Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    W testach nic nie wyszło, ale mówią że wychodzą fałszywe u tak małych dzieci. Dodaje delicol i teraz kupki się poprawiły ☺️ w przyszłym tygodniu mam robić prowokacje zwykłym bebilonem i zobaczyć czy coś się będzie działo. Potem 6 kwietnia mamy wizytę kontrolną przy szpitalu w poradni i też będą pytać jakie są efekty po zwykłym mleku bo tak to będą mogli wystawić papiery że ma alergię i żeby nie było problemu ze zniżkami na mleko bo teraz lekarze się trochę boją dawać bo były jakieś mega głośne sprawy w mediach że lekarze musieli płacić karę 🤨

U nas delicol i mleko bez laktozy pomogły z kupką i bólami brzuszka. Obecnie odchodzimy powoli od delicolu, bo zgodnie z ulotką powinno się do 4 miesiąca powoli go odstawiać. U Olka stwierdzono nietolerancję laktozy, miał biegunki i tak kwaśne kupki że powodowały odparzenia. Po delicolu i zmianie mleka bardzo się poprawiło. U nas pediatra kazała zbadać kupkę i wyszło że ma ciała redukujące 1,5% gdzie norma jest do 0,25%, jakie u Was były wyniki?
    Teraz Olek robi 1/2 kupki tygodniowo (są ogromne) ale z tego co lekarz mówił to przy kp może tak być, bo nie podaje mu już mm, jesteśmy głównie kp, mm tylko w wyjątkowych sytuacjach.
    Mam nadzieję, że Twojej córci te kropelki i mm też pomoże 🤞

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było stwierdzonej alergii na bmk. Delicol daje jeszcze ale już z 14 kropelek jesteśmy na 5. Próbowałam odstawić po 4 msc ale niestety musieliśmy za radą pediatry wrócić do pełnej dawki.
    Co do mleka i prowokacji i całych tych refundacji - jeśli nie wyszło nic w testach to ja bym weszła w zwykle mm z delicolem i probiotykiem. Pamiętając, że brzuszek do mleka MUSI się przyzwyczaić. Mleka ha są drogie i jeśli testy nie wyszły na alergię to bez podstaw nie wypiszą recepty z refundacja. Na problemy z brzuszkiem jeszcze polecam przy mm przepajać wodą 5-10 ml dziennie, leżenie na brzuszku i w kryzysowych sytuacjach termofor z pestek wiśni. Ja dawałam też NanCare Flora Equilibrum, to błonnik, pomógł przy zaparciach kiedy wdrażaliśmy zagęszczacz do mleka.

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    U nas nie było stwierdzonej alergii na bmk. Delicol daje jeszcze ale już z 14 kropelek jesteśmy na 5. Próbowałam odstawić po 4 msc ale niestety musieliśmy za radą pediatry wrócić do pełnej dawki.
    Co do mleka i prowokacji i całych tych refundacji - jeśli nie wyszło nic w testach to ja bym weszła w zwykle mm z delicolem i probiotykiem. Pamiętając, że brzuszek do mleka MUSI się przyzwyczaić. Mleka ha są drogie i jeśli testy nie wyszły na alergię to bez podstaw nie wypiszą recepty z refundacja. Na problemy z brzuszkiem jeszcze polecam przy mm przepajać wodą 5-10 ml dziennie, leżenie na brzuszku i w kryzysowych sytuacjach termofor z pestek wiśni. Ja dawałam też NanCare Flora Equilibrum, to błonnik, pomógł przy zaparciach kiedy wdrażaliśmy zagęszczacz do mleka.

Dzieciom do 3 lat testy mogą wychodzić fałszywie ujemnie. No i lekarze widzieli że po podaniu już 10ml mm była wysypka na twarzy. Ciekawe jak teraz będzie. I pediatra też o wszystkim wie więc jak pojawią się znowu jakieś zmiany skórne to wtedy już oba będzie nam dawać refundację .

Kupki nam się poprawiły jestem pewna że załapała coś w szpitalu bo ja teraz 3 dni miałam tak ostrą jelitówke że myślałam że umrę 🤨

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    U nas delicol i mleko bez laktozy pomogły z kupką i bólami brzuszka. Obecnie odchodzimy powoli od delicolu, bo zgodnie z ulotką powinno się do 4 miesiąca powoli go odstawiać. U Olka stwierdzono nietolerancję laktozy, miał biegunki i tak kwaśne kupki że powodowały odparzenia. Po delicolu i zmianie mleka bardzo się poprawiło. U nas pediatra kazała zbadać kupkę i wyszło że ma ciała redukujące 1,5% gdzie norma jest do 0,25%, jakie u Was były wyniki?
    Teraz Olek robi 1/2 kupki tygodniowo (są ogromne) ale z tego co lekarz mówił to przy kp może tak być, bo nie podaje mu już mm, jesteśmy głównie kp, mm tylko w wyjątkowych sytuacjach.
    Mam nadzieję, że Twojej córci te kropelki i mm też pomoże 🤞

U nas w żadnych badaniach nie było podane ile ma ciał redukujących 🤔🙆
    W przyszłym tygodniu mam już podawać zwykły Bebilon jestem ciekawa co z tego będzie 😬
    Ale walczę z laktatorem o kpi i modyfikowanego dostała wczoraj tylko 100ml a resztę mojego mleczka ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U nas w żadnych badaniach nie było podane ile ma ciał redukujących 🤔🙆
    W przyszłym tygodniu mam już podawać zwykły Bebilon jestem ciekawa co z tego będzie 😬
    Ale walczę z laktatorem o kpi i modyfikowanego dostała wczoraj tylko 100ml a resztę mojego mleczka ☺️

Kpi? Podziwiam i trzymam kciuki 😊 ja od czasu do czasu robię power pumping i ściągam mleko jak gdzieś wychodzimy żeby podać po karmieniu piersią jak Olek chce dłużej powisieć a nie mamy za bardzo czasu, ale nie ściagam jakiś zawrotnych ilości. Ostatnio myślałam że mam mało mleka ale dwa dni temu była u nas cdl i wszystko wygląda spoko.

Zgodnie z pomiarami cdl mój synek waży 6770g i mierzy prawie 72cm ☺️ oglądam sobie czasami zdjęcia z jego pierwszych dni i nie mogę uwierzyć jak szybko się zmienia 🤦‍♀️niestety pierwsze tygodnie pamiętam jak przez mgłe... chyba mózg jakby sam chciał ten ciężki okres wywalić z głowy żebym jednak pomyślała w przyszłości o drugim dziecku.

A jak tam u Was Dziewczyny maluszki rosną?

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas wczoraj 3 miesiące ♥️ szczerze nie wyrabiam się czasowo 🙈 całujemy wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 23:24

Blondyna.B, KlaraJa, Angelaaaa, conte, Mgdra, Chrupka , Poziomka9204, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Kpi? Podziwiam i trzymam kciuki 😊 ja od czasu do czasu robię power pumping i ściągam mleko jak gdzieś wychodzimy żeby podać po karmieniu piersią jak Olek chce dłużej powisieć a nie mamy za bardzo czasu, ale nie ściagam jakiś zawrotnych ilości. Ostatnio myślałam że mam mało mleka ale dwa dni temu była u nas cdl i wszystko wygląda spoko.

Zgodnie z pomiarami cdl mój synek waży 6770g i mierzy prawie 72cm ☺️ oglądam sobie czasami zdjęcia z jego pierwszych dni i nie mogę uwierzyć jak szybko się zmienia 🤦‍♀️niestety pierwsze tygodnie pamiętam jak przez mgłe... chyba mózg jakby sam chciał ten ciężki okres wywalić z głowy żebym jednak pomyślała w przyszłości o drugim dziecku.

A jak tam u Was Dziewczyny maluszki rosną?

Tak kpi bo jak dostała w szpitalu mm to już nie chciała piersi 🥺 więc póki mogę i daje radę to odciągam pokarm.
    Moja dopiero przekroczyla 5kg i 61cm długa 🥰

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Tak kpi bo jak dostała w szpitalu mm to już nie chciała piersi 🥺 więc póki mogę i daje radę to odciągam pokarm.
    Moja dopiero przekroczyla 5kg i 61cm długa 🥰

Rozumiem, a próbowałaś karmić z nakładkami? Niektóre cdl, z tego co słyszałam, przy odrzuceniu piersi na rzecz butelki polecają karmić w nakładkach. Nakładki mają przypominać smoczek od butelki. Kp, kpi czy mm wszystkie metody są dobre byle by dziecko było najedzone 😊 aczkolwiek dokarmiając synka wcześniej za każdym razem, często własnym mlekiem, wiem że to ciężka praca, więc może warto spróbować z tymi nakładkami? W każdym razie dzielna jesteś 🤗

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dzieciom do 3 lat testy mogą wychodzić fałszywie ujemnie. No i lekarze widzieli że po podaniu już 10ml mm była wysypka na twarzy. Ciekawe jak teraz będzie. I pediatra też o wszystkim wie więc jak pojawią się znowu jakieś zmiany skórne to wtedy już oba będzie nam dawać refundację .

Kupki nam się poprawiły jestem pewna że załapała coś w szpitalu bo ja teraz 3 dni miałam tak ostrą jelitówke że myślałam że umrę 🤨
    Trzymam kciuki 🙂

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Rozumiem, a próbowałaś karmić z nakładkami? Niektóre cdl, z tego co słyszałam, przy odrzuceniu piersi na rzecz butelki polecają karmić w nakładkach. Nakładki mają przypominać smoczek od butelki. Kp, kpi czy mm wszystkie metody są dobre byle by dziecko było najedzone 😊 aczkolwiek dokarmiając synka wcześniej za każdym razem, często własnym mlekiem, wiem że to ciężka praca, więc może warto spróbować z tymi nakładkami? W każdym razie dzielna jesteś 🤗

Ja już wcześniej z nakładkami karmiłam a teraz nawet nie chce za bardzo brać nakładek do buzi.. jak już się nameczyła to zaraz się denerwowała że za wolno leci 😔 a w szpitalu z kolei była miesiąc starsza dziewczynka która musiała przejść na mm bo miała bardzo silne uczulenie na bmk bo już co raz więcej krwi kupię i też problemy z wagą i hemoglobiną, matka nie dawała rady być już na świecie bo się bała cokolwiek zjeść i mała nie chciała butelki 🙆 dopiero jak nakładkę nałożyli na butelkę to zaczęła pić 😅 a moja wszystko odwrotnie 🥴
    No ale przemecze się póki mogę a później bez problemu przejdę na mm. Chciałabym chociaż do 6miesiecy podawać moje mleczko ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!
    Angela trzymaj się! Jesteś super mamą i w dodatku robisz wszystko, żeby Twój maluch zjadał Twoje mleczko. To naprawdę ogromne poświęcenie 😊

U nas brak czasu. Mąż wraca jutro po dwóch tygodniach, także może wtedy coś więcej poużywam 😂

Wczoraj nam stuknęło 7 tygodni 🥰
    Malutka grzeczna, karmimy się tylko kp.
    Położna była we wtorek to ważyła 5170. Powiedziala, że wygląda na 3 miesiące 🙈

Mamy problem z tym, że się zapowietrza. Podczas kąpieli się czegoś wystraszyła, wrzask i nie mogła złapać oddechu. Dałyśmy ją z mamą do prosta, szturchałam ją i nic (2 razy już tak miała i po dotknięciu nabierała powietrza). Zrobiła się sina i mama dopiero dmuchnęła jej w twarz i nabrała powietrza. Cały czas nie mogę się po tym pozbierać i boję się powtórki, bo ma etap, gdzie codzienne dźwięki ją straszą, odruch moro i wrzask 😞

Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka, moja tez tak zrobila że 2 razy jak się czegoś wystraszy, dmuchanie pomogło, mam nadzieję że u Was już się to więcej nie powtórzy!
    Pięknie rośnie 🌞
    Trzymajcie się!❤️

Chrupka lubi tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Chrupka, moja tez tak zrobila że 2 razy jak się czegoś wystraszy, dmuchanie pomogło, mam nadzieję że u Was już się to więcej nie powtórzy!
    Pięknie rośnie 🌞
    Trzymajcie się!❤️

Boję się, że kiedyś to dmuchnięcie nie pomoże 😞
    Jutro mamy szczepienie, więc dopytam co i jak. Zapewne znowu się to powtórzy jak ją będzie bolało..

Kasiooola lubi tę wiadomość

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Collage-Maker-20230324-133836957.jpg
    U nas wczoraj 3 miesiące ♥️ szczerze nie wyrabiam się czasowo 🙈 całujemy wszystkich!
    ❤️❤️❤️

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nas nie było, mieliśmy trochę zawirowań, ale chyba wyszliśmy na prostą. Mam nadzieję, że będę do Was zagładała regularnie 😊

Uśmiechnięty Oluś pozdrawia ciocie i wszystkie maluchy:

20230321-154844.jpg
    serwer host minecraft

Blondyna.B, czarneniebo, Angelaaaa, Nati94, KlaraJa, Grażyna1820, Chrupka , Domi_naturelover, conte, Olo323 lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej!
    Angela trzymaj się! Jesteś super mamą i w dodatku robisz wszystko, żeby Twój maluch zjadał Twoje mleczko. To naprawdę ogromne poświęcenie 😊

U nas brak czasu. Mąż wraca jutro po dwóch tygodniach, także może wtedy coś więcej poużywam 😂

Wczoraj nam stuknęło 7 tygodni 🥰
    Malutka grzeczna, karmimy się tylko kp.
    Położna była we wtorek to ważyła 5170. Powiedziala, że wygląda na 3 miesiące 🙈

Mamy problem z tym, że się zapowietrza. Podczas kąpieli się czegoś wystraszyła, wrzask i nie mogła złapać oddechu. Dałyśmy ją z mamą do prosta, szturchałam ją i nic (2 razy już tak miała i po dotknięciu nabierała powietrza). Zrobiła się sina i mama dopiero dmuchnęła jej w twarz i nabrała powietrza. Cały czas nie mogę się po tym pozbierać i boję się powtórki, bo ma etap, gdzie codzienne dźwięki ją straszą, odruch moro i wrzask 😞

Moja 2.5 latka tak ma. To są napady afektywnego bezdechu. Moja kiala takie 2 poważne, gdzie przestała oddychać na ok 40 sekund, zrobiła się sina, oczy to same białka były i przelewala się przez ręce.
    W takim wypadku trzeba dmuchnąć w okolice nosa, można spryskac twarz woda, dać klapsa, a starsze dziecko wstrząsnąć bądź wziąć na ręce i na chwile rap równym ruchem odwrócić do góry nogami i wrócić do normalnej pozycji.
    Jest to ciężkie doświadczenie. Za każdym razem gdy się to dzieje. Wiem co przeżywasz 😥

U nas też jakieś słabe przyrosty wagi ale ostatnio nie jestem w stanie jej zwazyc bo raznkiala 5.99, na drugi dzień 5.97, rano 6.05, wieczorem 5.93, a za chwilę 5.5. I znów 5.98. Pokazuje mi takie glupoty, takie wahania... Że nie wiem czy dobrze przybiera. Neurologopeda chce zobaczyć przyrosty q ja nie mam jej jak zwazyc... 🤦‍♀️
    Do tego często ma cuchnące bąki 🤦‍♀️ kupa czasami codziennie, czasami raz na 4 dni. Ale wychodzi ładna zolciutka i bez wysiłku 🤷‍♀️

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna/cdl uczyła, że jak chce zważyć Olka a bardzo się rusza to żebym położyła go na wadze na brzuszku a jeżeli to nie pomaga, to mam wybrać wagę na której wskaźnik zatrzymuje się najdłużej. Poza tym żeby ważyć o tej samej porze dnia za każdym razem.

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Mnie położna/cdl uczyła, że jak chce zważyć Olka a bardzo się rusza to żebym położyła go na wadze na brzuszku a jeżeli to nie pomaga, to mam wybrać wagę na której wskaźnik zatrzymuje się najdłużej. Poza tym żeby ważyć o tej samej porze dnia za każdym razem.
    O tak, zawsze ważę wieczorem przed nocna rutyna ale oststnio to już nawet rano żeby zobaczyć jak świruje waga i faktycznie pokazało że w nocy przybrała 80g 😅na brzuszku fajny pomysł ale moja taka ruchliwa że nie wiem czy się uda... No i waga wiele pozostawia do życzenia. Ale cóż kupiłam używke na vinted. W dodatku jest płaska cała i jak dziecko się rusza to może spaść. 🤷‍♀️

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Moja 2.5 latka tak ma. To są napady afektywnego bezdechu. Moja kiala takie 2 poważne, gdzie przestała oddychać na ok 40 sekund, zrobiła się sina, oczy to same białka były i przelewala się przez ręce.
    W takim wypadku trzeba dmuchnąć w okolice nosa, można spryskac twarz woda, dać klapsa, a starsze dziecko wstrząsnąć bądź wziąć na ręce i na chwile rap równym ruchem odwrócić do góry nogami i wrócić do normalnej pozycji.
    Jest to ciężkie doświadczenie. Za każdym razem gdy się to dzieje. Wiem co przeżywasz 😥

U nas też jakieś słabe przyrosty wagi ale ostatnio nie jestem w stanie jej zwazyc bo raznkiala 5.99, na drugi dzień 5.97, rano 6.05, wieczorem 5.93, a za chwilę 5.5. I znów 5.98. Pokazuje mi takie glupoty, takie wahania... Że nie wiem czy dobrze przybiera. Neurologopeda chce zobaczyć przyrosty q ja nie mam jej jak zwazyc... 🤦‍♀️
    Do tego często ma cuchnące bąki 🤦‍♀️ kupa czasami codziennie, czasami raz na 4 dni. Ale wychodzi ładna zolciutka i bez wysiłku 🤷‍♀️

A jeśli chodzi o takie dłuższe zatrzymanie oddechu to nie wpływa to w żaden sposób na dziecko? 😞
    Pytałam lekarki i powiedziała, że się to zdarza i nie powinno wpływać na rozwój malucha..
    Beczałam razem z nią na szczepieniu, tak strasznie płakała 😥

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    U Nas też gorący czas 🙈 Korzystamy jak jest ładna pogoda, w weekend byliśmy z Antosiem w górach, a teraz zabieramy się do planowania wesela 👰🏼‍♀️🤵‍♂️

Za chwilkę Antoś skończy 4 miesiące 🥹 Całujemy i przesyłamy uśmiechy!
    2-A744-F35-2-A1-E-477-E-9623-CD411-F535569.jpg AA6-B4-F52-4763-4-C9-E-AE82-0-D172-F75269-E.jpg

Paulina666, Blondyna.B, Chrupka , KlaraJa, Poziomka9204, Kalli95, Grażyna1820, conte, Angelaaaa, czarneniebo lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ