X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Halo, co u was słychać ? 😁

No hej, hej 😊
    My już przeprowadzeni od sylwestra 😊
    Dzisiaj skręcamy łóżeczko i składamy wózek 😍

Do porodu zostały 34 dni 🙆‍♀️

Poziomka9204, cslza, Nati94, Grażyna1820, Angelaaaa, Kalli95 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Ciężkie noce, spuchnięte stopy i mega napady gorąca, no czuję się jakby było na dworze jakieś 30stopni 🙈 młody nie pcha się na świat, chyba jeszcze chce trochę podrosnąć 🤣

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ciężkie noce, spuchnięte stopy i mega napady gorąca, no czuję się jakby było na dworze jakieś 30stopni 🙈 młody nie pcha się na świat, chyba jeszcze chce trochę podrosnąć 🤣
    Współczuję 🥺
    Ja od porodu jestem w jakiejś euforii związanej właśnie z poprawą samopoczucia. Nagle z takiego wielorybka(nie obraźliwe, humorystyczne ☺️) który ledwo wstaje z kanapy, stałam się z powrotem osobą pełną energii, a w dodatku zapominam co to mdłości ☺️ życzę Ci takiej poprawy już za chwilę 😘

U nas odpadł kikut, ale pępek dalej się goi. Dalej mamy napady zazdrości 2 latki, krzyk, szczerze to mam nadzieję, że jej minie bo oszaleć można- a wierzcie, że robię wszystko, by było tej zazdrości jak najmniej. Staś wynagradza wszystko, jest mega grzeczny, ślicznie robi kupy i bączki (dla mnie to ważne bo przeżyłam kolki i to dobrze wróży), ładnie je, w nocy budzi się co 2-3 godziny, czasami co 1.5 ale sporadycznie. W dzień to nie mam dziecka normalnie;) no i Chicco mega się sprawdza bo mimo zazdrości, Lili zacałowałaby go i zaprzytulała;D nie zawsze delikatnie 🙂

Poziomka9204, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:

Hej 😊 my walczymy z bólami brzuszka, prawdopodobnie po antybiotykach lub kolka. Mamy ciężkie wieczory i noce, ale rozkręciła mi się laktacja to chociaż z tym do przodu ✊

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna a co u Was ?

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Hej 😊 my walczymy z bólami brzuszka, prawdopodobnie po antybiotykach lub kolka. Mamy ciężkie wieczory i noce, ale rozkręciła mi się laktacja to chociaż z tym do przodu ✊
    Ojej współczuję 🥺 boję się tego właśnie oby szybko minęło

age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Współczuję 🥺
    Ja od porodu jestem w jakiejś euforii związanej właśnie z poprawą samopoczucia. Nagle z takiego wielorybka(nie obraźliwe, humorystyczne ☺️) który ledwo wstaje z kanapy, stałam się z powrotem osobą pełną energii, a w dodatku zapominam co to mdłości ☺️ życzę Ci takiej poprawy już za chwilę 😘

U nas odpadł kikut, ale pępek dalej się goi. Dalej mamy napady zazdrości 2 latki, krzyk, szczerze to mam nadzieję, że jej minie bo oszaleć można- a wierzcie, że robię wszystko, by było tej zazdrości jak najmniej. Staś wynagradza wszystko, jest mega grzeczny, ślicznie robi kupy i bączki (dla mnie to ważne bo przeżyłam kolki i to dobrze wróży), ładnie je, w nocy budzi się co 2-3 godziny, czasami co 1.5 ale sporadycznie. W dzień to nie mam dziecka normalnie;) no i Chicco mega się sprawdza bo mimo zazdrości, Lili zacałowałaby go i zaprzytulała;D nie zawsze delikatnie 🙂
    Ja się czuję dokładnie jak słonik lub wieloryb 🙈 też czekam na moment kiedy będę mogła normalnie wstać z łóżka, nie mieć zadyszki wchodząc na II piętro i nie stękać przy przekręcaniu się na łóżku 🤣 jeszcze chwilka.

Czyli Staś rekompensuje Ci całą ciążę 🥰 myślę, że małej z czasem przejdzie, zwłaszcza, że robicie wszystko żeby nie miała powodów czuć się "odrzuconą".

👫 33lata

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ogólnie dobrze. Mały jest kochany❤️ niestety musieliśmy zmienić mleko bo straszne miał problemy z kupką. Ale poza tym widzę Jan bardzo się zmienia🥺 jak szybko rośnie. Od 3 dni w domu słychać słodkie gaworzenie ❤️ jutro Staś kończy dwa miesiące 😍

Poziomka9204, Chrupka , Anett93, Blondyna.B, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    U nas ogólnie dobrze. Mały jest kochany❤️ niestety musieliśmy zmienić mleko bo straszne miał problemy z kupką. Ale poza tym widzę Jan bardzo się zmienia🥺 jak szybko rośnie. Od 3 dni w domu słychać słodkie gaworzenie ❤️ jutro Staś kończy dwa miesiące 😍
    Ale ten czas leci 🥰 mam nadzieje, że zmiana mleka pomoże i problemy się skończą. U mojej chrześnicy taka zmiana szybko pomogła.

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

👫 33lata

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oż kurcze Poziomka teraz w stopce u Ciebie dopiero widzę, że 29.12 obliczono wagę synka na 3950g😬 nastawiasz się na CC, czy będziesz upierać się nad SN?

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati u mnie podobnie jeśli chodzi o zazdrość 😬 najpierw cacy cacy pełno buziaków a potem walnie w głowę lub wkłada palec w oko 🤦‍♀️
    Widzę też że chciałaby się z nią bawic bo przynosi jej zabawki 😁
    No ale trzeba to jakoś przetrwać i mam nadzieję że będzie lepiej

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj kiepski dzień.. Ala cały dzień na rękach u dużo płakała... Póki nie skończyła miesiąca to ładnie spała i nieprzeszkadzał jej hałas a teraz spać nie może a jak ma być ciucho jak półtoraroczne dziecko w domu, które jest bardzo głośne 😅🙈

Ja jutro mam ginekologa ciekawe jak się sprawy mają bo od wczoraj znowu krwawię 🤦‍♀️ no i liczę na cud że wyrazi zgodę żebym za paręst znowu mogła być w ciąży 🥹 także trzymajcie kciuki 😘

Grażyna1820, Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wybaczcie mi tę nieobecność, ale mam wrażenie, że jesteśmy w ciągłym biegu 😅 Wolne chwile wykorzystujemy na spacery (pogoda jest cudowna!), załatwianie spraw, odwiedziny znajomych, jest tego trochę, dlatego czas spędzany w internecie mi się skurczył 🙈
    Nadrobię Was, ale wybaczcie, że się do waszych wpisów nie odniosę, chyba nie dam rady 🙈

U Nas ogólnie jest w porządku 🥰 Oprócz (prawdopodobnie) skoku rozwojowego i przez to ciut większych płaczków, to wszystko jest naprawdę super 😃 Antoś wydaje się coraz bardziej rozumny i kontaktowy, dzisiaj śmiał się do ściany (oczywiście zamiast do mnie 😆).
    Narzeczony dziś wrócił do pracy, na szczęście do biura będzie jeździł rzadko, tak to praca zdalna.

Ja z Małym wyszłam dzisiaj z domu na 4,5h w miasto 😂 Byliśmy na wizycie u fizjoterapeuty, w kawiarni (ja wpadłam na herbatkę i pączka, Antoś na mleczko😅) i na drobnych zakupach. Pogoda była cudna, gdyby nie zmęczenie po tych kilku dobrych kilometrach, to może i wrócilibyśmy później 😅

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze 🥰

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Oż kurcze Poziomka teraz w stopce u Ciebie dopiero widzę, że 29.12 obliczono wagę synka na 3950g😬 nastawiasz się na CC, czy będziesz upierać się nad SN?
    Absolutnie nie zamierzam się na nic upierać 🙈 chce żeby mały bezpiecznie przyszedł na świat, a wiem, że SN przy takiej wadze może być strasznie ciężkie, zwłaszcza, że młody się nie pcha. Więc jeżeli w środę lekarz będzie zalecał CC to się na nie zgodzę, już się psychicznie nastawiam.

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U nas wczoraj kiepski dzień.. Ala cały dzień na rękach u dużo płakała... Póki nie skończyła miesiąca to ładnie spała i nieprzeszkadzał jej hałas a teraz spać nie może a jak ma być ciucho jak półtoraroczne dziecko w domu, które jest bardzo głośne 😅🙈

Ja jutro mam ginekologa ciekawe jak się sprawy mają bo od wczoraj znowu krwawię 🤦‍♀️ no i liczę na cud że wyrazi zgodę żebym za paręst znowu mogła być w ciąży 🥹 także trzymajcie kciuki 😘
    Podziwiam Cię, że już myślisz o kolejnej ciąży 🥰 ale ja też nie będę chciała bardzo długo czekać.

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hej dziewczyny!
    Wybaczcie mi tę nieobecność, ale mam wrażenie, że jesteśmy w ciągłym biegu 😅 Wolne chwile wykorzystujemy na spacery (pogoda jest cudowna!), załatwianie spraw, odwiedziny znajomych, jest tego trochę, dlatego czas spędzany w internecie mi się skurczył 🙈
    Nadrobię Was, ale wybaczcie, że się do waszych wpisów nie odniosę, chyba nie dam rady 🙈

U Nas ogólnie jest w porządku 🥰 Oprócz (prawdopodobnie) skoku rozwojowego i przez to ciut większych płaczków, to wszystko jest naprawdę super 😃 Antoś wydaje się coraz bardziej rozumny i kontaktowy, dzisiaj śmiał się do ściany (oczywiście zamiast do mnie 😆).
    Narzeczony dziś wrócił do pracy, na szczęście do biura będzie jeździł rzadko, tak to praca zdalna.

Ja z Małym wyszłam dzisiaj z domu na 4,5h w miasto 😂 Byliśmy na wizycie u fizjoterapeuty, w kawiarni (ja wpadłam na herbatkę i pączka, Antoś na mleczko😅) i na drobnych zakupach. Pogoda była cudna, gdyby nie zmęczenie po tych kilku dobrych kilometrach, to może i wrócilibyśmy później 😅

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze 🥰
    Np pogodę mamy wiosenną, idealna na spacery z maluchem 😊

Ciesze się, że u Was wszystko dobrze ❤️❤️❤️

👫 33lata

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Podziwiam Cię, że już myślisz o kolejnej ciąży 🥰 ale ja też nie będę chciała bardzo długo czekać.

Myślę o kolejnej ale dopiero za parę lat 😁 zawsze moim marzeniem było więcej niż 2dzieci 🥰 ale wiadomo trzeba się cieszyć z tego co się ma

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka jesteś tu ?.Co u Ciebie?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Myślę o kolejnej ale dopiero za parę lat 😁 zawsze moim marzeniem było więcej niż 2dzieci 🥰 ale wiadomo trzeba się cieszyć z tego co się ma
    Rozumiem to, też marzyła mi się zawsze trójka dzieci 🥰

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👫 33lata

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Podziwiam ☺️ Oluś jest kochany, gdyby nie ten ból brzuszka to byłby spokojny jak aniołek a mimo wszystko zmieniliśmy swoje plany dotyczące drugiego dziecka. Początkowo myśleliśmy, że jak dostaniemy zielone światło od ginekologa to zaczniemy starać się o rodzeństwo, ale teraz ja nie wiem czy w ogóle będę chciała kiedyś drugie dziecko 🤷‍♀️

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

preg.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ