W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Który już masz tydzień ?
Ja bym się zapytała 😅 raczej nie wyśmieją ☺️
Dzisiaj 39+4.
Na ktg zapisał się cały jeden skurcz 🙄
Ordynator powiedział, że zbada mnie po śniadaniu i zobaczy czy się tam coś zmieniło. Wtedy zdecyduje czy zostaje czy wychodze.
Wolałabym wyjść piętro wyżej na porodówkę 😂
Poziomka9204, cslza, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Dzisiaj 39+4.
Na ktg zapisał się cały jeden skurcz 🙄
Ordynator powiedział, że zbada mnie po śniadaniu i zobaczy czy się tam coś zmieniło. Wtedy zdecyduje czy zostaje czy wychodze.
Wolałabym wyjść piętro wyżej na porodówkę 😂
U mnie w dniu porodu o 9 rano nie pisał się nawet jeden skurcz. Jak wody odeszły po 15, to się dopiero ruszyło, tak na maksa w ciągu godziny 🤦♀️ ja już teraz wiem, że SN to jakiś wyczyn, mnie bóle krzyżowe wykańczały, a mój prog bólu jest naprawdę wysoki.👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
A u nas źle...😩 Czemu zawsze wszystko pod górkę ?
Ala źle przybiera na wadze.. gdzie po podcięciu powinna lepiej a nie gorzej i to bardzo źle 😞😞 + echo serca u kardiologa musimy zrobić.. także idę prywatnie bo jak zobaczyłam termin na maj to bym do tego czasu zawału dostała.. 😔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:A u nas źle...😩 Czemu zawsze wszystko pod górkę ?
Ala źle przybiera na wadze.. gdzie po podcięciu powinna lepiej a nie gorzej i to bardzo źle 😞😞 + echo serca u kardiologa musimy zrobić.. także idę prywatnie bo jak zobaczyłam termin na maj to bym do tego czasu zawału dostała.. 😔 -
Angelaaaa wrote:A u nas źle...😩 Czemu zawsze wszystko pod górkę ?
Ala źle przybiera na wadze.. gdzie po podcięciu powinna lepiej a nie gorzej i to bardzo źle 😞😞 + echo serca u kardiologa musimy zrobić.. także idę prywatnie bo jak zobaczyłam termin na maj to bym do tego czasu zawału dostała.. 😔
Ja też się obawiam wizyty u lekarza, bo mój Olek nie zawsze zjada tyle co powinien, już w większości dostaje MM, ale cały czas jest z tych szczuplejszych, a dłuższych maluchów. Położna u nas na wizytach nie ma wagi. Ja widzę, że rośnie, bo z ubranek wyrasta. Ale na siłę to ja jemu jedzenia nie wetknę 🤦♀️
👫 31lat
Poziomka9204 wrote:A tutaj prawie miesięczny Olek 😊
https://iv.pl/image/GZGHQcw
Długi chłopak 😍 -
Przybierała 22g na dobę a po podcięciu 12g...😩
A karmię tyle samo co przed podcięciem. Czyli w ciągu dnia co 3 godziny i w nocy raz lub dwa
A echo serca musi mieć bo niby sinieje przy kącikach ust i nosie i to jakiś zwany trójkąt jest i to może oznaczać problemy kardiologiczne 😞 no ale w ciąży było wszystko ok i nagle teraz jakiś problem ?.czemu wcześniej inny pediatra niezauważył ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Poziomka9204 wrote:No to niech się tam rozkręca! Lataj po oddziale 😄
U mnie w dniu porodu o 9 rano nie pisał się nawet jeden skurcz. Jak wody odeszły po 15, to się dopiero ruszyło, tak na maksa w ciągu godziny 🤦♀️ ja już teraz wiem, że SN to jakiś wyczyn, mnie bóle krzyżowe wykańczały, a mój prog bólu jest naprawdę wysoki.
Nawet mi nie mów, bo mój próg bólu jest bardzo niski, więc obstawiam, że wleci zzo po drodze..
Wychodzę do domu 😊
Rozwarcie się trochę powiększyło, szyjka trochę zmieniła od wczoraj, ale nic mnie nie zbiera.
Jeśli się nic nie rozkręci, to w poniedziałek mam się zgłosić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 12:57
Poziomka9204, Grażyna1820, Mgdra lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
nick nieaktualny
-
Blondyna.B wrote:Już macie wyprawkę czy to od kogoś? 😅
Długi chłopak 😍
Dlugi, oficjalnie wyrósł z rozmiaru 56. I tak jak na jego 61cm długo się mieścił w bodziaki. Ma stosunkowo długie nogi.Grażyna1820 lubi tę wiadomość
👫 31lat
Angelaaaa wrote:Przybierała 22g na dobę a po podcięciu 12g...😩
A karmię tyle samo co przed podcięciem. Czyli w ciągu dnia co 3 godziny i w nocy raz lub dwa
A echo serca musi mieć bo niby sinieje przy kącikach ust i nosie i to jakiś zwany trójkąt jest i to może oznaczać problemy kardiologiczne 😞 no ale w ciąży było wszystko ok i nagle teraz jakiś problem ?.czemu wcześniej inny pediatra niezauważył ?Angelaaaa lubi tę wiadomość
👫 31lat
smerfetkaaaa wrote:KlaraJa- czy mogę prosić o przyjęcie zaproszenia do znajomych? będę bardzo wdzięczna🙏
Przyjęłam -
Chrupka trzymam kciuki za rozkręcenie szybko akcji ✊ już niedługo przytulisz swoją córeczkę! 😊
Angelaaa a te 12g to jest średnia z tygodnia? U mnie w pewnym momencie przez kilka dni młody przybierał chyba tylko 16g na dobę, cdl kazała zwiększyć dawkę mm bo faktycznie mało chyba wtedy miałam pokarmu pomimo wiszenia synka na piersi i nagle w tydzień zaczął przybierać 60g na dobę chociaż tego mm nie wprowadziłam tyle ile cdl chciała. Obecnie zmniejszyliśmy dawkę mm do ok 1/4 zapotrzebowania dobowego i wychodzi, że przybiera ok. 50g-30g na dobę. Podobno karmiąc piersią dziecko przybiera na wadze skokowo. Polecam grupę na fb "Karmienie piersią-porady i wsparcie", dużo można się tam dowiedzieć ciekawych rzeczy, chociaż osobiście lubię czytać większość porad ale nie udzielam się bo uważam, że niektóre kobiety trochę tam przesadzają z tym kp za wszelką cenę.Blondyna.B, Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Chrupka trzymam kciuki za rozkręcenie szybko akcji ✊ już niedługo przytulisz swoją córeczkę! 😊
Angelaaa a te 12g to jest średnia z tygodnia? U mnie w pewnym momencie przez kilka dni młody przybierał chyba tylko 16g na dobę, cdl kazała zwiększyć dawkę mm bo faktycznie mało chyba wtedy miałam pokarmu pomimo wiszenia synka na piersi i nagle w tydzień zaczął przybierać 60g na dobę chociaż tego mm nie wprowadziłam tyle ile cdl chciała. Obecnie zmniejszyliśmy dawkę mm do ok 1/4 zapotrzebowania dobowego i wychodzi, że przybiera ok. 50g-30g na dobę. Podobno karmiąc piersią dziecko przybiera na wadze skokowo. Polecam grupę na fb "Karmienie piersią-porady i wsparcie", dużo można się tam dowiedzieć ciekawych rzeczy, chociaż osobiście lubię czytać większość porad ale nie udzielam się bo uważam, że niektóre kobiety trochę tam przesadzają z tym kp za wszelką cenę.
Nie 12g z miesiąca wyszło 😞 ja daję sobie czas te dwa tygodnie i wtedy mamy kontrolę i jak nie to wprowadzę mm chociaż bym nie chciała bo widzę że dziecko się najada, mało płacze ładnie śpi, bawi się także wiem że jej nie gkodze ale nie wiem skąd taki duży spadek 😩Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angela, u nas jak tam obliczyć z miesiąca to średnia też słaba. 17g.
3.01 było 4820g. 02.02 5330g
Też mam wrazenie ze jest gorzej jak było. Ale mala w dzien raczej radosna bawi się, odstepy ma co 2-3h
Jak miała częściej to ciągle odbijała i czesciej miała wzdęcia. Pieluchy mokre. Kupy co kilka dni ale sa ładne. Na grupie o karmieniu wypowiadały się kobiety że najważniejsze że nie spada, moczy pieluchy i widać że nic dziecku nie dolega w ciągu dnia 🤷♀️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Angela, u nas jak tam obliczyć z miesiąca to średnia też słaba. 17g.
3.01 było 4820g. 02.02 5330g
Też mam wrazenie ze jest gorzej jak było. Ale mala w dzien raczej radosna bawi się, odstepy ma co 2-3h
Jak miała częściej to ciągle odbijała i czesciej miała wzdęcia. Pieluchy mokre. Kupy co kilka dni ale sa ładne. Na grupie o karmieniu wypowiadały się kobiety że najważniejsze że nie spada, moczy pieluchy i widać że nic dziecku nie dolega w ciągu dnia 🤷♀️
U nas kupki codziennie przeważnie 2, pampersy pełne od siusiów, także tym się nie martwię.
Próbuje dzisiaj ją karmić co 2 godziny ale trochę ciężko 🥴 q nocy też raz budziłam i nad ranem
. Mam nadzieję że to pomożeMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
My od wczoraj rozpakowani ❤️
Laura waży 3370g, mierzy 51 cm i dostała 10/10.
Niestety poród SN zakończył się CC.
Skurcze miałam nieregularne od 3 w nocy, budziły mnie ze snu. Koło 6.20 odeszło trochę wód i tak się sączyły, nawet chlustały czasami.
Zajechaliśmy na porodówkę koło 10, 3cm rozwarcia. Do godziny 13 było pełne rozwarcie, ale niestety główka nie schodziła do kanału. Co była blisko to się cofała. Przez 4h próbowałam ją wyprzeć chociaż trochę w dół, ale nic z tego. O 17 decyzja o cc i się okazało, że mała była owinięta pępowiną w taki sposób, że jak schodziła w dół to wracała z powrotem jak na bungee 😔
Ciężko mi psychicznie, że tyle się namęczyłam, a tu wyszła cc, której się tak obawiałam.. wszystko mnie boli, ciągnie i chce wyjść jak najszybciej do domu 😔
Najważniejsze, że malutka jest cała i zdrowa, ale jednak z tyłu głowy mam takie swoje pretensje 😥
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 15:44
Blondyna.B, Angelaaaa, Babova, czarneniebo, Monk@, dracaena, cslza, KlaraJa, oloska, Nati94, Oliwia23, Poziomka9204, Aneta2506, Kasiooola, Paulina666, conte, Grażyna1820, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka gratulacje ❤️ ślicznotka!
Historia bardzo podobna do mojej... Pamiętaj nie bój się prosić o pomoc w szpitalu i bierz wszystkie leki przeciwbólowe które proponują to ułatwi funkcjonowanie. No i L4 partnera na 2 tygodnie na opiekę nad TobąChrupka lubi tę wiadomość