam, że przez dwa dni nieobecności znowu przegapiłam bobaska, ale widzę, że nie chcą coś wychodzić. Trzymam kciuki za kolejne w kolejce 🤞❤️
Nati bo to już chwila moment 🥰 mi odcinek lędźwiowy nie daje spać od kilku dni. Dzisiaj znowu mam delikatne bóle jak na okres, ale jak byłam na kontroli to Wszystko tam się dobrze trzyma 😄 mąż się pyta od kiedy musi być w gotowości.
Chrupka cieszę się, że wszystko z Wami dobrze ❤️
Siedzę w domu to i prezenty ba Świta udało mi się już w połowie kupić. Mega ulga, bo zawsze robimy to na wariata... pokoik prawie gotowy, została mi walizka 🙈
Świeżo upieczone mamusie, czy Wasze bobaski wynagrodziły już Wam końcówkę ciąży? 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2022, 17:47
Chrupka lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Bardzo przepraszam, że się wepchnę ale Domi jak jesteś gdzieś tu i widzisz mój post to proszę zerknij na prywatne wiadomości ☺️
Życzę wszystkim szczęśliwego rozwiązania, pozdrawiam!Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
KlaraJa wrote:Domi_naturelover jak Ty się tam czujesz?🥺 Ty chyba jesteś następna, prawda? Coś ostatnio się chyba nie odzywałaś 🤔 z tego co pamiętam to chciałabyś już rodzić, także mam nadzieję, że to ze względu na na wizytę w szpitalu i zajmowaniu się już synkiem ☺️
Psychicznie mi też ciężej, bo bardzo stresuję się końcówką -czy tętno synka okej, czy nie jest owinięty pępowiną, czy poród sam ruszy, czy jednak czeka mnie indukcja itd.
Jutro jadę na KTG, kolejne 6.12 w szpitalu, indukcja najwcześniej 10.12 jak nie póżniej, tak to średnio wszystko wyglada 😅 Rozwarcie dalej 2cm, szyjka super do porodu, tylko skurczy brak 🤷♀️Grażyna1820, Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204, Kalli95, Olo323, KlaraJa, Chrupka lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Kurde Domi, patrzę że ostatni post jest Twój i to o 1 w nocy, to se myślę ooooho, pisze na pewno, że ja wzięło i jedzie do szpitala. A tu nic. Kurcze.
Nie wiem kiedy to zleciało ale Hania kończy dzisiaj miesiąc i nie jest już noworodkiem 🥺🥺🥺🥺
A wczoraj byliśmy na sesji świątecznej 😍Angelaaaa, Blondyna.B, Kalli95, cslza, Chrupka , Grażyna1820, Nati94, Kluska95, Poziomka9204, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka