W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_naturelover wrote:O kurczę to chyba ten typ wędzidełka trudny właśnie do zdiagnozowania, przez to, że nie wyglada typowo?
No u Nas są objawy takie jak: spanie z otwartą buzią, nieprawidłowa pozycja spoczynkowa języka (na dole), ssawki na ustach, głośne odbijanie po ssaniu piersi (za dużo powietrza). Jestem bardzo ciekawa co nam powie neurologopeda w poniedziałek 🥺 Biedne te nasze maluszki…
P. S nawet widać na fotce powyżej jak mu trzyma języczek 🥺
Moja też tak języczek miała i bardziej na prawą strone układał i to była też asymetria języka.. a wędzidełek jest aż 7 🫣 szkoda że lekarze nie oceniają wszystkich 😒Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
O dobry temat widzę, dla mnie na czasie. Jutro tez mamy druga wizytę u neurologopedy. Staś od początku ma problem ze spokojnym jedzeniem, je bardzo łapczywie, krztusi się, na ustach ma jedna wielka ssawkę i podobnie jak u was mleko wylewa kącikami ust, często się bardzo denerwuje, łyka bardzo dużo powietrza, a później ma straszne wzdecia i refluks. Ostatni tydzień ćwiczyliśmy buźkę, ale jutro ma zbadać i zdecydować czy jest postęp i wystarcza ćwiczenia , czy trzeba podcinać wędzidełko. Ale z moich obserwacji poprawy nie ma 😔
-
nick nieaktualnyU nas ssawki też były, aż takie pęcherzyki. Po masażach buźki zeszły i to tak naprawdę jedyny widoczny efekt masaży. Ale podobno przed podcięciem, dobrze dziecko przyzwyczaić do masaży żeby po podcieciu dało sobie palec do buźki wsadzić.
To tylne właśnie nie jest widoczne na pierwszy rzut oka, dopiero próba podniesienia języka pokazała problem. No ale kto wpadł na to, żeby podnosić mu język skoro wizualnie nie było widać problemów z wedzidelkiem.
Najbardziej niepokojące dla mnie było spanie z otwarta buzia i pozycja języka, bałam się deformacji i cofnięcia szczęki. Gdzieś mi się przewinął obrazek na Google o skutkach spania z otwarta buzia i od razu wzięłam skierowanie do logopedy🙈 -
nick nieaktualnyhttps://www.google.com/search?q=spanie+z+otwartymi+ustami&client=ms-android-samsung-gs-rev1&prmd=ivn&sxsrf=AJOqlzVdnYK-A1DTHlIfLdYTZ1_Vv01jTQ:1674769640588&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjN34eMm-b8AhUG6aQKHQIhCEAQ_AUoAXoECAMQAQ&biw=360&bih=961&dpr=3#imgrc=aDBdA58JIuGJ2M
O to 🙈 a pod spodem jest jak wygląda twarz normalnie -
Conte też mnie przerażają te grafiki, dlatego ruszyłam sprawę i chcę pomóc Małemu
Dziewczyny, polecam ten profil - KOPALNIA wiedzy! ❤️ Dużo właśnie o wędzidełkach, smoczkach itp 🥰
https://instagram.com/mama_wczesniaka_neuro?igshid=YmMyMTA2M2Y=Grażyna1820, conte lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Conte też mnie przerażają te grafiki, dlatego ruszyłam sprawę i chcę pomóc Małemu
Dziewczyny, polecam ten profil - KOPALNIA wiedzy! ❤️ Dużo właśnie o wędzidełkach, smoczkach itp 🥰
https://instagram.com/mama_wczesniaka_neuro?igshid=YmMyMTA2M2Y= -
conte wrote:My w przychodni byliśmy po wizycie położnej jakoś. I nie kisilismy się w domu, Michał od urodzenia codziennie jest 2-3 godz na spacerze, niezależnie od pogody. Dzięki temu jeszcze "tfu tfu" nie chorował.
Ważne jest też kiedy pójdziecie bo do 6tyg należy zrobić pierwsze usg bioderek wiec chcąc nie chcąc musisz pójść po skierowanie 😛
Trochę chyba ten szpital zrył mi głowę, ale zaczynam wracać na moje dobre tory myślowe 😄 chociaż ten tydzień mnie przybił, 3tyg w zamknięciu, wyjście tylko wieczorem na 20minut spaceru to dla mnie za mało.conte lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:U nas niestety nie, musi wydać POZ 😊
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualny
-
Poziomka9204 wrote:U nas niestety nie, musi wydać POZ 😊
-
Poziomka9204 wrote:Mamusie jak Wam mija weekend? 😊
Dziękuję za każdą odpowiedź!
A u Ciebie Poziomka9204? Co słychać? -
Poziomka9204 wrote:Mamusie jak Wam mija weekend? 😊
Dziękuję za każdą odpowiedź!
U nas wczoraj od rana łapaliśmy mocz synka do badania 🙈 tragedia była, dwie godziny czatowania żeby zebrać odpowiednią ilość 😂 bo oczywiście najwięcej wysikał jak wzięliśmy go na początku do mycia. Dodatkowo musieliśmy zebrać do dwóch pojemników bo jedno na badanie ogólne i drugie na posiew. Wiem, że są specjalne woreczki ale zarówno pediatra jak i położna polecały kubeczki, bo podobno łatwiej jest zakazić niechcący woreczek a jednak szczególnie w przypadku posiewu to bardzo ważne. My mamy chłopca, więc to i tak łatwiej, z dziewczynką to musi być hardcore 😅
Badanie robiliśmy w związku z tym, że byliśmy na USG brzuszka i okazało się, że to poszerzenie ukm dalej jest, nie poszerza się a nawet zmniejsza ale jest tam jakiś osad, który lekarz stwierdził może świadczyć o infekcji. Dostaliśmy już jednak wyniki i wszystko jest w porządku. Mamy skierowanie do nefrologa żeby jednak wszystko kontrolować.Grażyna1820, Angelaaaa, Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
My w czwartek kolejne szczepienie chyba na rotawirusy 🙆 ja w piątek do urofizjo z blizną ciekawe co tak mi powie 😝 i tak jakoś dzień za dniem leci 😁 odliczam dni do wiosny bo ta pogoda wykończy mnie 🥴
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Hej hej ♥️
Stasio dziś spał z jedną pobudką w nocy, więc to była piękna noc 🙂
Od wczoraj mamy świadome uśmiechy, więc czaruje wszystkich naokoło tylko trzeba się nagimastykowac żeby się uśmiechnął 😅
Angela ja też odliczam do wiosny ☺️
Pokażcie swoje maluchy jak rosną 😍cslza, Chrupka , Blondyna.B, Paulina666, Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my po weekendowym wypadzie do Gdańska 🙃 Michał w zasadzie bez zmian, zaczyna się obracać na brzuch więc trzeba być czujnym 😀
Ja z kolei zapisałam się do osteopaty ginekologicznego, wcześniej byłam u fizjo uro ale coś mnie boli przestrzeń między kręgami i podejrzewam, że ma to ze sobą związek bo zaczęło mnie boleć po pierwszej wizycie u fizjo z blizną...
W czwartek mamy konsultacje z laryngologiem odnośnie wędzidełka i chyba będziemy 21 lutego przycinać🙈 trochę się boję ale lepiej teraz to zrobić.Nati94, Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Calza i chrupka co u Was ??
Dzięki za pamięć! Oficjalnie jestem już w 3 trymestrze, wszystko mnie boli 🥲 do tego stopnia, że w zeszłym tygodniu byłam po 19 na IP, bo przejście z kanapy do toalety było wyzwaniem i nie mogłam się wyprostować przez ból brzucha. To podobno ból na rozciąganie (aż takiego z pierwszej ciąży nie pamiętam). Jestem po CC, bliźnięta, zrosty, brak odpoczynku i niestety...
Poza tym cisnę wyprawkę i zaj*biście mi się nie chce tego robić 😅 wstępny termin na CC wyznaczony na 14.04Poziomka9204 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6