W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
conte wrote:No właśnie nie wiem. Dziś to już na pewno nie bo rosek zamknięty i z jednej strony przecież biorę te tabsy ale z drugiej, nie takie przypadki natura zna 😂 tylko mój gino się załamie bo na rok dał nam bana po cc
Moja lekarka była " zła" jak 9 miesięcy po cc zaszłam w ciążę 😅
Mam nadzieję że zmajstrujecie rodzeństwo ale jednak bliżej tego roku od cc tak dla własnego bezpieczeństwa ☺️
Poziomka9204, Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Poziomka9204 wrote:Hej,
Ciocie, ja tak na szybko, później Was nadrobię ❤️
Mamy skierowanie na CC, termin 10.01. "Mały" dzisiaj miał około 4300g, lekarz mówi, że jest granica błędu, ale podtrzymuje, że inne jego badania i doświadczenie wskazują na dużego bobasa. Także już wiem na czym stoimy 😊
Faktycznie duży chłopak ❤️ dobrze że wiesz co cię czeka i się w jakiś sposób możesz przygotować ☺️
To teraz możemy odliczać dni 🥰Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:Moja lekarka była " zła" jak 9 miesięcy po cc zaszłam w ciążę 😅
Mam nadzieję że zmajstrujecie rodzeństwo ale jednak bliżej tego roku od cc tak dla własnego bezpieczeństwa ☺️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Poziomko, to już chwila ☺️ ale będzie duży chłopiec 😍
Conte, Misio już duuży 😍 no to testuj i daj znać.
Oo temat antykoncepcji, nad którym muszę się pierwszy raz mocniej w życiu pochylić bo nie chcemy niespodzianek(chociaż ja już rozmyślam, że może kiedyś kiedyś kiedyś ale mąż kategorycznie nie, poza tym to jeszcze hormony 🤦). Zobaczę, co mi zaproponuje mój lekarz.. w ogóle, połóg kończy mi się 3.02 (w moje urodziny) a ja mądra zapisałam wizytę dopiero na 7.02- mogłam mieć fajne urodziny a tak będziemy czekać 😅
My nie doczekaliśmy końca połogu 🙊 z innej beczki - pomimo, że miałam cesarkę, to pierwszy raz po porodzie był bolesny.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:My nie doczekaliśmy końca połogu 🙊 z innej beczki - pomimo, że miałam cesarkę, to pierwszy raz po porodzie był bolesny.
Grażyna1820, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Bo długo była posucha 😁 Nas też nosi ale tłumaczę sobie, że to ,tylko, 5 tygodni. Są inne formy ,aktywności, if u know 😅 wracamy się trochę do czasów liceum, gdy czekaliśmy na pierwszy raz 😅
Szczerze, to jeśli się czujesz na siłach to ja bym próbowała. 6tygodni to jest taki bezpieczny termin, ale u nas 4 tygodnie to był max i też bardzo delikatnie i tylko tak żeby było mi komfortowo.
U nas problem jest teraz, bo chęci są ogromne, a nie bardzo można macica mi się spina od samego podniecenia, po seksie potrafię mieć bolesne skurcze, które aż budzą mnie w nocy i bez nospy nie da rady... Lekarze niby nie zabraniają jeszcze, ale od 3trymestru zakaz na 100% mój mąż już teraz mi odmawia i tylko słyszę NIE, ZAPOMNIJ!
Jak żyć? 😫😫😫 A poród dopiero w kwietniu!
Niektóre kobiety całą ciążę nie mogą seksu uprawiać, ale jak dotrwać do końca bez tego to nie wiem.Nati94 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja prawie 7 tygodni po cc i seksu jeszcze nie było 😁 ale mąż już się dobiera także pewnie na dniach coś może być 😅 obu nie bolało bo ostatnio na wizycie u gin to samo badanie mnie bolało 🙈
I teraz tylko rozmyślam że boje się że mogę wpaść i chyba będę musiała używać podwójnych zabezpieczeń 🤨Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
O kurcze conte ale by było hehe. Daj znać co i jak.
Już roszerzacie dietę? Szybko 😯
Angela przykro mi że tak się stało. Ryzyko faktycznie spore 😢
Poziomka to już niedługo!
My byliśmy wczoraj w Krakowie na podcięciu wedzidelka. Teraz co 4h (nawet w nocy 😩) musimy ćwiczyć.
Zazdroszczę dziewczyny że Was nosi. Ja to nawet na starego patrzeć nie mogę a co dopiero myśleć o zbliżeniu. Libido tez zerowe. Bleah. Dla mnie seks mógłby obecnie nie istnieć. Stary skutecznie zniechęca. Wiecznie o wszystko pretensje ma, nie okazuje czułości w normalny sposob. Dla niego okazywanie czułości to tylko seks. Nigdy Nie podszedl jeszcze do mnie i nie przytulił, nie pocałował, nawet nie zapytał jak się czuję. (A orzepraszam, raz po porodzie w smsie zapytał jak się vzuje) Nie rozmawiamy że sobą nawet. Jakieś ciężkie dni mamy ostatnio 😫Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:O kurcze conte ale by było hehe. Daj znać co i jak.
Już roszerzacie dietę? Szybko 😯
Angela przykro mi że tak się stało. Ryzyko faktycznie spore 😢
Poziomka to już niedługo!
My byliśmy wczoraj w Krakowie na podcięciu wedzidelka. Teraz co 4h (nawet w nocy 😩) musimy ćwiczyć.
Zazdroszczę dziewczyny że Was nosi. Ja to nawet na starego patrzeć nie mogę a co dopiero myśleć o zbliżeniu. Libido tez zerowe. Bleah. Dla mnie seks mógłby obecnie nie istnieć. Stary skutecznie zniechęca. Wiecznie o wszystko pretensje ma, nie okazuje czułości w normalny sposob. Dla niego okazywanie czułości to tylko seks. Nigdy Nie podszedl jeszcze do mnie i nie przytulił, nie pocałował, nawet nie zapytał jak się czuję. (A orzepraszam, raz po porodzie w smsie zapytał jak się vzuje) Nie rozmawiamy że sobą nawet. Jakieś ciężkie dni mamy ostatnio 😫
My w środę mamy podcięcie węzidełka i faktycznie w nocy też trzeba ?🤨 Jeszcze akurat we wtorek mamy neurologopede także mam nadzieję że dobrze ją wymasuje przed zabiegiem
Może pogadaj z mężem żeby naprawić wasze relacje ?
Może też miło spędzcie czas ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Nati, dobrze to ujęłaś - u Nas też oczekiwanie jak na pierwszy raz 🙈 Od porodu Nas strasznie nosi 😅 Libido parę dni po powrocie do domu miałam na poziomie milion, z resztą mój M. też 😂 Ja poczułam się na nowo atrakcyjna i w sumie czuję się jeszcze lepiej, że chłopa mojego nie odrzuciło po tym jak widział jak wychodzi główka i chlusta krew 🤣
Wizyta u gina 18.01. Zaraz będzie 5 tyg po porodzie. Czy wytrzymamy do wizyty - nie wiem 😆Poziomka9204, Nati94, Chrupka , Grażyna1820, Blondyna.B, Anett93, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Jeju, bardzo bym chciała żeby po porodzie szybko skoczyło mi libido. W ciąży jest aż zamrożone 🤦♀️ mąż biedny, ale wytrzymuje, rekompensuje to w inny sposób. Ale no marzy mi się taka chętka jak wcześniej 😄😄😄 dobrze, że czasem jakiś sen wskoczy 🤣
Ale teraz nawet jakbym miała ochotę to bym nie dała rady, samo wczorajsze badanie było tak bolesne, że aż się zdziwiłam 😟Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 14:54
Nati94 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mgdra współczuję takich relacji z mężem 😔 może warto porozmawiać o Twoich odczuciach? Ja jak coś mi nie pasuje to od razu mężowi mówię, nie mam na tyle cierpliwości żeby znosić jakieś jego słabe zachowanie albo milczeć kiedy coś mnie zraniło. Od razu kawa na ławę, bez cackania się.
Jeżeli chodzi o libido to mąż już od jakiegoś czasu próbuje, ja też mam ochotę ale minęło dopiero 3 tygodnie i jeszcze krwawię, także stopuje 😄 Na pewno nie czuję się super atrakcyjna, brzuch mi został i będę musiała nad nim popracować bo jednak przed ciążą miałam nawet płaski i w większość starych rzeczy się nie mieszczę. Piersi mi bardzo urosły i dalej mnie bolą, także większość czasu chodzę po domu z cyckami na wierzchu😆Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja to na temat seksu się nawet nie wypowiadam.. w I trymestrze był zakaz z powodu nisko umiejscowionego trofoblastu, w II trymestrze teoretycznie mogliśmy, ale gin nie dał zielonego światła, a moje libido zerowe, a w III trymestrze znowu zakaz przez skracającą szyjkę.
Zatem pościmy od maja 🙆♀️
Poziomka toż to już na dniach 🥰
Ja miałam dzisiaj ktg i wizytę. Na ktg pisały się moje napinania brzucha i jeden skurcz porodowy się zapisał. Mówił, że to nie oznacza nic narazie.
Królewna waży 2676g, szyjka dalej krótka i rozwarcie na 1.5 cm.
Mówi, żeby poleżeć jeszcze do następnej niedzieli (pyknie 37tc) i wtedy zacząć długie spacery, seksy i wszystko co możliwe.
Mój chłop jedzie za granicę od 16 do 23 stycznia, więc mam nadzieję, że zaczeka na tatusia do tego 38tc 😅
Jeżeli nic się nie będzie działo do 39tc to weźmie mnie do szpitala na wywoływanie na jego dyżurze, bo mam wskazania ze względu na to łożysko.
Powiedział, że po szyjce widzi, że mam duże możliwości urodzić naturalnie, oby miał rację 😊Nati94, Angelaaaa, KlaraJa, Poziomka9204, conte, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Angelaaaa wrote:My w środę mamy podcięcie węzidełka i faktycznie w nocy też trzeba ?🤨 Jeszcze akurat we wtorek mamy neurologopede także mam nadzieję że dobrze ją wymasuje przed zabiegiem
Może pogadaj z mężem żeby naprawić wasze relacje ?
Może też miło spędzcie czas ?
A z moim mężem to już tak jest... Nie raz gadałam co czuje i czego potrzebuje to trochę jak grochem o ścianę. Taki już jest. Podobno zawsze był 🤦♀️🤷♀️
Dziewczyny powiem Wam, że dzisiaj był u nas deszcz, grad i przeszła burza. Grzmiało i się blyskalo. Jak żyje 34 lata, tak nie widziałam burzy w styczniu 😯💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Ale cisza
Poziomko, jak się czujesz? Coś szybciej się zapowiada?
Spaaać. Byliśmy dziś na spacerze na plaży. Później mak z dziećmi na chwilę. Zawiało śniegiem więc pewnie jutro sanki.
No i wchodzę od teraz w deficyt kaloryczny ale jeszcze nie wyliczyłam dokładnie z kp. Na razie jadłam ,na oko, regularnie i zdrowo. Za dużo słodyczy wjechało po porodzie 🤦🤦🤦Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ale cisza
Spaaać. Byliśmy dziś na spacerze na plaży. Później mak z dziećmi na chwilę. Zawiało śniegiem więc pewnie jutro sanki.
No i wchodzę od teraz w deficyt kaloryczny ale jeszcze nie wyliczyłam dokładnie z kp. Na razie jadłam ,na oko, regularnie i zdrowo. Za dużo słodyczy wjechało po porodzie 🤦🤦🤦Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ale cisza
No i wchodzę od teraz w deficyt kaloryczny ale jeszcze nie wyliczyłam dokładnie z kp. Na razie jadłam ,na oko, regularnie i zdrowo. Za dużo słodyczy wjechało po porodzie 🤦🤦🤦
Nie zapowiada się, że Olek będzie chciał wyjść wcześniej. Uparty jest, to po tatusiu 🤦♀️ najgorzej jest wieczorem, bo wtedy brzuch robi się twardy i ciężko, puszcza mnie to nad ranem, więc noce mam super... Mam kłucia w pochwie przy ruchach, czasem poleci więcej śluzu, ale nic więcej się nie dzieje, zero skurczy i jakiś większych bóli.
Odliczam do wtorku 😄
Ja mam teraz ochotę na słodkie, ale stwierdziłam, że przed porodem jem co chcę, później będę miała trochę postu 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 10:57
Nati94, Anett93, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰