Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomko my na szczepieniu mamy po 6 tż

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️ jutro ma być położna to jeszcze dopytam 😊

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w przychodni byliśmy po wizycie położnej jakoś. I nie kisilismy się w domu, Michał od urodzenia codziennie jest 2-3 godz na spacerze, niezależnie od pogody. Dzięki temu jeszcze "tfu tfu" nie chorował.
    Ważne jest też kiedy pójdziecie bo do 6tyg należy zrobić pierwsze usg bioderek wiec chcąc nie chcąc musisz pójść po skierowanie 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 09:56

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    My w przychodni byliśmy po wizycie położnej jakoś. I nie kisilismy się w domu, Michał od urodzenia codziennie jest 2-3 godz na spacerze, niezależnie od pogody. Dzięki temu jeszcze "tfu tfu" nie chorował.
    Ważne jest też kiedy pójdziecie bo do 6tyg należy zrobić pierwsze usg bioderek wiec chcąc nie chcąc musisz pójść po skierowanie 😛

Nie bioderka robi się do 12tyg.
    My byliśmy jak miała 8tyg

Mgdra lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Skierowanie na bioderka daje szpital;)

age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Skierowanie na bioderka daje szpital;)
    U nas dał lekarz pediatra na wizycie patronazowej 😁

Mgdra lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pediatra dał skierowanie na USG bioderek :) dał też skierowanie na badanie słuchu do poradni audiologicznej, bo chociaż badanie słuchu przeprowadzono w szpitalu to po podaniu antybiotyku powinien mieć w ciągu kilku miesięcy sprawdzony jeszcze raz, tak samo jak nerki.

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, to my mamy dobrze zorganizowany szpital jednak, bo wszystko dostajemy przy wypisie(w drugim szpitalu w Olsztynie też tak jest) i od razu po wyjściu ze szpitala oagraniamy terminy wizyt ♥️

Jutro mamy wizytę w poradni preluksacyjnej i audiologicznej(2 dzieci z dużym uszkodzeniem słuchu w rodzinie) ale na szczęście widzę, że Staś ma bdb słuch 🙂

age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dostaliśmy skierowanie od lekarza rodzinnego na pierwszej wizycie i jak zapisywałam Michała to Pani powiedziała, że do końca 6tyg należy zrobić pierwsze usg. Kolejne było za 7tyg, a teraz mamy w poniedziałek.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    No my dostaliśmy skierowanie od lekarza rodzinnego na pierwszej wizycie i jak zapisywałam Michała to Pani powiedziała, że do końca 6tyg należy zrobić pierwsze usg. Kolejne było za 7tyg, a teraz mamy w poniedziałek.

U mnie się robi jedno usg 😅 co miasto to inne zwyczaje 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam wychodne bo robię krzywą cukrową 🤣 także odpoczywam 🤭😎

Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U mnie się robi jedno usg 😅 co miasto to inne zwyczaje 🙈
    Aż sprawdziłam, 29 września mieliśmy 1 wizytę, kolejną 17 listopada i sam dr mówi, kiedy kolejną wizyta. Teraz po 2.5msc mamy w poniedziałek. I na każdej wizycie jest usg, nie tylko sprawdzenie

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ❤️
    Nadrobiłam Was - widzę, że „Maluchy” rosną zdrowo 🥰
    Brzuchatki - dużo sił na końcówkę ciąży! Dla mnie połóg był wybawieniem, czułam się znacznie lepiej niż na końcówce 🙈

U Nas było trochę gorszych dni, wszystko się nawarstwiło. Skok rozwojowy, kryzys laktacyjny, zapalenie piersi i kłótnia z M. Na szczęście póki co gorsze dni za nami.
    Antoś waży już 5,5kg, a w komodzie zostały same ciuszki na 62 🥰
    Czeka Nas trochę wizyt - będziemy mieli prawdopodobnie pościnane oba wędzidełka :( czeka nas logopeda, chirurg, potem jeszcze fizjoterapeuta i moi lekarze 🙈
    Ja jestem natomiast już po pierwszej miesiączce, która mnie nawiedziła równo 6 tyg po porodzie 😅 Ale pierwsze 🔥 już za Nami - jestem w szoku, było lepiej niż w ciąży 😄

Podrzucam na chwilę mojego Szkraba i życzymy miłego dnia! ❤️
    48-FA270-C-34-CA-4-A4-D-A849-958-C376-C6-B8-E.jpg

conte, verliebtindich, KlaraJa, czarneniebo, Angelaaaa, Chrupka , Nati94, Grażyna1820, Kluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hej Dziewczyny ❤️
    Nadrobiłam Was - widzę, że „Maluchy” rosną zdrowo 🥰
    Brzuchatki - dużo sił na końcówkę ciąży! Dla mnie połóg był wybawieniem, czułam się znacznie lepiej niż na końcówce 🙈

U Nas było trochę gorszych dni, wszystko się nawarstwiło. Skok rozwojowy, kryzys laktacyjny, zapalenie piersi i kłótnia z M. Na szczęście póki co gorsze dni za nami.
    Antoś waży już 5,5kg, a w komodzie zostały same ciuszki na 62 🥰
    Czeka Nas trochę wizyt - będziemy mieli prawdopodobnie pościnane oba wędzidełka :( czeka nas logopeda, chirurg, potem jeszcze fizjoterapeuta i moi lekarze 🙈
    Ja jestem natomiast już po pierwszej miesiączce, która mnie nawiedziła równo 6 tyg po porodzie 😅 Ale pierwsze 🔥 już za Nami - jestem w szoku, było lepiej niż w ciąży 😄

Podrzucam na chwilę mojego Szkraba i życzymy miłego dnia! ❤️
    48-FA270-C-34-CA-4-A4-D-A849-958-C376-C6-B8-E.jpg
    Uroczy 🥰

My też szykujemy się do podcięcia wędzidełka i trochę jestem przerażona...

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

• Mietka Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy do dobrego temaciku trafiłam ale spróbuje :)
    Jestem po drugiej operacji przegrody macicy i jest już wszystko Ok, mamy zielone światło - wiec chwila i będziemy się starać o dzidziusia ☺️☺️☺️
    Z tego względu ze moj mężczyzna ma trochę zbyt wolne plemniki (mieszczą się w normie ale lekarz zalecił branie suplementów) chcielibyśmy kupić jakieś suple z witaminami, polecacie jakieś ? Macie jakieś sprawdzone ? Tyle tego jest na rynku ze nie wiem jakie wybrać, wolałabym coś z polecenia :) Braliśmy wcześniej do tej pory tylko TENfertil

Wysłany: 26 stycznia 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka wrote:
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy do dobrego temaciku trafiłam ale spróbuje :)
    Jestem po drugiej operacji przegrody macicy i jest już wszystko Ok, mamy zielone światło - wiec chwila i będziemy się starać o dzidziusia ☺️☺️☺️
    Z tego względu ze moj mężczyzna ma trochę zbyt wolne plemniki (mieszczą się w normie ale lekarz zalecił branie suplementów) chcielibyśmy kupić jakieś suple z witaminami, polecacie jakieś ? Macie jakieś sprawdzone ? Tyle tego jest na rynku ze nie wiem jakie wybrać, wolałabym coś z polecenia :) Braliśmy wcześniej do tej pory tylko TENfertil
    My braliśmy „skomponowane” przez Nas :D Lepszą przyswajalność poszczególnych składników uzyska się biorąc je osobno.
    Podsyłam link do Pamiętnika Celiny, na którym bazowaliśmy 🥰https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html

Mietka lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 26 stycznia 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Uroczy 🥰

My też szykujemy się do podcięcia wędzidełka i trochę jestem przerażona...
    Ja też! 😔
    Najbardziej boję się jego płaczu, bo będzie go po zabiegu boleć zapewne. Po szczepieniu płakałam razem z nim jak widziałam jak cierpi 😔 Ale to dla jego dobra. Niestety z tego co się orientowałam, to wykazuje kilka objawów, które ewidentnie wskazują, że trzeba coś z tym zrobić. Chociaż tyle, że przybiera na samej piersi.

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ja też! 😔
    Najbardziej boję się jego płaczu, bo będzie go po zabiegu boleć zapewne. Po szczepieniu płakałam razem z nim jak widziałam jak cierpi 😔 Ale to dla jego dobra. Niestety z tego co się orientowałam, to wykazuje kilka objawów, które ewidentnie wskazują, że trzeba coś z tym zrobić. Chociaż tyle, że przybiera na samej piersi.

Mi kazali od razu podać pierś i się uspokoiła ☺️ krew leciała tylko na początku. Zjadła i spała w domu gorzej bo była marudna. Ale my podcinalismy na NFZ bez znieczulenia a wiek że prywatnie podają ale czy zawsze to nie mam pojęcia. Najgorsze są masaże po żeby robić 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ja też! 😔
    U nas objawów jako takich nie było od początku dopiero neurologopeda zdiagnozowała wędzidło tylne, czyli ono nie jest tak jakby krótkie, które podczas płaczu objawialoby się układaniem języczka w serduszko ale utrudnia pionizacje języka. Ciężko jest mu go podnieść nawet podczas masażu. No i leje mleko kącikami ust przy jedzeniu. Chociaż jest ciut lepiej po masażach i jak zaczęliśmy rd to też mam wrażenie, że próby jedzenia z łyżeczki zmuszają go do pracy ustami i językiem. On też nieszczelnie zamyka usta przez co robiły mu się krostki od sliny pod smokiem i smi z otwarta buzia. A przez to, że ma to tylne wędzidło i nie da się zpionizować języka to język jest w nieprawidłowo pozycji, tzn na dole zamiast na górze. Często sprawdzam mu jak śpi i niestety ale to podcięcie to już ostateczność...

Wysłany: 26 stycznia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    U nas objawów jako takich nie było od początku dopiero neurologopeda zdiagnozowała wędzidło tylne, czyli ono nie jest tak jakby krótkie, które podczas płaczu objawialoby się układaniem języczka w serduszko ale utrudnia pionizacje języka. Ciężko jest mu go podnieść nawet podczas masażu. No i leje mleko kącikami ust przy jedzeniu. Chociaż jest ciut lepiej po masażach i jak zaczęliśmy rd to też mam wrażenie, że próby jedzenia z łyżeczki zmuszają go do pracy ustami i językiem. On też nieszczelnie zamyka usta przez co robiły mu się krostki od sliny pod smokiem i smi z otwarta buzia. A przez to, że ma to tylne wędzidło i nie da się zpionizować języka to język jest w nieprawidłowo pozycji, tzn na dole zamiast na górze. Często sprawdzam mu jak śpi i niestety ale to podcięcie to już ostateczność...
    O kurczę :( to chyba ten typ wędzidełka trudny właśnie do zdiagnozowania, przez to, że nie wyglada typowo?

No u Nas są objawy takie jak: spanie z otwartą buzią, nieprawidłowa pozycja spoczynkowa języka (na dole), ssawki na ustach, głośne odbijanie po ssaniu piersi (za dużo powietrza). Jestem bardzo ciekawa co nam powie neurologopeda w poniedziałek 🥺 Biedne te nasze maluszki…

P. S nawet widać na fotce powyżej jak mu trzyma języczek 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 21:15

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ