W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie wiem czy nie dostałam okresu... 5 dni z rzędu plamilam. Ale nie było to typowe krwawienie. To był śluz zabarwiony na czerwono/różowo. Zostawiał ślady na wkładce. Dzisiaj nie ma już nic.
W ogóle pierwsze takie plamienie dostałam w 6 tygodniu po porodzie. Ale było to 2 razy w ciągu jednego dnia..
Ciekawe czy to to...
Słabo trochę jeśli to faktycznie okres. Po 1 porodzie dostałam dopiero po 4 miesiącach - karmilam mieszanie ale głównie mm. Miałam nadzieję na trochę więcej swobody bez okresu. Zobaczymy co dalej.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Ja też nie wiem czy nie dostałam okresu... 5 dni z rzędu plamilam. Ale nie było to typowe krwawienie. To był śluz zabarwiony na czerwono/różowo. Zostawiał ślady na wkładce. Dzisiaj nie ma już nic.
W ogóle pierwsze takie plamienie dostałam w 6 tygodniu po porodzie. Ale było to 2 razy w ciągu jednego dnia..
Ciekawe czy to to...
Słabo trochę jeśli to faktycznie okres. Po 1 porodzie dostałam dopiero po 4 miesiącach - karmilam mieszanie ale głównie mm. Miałam nadzieję na trochę więcej swobody bez okresu. Zobaczymy co dalej.
Ja wtedy karmiłam piersią tylko 2 miesiące i okres później przyszedł a teraz tylko kp i tak szybko przyszedł 🫣 plus taki że wcale brzuch mnie nie boli 😅
Wczoraj strasznie bolała mnie głowa i się boje że to od tabletek antykoncepcyjnych 🥴Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ojej jak ja dobie przypomnę pierwsza miesiączkę po połogu. Masakra. Lało się jak z wiadra, słabo się robiło. I tylkonbiorav naproxen mogłam jakoś funkcjonować żeby zajac sie malym . Drugi właśnie się kończy i było dużo łagodniej 👍
-
U mnie pierwsza miesiączka była po 5mcach od porodu, karmiłam piersią, nie używałam antykoncepcji hormonalnej. Dostałam okresu dzień przed moimi urodzinami 🥴 i pamiętam, że bolało okropnie, lało się jak z prosiaka i z karmienie było gorzej wtedy...
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że macie już maluszki po dobrej stronie brzucha! U mnie CC wstępnie wyznaczone na 14.04, a jestem już mega umęczona ciążą... 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 14:56
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Angelaaa, conte śliczne te Wasze dzieciaczki 😍❤️
My właśnie wracamy od osteopaty/fizjo i narazie jesteśmy bardzo zadowoleni, zobaczymy teraz czy to co zrobił pomoże Olkowi z problemami brzuszkowymi i mnie z bolesnym karmieniem. Osteopata mówił, że Oluś miał sporo napięć, także to co zrobił powinno pomóc. Generalnie problemy brzuszkowe się u nas trochę zmniejszyły po tym jak zrobiliśmy badanie kupki i okazało się, że młody ma podwyższone ciała redukujące i lekarz kazała nam zmienić mm na takie bez laktozy oraz wdrożyć delicol przed kp, bo dalej karmię piersią ale dokarmiam mm. Dwa dni po tych zmianach całkowicie wyleczyły mu się odparzenia na pupie i przestał mieć biegunke, dalej ma gazy ale to co najgorsze minęło, wcześniej jak patrzyłam na te odparzenia to aż płakałam bo wyglądało to strasznie i pewnie bardzo go to piekło/swędziało a nic nie pomagało 😞 natomiast po tym w ciągu dwóch dni wszystko się wyleczyło. Jeżeli chodzi o mój pokarm to cdl twierdzi, że mój brak odpowiedniej ilości pokarmu może być wynikiem podwyższonych androgenów, ale i tak go często przystawiam bo czytałam gdzieś, że ok. 3 miesiąca ta różnica pomiędzy ilością pokarmu kobiet z podwyższonymi androgenami i bez takich problemów się wyrównuje. Zobaczymy jak to będzie dalej ✊conte, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Staś kończy dziś 4 tygodnie i oficjalnie zaczyna być niemowlakiem ♥️🥺
Klara - oby pomogło ♥️
Calza- szybko zleci. ✊ Przykro mi,że się tak męczysz
Dzieciaczki śliczne 😍Grażyna1820, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Cześć , ale wam zazdroszczę tych dzidziusiów i ciąży 😊
Przestałam się udzielać, bo przestaliśmy się starać o ciążę w momencie, gdy ceny wszystkiego zaczęły rosnąć. Baliśmy się, że nie damy rady. I nadal się boimy. Pozostała mi nadzieja, że jednak wcześniej spłacimy kredyt lub wrócimy do normy za jakiś czas i stopa życia się znów ustabilizuje. Nie to, że nie mamy za co żyć, bo żyjemy godnie i są oszczędności, jednak...nie chcemy ryzykować. A mi ciągle marzy się córeczka, bo synków mam już dwóch -
Artemisia_94 wrote:Cześć , ale wam zazdroszczę tych dzidziusiów i ciąży 😊
Przestałam się udzielać, bo przestaliśmy się starać o ciążę w momencie, gdy ceny wszystkiego zaczęły rosnąć. Baliśmy się, że nie damy rady. I nadal się boimy. Pozostała mi nadzieja, że jednak wcześniej spłacimy kredyt lub wrócimy do normy za jakiś czas i stopa życia się znów ustabilizuje. Nie to, że nie mamy za co żyć, bo żyjemy godnie i są oszczędności, jednak...nie chcemy ryzykować. A mi ciągle marzy się córeczka, bo synków mam już dwóch
Hej 😊 w Polsce niestety warunki do życia mamy jakie mamy i pewnie się to nie zmieni w najblizszym czasie 😕
Niemniej jednak, życzę Ci wymarzonej córeczki ❤️
Może los was sam zaskoczy 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 09:53
Olo323 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Ja się melduje, że nie mam już siły.
Do terminu równe 2 tygodnie.
Boli mnie już dosłownie wszystko, w nocy budzę się koło 3 i koniec spania.
W tą noc kłuło mnie tak serce, że rozważałam szpital, serio. W końcu położyłam się jakoś na plecach z nogami trochę do góry i przeszło..
W piątek miałam wizytę. Bobas waży 3128g, rozwarcie na 2-3cm, macica pracuje, brzuch się spina, łożysko stare, ale wydolne - nic tylko rodzić. Lekarz mówił, że fajnie jakbym urodziła w tym tygodniu, a jeśli nie to weźmie mnie na szpital na indukcję po 39tc. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Kiedy wyjdziesz mała kruszyno?! 👶
Mamusie chyba zasuwają pełną parą skoro taka cisza 🤭 jak się macie? 😊Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Ja się melduje, że nie mam już siły.
Do terminu równe 2 tygodnie.
Boli mnie już dosłownie wszystko, w nocy budzę się koło 3 i koniec spania.
W tą noc kłuło mnie tak serce, że rozważałam szpital, serio. W końcu położyłam się jakoś na plecach z nogami trochę do góry i przeszło..
W piątek miałam wizytę. Bobas waży 3128g, rozwarcie na 2-3cm, macica pracuje, brzuch się spina, łożysko stare, ale wydolne - nic tylko rodzić. Lekarz mówił, że fajnie jakbym urodziła w tym tygodniu, a jeśli nie to weźmie mnie na szpital na indukcję po 39tc. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Kiedy wyjdziesz mała kruszyno?! 👶
Mamusie chyba zasuwają pełną parą skoro taka cisza 🤭 jak się macie? 😊
Wychodź ciocie czekają ❤️ a jak się czujesz z myślą że to już tak szybko zleciało i zaraz będziesz mamą? 🤭
U nas w miarę ok Ala super śpi w nocy ale starszej zęby wychodzą i do nas przychodzi w nocy i się wyspać nie możemy 🙈 w ciągu dnia Ala praktycznie całymi dniami na rękach także jest ciężko 😩Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Wychodź ciocie czekają ❤️ a jak się czujesz z myślą że to już tak szybko zleciało i zaraz będziesz mamą? 🤭
U nas w miarę ok Ala super śpi w nocy ale starszej zęby wychodzą i do nas przychodzi w nocy i się wyspać nie możemy 🙈 w ciągu dnia Ala praktycznie całymi dniami na rękach także jest ciężko 😩
Jakoś nie mogę w to uwierzyć, że to już 🙆♀️
Wszystko przygotowane czeka, a do mnie jakoś to nie dociera 😂
No to widzę, że nie za kolorowo, ale trzeba patrzeć na plusy - sen w nocy się ceni 😊Angelaaaa, Poziomka9204, Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka to już za chwilkę ♥️ wiem, że jest ciężko, ale moja rada jest taka- ciesz się jeszcze chwilkę tym brzuszkiem, później delikatnie można zatęsknić 😁
Angela, współczuję. Ale naprawdę dobrze, że w nocy śpicie.
Co do spania, to młody czasami budzi się rzadziej niż co 2 godziny i jest coraz lepiej. Ale ja odkryłam netflixa (wiem, późno ale się wzbraniałam 🤦) i mnie wciągnęło 🙈 więc słabo u mnie ze spaniem bo mam czas jak dzieci zasną 😅
Poziomko, czy to Ty na ig mnie dodałaś ? Jakoś tak myślę, że to Ty. Albo ktoś inny? Dopiero ogarnęłam, że mam zaproszenie, rzadko zaglądam w powiadomienia i słabiej ogarniam IG, rzadko coś tam wrzucam ale bardziej obserwuję
Siasiek jutro kończy miesiąc. Cały miesiąc ♥️ mam nadzieję, że uda mi się zrobić pierwsze zdjęcie miesięczne 😍Chrupka , Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Chrupka to już za chwilkę ♥️ wiem, że jest ciężko, ale moja rada jest taka- ciesz się jeszcze chwilkę tym brzuszkiem, później delikatnie można zatęsknić 😁
Angela, współczuję. Ale naprawdę dobrze, że w nocy śpicie.
Co do spania, to młody czasami budzi się rzadziej niż co 2 godziny i jest coraz lepiej. Ale ja odkryłam netflixa (wiem, późno ale się wzbraniałam 🤦) i mnie wciągnęło 🙈 więc słabo u mnie ze spaniem bo mam czas jak dzieci zasną 😅
Poziomko, czy to Ty na ig mnie dodałaś ? Jakoś tak myślę, że to Ty. Albo ktoś inny? Dopiero ogarnęłam, że mam zaproszenie, rzadko zaglądam w powiadomienia i słabiej ogarniam IG, rzadko coś tam wrzucam ale bardziej obserwuję
Siasiek jutro kończy miesiąc. Cały miesiąc ♥️ mam nadzieję, że uda mi się zrobić pierwsze zdjęcie miesięczne 😍
Bardzo możliwe, że zatęsknię, ale na ten moment fizycznie mam dość.
Ta noc była w miarę. Pobudki z 6 razy, ale zasypiałam dość szybko, a nie przerwy w spaniu po 2h 🙄
Mam zamiar wybrać się 1.5km na nogach do sklepu. Rozruszam się, dotlenie, a może coś ruszy wieczorem 🤭
Mąż dzisiaj wraca, także już ruch pełną parą 😊Starania od 08.2021
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
cslza wrote:U mnie pierwsza miesiączka była po 5mcach od porodu, karmiłam piersią, nie używałam antykoncepcji hormonalnej. Dostałam okresu dzień przed moimi urodzinami 🥴 i pamiętam, że bolało okropnie, lało się jak z prosiaka i z karmienie było gorzej wtedy...
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że macie już maluszki po dobrej stronie brzucha! U mnie CC wstępnie wyznaczone na 14.04, a jestem już mega umęczona ciążą... 😞cslza lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kochane, zaglądam kiedy mam chwilkę. Ogólnie Olek jest spokojnym dzieckiem, śpiochem po tatusiu 😄 ale w domu jak zawsze jest coś do zrobienia.
Ja w ogóle nie czuję, że jestem po CC, mam nadzieję, że mój szybki powrót do sprawności to coś normalnego 🙈 ogólnie póki co libido mam zero, czekam aż ten połóg minie, bo chyba to wszystko przez ten dyskomfort na dole... czuję się w tych barchanach nieatrakcyjnie 🤦♀️
Chrupka to już zaraz 😍 ale ten czas szybko leci.
Nati ja mam na profilowym na IG czarnobiałe zdjęcie ślubne, jeszcze z aparatem na zębach 😄
Olek kończy dzisiaj 2 tygodnie 🤩
Trzymajcie się ciocie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2023, 12:14
Nati94, KlaraJa, Blondyna.B, Chrupka , cslza, Angelaaaa, Grażyna1820, Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰