W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 wrote:💙💙💙💙 dzięki
Czytałam że tego przedawkować sie nie da 🤣 ale zobaczę jak będę sie czuła wzięłam na wieczór jedna 🙂 może i jeden raz dziennie bo mówiła że jestem na granicy tego progesteronu (23 miałam, a mówiła że przyjmuje sie wynik min. 25 za prawidłowy dla ciazy)
I przede wszystkim jak już Ci mówiłam on jest wydzielany skokowo dlatego lekarze coraz częściej nie zlecają jego badania a tym bardziej w ciąży jak nie ma powodówBlond27 lubi tę wiadomość
-
Hej!
Mamusie, jak Wam minął tydzień?
U nas był mały problem z kupką, liczę, że się już unormowało 😊 na szczęście po szczepieniu było dobrze, mały nie miał gorszych dni.
Dobrego weekendu! 🌞Angelaaaa lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Hej!
Mamusie, jak Wam minął tydzień?
U nas był mały problem z kupką, liczę, że się już unormowało 😊 na szczęście po szczepieniu było dobrze, mały nie miał gorszych dni.
Dobrego weekendu! 🌞
Hej, hej 😊
My dzisiaj mamy miesiąc 🥺
Dopiero co narzekałam na końcówkę ciąży. Strasznie szybko nam leci..
U nas w porządku. Mamy małego charczusia i stękacza. Umie się upomnieć o swoje i charakter niestety chyba ma po mnie 😂
Karmie tylko piersią, ale laktacja się jeszcze nie unormowała i w jeden dzień pokarmu dużo i się naje, a następnego dnia cyce flaki. W nocy odciągam trochę pokarmu to jest na te kryzysowe sytuacje, ale nie ukrywam, że męczy mnie to, kiedy dziecko głodne, a piersi puste 🙄Angelaaaa, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
My od poniedziałku idziemy do szpitala 😔 Alicja jeszcze mniej przybiera tylko 6g na dzień 😞 zaczęła strasznie ulewać i się wyginać. Podejrzewają refluks. W czwartek mieliśmy szczepienie i wszystko dobrze, ostatnia dawkę na rotawirusa dostanie później bo po niej często są problemy z brzuszkiem czy kupką i nie chcą jej męczyć. A tak to jakoś czas leci nawet nie wiem kiedy 😅Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
cslza wrote:Jestem już mamą 3 dzieci. Druga cesarka okropna, znacznie gorsza.... Dzieci ok, oboje 10/10, chlopak 1250g 39cm, dziewczynka 1770g i 41cm. Oboje śliczniutcy, od razu płakali i jestem zakochana 🥰🥰🥰🥰🥰
Padam z nadmiaru emocji, dobranoc.
Jak się teraz macie?
Co tam dziewczyny u Was słychać? 😊cslza lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
U nas dobrze, ja praktycznie w pełni doszłam do siebie po CC, brzuch mam już malutki
U dzieci też super Lenka już nie leży na intensywnej terapii, rozjada się pięknie (je ok 250ml dziennie) i jest przepiękna 🩷
Leon jeszcze na intensywnej terapii, bo miał więcej po drodze problemów niż Lenka (jest mniejszy, więc wiadomo). Zaczął tolerować pokarm, jeszcze jest na wsparciu oddechowym (ma założone wąsy), ale już odbił od wagi urodzeniowej i robi sam kupki, a to jest ogromny krok dla tego maluszka
Mamy z mężem taką zasadę, że dzieci w necie nie pokazujemy, więc się Wam nie pochwalę, choćbym chciała... oboje dzieci z włoskami, oboje usta mają po mnie Leon to klon starszego synka, więc będzie wyglądać jak Stary 😅 a Lenka podobna do mnie, gdy byłam bobasem, więc może w końcu jedno dziecko będzie do mnie podobne 🥰
Dzieci jeszcze długo posiedzą w szpitalu, ale mamy pozytywne nastawienie. Po prostu czekamy aż będą gotowi wrócić do domu, tydzień już za namiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 20:47
Blondyna.B, Angelaaaa, czarneniebo, Grażyna1820, Chrupka , Mgdra, conte, Poziomka9204, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Angelaaa współczuję tych problemów z przybieraniem 😔 u nas Olek przybiera dobrze chociaż przez kilka dni musiałam go budzić na jedzenie, nie tylko w nocy... Okazało się, że wszyscy złapaliśmy covid, mój mąż po 4dniach zaczął już się lepiej czuć ale wtedy mnie złapało i dopiero w sumie dzisiaj zaczynam czuć się lepiej, strasznie mnie przeorało. Smaku i węchu jeszcze nie mam w ogóle. Z Olusiem byliśmy w przychodni bo miał gorączkę ale zbiliśmy czopkami, dzisiaj zaczął mu się delikatny katar i czasami pokasluje i kicha, ale to sporadycznie. Lekarz go zbadała w piątek i mówi, że osłuchowo czysto, był tego dnia energiczny, uśmiechał się, jadł, żadnego katarku ani nic, także powiedziała że oprócz tego że jest covid pozytywny to chłopak zdrowy. Ostrzegła nas, że po kilku dniach może być chwilowe pogorszenie i żebyśmy się nie bali, bo generalnie wszystko wygląda w porządku, tylko mamy przyjeżdżać jakbyśmy nie mogli zbić gorączki albo młody nie chciałby w ogóle jeść. Na szczęście z tym nie ma problemu, bo gorączka spadła i wrócił mu apetyt jak wcześniej ufff
Jak zwykle sprawdził się fragment fraszki "Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz (...)" 😑 -
KlaraJa współczuję,że załapliście covida 😞😞
Obyście szybko wrócili do zdrowia i pełni sił 😘
Boje się że my coś załapiemy w szpitalu 😬
Powoli pakuje torbę i od jutra ciężkie dni czekają ☹️KlaraJa lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:My od poniedziałku idziemy do szpitala 😔 Alicja jeszcze mniej przybiera tylko 6g na dzień 😞 zaczęła strasznie ulewać i się wyginać. Podejrzewają refluks. W czwartek mieliśmy szczepienie i wszystko dobrze, ostatnia dawkę na rotawirusa dostanie później bo po niej często są problemy z brzuszkiem czy kupką i nie chcą jej męczyć. A tak to jakoś czas leci nawet nie wiem kiedy 😅
Angelaaaa lubi tę wiadomość
👫 31lat
cslza wrote:U nas dobrze, ja praktycznie w pełni doszłam do siebie po CC, brzuch mam już malutki
U dzieci też super Lenka już nie leży na intensywnej terapii, rozjada się pięknie (je ok 250ml dziennie) i jest przepiękna 🩷
Leon jeszcze na intensywnej terapii, bo miał więcej po drodze problemów niż Lenka (jest mniejszy, więc wiadomo). Zaczął tolerować pokarm, jeszcze jest na wsparciu oddechowym (ma założone wąsy), ale już odbił od wagi urodzeniowej i robi sam kupki, a to jest ogromny krok dla tego maluszka
Mamy z mężem taką zasadę, że dzieci w necie nie pokazujemy, więc się Wam nie pochwalę, choćbym chciała... oboje dzieci z włoskami, oboje usta mają po mnie Leon to klon starszego synka, więc będzie wyglądać jak Stary 😅 a Lenka podobna do mnie, gdy byłam bobasem, więc może w końcu jedno dziecko będzie do mnie podobne 🥰
Dzieci jeszcze długo posiedzą w szpitalu, ale mamy pozytywne nastawienie. Po prostu czekamy aż będą gotowi wrócić do domu, tydzień już za nami👫 31lat
KlaraJa wrote:Angelaaa współczuję tych problemów z przybieraniem 😔 u nas Olek przybiera dobrze chociaż przez kilka dni musiałam go budzić na jedzenie, nie tylko w nocy... Okazało się, że wszyscy złapaliśmy covid, mój mąż po 4dniach zaczął już się lepiej czuć ale wtedy mnie złapało i dopiero w sumie dzisiaj zaczynam czuć się lepiej, strasznie mnie przeorało. Smaku i węchu jeszcze nie mam w ogóle. Z Olusiem byliśmy w przychodni bo miał gorączkę ale zbiliśmy czopkami, dzisiaj zaczął mu się delikatny katar i czasami pokasluje i kicha, ale to sporadycznie. Lekarz go zbadała w piątek i mówi, że osłuchowo czysto, był tego dnia energiczny, uśmiechał się, jadł, żadnego katarku ani nic, także powiedziała że oprócz tego że jest covid pozytywny to chłopak zdrowy. Ostrzegła nas, że po kilku dniach może być chwilowe pogorszenie i żebyśmy się nie bali, bo generalnie wszystko wygląda w porządku, tylko mamy przyjeżdżać jakbyśmy nie mogli zbić gorączki albo młody nie chciałby w ogóle jeść. Na szczęście z tym nie ma problemu, bo gorączka spadła i wrócił mu apetyt jak wcześniej ufff
Jak zwykle sprawdził się fragment fraszki "Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz (...)" 😑KlaraJa lubi tę wiadomość
👫 31lat
Jesteśmy w szpitalu trafiła nam się sala izolacji także jesteśmy same 😅
Kupa im się nie podoba, tak jak mówiłam że robi zielone i dużo śluzu to pediatra zawsze zwalała na coś ze pewnie po szczepieniu itp. tu twierdzą że praktycznie sam śluz jest. Także czekamy na wynik jutro będzie miała robione USG brzucha i głowy ☺️
Dla mnie mega ulga, że ją porządnie przebadają 😌 opieka jak narazie na plus także nie mogę narzekać ale chcę jak najszybciej do domku 🤗Mgdra, Chrupka , Blond27, Nati94, Blondyna.B, Poziomka9204, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Jesteśmy w szpitalu trafiła nam się sala izolacji także jesteśmy same 😅
Kupa im się nie podoba, tak jak mówiłam że robi zielone i dużo śluzu to pediatra zawsze zwalała na coś ze pewnie po szczepieniu itp. tu twierdzą że praktycznie sam śluz jest. Także czekamy na wynik jutro będzie miała robione USG brzucha i głowy ☺️
Dla mnie mega ulga, że ją porządnie przebadają 😌 opieka jak narazie na plus także nie mogę narzekać ale chcę jak najszybciej do domku 🤗
Super, że ją porządnie przebadają!Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy byłyście w takiej sytuacji, że miałyście okres kilka dni i za dwa tygodnie drugi? Bo ja kurcze znowu od dwóch dni krwawię 🙄 brzuch mnie nie boli okresowo, także to jest dziwne uczucie. Z uwagi na covid wzięłam teleporade i lekarz stwierdził, że mogę mieć krwawienie śródcykliczne z uwagi na burze hormonalną i nie powinnam ani tego krwawienia ani poprzedniego traktować jako miesiączki, szczególnie że karmię piersią... Nie wiem w sumie co o tym myśleć, nie odczuwam bólu ale na pewno mam mniej mleka bo Olek się bardzo denerwuje przy piersi. Początkowo myślałam, że to przez stabilizację laktacji ale w sumie może to być też wina tego krwawienia. Dodam że poprzednie było skąpe a to jest takie bardziej obfite 🤔
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny czy byłyście w takiej sytuacji, że miałyście okres kilka dni i za dwa tygodnie drugi? Bo ja kurcze znowu od dwóch dni krwawię 🙄 brzuch mnie nie boli okresowo, także to jest dziwne uczucie. Z uwagi na covid wzięłam teleporade i lekarz stwierdził, że mogę mieć krwawienie śródcykliczne z uwagi na burze hormonalną i nie powinnam ani tego krwawienia ani poprzedniego traktować jako miesiączki, szczególnie że karmię piersią... Nie wiem w sumie co o tym myśleć, nie odczuwam bólu ale na pewno mam mniej mleka bo Olek się bardzo denerwuje przy piersi. Początkowo myślałam, że to przez stabilizację laktacji ale w sumie może to być też wina tego krwawienia. Dodam że poprzednie było skąpe a to jest takie bardziej obfite 🤔
Ja miałam raz okres a też kp i od kiedy biorę tabletki anty to nie mam 🙈 i teraz też nie wiem czy to był okres czy nie 🤷♀️KlaraJa lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny czy byłyście w takiej sytuacji, że miałyście okres kilka dni i za dwa tygodnie drugi? Bo ja kurcze znowu od dwóch dni krwawię 🙄 brzuch mnie nie boli okresowo, także to jest dziwne uczucie. Z uwagi na covid wzięłam teleporade i lekarz stwierdził, że mogę mieć krwawienie śródcykliczne z uwagi na burze hormonalną i nie powinnam ani tego krwawienia ani poprzedniego traktować jako miesiączki, szczególnie że karmię piersią... Nie wiem w sumie co o tym myśleć, nie odczuwam bólu ale na pewno mam mniej mleka bo Olek się bardzo denerwuje przy piersi. Początkowo myślałam, że to przez stabilizację laktacji ale w sumie może to być też wina tego krwawienia. Dodam że poprzednie było skąpe a to jest takie bardziej obfite 🤔
Angela, kciuki żeby udało się znaleźć przyczynę i dużo zdrowia 🌷Angelaaaa, KlaraJa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ❤️
-
Blondyna.B, Nati94, cslza, Angelaaaa, czarneniebo, Grażyna1820, KlaraJa, Mgdra, conte, Chrupka lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰