X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    W testach nic nie wyszło, ale mówią że wychodzą fałszywe u tak małych dzieci. Dodaje delicol i teraz kupki się poprawiły ☺️ w przyszłym tygodniu mam robić prowokacje zwykłym bebilonem i zobaczyć czy coś się będzie działo. Potem 6 kwietnia mamy wizytę kontrolną przy szpitalu w poradni i też będą pytać jakie są efekty po zwykłym mleku bo tak to będą mogli wystawić papiery że ma alergię i żeby nie było problemu ze zniżkami na mleko bo teraz lekarze się trochę boją dawać bo były jakieś mega głośne sprawy w mediach że lekarze musieli płacić karę 🤨

U nas delicol i mleko bez laktozy pomogły z kupką i bólami brzuszka. Obecnie odchodzimy powoli od delicolu, bo zgodnie z ulotką powinno się do 4 miesiąca powoli go odstawiać. U Olka stwierdzono nietolerancję laktozy, miał biegunki i tak kwaśne kupki że powodowały odparzenia. Po delicolu i zmianie mleka bardzo się poprawiło. U nas pediatra kazała zbadać kupkę i wyszło że ma ciała redukujące 1,5% gdzie norma jest do 0,25%, jakie u Was były wyniki?
    Teraz Olek robi 1/2 kupki tygodniowo (są ogromne) ale z tego co lekarz mówił to przy kp może tak być, bo nie podaje mu już mm, jesteśmy głównie kp, mm tylko w wyjątkowych sytuacjach.
    Mam nadzieję, że Twojej córci te kropelki i mm też pomoże 🤞

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było stwierdzonej alergii na bmk. Delicol daje jeszcze ale już z 14 kropelek jesteśmy na 5. Próbowałam odstawić po 4 msc ale niestety musieliśmy za radą pediatry wrócić do pełnej dawki.
    Co do mleka i prowokacji i całych tych refundacji - jeśli nie wyszło nic w testach to ja bym weszła w zwykle mm z delicolem i probiotykiem. Pamiętając, że brzuszek do mleka MUSI się przyzwyczaić. Mleka ha są drogie i jeśli testy nie wyszły na alergię to bez podstaw nie wypiszą recepty z refundacja. Na problemy z brzuszkiem jeszcze polecam przy mm przepajać wodą 5-10 ml dziennie, leżenie na brzuszku i w kryzysowych sytuacjach termofor z pestek wiśni. Ja dawałam też NanCare Flora Equilibrum, to błonnik, pomógł przy zaparciach kiedy wdrażaliśmy zagęszczacz do mleka.

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    U nas nie było stwierdzonej alergii na bmk. Delicol daje jeszcze ale już z 14 kropelek jesteśmy na 5. Próbowałam odstawić po 4 msc ale niestety musieliśmy za radą pediatry wrócić do pełnej dawki.
    Co do mleka i prowokacji i całych tych refundacji - jeśli nie wyszło nic w testach to ja bym weszła w zwykle mm z delicolem i probiotykiem. Pamiętając, że brzuszek do mleka MUSI się przyzwyczaić. Mleka ha są drogie i jeśli testy nie wyszły na alergię to bez podstaw nie wypiszą recepty z refundacja. Na problemy z brzuszkiem jeszcze polecam przy mm przepajać wodą 5-10 ml dziennie, leżenie na brzuszku i w kryzysowych sytuacjach termofor z pestek wiśni. Ja dawałam też NanCare Flora Equilibrum, to błonnik, pomógł przy zaparciach kiedy wdrażaliśmy zagęszczacz do mleka.

Dzieciom do 3 lat testy mogą wychodzić fałszywie ujemnie. No i lekarze widzieli że po podaniu już 10ml mm była wysypka na twarzy. Ciekawe jak teraz będzie. I pediatra też o wszystkim wie więc jak pojawią się znowu jakieś zmiany skórne to wtedy już oba będzie nam dawać refundację .

Kupki nam się poprawiły jestem pewna że załapała coś w szpitalu bo ja teraz 3 dni miałam tak ostrą jelitówke że myślałam że umrę 🤨

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    U nas delicol i mleko bez laktozy pomogły z kupką i bólami brzuszka. Obecnie odchodzimy powoli od delicolu, bo zgodnie z ulotką powinno się do 4 miesiąca powoli go odstawiać. U Olka stwierdzono nietolerancję laktozy, miał biegunki i tak kwaśne kupki że powodowały odparzenia. Po delicolu i zmianie mleka bardzo się poprawiło. U nas pediatra kazała zbadać kupkę i wyszło że ma ciała redukujące 1,5% gdzie norma jest do 0,25%, jakie u Was były wyniki?
    Teraz Olek robi 1/2 kupki tygodniowo (są ogromne) ale z tego co lekarz mówił to przy kp może tak być, bo nie podaje mu już mm, jesteśmy głównie kp, mm tylko w wyjątkowych sytuacjach.
    Mam nadzieję, że Twojej córci te kropelki i mm też pomoże 🤞

U nas w żadnych badaniach nie było podane ile ma ciał redukujących 🤔🙆
    W przyszłym tygodniu mam już podawać zwykły Bebilon jestem ciekawa co z tego będzie 😬
    Ale walczę z laktatorem o kpi i modyfikowanego dostała wczoraj tylko 100ml a resztę mojego mleczka ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U nas w żadnych badaniach nie było podane ile ma ciał redukujących 🤔🙆
    W przyszłym tygodniu mam już podawać zwykły Bebilon jestem ciekawa co z tego będzie 😬
    Ale walczę z laktatorem o kpi i modyfikowanego dostała wczoraj tylko 100ml a resztę mojego mleczka ☺️

Kpi? Podziwiam i trzymam kciuki 😊 ja od czasu do czasu robię power pumping i ściągam mleko jak gdzieś wychodzimy żeby podać po karmieniu piersią jak Olek chce dłużej powisieć a nie mamy za bardzo czasu, ale nie ściagam jakiś zawrotnych ilości. Ostatnio myślałam że mam mało mleka ale dwa dni temu była u nas cdl i wszystko wygląda spoko.

Zgodnie z pomiarami cdl mój synek waży 6770g i mierzy prawie 72cm ☺️ oglądam sobie czasami zdjęcia z jego pierwszych dni i nie mogę uwierzyć jak szybko się zmienia 🤦‍♀️niestety pierwsze tygodnie pamiętam jak przez mgłe... chyba mózg jakby sam chciał ten ciężki okres wywalić z głowy żebym jednak pomyślała w przyszłości o drugim dziecku.

A jak tam u Was Dziewczyny maluszki rosną?

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas wczoraj 3 miesiące ♥️ szczerze nie wyrabiam się czasowo 🙈 całujemy wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 23:24

Blondyna.B, KlaraJa, Angelaaaa, conte, Mgdra, Chrupka , Poziomka9204, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Kpi? Podziwiam i trzymam kciuki 😊 ja od czasu do czasu robię power pumping i ściągam mleko jak gdzieś wychodzimy żeby podać po karmieniu piersią jak Olek chce dłużej powisieć a nie mamy za bardzo czasu, ale nie ściagam jakiś zawrotnych ilości. Ostatnio myślałam że mam mało mleka ale dwa dni temu była u nas cdl i wszystko wygląda spoko.

Zgodnie z pomiarami cdl mój synek waży 6770g i mierzy prawie 72cm ☺️ oglądam sobie czasami zdjęcia z jego pierwszych dni i nie mogę uwierzyć jak szybko się zmienia 🤦‍♀️niestety pierwsze tygodnie pamiętam jak przez mgłe... chyba mózg jakby sam chciał ten ciężki okres wywalić z głowy żebym jednak pomyślała w przyszłości o drugim dziecku.

A jak tam u Was Dziewczyny maluszki rosną?

Tak kpi bo jak dostała w szpitalu mm to już nie chciała piersi 🥺 więc póki mogę i daje radę to odciągam pokarm.
    Moja dopiero przekroczyla 5kg i 61cm długa 🥰

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Tak kpi bo jak dostała w szpitalu mm to już nie chciała piersi 🥺 więc póki mogę i daje radę to odciągam pokarm.
    Moja dopiero przekroczyla 5kg i 61cm długa 🥰

Rozumiem, a próbowałaś karmić z nakładkami? Niektóre cdl, z tego co słyszałam, przy odrzuceniu piersi na rzecz butelki polecają karmić w nakładkach. Nakładki mają przypominać smoczek od butelki. Kp, kpi czy mm wszystkie metody są dobre byle by dziecko było najedzone 😊 aczkolwiek dokarmiając synka wcześniej za każdym razem, często własnym mlekiem, wiem że to ciężka praca, więc może warto spróbować z tymi nakładkami? W każdym razie dzielna jesteś 🤗

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dzieciom do 3 lat testy mogą wychodzić fałszywie ujemnie. No i lekarze widzieli że po podaniu już 10ml mm była wysypka na twarzy. Ciekawe jak teraz będzie. I pediatra też o wszystkim wie więc jak pojawią się znowu jakieś zmiany skórne to wtedy już oba będzie nam dawać refundację .

Kupki nam się poprawiły jestem pewna że załapała coś w szpitalu bo ja teraz 3 dni miałam tak ostrą jelitówke że myślałam że umrę 🤨
    Trzymam kciuki 🙂

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Rozumiem, a próbowałaś karmić z nakładkami? Niektóre cdl, z tego co słyszałam, przy odrzuceniu piersi na rzecz butelki polecają karmić w nakładkach. Nakładki mają przypominać smoczek od butelki. Kp, kpi czy mm wszystkie metody są dobre byle by dziecko było najedzone 😊 aczkolwiek dokarmiając synka wcześniej za każdym razem, często własnym mlekiem, wiem że to ciężka praca, więc może warto spróbować z tymi nakładkami? W każdym razie dzielna jesteś 🤗

Ja już wcześniej z nakładkami karmiłam a teraz nawet nie chce za bardzo brać nakładek do buzi.. jak już się nameczyła to zaraz się denerwowała że za wolno leci 😔 a w szpitalu z kolei była miesiąc starsza dziewczynka która musiała przejść na mm bo miała bardzo silne uczulenie na bmk bo już co raz więcej krwi kupię i też problemy z wagą i hemoglobiną, matka nie dawała rady być już na świecie bo się bała cokolwiek zjeść i mała nie chciała butelki 🙆 dopiero jak nakładkę nałożyli na butelkę to zaczęła pić 😅 a moja wszystko odwrotnie 🥴
    No ale przemecze się póki mogę a później bez problemu przejdę na mm. Chciałabym chociaż do 6miesiecy podawać moje mleczko ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!
    Angela trzymaj się! Jesteś super mamą i w dodatku robisz wszystko, żeby Twój maluch zjadał Twoje mleczko. To naprawdę ogromne poświęcenie 😊

U nas brak czasu. Mąż wraca jutro po dwóch tygodniach, także może wtedy coś więcej poużywam 😂

Wczoraj nam stuknęło 7 tygodni 🥰
    Malutka grzeczna, karmimy się tylko kp.
    Położna była we wtorek to ważyła 5170. Powiedziala, że wygląda na 3 miesiące 🙈

Mamy problem z tym, że się zapowietrza. Podczas kąpieli się czegoś wystraszyła, wrzask i nie mogła złapać oddechu. Dałyśmy ją z mamą do prosta, szturchałam ją i nic (2 razy już tak miała i po dotknięciu nabierała powietrza). Zrobiła się sina i mama dopiero dmuchnęła jej w twarz i nabrała powietrza. Cały czas nie mogę się po tym pozbierać i boję się powtórki, bo ma etap, gdzie codzienne dźwięki ją straszą, odruch moro i wrzask 😞

Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka, moja tez tak zrobila że 2 razy jak się czegoś wystraszy, dmuchanie pomogło, mam nadzieję że u Was już się to więcej nie powtórzy!
    Pięknie rośnie 🌞
    Trzymajcie się!❤️

Chrupka lubi tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Chrupka, moja tez tak zrobila że 2 razy jak się czegoś wystraszy, dmuchanie pomogło, mam nadzieję że u Was już się to więcej nie powtórzy!
    Pięknie rośnie 🌞
    Trzymajcie się!❤️

Boję się, że kiedyś to dmuchnięcie nie pomoże 😞
    Jutro mamy szczepienie, więc dopytam co i jak. Zapewne znowu się to powtórzy jak ją będzie bolało..

Kasiooola lubi tę wiadomość

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Collage-Maker-20230324-133836957.jpg
    U nas wczoraj 3 miesiące ♥️ szczerze nie wyrabiam się czasowo 🙈 całujemy wszystkich!
    ❤️❤️❤️

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nas nie było, mieliśmy trochę zawirowań, ale chyba wyszliśmy na prostą. Mam nadzieję, że będę do Was zagładała regularnie 😊

Uśmiechnięty Oluś pozdrawia ciocie i wszystkie maluchy:

20230321-154844.jpg
    serwer host minecraft

Blondyna.B, czarneniebo, Angelaaaa, Nati94, KlaraJa, Grażyna1820, Chrupka , Domi_naturelover, conte, Olo323 lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej!
    Angela trzymaj się! Jesteś super mamą i w dodatku robisz wszystko, żeby Twój maluch zjadał Twoje mleczko. To naprawdę ogromne poświęcenie 😊

U nas brak czasu. Mąż wraca jutro po dwóch tygodniach, także może wtedy coś więcej poużywam 😂

Wczoraj nam stuknęło 7 tygodni 🥰
    Malutka grzeczna, karmimy się tylko kp.
    Położna była we wtorek to ważyła 5170. Powiedziala, że wygląda na 3 miesiące 🙈

Mamy problem z tym, że się zapowietrza. Podczas kąpieli się czegoś wystraszyła, wrzask i nie mogła złapać oddechu. Dałyśmy ją z mamą do prosta, szturchałam ją i nic (2 razy już tak miała i po dotknięciu nabierała powietrza). Zrobiła się sina i mama dopiero dmuchnęła jej w twarz i nabrała powietrza. Cały czas nie mogę się po tym pozbierać i boję się powtórki, bo ma etap, gdzie codzienne dźwięki ją straszą, odruch moro i wrzask 😞

Moja 2.5 latka tak ma. To są napady afektywnego bezdechu. Moja kiala takie 2 poważne, gdzie przestała oddychać na ok 40 sekund, zrobiła się sina, oczy to same białka były i przelewala się przez ręce.
    W takim wypadku trzeba dmuchnąć w okolice nosa, można spryskac twarz woda, dać klapsa, a starsze dziecko wstrząsnąć bądź wziąć na ręce i na chwile rap równym ruchem odwrócić do góry nogami i wrócić do normalnej pozycji.
    Jest to ciężkie doświadczenie. Za każdym razem gdy się to dzieje. Wiem co przeżywasz 😥

U nas też jakieś słabe przyrosty wagi ale ostatnio nie jestem w stanie jej zwazyc bo raznkiala 5.99, na drugi dzień 5.97, rano 6.05, wieczorem 5.93, a za chwilę 5.5. I znów 5.98. Pokazuje mi takie glupoty, takie wahania... Że nie wiem czy dobrze przybiera. Neurologopeda chce zobaczyć przyrosty q ja nie mam jej jak zwazyc... 🤦‍♀️
    Do tego często ma cuchnące bąki 🤦‍♀️ kupa czasami codziennie, czasami raz na 4 dni. Ale wychodzi ładna zolciutka i bez wysiłku 🤷‍♀️

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna/cdl uczyła, że jak chce zważyć Olka a bardzo się rusza to żebym położyła go na wadze na brzuszku a jeżeli to nie pomaga, to mam wybrać wagę na której wskaźnik zatrzymuje się najdłużej. Poza tym żeby ważyć o tej samej porze dnia za każdym razem.

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Mnie położna/cdl uczyła, że jak chce zważyć Olka a bardzo się rusza to żebym położyła go na wadze na brzuszku a jeżeli to nie pomaga, to mam wybrać wagę na której wskaźnik zatrzymuje się najdłużej. Poza tym żeby ważyć o tej samej porze dnia za każdym razem.
    O tak, zawsze ważę wieczorem przed nocna rutyna ale oststnio to już nawet rano żeby zobaczyć jak świruje waga i faktycznie pokazało że w nocy przybrała 80g 😅na brzuszku fajny pomysł ale moja taka ruchliwa że nie wiem czy się uda... No i waga wiele pozostawia do życzenia. Ale cóż kupiłam używke na vinted. W dodatku jest płaska cała i jak dziecko się rusza to może spaść. 🤷‍♀️

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Moja 2.5 latka tak ma. To są napady afektywnego bezdechu. Moja kiala takie 2 poważne, gdzie przestała oddychać na ok 40 sekund, zrobiła się sina, oczy to same białka były i przelewala się przez ręce.
    W takim wypadku trzeba dmuchnąć w okolice nosa, można spryskac twarz woda, dać klapsa, a starsze dziecko wstrząsnąć bądź wziąć na ręce i na chwile rap równym ruchem odwrócić do góry nogami i wrócić do normalnej pozycji.
    Jest to ciężkie doświadczenie. Za każdym razem gdy się to dzieje. Wiem co przeżywasz 😥

U nas też jakieś słabe przyrosty wagi ale ostatnio nie jestem w stanie jej zwazyc bo raznkiala 5.99, na drugi dzień 5.97, rano 6.05, wieczorem 5.93, a za chwilę 5.5. I znów 5.98. Pokazuje mi takie glupoty, takie wahania... Że nie wiem czy dobrze przybiera. Neurologopeda chce zobaczyć przyrosty q ja nie mam jej jak zwazyc... 🤦‍♀️
    Do tego często ma cuchnące bąki 🤦‍♀️ kupa czasami codziennie, czasami raz na 4 dni. Ale wychodzi ładna zolciutka i bez wysiłku 🤷‍♀️

A jeśli chodzi o takie dłuższe zatrzymanie oddechu to nie wpływa to w żaden sposób na dziecko? 😞
    Pytałam lekarki i powiedziała, że się to zdarza i nie powinno wpływać na rozwój malucha..
    Beczałam razem z nią na szczepieniu, tak strasznie płakała 😥

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    U Nas też gorący czas 🙈 Korzystamy jak jest ładna pogoda, w weekend byliśmy z Antosiem w górach, a teraz zabieramy się do planowania wesela 👰🏼‍♀️🤵‍♂️

Za chwilkę Antoś skończy 4 miesiące 🥹 Całujemy i przesyłamy uśmiechy!
    2-A744-F35-2-A1-E-477-E-9623-CD411-F535569.jpg AA6-B4-F52-4763-4-C9-E-AE82-0-D172-F75269-E.jpg

Paulina666, Blondyna.B, Chrupka , KlaraJa, Poziomka9204, Kalli95, Grażyna1820, conte, Angelaaaa, czarneniebo lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ