W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Slava standardowo, hafcik i serial.
Julia ja nie przyjmuje argininy bo wzmaga trądzik. Przy mojej pizzy salami na twarzy wolę nie ryzykować.
Lilinka jesteś w stanie wkleić wynik z normami? Badałam to ale za Chiny nie pamiętam co tam było rozpisane.
Co do wieku... Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci. Mój mąż też wiedział o tym i nie oponował. Myśleliśmy, że zaczęliśmy starania na tyle wcześnie żeby się wyrobić do 35 r.z. ale przyznam wam się, że teraz mam mocne obawy co do urodzenia jednego, patrząc jak to idzie (a idzie jak po grudzie). Wiem że do 35 r.z. mam jeszcze chwilę czasu, ale do 30 r.z. też miałam chwilę czasu. A żeby teraz mieć dziecko do 30 roku życia to zostały mi 3 miesiące na zajście. Czy wierzę? Nie. Ale mam nadzieję że jednak w moim przypadku "6 miesięcy bardziej płodne po poronieniu" to nie będą tylko mrzonki. Ale podskórnie oczywiście czuję jak to się skończy. Że nie zajdę w tym czasie i obudzę się w 2025 z okresem. :p
Dokłada mi do tego wszystkiego fakt, że mąż mi dwa lata temu powiedział, że on nie chce żebym zachodziła w ciążę po 35 roku życia z uwagi na ryzyko wad dziecka... Że to już za późno na macierzyństwo. Plus ostatnio dodał że on nie chce "być ojcem jako dziadek". I mnie trochę ścięło wtedy. Jestem ciekawa czy zmieni się ten jego punkt widzenia wraz z czasem, czy dalej będzie stał przy swoim zdaniu jakie wygłosił.
Pamiętam jak mając 14 lat mówiłam, że będę miała problem z tym żeby mieć dzieci bo mam PCOS to mnie pocieszano, że ktoś tam też ma a ma dwójkę. No ale nie jest mną.
Miałam rodzić w lutym 2025. Tymczasem zastanawiam się teraz czy w ogóle urodzę w 2025.👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Kłębuszek wrote:Mam dokładnie tak samo, z tym że sama sobie presję taką nałożyłam. Moja siostra i brat - oboje mają dzieci zaraz po studiach 24-25 lat to myślałam że do 30 to dwójka już będzie, ale że męża znalazłam dopiero po studiach to zanim ślub, mieszkanie to nagle się okazało, że 30 będzie za 4 miesiące 🙈 Ale nie ma co płakać, bo czasu nie cofnę. Byle zajść chociaż w jedną ciążę, a potem się zobaczy. Choć nie ukrywam, co jakiś czas sobie liczę, czy jak teraz zajdę, to kiedy drugie, a kiedy trzecie i czy do 35 zdążę ze wszystkimi 🤣
Ja już powiem Wam dawno nie myślę o ilości dzieci, bo u mnie 2 to już naprawdę abstrakcja
Jakby było jedno to byłby to niezły cud. Marzenia że chciałabym 2 już dawno porzuciłam, ale myślę, że radość z 1 by nam w zupełności starczyła.👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Cel95 wrote:Oj ja tak bardzo się cieszyłam że zostanę Mamą w wieku 27 lat! Akurat data porodu byłaby przed urodzinami 28.
Potem myślałam w tym roku że świeżo skończone 29 też ok na Mame
A teraz to mam zaraz urodziny..29 te. I smutno w tej kwestii że się to tak źle wszystko skończyło. Że nie wyrobię się przed 30, bo musiało by się udać do lutego 25 zajść w donoszoną ciążę żeby tak było. Że gdyby wszystko było dobrzeto bym miała w wieku 29 dwójkę dzieci....
Powiem Wam że boli mnie to bardzo bo chciałam być młodą Mamą, też po to, żeby dziecko poznało najstarszych członków rodziny, żeby byli dalej z nami. Po mojej stronie z osób które żyją to Mama,u męża poza rodzicami mamy babcie które by się tak cieszyły..
Przykro mi Trzymam bardzo mocno za Was kciuki, oby wszystkie sprawy zdrowotne poukładały się pomyślnie i żebyście doczekali spokojnej, donoszonej ciąży 🙏Cel95, Darrika lubią tę wiadomość
-
Lilinka wrote:Nie ma tam norm, pisze tylko, że w badanym materiale krew zylna WYKRYTO przeciwciała plemnikowe miano 1:40
W wątku p/c przeciwplemnikowe znalazłam tyle:
"Dziewczyny nie wiem czy ktoś wchodzi jeszcze na ten wątek, ale chce napisać coś ku pokrzepieniu serc...
Jestem posiadaczka ASA 1:40 czyli max mozliwe stężenie, w mojej opinii całkowicie uniemozliwiające zajscie ciążę. Warto sobie postawić pytanie, skąd biorą się te przeciwciała. Zainteresowanych odsylam na mojego bloga, adres w linku poniżej. Aktualnie pisanie jest zawieszone bo czuje się fatalnie z uwagi na ciążę, ale jeśli tylko poczuje się lepiij to wracam. Trzymam kciuki za wszystkie, przeciwciala przeciwplemnikowe to nie wyrok, ale trzeba szukać przyczyny. Pozdrawiam !!"
Z tego co na szybko zdążyłam się zorientować, to najlepiej udać się do immunologa, można tu działać sterydami (encorton chyba najczęściej). Plus chyba inseminacja jest dobrym rozwiązaniem w tym wypadku - ale tu nie jestem pewna.Lilinka lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Tanashi wrote:Przykro mi Trzymam bardzo mocno za Was kciuki, oby wszystkie sprawy zdrowotne poukładały się pomyślnie i żebyście doczekali spokojnej, donoszonej ciąży 🙏
Tak bardzo bym tego chciała... nie nastawiamy się, ale nie rezygnujemy ze starań, lekarz nam wybił przerwy z głowy, i tak po pierwszej stracie była za długa bo rok. Także w teorii póki jest jeden plemnik i jedna komórka...Tanashi, Revolutionary lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Kinia92 wrote:Slava, awokado, Mimi, co dziergacie ? Też jestem team dzierganie u mnie przeważnie są to maskotki dla znajomych za cenę materiałów, a teraz jest mna warsztatach z drutów i to będzie chyba moja druga miłość ❤️😍
Ja lubię dziergać na szydełku różne wdzianka, chustki, szaliczki i teraz miałam początkowo wydziergać też szalik, ale jakoś zaczął wychodzić mały kocyk 😀 więc uznałam, że w takiej wersji moja robótka już zostanie.😄🥰
Maskotek jeszcze nie umiem dziergać, ale mam chęć się nauczyć 😊Darrika, Slava, Kinia92 lubią tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
Kochane, dziś pędzicie z wątkiem jak szalone!
@koktajlowa
@Tanashi
Ale niespodzianka! 😍😍😍😍
Czekamy na bety, powodzenia 🌸🤞
@Julixxx ja tam coś widzę, powtórz jutro rano 😍
@Rudka
@Darrika
@cysterka95 za Was trzymam kciuki, mam nadzieję! ❤️
@awokado piękna beta 🥲 🤞🌸🍀Tanashi, Darrika, cysterka95, Julixxx, Deyansu, Rudka, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
siesiepy wrote:Odszukałam swoje badanie, u mnie jest napisane że wieksze lub rowne 1:10 to wynik dodatni.
W wątku p/c przeciwplemnikowe znalazłam tyle:
"Dziewczyny nie wiem czy ktoś wchodzi jeszcze na ten wątek, ale chce napisać coś ku pokrzepieniu serc...
Jestem posiadaczka ASA 1:40 czyli max mozliwe stężenie, w mojej opinii całkowicie uniemozliwiające zajscie ciążę. Warto sobie postawić pytanie, skąd biorą się te przeciwciała. Zainteresowanych odsylam na mojego bloga, adres w linku poniżej. Aktualnie pisanie jest zawieszone bo czuje się fatalnie z uwagi na ciążę, ale jeśli tylko poczuje się lepiij to wracam. Trzymam kciuki za wszystkie, przeciwciala przeciwplemnikowe to nie wyrok, ale trzeba szukać przyczyny. Pozdrawiam !!"
Z tego co na szybko zdążyłam się zorientować, to najlepiej udać się do immunologa, można tu działać sterydami (encorton chyba najczęściej). Plus chyba inseminacja jest dobrym rozwiązaniem w tym wypadku - ale tu nie jestem pewna.
Czyli w takim razie najlepiej poszukac immunologa?👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Nadziejka26 wrote:A powiedzcie ile dni po owu zmienia Wam się śluz?
Wy macie większe doświadczenie 😁
Ja dzień po owulacji mam go już zdecydowanie mniej i robi się bardziej kremowy.Nadziejka26 lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
Dziękuję za odpowiedź 😻
@Jvvliett dawaj koniecznie znać co tam u Ciebie 🤞Mimi🌸, Jvvliett lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Mi tak jakoś dzień góra dwa, zależy jak cykl wypadnie i się już robi kremowyNadziejka26 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Tak z 2 dni po się zagęszcza i robi kremowy. I kremowy jest do końca cyklu.Nadziejka26 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Lilinka wrote:Dzięki, wlasnie ten blog nie dziala jak go teraz szukalam, chyba usunieta juz jest ta strona, a chcialam wiecej doczytać
Czyli w takim razie najlepiej poszukac immunologa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 15:22
Lilinka, DreamBee lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Jejku rozumiem was doskonale z tymi rozterkami apropos wieku. Ja zawsze chciałam być młodą mamą, myślałam że w wieku 25 lat to na pewno będę mieć dzidziusia (zwłaszcza że z mężem jesteśmy razem odkąd mielismy 19 lat).
Mojej teściowej przydarzyła się wpadka, w wieku 47 lat, no i było mi przykro trochę bo myślałam że sama za niedługo będę w ciąży i myślałam że to niezręczne. I od tej pory minęło już 6 lat!! Brat mojego męża ma 6 lat! Więc już 6 lat temu marzyłam o dziecku 😂 wtedy nie był to ten czas ale chęć posiadania dziecka była we mnie od wielu lat i teraz jest tak ogromna, że średnio sobie radzę z tym upływającym czasem i straconymi cyklami...cysterka95, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Cel95 wrote:Ja już powiem Wam dawno nie myślę o ilości dzieci, bo u mnie 2 to już naprawdę abstrakcja
Jakby było jedno to byłby to niezły cud. Marzenia że chciałabym 2 już dawno porzuciłam, ale myślę, że radość z 1 by nam w zupełności starczyła.
Wybacz abstrakcja dlatego, że miałaś 2 ciążę biochemiczne?BuBu90, Weronka lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Hejka! Ja też bardzo gratuluję kolejnym Dziewczynom październikowych udanych cykli🌱🌱🌱 ! Trzymam mocno kciuki za kolejne🤞🤞 przykro mi, z powodu bieli testów 🍀🫂
Jeszcze nie mam nawyku regularnie zaglądać na forum i się odnosić do tylu wątków. Powiem Wam, że Ovufriend znalazłam w marcu, w maju odkryłam, że są wykresy udostępniane 😅 ale dopiero pod koniec sierpnia weszłam w zakładkę forum ( myślałam, że tu niewiele się dzieje😅) i się z nim oswajam pierwszymi postami.😊
U mnie na razie wczesna faza folikularna powoli układam plan ♥️♥️ na ten cykl. W zeszłym cyklu mieliśmy maraton 4 dni do 15 DC rano i ja byłam zmęczona 🤣. Okazało, się że opóźniona owulacja była 17dc 😓 mąz w najlepsze dni - dzień przed owu i w dzień owu na delegacji. Obawiam się, że jego plemniki mogą tyle nie wytrzymywać. Chyba będziemy teraz co 2 dni próbowali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 15:28
Domel98, DreamBee lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Vergeet wrote:Jejku rozumiem was doskonale z tymi rozterkami apropos wieku. Ja zawsze chciałam być młodą mamą, myślałam że w wieku 25 lat to na pewno będę mieć dzidziusia (zwłaszcza że z mężem jesteśmy razem odkąd mielismy 19 lat).
Mojej teściowej przydarzyła się wpadka, w wieku 47 lat, no i było mi przykro trochę bo myślałam że sama za niedługo będę w ciąży i myślałam że to niezręczne. I od tej pory minęło już 6 lat!! Brat mojego męża ma 6 lat! Więc już 6 lat temu marzyłam o dziecku 😂 wtedy nie był to ten czas ale chęć posiadania dziecka była we mnie od wielu lat i teraz jest tak ogromna, że średnio sobie radzę z tym upływającym czasem i straconymi cyklami...
O kurczę niezła historia, ciekawie by było chodzić w ciąży w tym samym czasie co teściowa 😅
Ja mam czasem mindfuck jak pomyślę, że mnie mama urodziła gdy miała 38 lat i w tamtych czasach to było późno, jak chodziła na wywiadówki w podstawówce to była najstarszą mamą! 🫣 jakoś tak się złożyło, że większość rodziców moich koleżanek była młoda
A teraz? 38 lat to jest normalny wiek na rodzenie dzieci i to często pierwszychVergeet, Deyansu, 3erin lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy
📆 plan listopad/grudzień:
▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
▪️badania męża - hormony
▪️androlog/urolog
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Letynia wrote:Hejka! Ja też bardzo gratuluję kolejnym Dziewczynom październikowych udanych cykli🌱🌱🌱 ! Trzymam mocno kciuki za kolejne🤞🤞 przykro mi, z powodu bieli testów 🍀🫂
Jeszcze nie mam nawyku regularnie zaglądać na forum i się odnosić do tylu wątków. Powiem Wam, że Ovufriend znalazłam w marcu, w maju odkryłam, że są wykresy udostępniane 😅 ale dopiero pod koniec sierpnia weszłam w zakładkę forum ( myślałam, że tu niewiele się dzieje😅) i się z nim oswajam pierwszymi postami.😊
U mnie na razie wczesna faza folikularna powoli układam plan ♥️♥️ na ten cykl. W zeszłym cyklu mieliśmy maraton 4 dni do 15 DC rano i ja byłam zmęczona 🤣. Okazało, się że opóźniona owulacja była 17dc 😓 mąz w najlepsze dni - dzień przed owu i w dzień owu na delegacji. Obawiam się, że jego plemniki mogą tyle nie wytrzymywać. Chyba będziemy teraz co 2 dni próbowali.Letynia, Lauraa, Mimi🌸, Darrika, Siasi, Slava, Revolutionary , Ilka96 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
cysterka95 wrote:O kurczę niezła historia, ciekawie by było chodzić w ciąży w tym samym czasie co teściowa 😅
Ja mam czasem mindfuck jak pomyślę, że mnie mama urodziła gdy miała 38 lat i w tamtych czasach to było późno, jak chodziła na wywiadówki w podstawówce to była najstarszą mamą! 🫣 jakoś tak się złożyło, że większość rodziców moich koleżanek była młoda
A teraz? 38 lat to jest normalny wiek na rodzenie dzieci i to często pierwszych
No dokładnie! Teraz jest to zupełnie normalny wiek! Ja pracuję w przedszkolu i serio mam mega młodych rodziców, mlodszych ode mnie ale także o wiele starszych! Nawet w wieku 40+ i mają dziecko 3/4 letnie w mojej grupie. Także to trochę pozwala mi spojrzeć łaskawiej na mnie, widząc jak różni są rodzice a mają małe dzieci 😀cysterka95, Letynia lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000