Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
Odpowiedz

W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek

Oceń ten wątek:
  • rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze cos tu sie popsul klimat..szkoda...ale ja zostane juz tutaj bo czuje sie oki,rozumie ze nie kazdy o kazdej porze tu siedzi i mi np.odpisze...jak wam minal dzien?? witam sie jeszcze raz!!!! <3 <3

iza30 lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm..chyba jestem tu sama :-)

• rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Agnieszka wrote:
    Czesc Nishi 3mam kciuki za Ciebie, niestety do mnie @ przyszedl dzisiaj
    przykro mi agus ze dostalas wredna ale glowka do gory za pare dni sie skonczy i zaczniesz nowy boj ;-)

• rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolkowa duszyczka wrote:
    no tak, ale coś było ok i teraz zmiana niewiadomo z jakiego powodu to tak jakoś słaby argument dla mnie :/ dziwne no ale dzieki za info
    masz przerywana linia bo masz plodny sluz po owulce..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia wrote:
    Ja polecam testy owu z allegro, bo jednak dużo taniej. Pokazywały mi owu wtedy, kiedy powinna ona być.
    xxx
    "A w ogóle w moim przypadku to o kant d*** mogę te testy... w zeszłym cyklu wychodziły mi przez 10 dni pozytywne, w tym cyklu też już kilka mi wyszło pozytywnych, a wg temp. i tak owulki nie ma, więc sobie daruję i więcej ich nie kupię..."
    x
    Test owu to nie jest 100% pewność wystąpienia owulacji :), to może potwierdzić tylko monitoring cyklu, a druga sprawa to po pierwszym pozytywnym teście więcej się ich już w danym cyklu nie wykonuje bo nie ma to najmniejszego sensu, bo pozytywne mogą wychodzić od owu do końca cyklu nawet.
    Ale ja to wiem wszystko. Że nie dają pewności. I że pierwszy pozytywny i stop. Ale ten pierwszy pozytywny to powinien być tzw "pik lh" czyli max lh. A moje sobie sukcesywnie ciemniały i ciemniały. I w tym cyklu to samo. Więc jak owulka będzie w tym cyklu (ustalona np. na podstawie temp albo potwierdzona przez lekarza - 19.12 mam wizytę) i będzie ona później niż 36h po pierwszym pozytywnym teście owu, który u mnie miał miejsce 10.12, to nadal będę uważała, że o kant du** te testy... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 19:26

rybka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ale ja to wiem wszystko. Że nie dają pewności. I że pierwszy pozytywny i stop. Ale ten pierwszy pozytywny to powinien być tzn "pik lh" czyli max lh. A moje sobie sukcesywnie ciemniały i ciemniały. I w tym cyklu to samo. Więc jak owulka będzie w tym cyklu (ustalona np. na podstawie temp albo potwierdzona przez lekarza - 19.12 mam wizytę) i będzie ona później niż 36h po pierwszym pozytywnym teście owu, który u mnie miał miejsce 10.12, to nadal będę uważała, że o kant du** te testy... :)
    mi testy z allegro wychodza,i zawsze tylko przez jeden dzien mam pozytywny..mam do tego bol owulacyjny wiec wiem piate przez dziesiate kiedy jest owu ale wiem ze jednym wychodza innym nie...

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam przed zabiegiem ból owulacyjny. Jeden dzień, a właściwie to czułam pewnie pęknięcie pęcherzyka, bo to był taki kłujący ból trwający kilka minut. I wtedy się udało zafasolkować. Po zabiegu to jajniki mnie bolą już od końca @ i nic z tego nie wiem.. :P
    A testy są dobre, jak ktoś nie ma tak pofiskowanego organizmu jak ja - zbadam sobie to lh w przyszłym cyklu.
    W pierwszą ciążę też zaszłam dzięki testom :) Albo takie głupie szczęście miałam :P

rybka lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Też miałam przed zabiegiem ból owulacyjny. Jeden dzień, a właściwie to czułam pewnie pęknięcie pęcherzyka, bo to był taki kłujący ból trwający kilka minut. I wtedy się udało zafasolkować. Po zabiegu to jajniki mnie bolą już od końca @ i nic z tego nie wiem.. :P
    A testy są dobre, jak ktoś nie ma tak pofiskowanego organizmu jak ja - zbadam sobie to lh w przyszłym cyklu.
    W pierwszą ciążę też zaszłam dzięki testom :) Albo takie głupie szczęście miałam :P
    ale mnie tak nieraz bola jajcory ze niemam klimatu do serduszkowania!!! :-( ale testy owulacyjne polecam..co do ciazowych z allegro mam zastrzezenie bo: WYCHODZI MI ZAWSZE TYLKO JEDNA KRESKA!!!! :-D

stardust87 lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    WIDZE ZE JESTESMY TYLKO WE DWIE ;-D

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka wszystkim :) dawno mnie tu nie było bo całe dwa dni na uczelni spędziłam ale teraz przez miesiąc spokój :)
    Co do testów ovulacyjnych to ja miałam i jeszcze mam z allegro, Z początku myslałam ze są jakies kiepskie bo nic nie wykazywały ale potem okazały sie dobre bo wyznaczyły mi ovu na około 23 dc i pewnie duża zasługa dzięki nim zaszłam w ciąże :)

rybka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    ale mnie tak nieraz bola jajcory ze niemam klimatu do serduszkowania!!! :-( ale testy owulacyjne polecam..co do ciazowych z allegro mam zastrzezenie bo: WYCHODZI MI ZAWSZE TYLKO JEDNA KRESKA!!!! :-D

Rybko widocznie jeszcze sie nie udało zafasolkować i dlatego pokazują tylko jedną, mi wyznaczyły przy ciązy tyle ze nie od razu po około 16 dni po owu

rybka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    WIDZE ZE JESTESMY TYLKO WE DWIE ;-D

We trzy bo i ja :)

rybka lubi tę wiadomość

preg.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o witam cie kasiu!!!!! i wszystkie inne co dolaczyly lub dolacza!!!! <3

• iza30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    widze ze cos tu sie popsul klimat..szkoda...ale ja zostane juz tutaj bo czuje sie oki,rozumie ze nie kazdy o kazdej porze tu siedzi i mi np.odpisze...jak wam minal dzien?? witam sie jeszcze raz!!!! <3 <3
    Nic sie niepopsulo :P jest oki
    U mnie dzis za szybko zlecialo ale calkiem milo a jak u was?

rybka lubi tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam IZA <3

rybka, iza30 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Rybko widocznie jeszcze sie nie udało zafasolkować i dlatego pokazują tylko jedną, mi wyznaczyły przy ciązy tyle ze nie od razu po około 16 dni po owu
    wiem sloneczko ze sie jeszcze nie udalo i ze pokazuja tylko jedna ale mam nadzieje ze juz niebawem zobaczymy wszystkie dwie!!!!

iza30, Kasiula09 lubią tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Nic sie niepopsulo :P jest oki
    U mnie dzis za szybko zlecialo ale calkiem milo a jak u was?
    witaj!!!!! u mnie tez zlecial dzien jak z procy ;-) szkoda ze tak szybko :-9 bylismy dzis z mezem na adoracji dla malzenstw..bylo slicznie i troszke placzliwie ;-)

iza30 lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kada <3

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    A to rzeczywiście beznadziejne te testy :D

rybka lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu taka cisza....mnie strasznie macica boli maz mowi ze rosnie nasz obcy hehe

iza30 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ