Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Halo, co u was słychać ? 😁

No hej, hej 😊
    My już przeprowadzeni od sylwestra 😊
    Dzisiaj skręcamy łóżeczko i składamy wózek 😍

Do porodu zostały 34 dni 🙆‍♀️

Poziomka9204, cslza, Nati94, Grażyna1820, Angelaaaa, Kalli95 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Ciężkie noce, spuchnięte stopy i mega napady gorąca, no czuję się jakby było na dworze jakieś 30stopni 🙈 młody nie pcha się na świat, chyba jeszcze chce trochę podrosnąć 🤣

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ciężkie noce, spuchnięte stopy i mega napady gorąca, no czuję się jakby było na dworze jakieś 30stopni 🙈 młody nie pcha się na świat, chyba jeszcze chce trochę podrosnąć 🤣
    Współczuję 🥺
    Ja od porodu jestem w jakiejś euforii związanej właśnie z poprawą samopoczucia. Nagle z takiego wielorybka(nie obraźliwe, humorystyczne ☺️) który ledwo wstaje z kanapy, stałam się z powrotem osobą pełną energii, a w dodatku zapominam co to mdłości ☺️ życzę Ci takiej poprawy już za chwilę 😘

U nas odpadł kikut, ale pępek dalej się goi. Dalej mamy napady zazdrości 2 latki, krzyk, szczerze to mam nadzieję, że jej minie bo oszaleć można- a wierzcie, że robię wszystko, by było tej zazdrości jak najmniej. Staś wynagradza wszystko, jest mega grzeczny, ślicznie robi kupy i bączki (dla mnie to ważne bo przeżyłam kolki i to dobrze wróży), ładnie je, w nocy budzi się co 2-3 godziny, czasami co 1.5 ale sporadycznie. W dzień to nie mam dziecka normalnie;) no i Chicco mega się sprawdza bo mimo zazdrości, Lili zacałowałaby go i zaprzytulała;D nie zawsze delikatnie 🙂

Poziomka9204, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:

Hej 😊 my walczymy z bólami brzuszka, prawdopodobnie po antybiotykach lub kolka. Mamy ciężkie wieczory i noce, ale rozkręciła mi się laktacja to chociaż z tym do przodu ✊

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna a co u Was ?

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Hej 😊 my walczymy z bólami brzuszka, prawdopodobnie po antybiotykach lub kolka. Mamy ciężkie wieczory i noce, ale rozkręciła mi się laktacja to chociaż z tym do przodu ✊
    Ojej współczuję 🥺 boję się tego właśnie oby szybko minęło

age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Współczuję 🥺
    Ja od porodu jestem w jakiejś euforii związanej właśnie z poprawą samopoczucia. Nagle z takiego wielorybka(nie obraźliwe, humorystyczne ☺️) który ledwo wstaje z kanapy, stałam się z powrotem osobą pełną energii, a w dodatku zapominam co to mdłości ☺️ życzę Ci takiej poprawy już za chwilę 😘

U nas odpadł kikut, ale pępek dalej się goi. Dalej mamy napady zazdrości 2 latki, krzyk, szczerze to mam nadzieję, że jej minie bo oszaleć można- a wierzcie, że robię wszystko, by było tej zazdrości jak najmniej. Staś wynagradza wszystko, jest mega grzeczny, ślicznie robi kupy i bączki (dla mnie to ważne bo przeżyłam kolki i to dobrze wróży), ładnie je, w nocy budzi się co 2-3 godziny, czasami co 1.5 ale sporadycznie. W dzień to nie mam dziecka normalnie;) no i Chicco mega się sprawdza bo mimo zazdrości, Lili zacałowałaby go i zaprzytulała;D nie zawsze delikatnie 🙂
    Ja się czuję dokładnie jak słonik lub wieloryb 🙈 też czekam na moment kiedy będę mogła normalnie wstać z łóżka, nie mieć zadyszki wchodząc na II piętro i nie stękać przy przekręcaniu się na łóżku 🤣 jeszcze chwilka.

Czyli Staś rekompensuje Ci całą ciążę 🥰 myślę, że małej z czasem przejdzie, zwłaszcza, że robicie wszystko żeby nie miała powodów czuć się "odrzuconą".

👫 31lat

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ogólnie dobrze. Mały jest kochany❤️ niestety musieliśmy zmienić mleko bo straszne miał problemy z kupką. Ale poza tym widzę Jan bardzo się zmienia🥺 jak szybko rośnie. Od 3 dni w domu słychać słodkie gaworzenie ❤️ jutro Staś kończy dwa miesiące 😍

Poziomka9204, Chrupka , Anett93, Blondyna.B, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    U nas ogólnie dobrze. Mały jest kochany❤️ niestety musieliśmy zmienić mleko bo straszne miał problemy z kupką. Ale poza tym widzę Jan bardzo się zmienia🥺 jak szybko rośnie. Od 3 dni w domu słychać słodkie gaworzenie ❤️ jutro Staś kończy dwa miesiące 😍
    Ale ten czas leci 🥰 mam nadzieje, że zmiana mleka pomoże i problemy się skończą. U mojej chrześnicy taka zmiana szybko pomogła.

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

👫 31lat

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oż kurcze Poziomka teraz w stopce u Ciebie dopiero widzę, że 29.12 obliczono wagę synka na 3950g😬 nastawiasz się na CC, czy będziesz upierać się nad SN?

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati u mnie podobnie jeśli chodzi o zazdrość 😬 najpierw cacy cacy pełno buziaków a potem walnie w głowę lub wkłada palec w oko 🤦‍♀️
    Widzę też że chciałaby się z nią bawic bo przynosi jej zabawki 😁
    No ale trzeba to jakoś przetrwać i mam nadzieję że będzie lepiej

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj kiepski dzień.. Ala cały dzień na rękach u dużo płakała... Póki nie skończyła miesiąca to ładnie spała i nieprzeszkadzał jej hałas a teraz spać nie może a jak ma być ciucho jak półtoraroczne dziecko w domu, które jest bardzo głośne 😅🙈

Ja jutro mam ginekologa ciekawe jak się sprawy mają bo od wczoraj znowu krwawię 🤦‍♀️ no i liczę na cud że wyrazi zgodę żebym za paręst znowu mogła być w ciąży 🥹 także trzymajcie kciuki 😘

Grażyna1820, Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wybaczcie mi tę nieobecność, ale mam wrażenie, że jesteśmy w ciągłym biegu 😅 Wolne chwile wykorzystujemy na spacery (pogoda jest cudowna!), załatwianie spraw, odwiedziny znajomych, jest tego trochę, dlatego czas spędzany w internecie mi się skurczył 🙈
    Nadrobię Was, ale wybaczcie, że się do waszych wpisów nie odniosę, chyba nie dam rady 🙈

U Nas ogólnie jest w porządku 🥰 Oprócz (prawdopodobnie) skoku rozwojowego i przez to ciut większych płaczków, to wszystko jest naprawdę super 😃 Antoś wydaje się coraz bardziej rozumny i kontaktowy, dzisiaj śmiał się do ściany (oczywiście zamiast do mnie 😆).
    Narzeczony dziś wrócił do pracy, na szczęście do biura będzie jeździł rzadko, tak to praca zdalna.

Ja z Małym wyszłam dzisiaj z domu na 4,5h w miasto 😂 Byliśmy na wizycie u fizjoterapeuty, w kawiarni (ja wpadłam na herbatkę i pączka, Antoś na mleczko😅) i na drobnych zakupach. Pogoda była cudna, gdyby nie zmęczenie po tych kilku dobrych kilometrach, to może i wrócilibyśmy później 😅

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze 🥰

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Oż kurcze Poziomka teraz w stopce u Ciebie dopiero widzę, że 29.12 obliczono wagę synka na 3950g😬 nastawiasz się na CC, czy będziesz upierać się nad SN?
    Absolutnie nie zamierzam się na nic upierać 🙈 chce żeby mały bezpiecznie przyszedł na świat, a wiem, że SN przy takiej wadze może być strasznie ciężkie, zwłaszcza, że młody się nie pcha. Więc jeżeli w środę lekarz będzie zalecał CC to się na nie zgodzę, już się psychicznie nastawiam.

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U nas wczoraj kiepski dzień.. Ala cały dzień na rękach u dużo płakała... Póki nie skończyła miesiąca to ładnie spała i nieprzeszkadzał jej hałas a teraz spać nie może a jak ma być ciucho jak półtoraroczne dziecko w domu, które jest bardzo głośne 😅🙈

Ja jutro mam ginekologa ciekawe jak się sprawy mają bo od wczoraj znowu krwawię 🤦‍♀️ no i liczę na cud że wyrazi zgodę żebym za paręst znowu mogła być w ciąży 🥹 także trzymajcie kciuki 😘
    Podziwiam Cię, że już myślisz o kolejnej ciąży 🥰 ale ja też nie będę chciała bardzo długo czekać.

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hej dziewczyny!
    Wybaczcie mi tę nieobecność, ale mam wrażenie, że jesteśmy w ciągłym biegu 😅 Wolne chwile wykorzystujemy na spacery (pogoda jest cudowna!), załatwianie spraw, odwiedziny znajomych, jest tego trochę, dlatego czas spędzany w internecie mi się skurczył 🙈
    Nadrobię Was, ale wybaczcie, że się do waszych wpisów nie odniosę, chyba nie dam rady 🙈

U Nas ogólnie jest w porządku 🥰 Oprócz (prawdopodobnie) skoku rozwojowego i przez to ciut większych płaczków, to wszystko jest naprawdę super 😃 Antoś wydaje się coraz bardziej rozumny i kontaktowy, dzisiaj śmiał się do ściany (oczywiście zamiast do mnie 😆).
    Narzeczony dziś wrócił do pracy, na szczęście do biura będzie jeździł rzadko, tak to praca zdalna.

Ja z Małym wyszłam dzisiaj z domu na 4,5h w miasto 😂 Byliśmy na wizycie u fizjoterapeuty, w kawiarni (ja wpadłam na herbatkę i pączka, Antoś na mleczko😅) i na drobnych zakupach. Pogoda była cudna, gdyby nie zmęczenie po tych kilku dobrych kilometrach, to może i wrócilibyśmy później 😅

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze 🥰
    Np pogodę mamy wiosenną, idealna na spacery z maluchem 😊

Ciesze się, że u Was wszystko dobrze ❤️❤️❤️

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Podziwiam Cię, że już myślisz o kolejnej ciąży 🥰 ale ja też nie będę chciała bardzo długo czekać.

Myślę o kolejnej ale dopiero za parę lat 😁 zawsze moim marzeniem było więcej niż 2dzieci 🥰 ale wiadomo trzeba się cieszyć z tego co się ma

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka jesteś tu ?.Co u Ciebie?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Myślę o kolejnej ale dopiero za parę lat 😁 zawsze moim marzeniem było więcej niż 2dzieci 🥰 ale wiadomo trzeba się cieszyć z tego co się ma
    Rozumiem to, też marzyła mi się zawsze trójka dzieci 🥰

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👫 31lat

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Podziwiam ☺️ Oluś jest kochany, gdyby nie ten ból brzuszka to byłby spokojny jak aniołek a mimo wszystko zmieniliśmy swoje plany dotyczące drugiego dziecka. Początkowo myśleliśmy, że jak dostaniemy zielone światło od ginekologa to zaczniemy starać się o rodzeństwo, ale teraz ja nie wiem czy w ogóle będę chciała kiedyś drugie dziecko 🤷‍♀️

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ