X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Podziwiam ☺️ Oluś jest kochany, gdyby nie ten ból brzuszka to byłby spokojny jak aniołek a mimo wszystko zmieniliśmy swoje plany dotyczące drugiego dziecka. Początkowo myśleliśmy, że jak dostaniemy zielone światło od ginekologa to zaczniemy starać się o rodzeństwo, ale teraz ja nie wiem czy w ogóle będę chciała kiedyś drugie dziecko 🤷‍♀️

Po pierwszej córce też tak mówiłam tym bardziej że miała kolki i ciężko było wszystko ogarnąć i dopiero po 7 miesiącach gdzie już wszystko ogarniakismy i było łatwiej to zaczęliśmy myśleć o rodzeństwie 😁
    No ale też nie każdy musi mieć więcej dzieci i też to rozumiem bo jest ciężko i dają nieźle w kość 🤭

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie na wizytę u gin 🤞
    Jeszcze nadal nie czuje za bardzo że chce mi się siku także pewnie czeka mnie wizyta u urologa bo miało przejść do 6tygodni a nie przeszło 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z urologiem mam jeszcze poczekać ale jak tak dalej będzie to wizyta mnie nie ominie 🥴

Co do następnej ciąży to mogę za rok się starać na własne ryzyko.. ciąża będzie wysokiego ryzyka z zagrożeniem życia dla mnie i dziecka.. wtedy CC na zimno musi być robione wcześniej żeby akcja porodowa się nie zaczęła. I że jakby macica miała mi niewytrzymać to dziecko wypada do brzucha i umiera a ja się wykrwawiam i też jest po mnie.. dla mnie to za dużo ryzyko 😞😞 także musimy zapomnieć o kolejnym dziecku 😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Z urologiem mam jeszcze poczekać ale jak tak dalej będzie to wizyta mnie nie ominie 🥴

Co do następnej ciąży to mogę za rok się starać na własne ryzyko.. ciąża będzie wysokiego ryzyka z zagrożeniem życia dla mnie i dziecka.. wtedy CC na zimno musi być robione wcześniej żeby akcja porodowa się nie zaczęła. I że jakby macica miała mi niewytrzymać to dziecko wypada do brzucha i umiera a ja się wykrwawiam i też jest po mnie.. dla mnie to za dużo ryzyko 😞😞 także musimy zapomnieć o kolejnym dziecku 😭
    Polubiłam z rozpędu.

Bardzo przykre wiadomości 😟 moja przyjaciółka ostatnio urodziła 3 dziecko, miała 3 CC. U Ciebie taki "wyrok" ze względu na dwie ciąże jedna po drugiej?

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Polubiłam z rozpędu.

Bardzo przykre wiadomości 😟 moja przyjaciółka ostatnio urodziła 3 dziecko, miała 3 CC. U Ciebie taki "wyrok" ze względu na dwie ciąże jedna po drugiej?

Teraz jak miałam cc to miałam bardzo dużo zrostów i męczyli się żeby wyjąć małą i już mi się tam blizna i wszystko zaczęło rozchodzić. Jestem też mocniej zszyta i mam długą Blizne przez to wszystko. W szpitalu już mnie informowali że nie powinnam zajść w 3 ciążę ale nie wiedziałam co i jak a moja lekarka mi wszystko wyjaśniła 😩

Ostatnio od mojego męża babci usłyszałam że jej koleżanka miała 4cc i żadnych problemów a ja ledwo 2 i problemy..🤦‍♀️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

To faktycznie przeogromne ryzyko :o :( Przykro mi, że natura decyduje tutaj w zasadzie za Was :(

Co do kolejnego Malucha - ja bym bardzo chciała, ale najlepiej jakby się dało pominąć etap ciąży i porodu 😂 Ciąża to dla mnie ogromny stres o zdrowie Maluszka, a poród same wiecie jak u mnie wyglądał…

Dzisiaj Antoś ostatni dzień jest noworodkiem 🥺 Jutro chyba będę ryczeć, już mi się zbiera 🙈 Mój Malutki Chłopczyk już nigdy nie będzie taki malutki.
    Z tej okazji cały dzień spędziliśmy w łóżku, z którego Antoś nie chciał mnie wypuścić, nawet metr od mamy to było już za daleko 😅 Obiad robił razem ze mną w chuście. Teraz jest ryk jak wychodzę z pokoju, ale kiedyś przyjdzie czas, że będzie ryk jak do pokoju wejdę 😂 Dlatego staram się cieszyć chwilą 😃

conte, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi teraz mega przykro że już nie będę miała okazji mieć brzuszka i czuć tych kopniaków i narzekać jak to jest ciężko 🙈
    Naszły mnie wyrzuty że może bardziej mogłam się tym wszystkim cieszyć 😒

Miała któraś z was założoną wkładkę ?
    Mi poleciał ginekolog ale musi minąć minimum 6 miesięcy od cc żeby założyć. Narazie będę brać tabletki anty no ale na dłuższy czas to nie bardzo się tym faszerować.

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    No mi teraz mega przykro że już nie będę miała okazji mieć brzuszka i czuć tych kopniaków i narzekać jak to jest ciężko 🙈
    Naszły mnie wyrzuty że może bardziej mogłam się tym wszystkim cieszyć 😒

Miała któraś z was założoną wkładkę ?
    Mi poleciał ginekolog ale musi minąć minimum 6 miesięcy od cc żeby założyć. Narazie będę brać tabletki anty no ale na dłuższy czas to nie bardzo się tym faszerować.

Bardzo mi przykro... Faktycznie duże ryzyko 😔

Dziewczyny jak szybko po CC powinnam udać się do fizjo? Po 6tygodniach chyba, prawda?

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Bardzo mi przykro... Faktycznie duże ryzyko 😔

Dziewczyny jak szybko po CC powinnam udać się do fizjo? Po 6tygodniach chyba, prawda?

Można już po 3-4 jak rana się całkowicie wygoi. Najlepiej się pracuje na takiej brzydkiej, czerwonej bliznie! Jest dobrze ukrwiona = elastyczna.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Można już po 3-4 jak rana się całkowicie wygoi. Najlepiej się pracuje na takiej brzydkiej, czerwonej bliznie! Jest dobrze ukrwiona = elastyczna.

Ja dopiero wizytę mam 3 lutego takie terminy 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ciocie, ja tak na szybko, później Was nadrobię ❤️

Mamy skierowanie na CC, termin 10.01. "Mały" dzisiaj miał około 4300g, lekarz mówi, że jest granica błędu, ale podtrzymuje, że inne jego badania i doświadczenie wskazują na dużego bobasa. Także już wiem na czym stoimy 😊

Angelaaaa, Blondyna.B, Nati94, conte, Domi_naturelover, cslza, Anett93, Grażyna1820, Mgdra, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Teraz jak miałam cc to miałam bardzo dużo zrostów i męczyli się żeby wyjąć małą i już mi się tam blizna i wszystko zaczęło rozchodzić. Jestem też mocniej zszyta i mam długą Blizne przez to wszystko. W szpitalu już mnie informowali że nie powinnam zajść w 3 ciążę ale nie wiedziałam co i jak a moja lekarka mi wszystko wyjaśniła 😩

Ostatnio od mojego męża babci usłyszałam że jej koleżanka miała 4cc i żadnych problemów a ja ledwo 2 i problemy..🤦‍♀️
    Rozumiem, były problemy 😔 bardzo Ci współczuję ❤️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👫 31lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fizjo poszłam po wizycie poporodowej u gina.
    My wczoraj byliśmy na szczepieniu, Michał waży już 7.95kg 🙈 jest duży, zaczęliśmy rd a ja zastanawiam się czy przez przypadek nie pyknęliśmy rodzeństwa Michałowi 😂 przy pierwszej ciąży bol piersi był pierwsza oznaka i teraz też mnie bolą mimo, że biorę tabsy. Zaczęłam je brać 40 dni po cc jak zalecił ginek ale no... nie wiem 🫣

Nati94, Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    My wczoraj byliśmy na szczepieniu, Michał waży już 7.95kg 🙈 jest duży, zaczęliśmy rd a ja zastanawiam się czy przez przypadek nie pyknęliśmy rodzeństwa Michałowi 😂 przy pierwszej ciąży bol piersi był pierwsza oznaka i teraz też mnie bolą mimo, że biorę tabsy. Zaczęłam je brać 40 dni po cc jak zalecił ginek ale no... nie wiem 🫣
    o kurczę, co Ty mówisz 🙈 Zamierzasz zatestować? :D

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 4 stycznia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Hej,

Ciocie, ja tak na szybko, później Was nadrobię ❤️

Mamy skierowanie na CC, termin 10.01. "Mały" dzisiaj miał około 4300g, lekarz mówi, że jest granica błędu, ale podtrzymuje, że inne jego badania i doświadczenie wskazują na dużego bobasa. Także już wiem na czym stoimy 😊
    Kawał chłopa! Myślę, że to dobra decyzja, mogłoby być ultra ciężko, a najgorsze chyba jechać na CC przy 10 cm rozwarcia :(

Poziomka9204, conte lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    o kurczę, co Ty mówisz 🙈 Zamierzasz zatestować? :D
    No właśnie nie wiem. Dziś to już na pewno nie bo rosek zamknięty i z jednej strony przecież biorę te tabsy ale z drugiej, nie takie przypadki natura zna 😂 tylko mój gino się załamie bo na rok dał nam bana po cc

• cslza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    No właśnie nie wiem. Dziś to już na pewno nie bo rosek zamknięty i z jednej strony przecież biorę te tabsy ale z drugiej, nie takie przypadki natura zna 😂 tylko mój gino się załamie bo na rok dał nam bana po cc

U mnie generalnie antykoncepcja hormonalna wywołuje objawy 1 trymestru + dokłada objawy depresji, więc wiesz.... ;) może będzie dobrze? Tak czy siak, trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli ;)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomko, to już chwila ☺️ ale będzie duży chłopiec 😍

Conte, Misio już duuży 😍 no to testuj i daj znać.

Oo temat antykoncepcji, nad którym muszę się pierwszy raz mocniej w życiu pochylić bo nie chcemy niespodzianek(chociaż ja już rozmyślam, że może kiedyś kiedyś kiedyś ale mąż kategorycznie nie, poza tym to jeszcze hormony 🤦). Zobaczę, co mi zaproponuje mój lekarz.. w ogóle, połóg kończy mi się 3.02 (w moje urodziny) a ja mądra zapisałam wizytę dopiero na 7.02- mogłam mieć fajne urodziny a tak będziemy czekać 😅

Poziomka9204, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    O kurczaki, ale by było 🙈

conte lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Kawał chłopa! Myślę, że to dobra decyzja, mogłoby być ultra ciężko, a najgorsze chyba jechać na CC przy 10 cm rozwarcia :(
    Lekarz powiedział, że mogłabym próbować, ale i tak najpewniej skończyło by się to CC. Szczerze wolę już mieć to zaplanowane, jestem spokojniejsza 😊 wiem na co się przygotować.

Nati94, Angelaaaa, Domi_naturelover, KlaraJa, Grażyna1820, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość

👫 31lat

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ