Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 9 października, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanana wrote:
    Jej dziewczyny ile tu się dziś dzieje ! Wróciłam z górskiej wyprawy i ciężko mi nadrobić 😅 gratuluje wszystkich kresek, bo dziś widziałam, że też się trochę podziało 🥰

Mam do Was pytanie. Zawsze mnie to zastanawia i jestem ciekawa jak to jest u innych. Jeśli obserwujecie swój śluz w trakcie starań to w którym momencie z typowo płodnego zaczyna się zmieniać ? W dniu owulacji, dzień po owulacji czy jeszcze inaczej ? Próbuje poczynić takie obserwacje u siebie, ale w momencie kiedy aplikacja lub testy wyznaczają mi dzień owu to zazwyczaj w ten dzień śluz nie jest taki rozciągliwy tylko jakby się powoli zmieniał co kłóci mi się z tym co wychodzi z testow i apki. Dajcie proszę znać, szczególnie jeśli chodzicie na monitoring i wiecie kiedy dokładnie macie owu :) miłego wieczoru wszystkim !

Mi śluz zmienia się dzień po owulacji. Jest go wtedy zdecydowanie mniej i jest kremowy.

Sanana lubi tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ja właśnie mam taką sytuację, obie moje najbliższe przyjaciółki mają małe dzieci. Jedno ma 2,5 a drugie roczek. Tej ze starszym dzieckiem udało się za pierwszym razem i ciągle z mężem o tym mówią, że „złoty strzał”, teraz powoli planują drugie i ona ciągle powtarza że czeka tylko na umowę o pracę bo „na pewno od razu będę w ciąży jak tylko zaczniemy”. Druga starała się 9 miesięcy więc troszkę zna temat ale pierwsza kompletnie nie. No i odkąd się staramy to widzę, że się oddalamy… jest mi ciężko spędzać z nimi czas. Kocham te dwa małe szkraby, są cudowni ale jak się spotykamy to ciągle są tematy dzieciowe i mam ukłucia żalu i zazdrości… Także ostatnimi czasy nawet nie nalegam na spotkania choć jest mi ciężko samej się z tym borykać, nawet im się nie zwierzyłam z tego co mam w głowie…

@Revolutionary bardzo polecam malowanie po numerach! Są na allegro nawet takie zestawy po 20 kilka złotych, a relaks jest cudowny przy nich! Ja też się przymierzam do układania puzzli ale wciąż nie mogę się zebrać 😀

no ja właśnie się ciągle zbieram żeby zamówić i ciągle coś... :P Wcześniej nie miałam też za bardzo gdzie malować, a teraz jak mamy duży salon i stół to sobie nie odpuszczę, tylko muszę mieć jakieś wolne fundusze żeby kupić, w tym miesiącu kiepsko xD no i puzzle właśnie, kocham! <3 Też się czaje na jakieś fajne, duże :D

Vergeet lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne 🙏👨🏻‍⚕️

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Suzie co omawiacie na klubie? :)

Awokado w ogóle nie napisałam, że gratuluję przyrostu bety ^^ Daj znać co będziesz dziergać :)

Mimi co masz na drutach? :)

Deyansu, dzielna jesteś i silna serio, podziwiam! Teraz jest fajnie, bo IVF jest refundowane i jest bardzo skuteczną metodą, która już nie stanowi takiej bariery finansowej. I podobno w Polsce mamy jednych z najlepszych embriologów więc będziesz w dobrych rękach. Ja sama mam rozpisane IUI do końca roku i jak się by jednak nie udało to sama zaczynam stymulację do IVF w styczniu. Trzymam kciuki za Twoją rekonwalescencję. W ogóle co za historia z TSH…

Siesiepy haft !!! Właśnie ostatnio wrzucałaś zdjęcie i widziałam po prawej hafcik, lecisz z wzorów czy z głowy? Masz jakieś fajne polecanki dla początkujących? Mi się marzy własny haft na kolorowych bawełnianych bluzach
    Co do podejścia Twojego męża, to jest tak, że jak się ma 15 lat to 35 lat to jest starość, serio człowiek się rozpada pewnie, nic tylko umierać, potem jak się ma 25 to nagle 35 jest po prostu dojrzałością i tak sobie człowiek wyobraża ultra ustatkowane życie, nic tylko czekać na emeryturę. Ja mam 35 lat teraz i ani nie umieram, ani nie zbieram się na emeryturę, mam na wszystko siłę więc tak naprawdę decydować o zakończeniu starań w wieku 35 lat to można jak już się ma te 35 lat a nie kilkanaście lat wstecz. Zdanie zawsze można zmienić, życie uczy wiele. Poza tym jest się dojrzalszym emocjonalnie (nie każdy :D) i jakoś pod tym względem może być łatwiej. Także trzymam za Ciebie kciuki, żeby się udało.

Tanashi borze zielony nasi lekarze… współczuję przeżyć takich kurde. I w ogóle jakie zdrowe masz geny w takim razie skoro i mama i babcia tak długo zachowały płodność, tylko pozazdrościć! :)

Kinia Ja sobie wymyśliłam taką eteryczną bluzkę z dekoltem w łódkę i szerokimi rękawami więc dziergam trzymając podwójną nitkę jedną rico make it tweed i jedną moher :D Będzie się po tem pewnie sypać po czarnych ciuchach no ale trudno :D

Dzisiaj omawialiśmy książkę i film "Filip" 😎

Slava lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja póki co dorobiłam się takich maskotek, miś dla chrześniaka od 2 lat w trakcie pracy, może go w tym roku skończę 😆

20241009-162314.jpg

Sukienkę dla liska co ma na sobie też sama robiłam, na chrzest też młodej buciki zrobiłam i jakąś jedną podkładkę pod szklankę 😅

Cudo!!!!!!

Darrika lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 9 października, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanana wrote:
    Jej dziewczyny ile tu się dziś dzieje ! Wróciłam z górskiej wyprawy i ciężko mi nadrobić 😅 gratuluje wszystkich kresek, bo dziś widziałam, że też się trochę podziało 🥰

Mam do Was pytanie. Zawsze mnie to zastanawia i jestem ciekawa jak to jest u innych. Jeśli obserwujecie swój śluz w trakcie starań to w którym momencie z typowo płodnego zaczyna się zmieniać ? W dniu owulacji, dzień po owulacji czy jeszcze inaczej ? Próbuje poczynić takie obserwacje u siebie, ale w momencie kiedy aplikacja lub testy wyznaczają mi dzień owu to zazwyczaj w ten dzień śluz nie jest taki rozciągliwy tylko jakby się powoli zmieniał co kłóci mi się z tym co wychodzi z testow i apki. Dajcie proszę znać, szczególnie jeśli chodzicie na monitoring i wiecie kiedy dokładnie macie owu :) miłego wieczoru wszystkim !

Ja w poprzednim cyklu miałam bardzo mało śluzu i był niestety nieudany. Wychwycilam pik i miałam bóle owu ale nie pyklo. W tym cyklu ogromne ilości śluzu. W środę bardzo wodnisty, podbarwiony na żółto a wieczorem już zaczął być rozciągliwy. Do soboty coraz większe ilości rozciągliwego coś Ala białko jaja. Pik uchwyciłam w sobotę. Śluz był książkowy, w niedzielę dalej duże ilości i też ładnego. Od poniedziałku już sucho. Ja się tak na prawdę obserwuję bardzo dokładnie dopiero 2 cykl więc specjalistka nie jestem. Wypowiadam się, bo też często o tym myślę w tym miesiącu. Także zostawiam swoje spostrzeżenia może coś Ci to pomoże ❤️

Sanana lubi tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    164, 74kg :( kiedyś udało mi się już zrzucić do 64, ale później (w długim odstępie czasu) wróciło... :( Teraz ciężko mi się zmobilizować jakoś :/ Jak udało Ci się zrzucić 12 kg?

Całe życie ważyłam 52-55kg. Czasem zdarzały się okresy, gdy ważyłam 47-50kg. Wszystko zmieniło się po ciąży, po porodzie ważyłam 85kg.
    Mam 163 cm wzrostu.

Potem zrzuciłam do 60kg, ale waga i tak wraca jak nie kontroluje kalorii i tego co jem.

Ważyłam ostatnio już 81kg 🙈, teraz 69kg i moim celem na razie jest 65kg.

Generalnie liczę kalorie, ważę jedzenie i zapisuje skrupulatnie w aplikacji fatsecret (odpowiednik fitatu).
    Staram się utrzymywać umiakowany deficyt kaloryczny.

Poza tym bardzo zmieniłam sposób żywienia, dużo błonnika, zdrowych rzeczy. Unikam słodkiego i fast foodów staram się spożywać niski indeks glikemiczny.
    Nie mam rozpisanego jadłospisu, staram się jeść to co lubię w ramach odpowiedniego makro (białko/tłuszcz/węglowodany) I to też aplikacja liczy.

Revolutionary lubi tę wiadomość

👱‍♀️35🧑40
    Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    11.12. kolejna wizyta 🩺
    12.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
    17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 9 października, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Na razie cisza, pojechałam po test I siknełam i biało aż razi, jutro jak w zegarku będzie małpa :( jako tako się trzymam kupy, bo zaraz idę z mloda do sąsiadki i będą się dzieciaki bawić, ale czuję coraz większy żal, że znowu się nie udało, że przed nami 8 cs, a z każdym kolejnym mimo ogólnego dobrego nastawienia, tracę nadzieję, coraz mniej jej zostaje mi.

Może jak sobie z mężem serial pykniemy wieczorem i pogadamy to się jakoś ogarnę, ale mam chwilę, że chce mi się wyć :/ może sobie nawet walne jakiegoś lekkiego drineczka na rozluźnienie, sto lat chyba już nie piłam

Przykro mi Kochana, tak liczyłam na Twoje ⏸ Przytulam najmocniej 🫂🫂🫂 Daj sobie teraz czas na odreagowanie i zaraz wracaj do nas z nową energią i wiarą ❤

Darrika, Ilka96, Siasi lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie - jak wygląda u was aktywność w tym czasie oczekiwania powiedzmy 6-14 dpo? Od jakiegoś czasu biegam, ale w tym czasie właśnie odpuszczam zarówno bieganie jak i inne treningi cięższe niż zwykły spacer czy rower. Mam w głowie że to jednak dla mnie spory wysiłek i jakoś się boję czy to nie wpłynie na zagnieżdżenie. Ale może niepotrzebnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 20:27

Julia24, Ilka96, kicia_kocia, Kinia92 lubią tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy

📆 plan listopad/grudzień:
    ▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
    ▪️badania męża - hormony
    ▪️androlog/urolog
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela77 wrote:
    Mnie zawsze przed owulacja zaczyna ćmić w dole brzucha, albo jajniki. Po odstawienu anty zaczęłam robić testy tydzień po okresie, aż do owulacji co pokazały testy i ten ból. Najpierw lekki ból i słabe paski a gdy test wyszedł ciemny to ból już był większy. Domyślam się że to jednak owulacja? Kolejne cykle podobnie z tym że testy robiłam ok 4 dni przed wyliczonym terminem. I zawsze się zgadza jak wylicze. Tzn i ból i test pozytywny. Czy to się nie musi zgadzać? bo po tym co czytam tutaj to zwątpiłam. Może źle robię i dlatego nie wychodzi? Temperatury nigdy nie mierzyłam bo nie kumam tego. Jaka musi być w owulacje, po niej i przed @? Podpowiecie? Dodam że dziś jest 9 dpo i mam 37.1 a czuje jak gorąco mnie zalewa🫣 zmierzyłam bo myślałam że mam 40
    🤣
    Nikt nie podpowie🫤

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    A propos wpływu wagi na płodność, przy okazji moich pierwszych starań mialam BMI poniżej 20. W uwagi na PCOS ciężko szło i dietetyczką sugerowała mi przytycie parę kilogramów. Wtedy jakoś nie bylam na to gotowa. Teraz 5 lat później ważę trochę więcej, BMI mam w normie. Nie żebym miała duże sukcesy w staraniach, ale przynajmniej mam regularne cykle. Także potwierdzam, że zbyt niska waga ciała (i to wcale nie jakas strasznie niska), może negatywnie wpływać na układ hormonalny
    Ja mam niskie bmi, sugerujące dużo niedowagę a wszystkie hormony totalnie książkowe, też jestem tym faktem mocno zdziwiona. Tylko u mnie taka waga jest stała od lat a nie efekt jakiegoś nagłego spadku wagi 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 20:32

kicia_kocia lubi tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela77 wrote:
    Nikt nie podpowie🫤
    Takie wyrywkowe mierzenie temp nie ma sensu, na 1 stronie jest opisane dokładnie jak to zrobić. Nie ma jakiś konkretnych widełek temperatur tylko zależy od własnego ciała. Jak długo się staracie? Miałaś monitoringi i potwierdzana owulację czymś innym niż testami? Czasem tutaj dziewczyny podczas monitoringow piszą ze są pewne że mają owulację bo czują ból a jednak USG mówi co innego 🤷🏼‍♀️ My w tym miesiącu testujemy seks codziennie od początku dni płodnych, zobaczymy co taka taktyka przyniesie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 20:36

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Szarotka12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, co za dzień! Udało mi się złapać wizytę u ginekolog na dzisiaj wieczór, ale sprawdzałam betę w systemie i wciąż wynik niedostępny. 10 min przed wizytą pojawił się - 68,5. Zaryczałam się totalnie i nie mogłam się ogarnąć pod gabinetem, całe szczęście, że było opóźnienie 😅 Na USG oczywiście jeszcze nic nie widać oprócz tego, że torbiel wyrosła na jajniku i grubego endometrium. Za to złapałam rezerwację na następną wizytę, kiedy beta przekroczy 1000 :) Idę nadrabiać wpisy z dzisiaj, mignęły mi maskotki Darriki - cudne!

Julia24, cysterka95, Mimi🌸, Pacynka, Darrika, Nadziejka26, Vergeet, Kłębuszek, NinaB, Olisska, Lauraa, DreamBee, ellevv, Płotka, Kinia92, Galaxis, Cavarathiel, Rudka, Deyansu, Revolutionary , Siasi, awokado 🥑, Slava, grazka0022, Pokahontaz26, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm

🧬 02.12.2024
    🩺 20.12.2024

preg.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Na razie cisza, pojechałam po test I siknełam i biało aż razi, jutro jak w zegarku będzie małpa :( jako tako się trzymam kupy, bo zaraz idę z mloda do sąsiadki i będą się dzieciaki bawić, ale czuję coraz większy żal, że znowu się nie udało, że przed nami 8 cs, a z każdym kolejnym mimo ogólnego dobrego nastawienia, tracę nadzieję, coraz mniej jej zostaje mi.

Może jak sobie z mężem serial pykniemy wieczorem i pogadamy to się jakoś ogarnę, ale mam chwilę, że chce mi się wyć :/ może sobie nawet walne jakiegoś lekkiego drineczka na rozluźnienie, sto lat chyba już nie piłam

Biedna 😭🥲 Trzymałam mocno za Ciebie kciuki, bo obie jedziemy na tym samym wózku.
    Mam nadzieję, że razem wylądujemy w końcu na wątku ciążowym.

👱‍♀️35🧑40
    Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    11.12. kolejna wizyta 🩺
    12.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
    17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Takie wyrywkowe mierzenie temp nie ma sensu, na 1 stronie jest opisane dokładnie jak to zrobić. Nie ma jakiś konkretnych widełek temperatur tylko zależy od własnego ciała. Jak długo się staracie? Miałaś monitoringi i potwierdzana owulację czymś innym niż testami? Czasem tutaj dziewczyny podczas monitoringow piszą ze są pewne że mają owulację bo czują ból a jednak USG mówi co innego 🤷🏼‍♀️ My w tym miesiącu testujemy seks codziennie od początku dni płodnych, zobaczymy co taka taktyka przyniesie 🙈
    Nie byłam na monitoringu bo według mojej ginekolog za krótko się staramy i jest to niewykonane. Kiedy zaczynają się starania przed owulacja? My krótko się staramy ale mam za chwilę 40 lat 🫣i nie chce tracić czasu, za chwilę będzie za późno dlatego pytam 🙄

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    A ja mam takie pytanie - jak wygląda u was aktywność w tym czasie oczekiwania powiedzmy 6-14 dpo? Od jakiegoś czasu biegam, ale w tym czasie właśnie odpuszczam zarówno bieganie jak i inne treningi cięższe niż zwykły spacer czy rower. Mam w głowie że to jednak dla mnie spory wysiłek i jakoś się boję czy to nie wpłynie na zagnieżdżenie. Ale może niepotrzebnie?
    A ja będę jak mantrę powtarzać że życie mam jedno, wystarczy że już w czasie owulacyjnym siedzę w domu żeby ze starym działać po zastrzyku, nie widzę sensu w ograniczaniu czegokolwiek po owulacji zanim zobaczymy dwie kreski. Aktualnie nie biegam, ale biegałam i w cyklu udanym również biegałam po 10 km. Ogarnę się psychicznie, zacznę normalnie jeść to i wrócę do biegania. W zime chce morsowac.

cysterka95, Olisska, Lauraa, ellevv, Kinia92, grazka0022 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    A ja będę jak mantrę powtarzać że życie mam jedno, wystarczy że już w czasie owulacyjnym siedzę w domu żeby ze starym działać po zastrzyku, nie widzę sensu w ograniczaniu czegokolwiek po owulacji zanim zobaczymy dwie kreski. Aktualnie nie biegam, ale biegałam i w cyklu udanym również biegałam po 10 km. Ogarnę się psychicznie, zacznę normalnie jeść to i wrócę do biegania. W zime chce morsowac.

Rozumiem i szanuję 😃

siesiepy lubi tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy

📆 plan listopad/grudzień:
    ▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
    ▪️badania męża - hormony
    ▪️androlog/urolog
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Sanana Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Niby wiem, że można trenować normalnie jeśli robi się to na codzien, ale podświadomość mowi mi żebym trochę zwolniła i uważała żeby mimo wszystko nie zaszkodzić. Tylko, że to bardziej kwestia mojego świrowania. Nie chce żeby cokolwiek zaszkodziło, a może jednak człowiek powinien faktycznie się trochę bardziej wyluzować i nie przesadzać

cysterka95 lubi tę wiadomość

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3
    25.11 2,5 cm 👶🏻

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 9 października, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Ja mam niskie bmi, sugerujące dużo niedowagę a wszystkie hormony totalnie książkowe, też jestem tym faktem mocno zdziwiona. Tylko u mnie taka waga jest stała od lat a nie efekt jakiegoś nagłego spadku wagi 🙈
    Mysle że to jest indywidualne, kwestia budowy ciała itp. Są przecież właśnie bardzo szczupłe dziewczyny z idealnymi poziomami hormonów. Moja waga nie wynikała z żadnego odchudzania, ale po czasie widzę, że u mnie ten punkt równowagi jest przy ekstra 2 kg ;)

Kc1234 lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela77 wrote:
    Nie byłam na monitoringu bo według mojej ginekolog za krótko się staramy i jest to niewykonane. Kiedy zaczynają się starania przed owulacja? My krótko się staramy ale mam za chwilę 40 lat 🫣i nie chce tracić czasu, za chwilę będzie za późno dlatego pytam 🙄
    a ile się staracie i macie już dzieci?
    Monitoring niewykonalny? Co to za głupota :D nawet w 1 cs można go zrobić albo nawet nie starając się tylko chcąc potwierdzić wystąpienie owulacji

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Mysle że to jest indywidualne, kwestia budowy ciała itp. Są przecież właśnie bardzo szczupłe dziewczyny z idealnymi poziomami hormonów. Moja waga nie wynikała z żadnego odchudzania, ale po czasie widzę, że u mnie ten punkt równowagi jest przy ekstra 2 kg ;)
    Ja bym bardzo chciała plus 2 kg albo i więcej 🙈 ale bardzo ciężko to przychodzi, mimo korzystania z dietetyków itp u mnie to mocno rodzinne
    Tylko w ciąży jesczze nie jestem ani nie byłam więc nie jestem narazie w stanie potwierdzić ani zaprzeczyć że to przez moją wagę .. no napewno to nie pomaga 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 21:16

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ