W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
też czekam z niecierpliwością na to usg;) chciałabym zobaczyć już miniaturkę człowieczka mój A narazie mówi, że fasolka wygląda jak mały kosmita
W którym tygodniu byłaś na genetycznym? Bo ja do luxmedu zapisałam się na 11+3 i zastanawiam się czy nie za wcześnie, czy może lepiej przełożyć wizytę o tydzień..rybka lubi tę wiadomość
-
Końcówka 12 tygodnia.. Lub 11 + 6 wg suwaczka.. Nie wiem jak liczysz.. Suwaczek pokazuje tydz. do tyłu.. Wszystko było widać
Płaciłam 420 zł, dużo ale jak widziałam to niektóre dziewczyny płaciły 500-600 za genetyczne, więc w sumie u nas w Bielsku nie jest aż tak drogo.rybka lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Olka strasznie dużo to usg, ja płaciłam 250zł. Ale racja cena jest warta.
No my się zbliżamy do finału, nocka była tragiczna, skurcze bolesne, dlatego wylądowałam dziś u lekarza. Mam rozwarcie na 2 cm, pozostaje czekać, bo poród może być szybko a może i pochodzę tydzień lub dwa. Moja Ola waży 2520 więc kruszynka, mogłaby troszke przybrać, ale też wiadomo że waga z usg nie musi być zgodna z tą po porodzie. Ogólnie wszystko dobrze. Teraz czekamyrybka, zizia_a lubią tę wiadomość
-
No tyle za usg, krew i płytkę z nagraniem, szczerze to jesteś pierwsza z taką ceną Mika, wszystkie dziewczyny miały droższe.. Fajnie. Wiadomo, że na ciężarnych najłatwiej zarobić, to tak jak na młodych przed weselem, wszystko kosztuje spoko dopóki nie powiesz magicznego słowa - wesele, wtedy cena nagle 60 % wyższa.. Tyle, że do wesela można się było nie przyznawać, a tu nie ma takiej możliwości
Mika ja bym tam osobiście wolała taką kruszynę, łatwiejszy poród niż urodzić smoka.. A powiem ci, że mojej siostrze lekarz tak truł, że dziecko małe i nawet do 3 kg nie dociągnie i urodziło się małe 3600 tak, że nie ma co tak do końca się nastawiaćrybka, zizia_a, Mika85 lubią tę wiadomość
-
Olka dzieki za odpowiedz- nie bardzo wiem jakie sa sposoby liczenia jezeli 18 sierpnia mialam pierwszy dzien ostattniej @ to 25.08 byl 1 tydzien. I wg takiego liczenia bede w 11+3. Mysle ze w razie czego te 3 dni nie robia az takiej roznicy. Mam tylko nadzieje ze dotrwamy
Jesli chodzi o cene badania to standardowo. U nas usg 250 + 200 badanie w krwirybka lubi tę wiadomość
-
No to juz wszystko wiem. Glownie mi chodzilo czy nie za wczesnie
Dziekuje za pomoc;)
A u Ciebie ciaza jest zgodna tzn wiek ciazy w usg i wg om sie pokrywa? Bo u mnie ciaza mlodsza o 2 dni wg usg.rybka lubi tę wiadomość
-
no troszunie forum ruszylo..super!!! karolcia gratuluje ci cazy super teraz sie nie denerwuj i delektuj sie ciaza mikus ty mi wysylaj wiruski dopoki mozesz ja mocno kciukam za bezbolesny porod &&&&&&&&&&&&&&&&
olka30, Mika85, zizia_a lubią tę wiadomość
-
Witam, kolejny piękny dzień Szkoda, że taka nie wyspana jestem..
Karolcia mi wychodziło z usg do tej pory, że dziecko jest 2 dni starsze, ale ostatnio chyba wyszło tak samo jak term. porodu. Myślę, że dużo zależy od tego jak dobre jest usg i jak lekarz zmierzy.. I tak data porodu pewnie będzie się zmieniać parę razy, więc nie ma się co do dnia nastawiać, a baby i tak urodzi sę kiedy będzie miało na to ochotęzizia_a lubi tę wiadomość
-
Czego się boisz ? Szkoła jest super, uwielbiam szkołę Po studiach robiłam policealną :p A teraz chodzę na angielski.. Nigdzie nie ma takiego ubawu jak w szkole, zwłaszcza jak się już jest dorosłym i inaczej się do tego podchodzi Czego się będziesz uczyć ?
zizia_a lubi tę wiadomość
-
Kiedys tez lubiałam szkołe..ale nie po takiej przerwie...tym bardziej jak sobie pomysle jacy udzie tam beda...to az mnie ciarki przechodza...a bede sie uczyc : "zarzadzania finansami przedsiębiorstw" a przynajmniej bede sie starała uczyc
ps. patrząc na moj harmonogram zajec juz sie zastanawiam z czewgo sie bede mogła urwac
ps.1. odstawilam tabl;etki anty i mamy sie teraz starac ze zdwojoną siłąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 08:28
Mika85, olka30 lubią tę wiadomość
-
Tzn ja się wcale nie przywiązuje ani do dnia wg om ani wg usg, bardziej mi chodziło o to, żeby dzidziuś był wystarczająco duży w 11+3 skoro wg usg jest 2 dni do tyłu
zizia_a lubi tę wiadomość