W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy w przychodni byliśmy po wizycie położnej jakoś. I nie kisilismy się w domu, Michał od urodzenia codziennie jest 2-3 godz na spacerze, niezależnie od pogody. Dzięki temu jeszcze "tfu tfu" nie chorował.
Ważne jest też kiedy pójdziecie bo do 6tyg należy zrobić pierwsze usg bioderek wiec chcąc nie chcąc musisz pójść po skierowanie 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 09:56
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
conte wrote:My w przychodni byliśmy po wizycie położnej jakoś. I nie kisilismy się w domu, Michał od urodzenia codziennie jest 2-3 godz na spacerze, niezależnie od pogody. Dzięki temu jeszcze "tfu tfu" nie chorował.
Ważne jest też kiedy pójdziecie bo do 6tyg należy zrobić pierwsze usg bioderek wiec chcąc nie chcąc musisz pójść po skierowanie 😛
Nie bioderka robi się do 12tyg.
My byliśmy jak miała 8tygMgdra lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
conte wrote:My w przychodni byliśmy po wizycie położnej jakoś. I nie kisilismy się w domu, Michał od urodzenia codziennie jest 2-3 godz na spacerze, niezależnie od pogody. Dzięki temu jeszcze "tfu tfu" nie chorował.
Ważne jest też kiedy pójdziecie bo do 6tyg należy zrobić pierwsze usg bioderek wiec chcąc nie chcąc musisz pójść po skierowanie 😛 -
U nas też pediatra dał skierowanie na USG bioderek dał też skierowanie na badanie słuchu do poradni audiologicznej, bo chociaż badanie słuchu przeprowadzono w szpitalu to po podaniu antybiotyku powinien mieć w ciągu kilku miesięcy sprawdzony jeszcze raz, tak samo jak nerki.
-
O kurczę, to my mamy dobrze zorganizowany szpital jednak, bo wszystko dostajemy przy wypisie(w drugim szpitalu w Olsztynie też tak jest) i od razu po wyjściu ze szpitala oagraniamy terminy wizyt ♥️
Jutro mamy wizytę w poradni preluksacyjnej i audiologicznej(2 dzieci z dużym uszkodzeniem słuchu w rodzinie) ale na szczęście widzę, że Staś ma bdb słuch 🙂
-
nick nieaktualny
-
conte wrote:No my dostaliśmy skierowanie od lekarza rodzinnego na pierwszej wizycie i jak zapisywałam Michała to Pani powiedziała, że do końca 6tyg należy zrobić pierwsze usg. Kolejne było za 7tyg, a teraz mamy w poniedziałek.
U mnie się robi jedno usg 😅 co miasto to inne zwyczaje 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:U mnie się robi jedno usg 😅 co miasto to inne zwyczaje 🙈
-
Hej Dziewczyny ❤️
Nadrobiłam Was - widzę, że „Maluchy” rosną zdrowo 🥰
Brzuchatki - dużo sił na końcówkę ciąży! Dla mnie połóg był wybawieniem, czułam się znacznie lepiej niż na końcówce 🙈
U Nas było trochę gorszych dni, wszystko się nawarstwiło. Skok rozwojowy, kryzys laktacyjny, zapalenie piersi i kłótnia z M. Na szczęście póki co gorsze dni za nami.
Antoś waży już 5,5kg, a w komodzie zostały same ciuszki na 62 🥰
Czeka Nas trochę wizyt - będziemy mieli prawdopodobnie pościnane oba wędzidełka czeka nas logopeda, chirurg, potem jeszcze fizjoterapeuta i moi lekarze 🙈
Ja jestem natomiast już po pierwszej miesiączce, która mnie nawiedziła równo 6 tyg po porodzie 😅 Ale pierwsze 🔥 już za Nami - jestem w szoku, było lepiej niż w ciąży 😄
Podrzucam na chwilę mojego Szkraba i życzymy miłego dnia! ❤️
conte, verliebtindich, KlaraJa, czarneniebo, Angelaaaa, Chrupka , Nati94, Grażyna1820, Kluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Hej Dziewczyny ❤️
Nadrobiłam Was - widzę, że „Maluchy” rosną zdrowo 🥰
Brzuchatki - dużo sił na końcówkę ciąży! Dla mnie połóg był wybawieniem, czułam się znacznie lepiej niż na końcówce 🙈
U Nas było trochę gorszych dni, wszystko się nawarstwiło. Skok rozwojowy, kryzys laktacyjny, zapalenie piersi i kłótnia z M. Na szczęście póki co gorsze dni za nami.
Antoś waży już 5,5kg, a w komodzie zostały same ciuszki na 62 🥰
Czeka Nas trochę wizyt - będziemy mieli prawdopodobnie pościnane oba wędzidełka czeka nas logopeda, chirurg, potem jeszcze fizjoterapeuta i moi lekarze 🙈
Ja jestem natomiast już po pierwszej miesiączce, która mnie nawiedziła równo 6 tyg po porodzie 😅 Ale pierwsze 🔥 już za Nami - jestem w szoku, było lepiej niż w ciąży 😄
Podrzucam na chwilę mojego Szkraba i życzymy miłego dnia! ❤️
My też szykujemy się do podcięcia wędzidełka i trochę jestem przerażona...Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, nie wiem czy do dobrego temaciku trafiłam ale spróbuje
Jestem po drugiej operacji przegrody macicy i jest już wszystko Ok, mamy zielone światło - wiec chwila i będziemy się starać o dzidziusia ☺️☺️☺️
Z tego względu ze moj mężczyzna ma trochę zbyt wolne plemniki (mieszczą się w normie ale lekarz zalecił branie suplementów) chcielibyśmy kupić jakieś suple z witaminami, polecacie jakieś ? Macie jakieś sprawdzone ? Tyle tego jest na rynku ze nie wiem jakie wybrać, wolałabym coś z polecenia Braliśmy wcześniej do tej pory tylko TENfertil -
Mietka wrote:Cześć dziewczyny, nie wiem czy do dobrego temaciku trafiłam ale spróbuje
Jestem po drugiej operacji przegrody macicy i jest już wszystko Ok, mamy zielone światło - wiec chwila i będziemy się starać o dzidziusia ☺️☺️☺️
Z tego względu ze moj mężczyzna ma trochę zbyt wolne plemniki (mieszczą się w normie ale lekarz zalecił branie suplementów) chcielibyśmy kupić jakieś suple z witaminami, polecacie jakieś ? Macie jakieś sprawdzone ? Tyle tego jest na rynku ze nie wiem jakie wybrać, wolałabym coś z polecenia Braliśmy wcześniej do tej pory tylko TENfertil
Podsyłam link do Pamiętnika Celiny, na którym bazowaliśmy 🥰https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
Mietka lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
conte wrote:Uroczy 🥰
My też szykujemy się do podcięcia wędzidełka i trochę jestem przerażona...
Najbardziej boję się jego płaczu, bo będzie go po zabiegu boleć zapewne. Po szczepieniu płakałam razem z nim jak widziałam jak cierpi 😔 Ale to dla jego dobra. Niestety z tego co się orientowałam, to wykazuje kilka objawów, które ewidentnie wskazują, że trzeba coś z tym zrobić. Chociaż tyle, że przybiera na samej piersi.💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Ja też! 😔
Najbardziej boję się jego płaczu, bo będzie go po zabiegu boleć zapewne. Po szczepieniu płakałam razem z nim jak widziałam jak cierpi 😔 Ale to dla jego dobra. Niestety z tego co się orientowałam, to wykazuje kilka objawów, które ewidentnie wskazują, że trzeba coś z tym zrobić. Chociaż tyle, że przybiera na samej piersi.
Mi kazali od razu podać pierś i się uspokoiła ☺️ krew leciała tylko na początku. Zjadła i spała w domu gorzej bo była marudna. Ale my podcinalismy na NFZ bez znieczulenia a wiek że prywatnie podają ale czy zawsze to nie mam pojęcia. Najgorsze są masaże po żeby robić 🥴Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Ja też! 😔
Najbardziej boję się jego płaczu, bo będzie go po zabiegu boleć zapewne. Po szczepieniu płakałam razem z nim jak widziałam jak cierpi 😔 Ale to dla jego dobra. Niestety z tego co się orientowałam, to wykazuje kilka objawów, które ewidentnie wskazują, że trzeba coś z tym zrobić. Chociaż tyle, że przybiera na samej piersi. -
conte wrote:U nas objawów jako takich nie było od początku dopiero neurologopeda zdiagnozowała wędzidło tylne, czyli ono nie jest tak jakby krótkie, które podczas płaczu objawialoby się układaniem języczka w serduszko ale utrudnia pionizacje języka. Ciężko jest mu go podnieść nawet podczas masażu. No i leje mleko kącikami ust przy jedzeniu. Chociaż jest ciut lepiej po masażach i jak zaczęliśmy rd to też mam wrażenie, że próby jedzenia z łyżeczki zmuszają go do pracy ustami i językiem. On też nieszczelnie zamyka usta przez co robiły mu się krostki od sliny pod smokiem i smi z otwarta buzia. A przez to, że ma to tylne wędzidło i nie da się zpionizować języka to język jest w nieprawidłowo pozycji, tzn na dole zamiast na górze. Często sprawdzam mu jak śpi i niestety ale to podcięcie to już ostateczność...
No u Nas są objawy takie jak: spanie z otwartą buzią, nieprawidłowa pozycja spoczynkowa języka (na dole), ssawki na ustach, głośne odbijanie po ssaniu piersi (za dużo powietrza). Jestem bardzo ciekawa co nam powie neurologopeda w poniedziałek 🥺 Biedne te nasze maluszki…
P. S nawet widać na fotce powyżej jak mu trzyma języczek 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 21:15
💁♀️24,💁🏼♂️28