W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kicia_kocia wrote:Hej dziewczyny, u mnie zmiana, mialam być wolnym strzelcem, ale lekarz uznał dziś na wizycie, że działamy w tym miesiącu z IUI, wiec poproszę o wpisanie mnie na testowanie 31.10 🙂
Dziewczyny, ale pędzicie! Gratulacje wszystkim kreseczkom 😍kicia_kocia, Nadziejka26, Jvvliett lubią tę wiadomość
-
Slava wrote:Dziewczyny gratuluję kreseczek, nie było mnie kilka godzin, a tutaj takie niespodzianki. Szczęśliwy jest ten październik
Co do 30 lat.. Nie mieszkam w Polsce to pewnie też ma znaczenie, tutaj dziecko przed 30 to trochę taka nastoletnia ciąża. Dopiero właśnie kobiety w wieku 30+ zaczynają w ogóle rozważać macierzyństwo, znajdować partnera i żaden ginekolog się dziwnie nie popatrzy na dojrzalszą mamę.
Biorąc pod uwagę jak wiele wymaga się od kobiet w dzisiejszych czasach takie danie samej sobie czasu na odpoczynek po studiach, podróże i wolne wieczory i weekendy, niezależność to jest akurat zdrowe i potrzebne.
Za mało myślimy o sobie dziewczyny, za bardzo uzależniamy swoje szczęście od innych czy od zewnętrznych czynników w tym od posiadania dziecka, partnera, pracy, domu itp.
Także niech każda, która ma ochotę, napisze co dzisiaj zrobiła lub planuje zrobić tak tylko dla siebie 🥰
Ja mam zamiar wieczorem dziergać i słuchać książkiDarrika, Siasi, Slava, Mimi🌸 lubią tę wiadomość
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
Ja dzisiaj sobie zrobię z mężem relaksik wieczorem i serial. A jak będę mieć chwilę po pracy to sobie dzisiaj pogram w gre, tak tylko dla siebie, na umilenie tych smutków z nadchodząca małpą 🤭
Ja jakoś nigdy nie miałam parcia na robienie czegokolwiek przed 30, chciałam mieć pierwsze dziecko przed i się na styk udało, bo urodziłam, jak miałam 29. Dom zbudowaliśmy, samochody zawsze się gdzieś nas trzymały, ale to takie bez szały modele. Dużo poświęciliśmy na dom, bo kupiliśmy działek w 2016, wprowadziliśmy się w 2020, a chatę całkowicie praktycznie zbudowaliśmy sami, od fundamentów po wykończenie, murowaliśmy ściany w ramach podróży poślubnej 😆 dachówki kładliśmy, wszystkie instalacje elektryczne, kanalize, podlogówke, no wszystko poza posadzkami, tynkami i montazem okien, co kosztowało nas poświęcenia ogromu czasu i sił, dzięki czemu mamy teraz sporo mniejszy też kredyt, coś za coś 😅
Drugie dziecko bym się chciała zmieścić do 35 roku życia urodzenie, mam 33, w lutym już 34 więc no niewiele mi cykli na starania zostaje, ale co będzie to będzie, może tak nam jest pisane ?
Moje marzenia największe mają związek z podróżami, do tej pory nie miałam nawet za bardzo czasu ich realizować bo dom, teraz powoli wchodzimy na taką ścieżkę, że możemy zacząć coś ruszać po tym świecie, ale postanowiliśmy powiększyć rodzinę więc zobaczymy czy jeszcze te plany będą wstrzymane.
Ja swego czasu jeszcze walczyłam z taką oresja społeczeństwa wokół mnie, że wszyscy mają dwójkę dzieci, a my nie, ale później udało mi się w głowie ułożyć, że no różnie jest w życiu i to my musimy chcieć to drugie dziecko, a nie bo co ludzie powiedząSlava, Siasi, Mimi🌸, Revolutionary , Jvvliett, Lauraa, kicia_kocia, Vergeet, Julia24, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Lauraa wrote:
Edit: widzę że frutti już skomentowalaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 13:59
Lauraa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Kurczę ja też czuję jakąś straszną presję z tą 30-tką 🙈 trochę ona wynika z oczekiwań społeczeństwa, rodziny a trochę chyba też z własnych wyobrażeń. Zawsze chciałam młodo zostać mamą, jak miałam 18 lat to sobie wyobrażałam że do 30 to już w ogóle pewnie minimum dwójka, bo w końcu to już poważny wiek, stabilizacja i w ogóle 🫣
Ale ciężko to zrealizować gdy się kończy studia w wieku 24-25 lat i tak naprawdę dopiero wtedy zaczyna układać życie, zarabiać normalne pieniądze..Revolutionary , Darrika, Galaxis, Julia24, Slava, Szarotka12, DreamBee lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy
📆 plan listopad/grudzień:
▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
▪️badania męża - hormony
▪️androlog/urolog
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Ja podobnie nie mam czegoś takiego co udało/uda zrobić mi się do 30stki. Uważam, że wiele w życiu już mam.
Kochanego i wspaniałego męża, dom, stabilną pracę. I właśnie do pełni szczęścia brakuje nam dzidzi. Jednak mam wrażenie że ze szczęściem to właśnie tak jest- jeśli doceniamy to co mamy, to zawsze będziemy szczęśliwi. Czy w wynajmowanym czy w swoim. Z mężem czy bez. Czy z dzieckiem czy bez.
Mam w otoczeniu wiele osób które na pozór mają wszystko- a są wiecznie niezadowolone.
Więc staram się właśnie podchodzić do tego inaczej- z wdzięcznością dla siebie z tego co udało mi się w życiu osiągnąć.
Koleżanka mówi „Tobie to łatwo mówić bo masz dom, kasę, stabilność”. Zawsze mnie to wkurza!!!!
Bo nikt mi nic nie dał, na wszystko zapracowaliśmy sami. Kiedy inni imprezowali, jeździli na wakacje my pracowaliśmy (i dalej pracujemy) prawie na dwa etaty. Odmawialiśmy sobie wielu rzeczy żeby być w tym miejscu w którym jesteśmy.
Jak to mówią- jak sobie pościelisz tak się wyśpisz 🙄
Mimi🌸, Darrika, Sarka94, Lauraa, cysterka95, Galaxis, 3erin, Vergeet, Slava, Deyansu, Cavarathiel, DreamBee lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Slava wrote:Dziewczyny gratuluję kreseczek, nie było mnie kilka godzin, a tutaj takie niespodzianki. Szczęśliwy jest ten październik
Co do 30 lat.. Nie mieszkam w Polsce to pewnie też ma znaczenie, tutaj dziecko przed 30 to trochę taka nastoletnia ciąża. Dopiero właśnie kobiety w wieku 30+ zaczynają w ogóle rozważać macierzyństwo, znajdować partnera i żaden ginekolog się dziwnie nie popatrzy na dojrzalszą mamę.
Biorąc pod uwagę jak wiele wymaga się od kobiet w dzisiejszych czasach takie danie samej sobie czasu na odpoczynek po studiach, podróże i wolne wieczory i weekendy, niezależność to jest akurat zdrowe i potrzebne.
Za mało myślimy o sobie dziewczyny, za bardzo uzależniamy swoje szczęście od innych czy od zewnętrznych czynników w tym od posiadania dziecka, partnera, pracy, domu itp.
Także niech każda, która ma ochotę, napisze co dzisiaj zrobiła lub planuje zrobić tak tylko dla siebie 🥰
Ja mam zamiar wieczorem dziergać i słuchać książki
Też uwielbiam dziergać 🥰 Wczoraj dziergałam cały wieczór i dzisiaj też zamierzam 😁 I jeszcze do tego gorące kakao 😋Siasi, Lauraa, Slava lubią tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
Cześć Dziewczyny,
Wpadam tylko z szybkim trzymaniem kciuków za wszystkie testujące 🤞🏻💕 gratulacjami za 🌱 i przytulasami za 🙈⚪🩸
I update - być może poczekam na wątek listopadowy ze zgłoszeniem do testowania (obecnie 22 dc czekam już na 🙈, od czasu zabiegu nie było ❤️ dziś ginekolog dała zielone światło, ale jeszcze chwilę odczekać, czuję się dość posiniaczona). Ale to tak na dwa razy 🤷🏻 Podobno mój lewy jajowód był przepłukiwany/ przedmuchiwany pod maksymalnym ciśnieniem, no i nic 😮💨 w związku z tym, i moją endometriozą, i moim wiekiem, i złymi wynikami Męża - czeka nas raczej tylko in vitro 😓 już przedstawiła nasz przypadek lekarzowi od niepłodności, idziemy do niego 21 października i zobaczymy, co dalej...
A z "zabawnych" rzeczy, mówiłam wcześniej moim lekarkom POZ, że już schudłam, że już mam nisko TSH (0,4), że chcę zajść w ciążę, to może żeby nie dawać mi tyle tego Letroxu, żeby obniżyć dawkę trochę. Nie, nie, bo łatwo przegiąć w drugą stronę, ogólnie aj waj, proszę brać jeszcze miesiąc i potem zrobić USG i jeszcze raz badanie hormonów. No i mam 🤣 TSH słownie zero przecinek ZERO dziewięćdziesiąt siedem 🤣🤣 USG ok, ft3 ft4 pi razy drzwi ok. Zobaczymy, co teraz powiedzą te baby 🤣🤣 zaraz będę mieć TSH na minusie 😅
Trzymajcie się ciepło ☀️🔥 w tym październiku i masowo zachodźcie 🌱❤️😉
Jestem z Wami myślami 👍🏻💪🏻🤞🏻Darrika, Lauraa, Galaxis, 3erin, Płotka, Slava, DreamBee, NinaB lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
cysterka95 wrote:Kurczę ja też czuję jakąś straszną presję z tą 30-tką 🙈 trochę ona wynika z oczekiwań społeczeństwa, rodziny a trochę chyba też z własnych wyobrażeń. Zawsze chciałam młodo zostać mamą, jak miałam 18 lat to sobie wyobrażałam że do 30 to już w ogóle pewnie minimum dwójka, bo w końcu to już poważny wiek, stabilizacja i w ogóle 🫣
Ale ciężko to zrealizować gdy się kończy studia w wieku 24-25 lat i tak naprawdę dopiero wtedy zaczyna układać życie, zarabiać normalne pieniądze..
Mam dokładnie tak samo, z tym że sama sobie presję taką nałożyłam. Moja siostra i brat - oboje mają dzieci zaraz po studiach 24-25 lat to myślałam że do 30 to dwójka już będzie, ale że męża znalazłam dopiero po studiach to zanim ślub, mieszkanie to nagle się okazało, że 30 będzie za 4 miesiące 🙈 Ale nie ma co płakać, bo czasu nie cofnę. Byle zajść chociaż w jedną ciążę, a potem się zobaczy. Choć nie ukrywam, co jakiś czas sobie liczę, czy jak teraz zajdę, to kiedy drugie, a kiedy trzecie i czy do 35 zdążę ze wszystkimi 🤣Revolutionary , Siasi, cysterka95, Darrika, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
3cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 148 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii -
Dziewczyny, badania z 4 dc.
LH - 3,50
FSH- 6,50
Powinno być 1:1
Lekarz mówi że moje wyniki nie są złe.
Co myślicie?
Byłam teraz jeszcze na monitoringu w 10dc. Mówi że z jednego jajnika jest pęcherz dominujący. I mamy zaczynać ♥️ od 14 dc , co drugi dzień.
-
awokado 🥑 wrote:Jesteście niesamowite z tym wsparciem 🥹❤️
Mam wyniki, jestem 15 dpo:
Beta 844,04 💕
Progesteron 28,53
Czyli przyrost o 179,5%
W ogóle muszę się też pochwalić - po dwóch miesiącach intensywnego działania podniosłam ferrytynę z 17 na 45! 🥹 wiem ze jeszcze nie jest idealnie, ale już prawie, witamina d3 też mi urosła do 47,4 🎉
Martwi mnie jednak:
B12 433 pg/ml - suplementuję Bcomplex z Aliness od początku roku, a jednak jest to poniżej normy…
No i widzisz jaka piękna beta! Spokojnej i nudnej ciąży do samego końca! 🍀awokado 🥑, Deyansu lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja mam zamiar wieczorem dziergać i słuchać książki
ładnie to napisałaś i masz rację Ja to ogólnie czuję po sobie ile od siebie wymagam i jak często nie daje sobie miejsca na odpoczynek np...
Ja dziś pomaluję paznokcie u stóp i będę oglądać dalej Outlandera, o ile nie wpadnie do nas znajomySiasi, Darrika, Slava lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Slava standardowo, hafcik i serial.
Julia ja nie przyjmuje argininy bo wzmaga trądzik. Przy mojej pizzy salami na twarzy wolę nie ryzykować.
Lilinka jesteś w stanie wkleić wynik z normami? Badałam to ale za Chiny nie pamiętam co tam było rozpisane.
Co do wieku... Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci. Mój mąż też wiedział o tym i nie oponował. Myśleliśmy, że zaczęliśmy starania na tyle wcześnie żeby się wyrobić do 35 r.z. ale przyznam wam się, że teraz mam mocne obawy co do urodzenia jednego, patrząc jak to idzie (a idzie jak po grudzie). Wiem że do 35 r.z. mam jeszcze chwilę czasu, ale do 30 r.z. też miałam chwilę czasu. A żeby teraz mieć dziecko do 30 roku życia to zostały mi 3 miesiące na zajście. Czy wierzę? Nie. Ale mam nadzieję że jednak w moim przypadku "6 miesięcy bardziej płodne po poronieniu" to nie będą tylko mrzonki. Ale podskórnie oczywiście czuję jak to się skończy. Że nie zajdę w tym czasie i obudzę się w 2025 z okresem. :p
Dokłada mi do tego wszystkiego fakt, że mąż mi dwa lata temu powiedział, że on nie chce żebym zachodziła w ciążę po 35 roku życia z uwagi na ryzyko wad dziecka... Że to już za późno na macierzyństwo. Plus ostatnio dodał że on nie chce "być ojcem jako dziadek". I mnie trochę ścięło wtedy. Jestem ciekawa czy zmieni się ten jego punkt widzenia wraz z czasem, czy dalej będzie stał przy swoim zdaniu jakie wygłosił.
Pamiętam jak mając 14 lat mówiłam, że będę miała problem z tym żeby mieć dzieci bo mam PCOS to mnie pocieszano, że ktoś tam też ma a ma dwójkę. No ale nie jest mną.
Miałam rodzić w lutym 2025. Tymczasem zastanawiam się teraz czy w ogóle urodzę w 2025.Slava lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Deyansu wrote:Cześć Dziewczyny,
Wpadam tylko z szybkim trzymaniem kciuków za wszystkie testujące 🤞🏻💕 gratulacjami za 🌱 i przytulasami za 🙈⚪🩸
I update - być może poczekam na wątek listopadowy ze zgłoszeniem do testowania (obecnie 22 dc czekam już na 🙈, od czasu zabiegu nie było ❤️ dziś ginekolog dała zielone światło, ale jeszcze chwilę odczekać, czuję się dość posiniaczona). Ale to tak na dwa razy 🤷🏻 Podobno mój lewy jajowód był przepłukiwany/ przedmuchiwany pod maksymalnym ciśnieniem, no i nic 😮💨 w związku z tym, i moją endometriozą, i moim wiekiem, i złymi wynikami Męża - czeka nas raczej tylko in vitro 😓 już przedstawiła nasz przypadek lekarzowi od niepłodności, idziemy do niego 21 października i zobaczymy, co dalej...
A z "zabawnych" rzeczy, mówiłam wcześniej moim lekarkom POZ, że już schudłam, że już mam nisko TSH (0,4), że chcę zajść w ciążę, to może żeby nie dawać mi tyle tego Letroxu, żeby obniżyć dawkę trochę. Nie, nie, bo łatwo przegiąć w drugą stronę, ogólnie aj waj, proszę brać jeszcze miesiąc i potem zrobić USG i jeszcze raz badanie hormonów. No i mam 🤣 TSH słownie zero przecinek ZERO dziewięćdziesiąt siedem 🤣🤣 USG ok, ft3 ft4 pi razy drzwi ok. Zobaczymy, co teraz powiedzą te baby 🤣🤣 zaraz będę mieć TSH na minusie 😅
Jestem z Wami myślami 👍🏻💪🏻🤞🏻
oh nie, tak mi przykro że odebrali Wam nadzieję na naturalną ciążę 🫂 Ale z drugiej strony dobrze, że istniete coś takiego jak IVF które daje ludziom szansę spełnić to marzenie 🥹 Trzymam kciuki żeby spotkanie z lekarzem przebiegło pomyślnie, cała procedura ruszyła z kopyta i żebyś niedługo chwaliła się swoimi kreskami ✊✊✊Deyansu lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Ja dziś dokończę książkę, żebym mogła ją jutro zwrócić do biblioteki razem z resztą A co do presji na dziecko - ja trochę taką odczuwałam, ale głównie dlatego, że w wieku 19 lat wylądowałam w szpitalu z wtórnym brakiem miesiączki i diagnozą PCOS. Na dzień dobry usłyszałam, że mam starać się o dziecko do 25 lat, bo potem to już będzie po wszystkim. Oczywiście nie była to prawda, a 10 lat temu dowiedzieć się czegokolwiek o PCOS w Polsce to był cud, więc co się napłakałam to moje...
Niemniej myślę, że z ciąży grubo po 30 też bym się cieszyła. Nie zamykam jeszcze planów prokreacyjnych Z ciekawostek, to moja mama urodziła 4 dziecko w wieku 44 lat, a moja babcia szóste w wieku 48. Zdrowe dzieci, jeden juz ma trzydziestkę, a drugi to mój 10-letni brat.Revolutionary , Mimi🌸, Siasi, cysterka95, Kinia92, Darrika, Sarka94, Vergeet, Slava, Deyansu, Ilka96, DreamBee lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Slava standardowo, hafcik i serial.
Julia ja nie przyjmuje argininy bo wzmaga trądzik. Przy mojej pizzy salami na twarzy wolę nie ryzykować.
Lilinka jesteś w stanie wkleić wynik z normami? Badałam to ale za Chiny nie pamiętam co tam było rozpisane.
Co do wieku... Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci. Mój mąż też wiedział o tym i nie oponował. Myśleliśmy, że zaczęliśmy starania na tyle wcześnie żeby się wyrobić do 35 r.z. ale przyznam wam się, że teraz mam mocne obawy co do urodzenia jednego, patrząc jak to idzie (a idzie jak po grudzie). Wiem że do 35 r.z. mam jeszcze chwilę czasu, ale do 30 r.z. też miałam chwilę czasu. A żeby teraz mieć dziecko do 30 roku życia to zostały mi 3 miesiące na zajście. Czy wierzę? Nie. Ale mam nadzieję że jednak w moim przypadku "6 miesięcy bardziej płodne po poronieniu" to nie będą tylko mrzonki. Ale podskórnie oczywiście czuję jak to się skończy. Że nie zajdę w tym czasie i obudzę się w 2025 z okresem. :p
Dokłada mi do tego wszystkiego fakt, że mąż mi dwa lata temu powiedział, że on nie chce żebym zachodziła w ciążę po 35 roku życia z uwagi na ryzyko wad dziecka... Że to już za późno na macierzyństwo. Plus ostatnio dodał że on nie chce "być ojcem jako dziadek". I mnie trochę ścięło wtedy. Jestem ciekawa czy zmieni się ten jego punkt widzenia wraz z czasem, czy dalej będzie stał przy swoim zdaniu jakie wygłosił.
Pamiętam jak mając 14 lat mówiłam, że będę miała problem z tym żeby mieć dzieci bo mam PCOS to mnie pocieszano, że ktoś tam też ma a ma dwójkę. No ale nie jest mną.
Miałam rodzić w lutym 2025. Tymczasem zastanawiam się teraz czy w ogóle urodzę w 2025.
🫂🫂🫂 nie wiem co mogę powiedzieć więc tylko wirtualny przytulas 🫂 Mam nadzieję, że doczekacie się spełnienia marzeń🍀Siasi, siesiepy, Darrika, Sarka94, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Deyansu wrote:Cześć Dziewczyny,
Jestem z Wami myślami 👍🏻💪🏻🤞🏻
Nie zwracaj uwagi na tsh jeśli ft3 i ft4 nie jest super. Tsh możesz mieć nawet 0 i to jest nie ważne. Ważniejsze są ft3 i ft4. Ja też mam nisko tsh a ostatnio musiałam podnieść dawkę ze względu na właśnie ft3 i ft4Deyansu lubi tę wiadomość
-
Slava, awokado, Mimi, co dziergacie ? Też jestem team dzierganie u mnie przeważnie są to maskotki dla znajomych za cenę materiałów, a teraz jest mna warsztatach z drutów i to będzie chyba moja druga miłość ❤️😍
Mimi🌸, Slava, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Oj ja tak bardzo się cieszyłam że zostanę Mamą w wieku 27 lat! Akurat data porodu byłaby przed urodzinami 28.
Potem myślałam w tym roku że świeżo skończone 29 też ok na Mame
A teraz to mam zaraz urodziny..29 te. I smutno w tej kwestii że się to tak źle wszystko skończyło. Że nie wyrobię się przed 30, bo musiało by się udać do lutego 25 zajść w donoszoną ciążę żeby tak było. Że gdyby wszystko było dobrzeto bym miała w wieku 29 dwójkę dzieci....
Powiem Wam że boli mnie to bardzo bo chciałam być młodą Mamą, też po to, żeby dziecko poznało najstarszych członków rodziny, żeby byli dalej z nami. Po mojej stronie z osób które żyją to Mama,u męża poza rodzicami mamy babcie które by się tak cieszyły..👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
Wizyta 5/12 🙏🍀