W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaR.. wrote:Z tym ze w marketach a bynajmniej u mnie jest tak ze druga umowa na 2 lata a potem dowidzenia nikt nie ma wyżej umowy jak moja także i tak w październiku bym się liczyla z tym ze nie miałabym przedluzonej...
Czyli w sumie na to samo by wyszło tak?
To chyba lepiej spędzić ten czas w spokoju niż w pracyMartaR.., rybka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Z tym ze w marketach a bynajmniej u mnie jest tak ze druga umowa na 2 lata a potem dowidzenia nikt nie ma wyżej umowy jak moja także i tak w październiku bym się liczyla z tym ze nie miałabym przedluzonej...
ale tródno na tym się świat nie kończy, a w tym momencie posiadanie dzidziusia to dla mnie priorytet i nie będę się pracą przejmowała. Ty też sie nie martw bo to szkodzi. Trzymam kciukiTynka1990, MartaR.., iza30, rybka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:dokładnie... z tym ze teraz nie wiem czy mi się macierzyńskie należy czy nie?
Tynka1990, rybka lubią tę wiadomość
-
oki czekam... z tego co wyczytałam w necie to urlop maciezyncki cyba nie bo skoro będę jeszcze pracować pol miesiąca po porodzie ale zasiłek macierzyński tak ale to jest jedno razowa wyplata czy jakies miesięczne wyplaty jak na zwolnieniu ciążowym...
Waniulka, rybka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
maciezynski to nie bo skoro nie ma umowy to i urlop macierzyński nie obowiazuje ale w necie na prawnej gazecie pisza ze jak porod nastapi w czasie trwania umowy to będzie wypłacany zasiłek macierzyński z ZUS powniewaz oplacalam do tej pory świadczenia zdrowotne...
iza30, Mika85, rybka lubią tę wiadomość
-
A co do lekarza to naprawdę bardzo fajny facet nie spodziewałam się , uspokoil mnie odpowieddzial na wszystkie pytania zapytałam czy wyklucza ciaze pozamaciczna powiedział ze przydatki czyste zebym się nie martwila ze jak przyjdę 6 lutego to da mi skierowanie na wszystkie badania ze mam odpoczywać bo to wazny ku temu okres naprawdę milo mnie zaskoczyl
Tynka1990, rybka lubią tę wiadomość
-
iza30 wrote:Hejka wrocilam mieszkanko posprzatane kawa z kolezanka zaliczona teraz przyszlam na chwilke do was znowu mialam troche nadrabiania jeszcze musze z synkiem zadanie zrobic i bede miala luzik
iza30, rybka lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki, Marta oczywiście, że macierzyński ci się będzie należał.. Wypłacany jest przez ZUS co miesiąc jak wypłata.. A jeżeli umowa kończy się przed term. porodu, a po 3 mies. ciąży to automatycznie jest przedłużana do dnia porodu, tylko trzeba w zakładzie przepracować bodajże 3 mies. - to musiałabym sprawdzić. W razie pytań polecam się, bo to moja praca więc się orientuję
iza30, Mika85 lubią tę wiadomość
-
Nawet gdybyś urodziła po rozwiązaniu umowy (ale muszą ci w razie czego przedłużyć) to i tak będziesz pewnie na zwolnieniu chorobowym, więc po prostu pociągniesz, bo to też płaci zus, albo możesz iść 2 tyg. przed term. porodu już na macierzyński.. Gorzej, że cię mogą zwolnić przed końcem 3 mies. ciąży, więc teraz to już ciągnij L-4.
iza30, rybka lubią tę wiadomość