W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaraJa wrote:Podziwiam ☺️ Oluś jest kochany, gdyby nie ten ból brzuszka to byłby spokojny jak aniołek a mimo wszystko zmieniliśmy swoje plany dotyczące drugiego dziecka. Początkowo myśleliśmy, że jak dostaniemy zielone światło od ginekologa to zaczniemy starać się o rodzeństwo, ale teraz ja nie wiem czy w ogóle będę chciała kiedyś drugie dziecko 🤷♀️
Po pierwszej córce też tak mówiłam tym bardziej że miała kolki i ciężko było wszystko ogarnąć i dopiero po 7 miesiącach gdzie już wszystko ogarniakismy i było łatwiej to zaczęliśmy myśleć o rodzeństwie 😁
No ale też nie każdy musi mieć więcej dzieci i też to rozumiem bo jest ciężko i dają nieźle w kość 🤭Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Z urologiem mam jeszcze poczekać ale jak tak dalej będzie to wizyta mnie nie ominie 🥴
Co do następnej ciąży to mogę za rok się starać na własne ryzyko.. ciąża będzie wysokiego ryzyka z zagrożeniem życia dla mnie i dziecka.. wtedy CC na zimno musi być robione wcześniej żeby akcja porodowa się nie zaczęła. I że jakby macica miała mi niewytrzymać to dziecko wypada do brzucha i umiera a ja się wykrwawiam i też jest po mnie.. dla mnie to za dużo ryzyko 😞😞 także musimy zapomnieć o kolejnym dziecku 😭Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Z urologiem mam jeszcze poczekać ale jak tak dalej będzie to wizyta mnie nie ominie 🥴
Co do następnej ciąży to mogę za rok się starać na własne ryzyko.. ciąża będzie wysokiego ryzyka z zagrożeniem życia dla mnie i dziecka.. wtedy CC na zimno musi być robione wcześniej żeby akcja porodowa się nie zaczęła. I że jakby macica miała mi niewytrzymać to dziecko wypada do brzucha i umiera a ja się wykrwawiam i też jest po mnie.. dla mnie to za dużo ryzyko 😞😞 także musimy zapomnieć o kolejnym dziecku 😭
Bardzo przykre wiadomości 😟 moja przyjaciółka ostatnio urodziła 3 dziecko, miała 3 CC. U Ciebie taki "wyrok" ze względu na dwie ciąże jedna po drugiej?👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Polubiłam z rozpędu.
Bardzo przykre wiadomości 😟 moja przyjaciółka ostatnio urodziła 3 dziecko, miała 3 CC. U Ciebie taki "wyrok" ze względu na dwie ciąże jedna po drugiej?
Teraz jak miałam cc to miałam bardzo dużo zrostów i męczyli się żeby wyjąć małą i już mi się tam blizna i wszystko zaczęło rozchodzić. Jestem też mocniej zszyta i mam długą Blizne przez to wszystko. W szpitalu już mnie informowali że nie powinnam zajść w 3 ciążę ale nie wiedziałam co i jak a moja lekarka mi wszystko wyjaśniła 😩
Ostatnio od mojego męża babci usłyszałam że jej koleżanka miała 4cc i żadnych problemów a ja ledwo 2 i problemy..🤦♀️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Z urologiem mam jeszcze poczekać ale jak tak dalej będzie to wizyta mnie nie ominie 🥴
Co do następnej ciąży to mogę za rok się starać na własne ryzyko.. ciąża będzie wysokiego ryzyka z zagrożeniem życia dla mnie i dziecka.. wtedy CC na zimno musi być robione wcześniej żeby akcja porodowa się nie zaczęła. I że jakby macica miała mi niewytrzymać to dziecko wypada do brzucha i umiera a ja się wykrwawiam i też jest po mnie.. dla mnie to za dużo ryzyko 😞😞 także musimy zapomnieć o kolejnym dziecku 😭
Co do kolejnego Malucha - ja bym bardzo chciała, ale najlepiej jakby się dało pominąć etap ciąży i porodu 😂 Ciąża to dla mnie ogromny stres o zdrowie Maluszka, a poród same wiecie jak u mnie wyglądał…
Dzisiaj Antoś ostatni dzień jest noworodkiem 🥺 Jutro chyba będę ryczeć, już mi się zbiera 🙈 Mój Malutki Chłopczyk już nigdy nie będzie taki malutki.
Z tej okazji cały dzień spędziliśmy w łóżku, z którego Antoś nie chciał mnie wypuścić, nawet metr od mamy to było już za daleko 😅 Obiad robił razem ze mną w chuście. Teraz jest ryk jak wychodzę z pokoju, ale kiedyś przyjdzie czas, że będzie ryk jak do pokoju wejdę 😂 Dlatego staram się cieszyć chwilą 😃conte, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
No mi teraz mega przykro że już nie będę miała okazji mieć brzuszka i czuć tych kopniaków i narzekać jak to jest ciężko 🙈
Naszły mnie wyrzuty że może bardziej mogłam się tym wszystkim cieszyć 😒
Miała któraś z was założoną wkładkę ?
Mi poleciał ginekolog ale musi minąć minimum 6 miesięcy od cc żeby założyć. Narazie będę brać tabletki anty no ale na dłuższy czas to nie bardzo się tym faszerować.
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:No mi teraz mega przykro że już nie będę miała okazji mieć brzuszka i czuć tych kopniaków i narzekać jak to jest ciężko 🙈
Naszły mnie wyrzuty że może bardziej mogłam się tym wszystkim cieszyć 😒
Miała któraś z was założoną wkładkę ?
Mi poleciał ginekolog ale musi minąć minimum 6 miesięcy od cc żeby założyć. Narazie będę brać tabletki anty no ale na dłuższy czas to nie bardzo się tym faszerować.
Bardzo mi przykro... Faktycznie duże ryzyko 😔
Dziewczyny jak szybko po CC powinnam udać się do fizjo? Po 6tygodniach chyba, prawda? -
KlaraJa wrote:Bardzo mi przykro... Faktycznie duże ryzyko 😔
Dziewczyny jak szybko po CC powinnam udać się do fizjo? Po 6tygodniach chyba, prawda?
Można już po 3-4 jak rana się całkowicie wygoi. Najlepiej się pracuje na takiej brzydkiej, czerwonej bliznie! Jest dobrze ukrwiona = elastyczna.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Hej,
Ciocie, ja tak na szybko, później Was nadrobię ❤️
Mamy skierowanie na CC, termin 10.01. "Mały" dzisiaj miał około 4300g, lekarz mówi, że jest granica błędu, ale podtrzymuje, że inne jego badania i doświadczenie wskazują na dużego bobasa. Także już wiem na czym stoimy 😊Angelaaaa, Blondyna.B, Nati94, conte, Domi_naturelover, cslza, Anett93, Grażyna1820, Mgdra, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
👫 31lat
Angelaaaa wrote:Teraz jak miałam cc to miałam bardzo dużo zrostów i męczyli się żeby wyjąć małą i już mi się tam blizna i wszystko zaczęło rozchodzić. Jestem też mocniej zszyta i mam długą Blizne przez to wszystko. W szpitalu już mnie informowali że nie powinnam zajść w 3 ciążę ale nie wiedziałam co i jak a moja lekarka mi wszystko wyjaśniła 😩
Ostatnio od mojego męża babci usłyszałam że jej koleżanka miała 4cc i żadnych problemów a ja ledwo 2 i problemy..🤦♀️Angelaaaa lubi tę wiadomość
👫 31lat
nick nieaktualnyJa do fizjo poszłam po wizycie poporodowej u gina.
My wczoraj byliśmy na szczepieniu, Michał waży już 7.95kg 🙈 jest duży, zaczęliśmy rd a ja zastanawiam się czy przez przypadek nie pyknęliśmy rodzeństwa Michałowi 😂 przy pierwszej ciąży bol piersi był pierwsza oznaka i teraz też mnie bolą mimo, że biorę tabsy. Zaczęłam je brać 40 dni po cc jak zalecił ginek ale no... nie wiem 🫣Nati94, Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
conte wrote:Ja do fizjo poszłam po wizycie poporodowej u gina.
My wczoraj byliśmy na szczepieniu, Michał waży już 7.95kg 🙈 jest duży, zaczęliśmy rd a ja zastanawiam się czy przez przypadek nie pyknęliśmy rodzeństwa Michałowi 😂 przy pierwszej ciąży bol piersi był pierwsza oznaka i teraz też mnie bolą mimo, że biorę tabsy. Zaczęłam je brać 40 dni po cc jak zalecił ginek ale no... nie wiem 🫣💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Poziomka9204 wrote:Hej,
Ciocie, ja tak na szybko, później Was nadrobię ❤️
Mamy skierowanie na CC, termin 10.01. "Mały" dzisiaj miał około 4300g, lekarz mówi, że jest granica błędu, ale podtrzymuje, że inne jego badania i doświadczenie wskazują na dużego bobasa. Także już wiem na czym stoimy 😊Poziomka9204, conte lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:o kurczę, co Ty mówisz 🙈 Zamierzasz zatestować?
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
conte wrote:No właśnie nie wiem. Dziś to już na pewno nie bo rosek zamknięty i z jednej strony przecież biorę te tabsy ale z drugiej, nie takie przypadki natura zna 😂 tylko mój gino się załamie bo na rok dał nam bana po cc
U mnie generalnie antykoncepcja hormonalna wywołuje objawy 1 trymestru + dokłada objawy depresji, więc wiesz.... może będzie dobrze? Tak czy siak, trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Poziomko, to już chwila ☺️ ale będzie duży chłopiec 😍
Conte, Misio już duuży 😍 no to testuj i daj znać.
Oo temat antykoncepcji, nad którym muszę się pierwszy raz mocniej w życiu pochylić bo nie chcemy niespodzianek(chociaż ja już rozmyślam, że może kiedyś kiedyś kiedyś ale mąż kategorycznie nie, poza tym to jeszcze hormony 🤦). Zobaczę, co mi zaproponuje mój lekarz.. w ogóle, połóg kończy mi się 3.02 (w moje urodziny) a ja mądra zapisałam wizytę dopiero na 7.02- mogłam mieć fajne urodziny a tak będziemy czekać 😅Poziomka9204, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
-
conte wrote:Ja do fizjo poszłam po wizycie poporodowej u gina.
My wczoraj byliśmy na szczepieniu, Michał waży już 7.95kg 🙈 jest duży, zaczęliśmy rd a ja zastanawiam się czy przez przypadek nie pyknęliśmy rodzeństwa Michałowi 😂 przy pierwszej ciąży bol piersi był pierwsza oznaka i teraz też mnie bolą mimo, że biorę tabsy. Zaczęłam je brać 40 dni po cc jak zalecił ginek ale no... nie wiem 🫣conte lubi tę wiadomość
👫 31lat
Domi_naturelover wrote:Kawał chłopa! Myślę, że to dobra decyzja, mogłoby być ultra ciężko, a najgorsze chyba jechać na CC przy 10 cm rozwarcia
Nati94, Angelaaaa, Domi_naturelover, KlaraJa, Grażyna1820, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰