W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Basiakla wrote:Nie, o stymulacji nic. Robiłam krzywa cukrową, ale lekarz mówi że nie jest tak tragicznie po tych wynikach, żeby był problem z tymi cyklami. Lekarz się śmieje, że nu nie pasują do kompletu moje wyniki 😅 faktycznie tarczyca super, prolaktyna ok, ta krzywa cukrowa bez dramatu, ale za to jajniki całe porowate, nie mam też problemów z nadwagą, jej normalnie, nie mam stresów.
Zobaczę jak wyjdą te hormony, na pewno jak nie wróci okres to będzie coś musiał dać na wywołanie♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Basiakla wrote:Badałam witaminę D i jest bardzo niska, ale już ja uzupełniam. Spędziłam całą wiosnę i lato na słońcu po kilkanaście godzin, ale najwyżej mamy za słabe słoneczko na moje zapotrzebowanie
Pytam o witaminy, bo na cykl wpływa znacząco również cynk, magnez, witamina b12, e, selen, cholina, omega3 itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 08:16
pelnawiary lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Witam was dziewczyny zrobiłam test i wyszła druga jasna kreseczka dwa dni przed spodziewana @ . Czy można się już cieszyć?
Kinia92, DreamBee, cysterka95, Rudka, Płotka, Julia24, Cavarathiel, Julixxx, Belia, Olisska, Domel98, ellevv lubią tę wiadomość
-
Basiakla wrote:Nie mogę dotrzeć do początku tego wątku, ale domyślam się, że chodzi o problemy z pęcherzem 😓 ja często miałam ta dolegliwość i kupiłam w sklepie zielarskim żurawinę w tabletkach. Odkąd ja biorę w ogóle nic mi nie dolega, spróbuj może w ten sposób. Wiem, że są dwa obozy, jeden uznaje zioła, a drugi nie. Jestem gdzieś po środku, ale w tym przypadku potwierdzam że działa 😊
No ja mam infekcje po stosunkach zazwyczaj. Ostatnio doszłam do tego, ze kiedy nie używamy żelu, jest wszystko okej więc zmieniłam żel ale problem wraca jak bumerang. Dodatkowo tym razem, oprócz typowego sikania z bólem po kropelce, jest też pieczenie jakbym miała wejście do pochwy jedną wielką raną posypaną pieprzem. Usiąść nie mogę... a, że mam dwulatka w domu to wyobraźcie sobie jak funkcjonuje ... -
nick nieaktualnyMajlen wrote:A który masz teraz dzień cyklu?
No to zależy, wg aplikacji 112, bo w czerwcu miałam jakieś trzy dni plamienie i wtedy wprowadziłam początek cyklu, wcześniej koniec maja zwykły okres, a wcześniej początek kwietnia to był jeszcze okres po odstawieniu tabletek więc tego nie liczę jako cykl.
Tych witamin nie badałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 08:19
-
nick nieaktualnyGość18 wrote:Witam was dziewczyny zrobiłam test i wyszła druga jasna kreseczka dwa dni przed spodziewana @ . Czy można się już cieszyć?
Zrób jest za dwa dni, ale myślę że ten październik to jakiś szalony miesiąc płodności 😅Olisska lubi tę wiadomość
-
Hej, przepiszcie mnie proszę na testowanie 16/08, też ok 2 dni przed@
Gratulacje dla wszystkich⏸️ - wow naprawdę jest Was dużo! Zazdro 😁Darrika, Olisska lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Basiakla wrote:No to zależy, wg aplikacji 112, bo w czerwcu miałam jakieś trzy dni plamienie i wtedy wprowadziłam początek cyklu, wcześniej koniec maja zwykły okres, a wcześniej początek kwietnia to był jeszcze okres po odstawieniu tabletek więc tego nie liczę jako cykl.
Tych witamin nie badałam.
Bardzo mnie dziwi fakt, że twój lekarz nie reaguje, tylko każe dalej czekać...Sarka94 lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Pędzicie jak burza! Gratuluję wszystkim dwóm kreseczkom, trzymam mocno kciuki za bety ✊ i że zaraz widzimy się na czerwcowym wątku 🥹
@Weronka - ja zrobiłam wczoraj rano sikańca i kreska wyszła bledsza niż zupełnie pierwsza z niedzieli, pomimo że dwa dni temu beta była powyżej 800🫣 mam wrażenie, że te testy wybarwiają się, jak chcą 😂
Też dzisiaj spuściłam krew na betę, więc jesteśmy razem w tym czekaniu ❤️pupuś, Weronka, Kinia92, DreamBee, Rudka, Julia24, Siasi, Olisska lubią tę wiadomość
-
Basiakla wrote:Zrób jest za dwa dni, ale myślę że ten październik to jakiś szalony miesiąc płodności 😅
Ilka96, Mimi🌸, DreamBee, Olisska lubią tę wiadomość
-
Julia24 wrote:
Wooow! nigdy tylu testów owu w ciągu cyklu nie zrobiłam.
Dość długo robiłam błąd testując tylko wieczorem i nie wyłapywałam części owulacji. Tak jakby jeden jajnik miał 'dłuższy' pik i mógł być wyłapany nawet tylko tym wieczornym testem, a ten drugi, prawy chyba, ma jakby 'krótszy' pik. Nie wiem czy to możliwe. Teraz testuje dwa razy dziennie i wyłapuję.
W tym cyklu dołożyłam też mierzenie tempki, chciałam załączyć wykres, ale chyba jeszcze nie umiemstarania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc -
Ciekawe czy druga połowa miesiąca będzie tak łaskawa;) po tych wpisach nawet u mnie pojawiło się już to typowe oczekiwanie
Sanana, Julia24, Olisska, NinaB lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
awokado 🥑 wrote:Pędzicie jak burza! Gratuluję wszystkim dwóm kreseczkom, trzymam mocno kciuki za bety ✊ i że zaraz widzimy się na czerwcowym wątku 🥹
@Weronka - ja zrobiłam wczoraj rano sikańca i kreska wyszła bledsza niż zupełnie pierwsza z niedzieli, pomimo że dwa dni temu beta była powyżej 800🫣 mam wrażenie, że te testy wybarwiają się, jak chcą 😂
Też dzisiaj spuściłam krew na betę, więc jesteśmy razem w tym czekaniu ❤️
No te testy potrafią namotać w głowie 😅 Ale no samo to, że niektórym wychodzą przed dniem spodziewanej miesiączki, a innym dopiero 2 dni po terminie np... I niekoniecznie ma to związek z wysokością bety.
Chociaż no skoro testy na LH wybarwiają się coraz mocniej wskutek rosnącego hormonu, to tutaj teoretycznie powinno być tak samo, ale no wychodzi na to, że tylko teoretycznie. 🙈
To czekamy razem, byle do 15 🥰awokado 🥑, Kinia92, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
kitka_ wrote:Wooow! nigdy tylu testów owu w ciągu cyklu nie zrobiłam.
Dość długo robiłam błąd testując tylko wieczorem i nie wyłapywałam części owulacji. Tak jakby jeden jajnik miał 'dłuższy' pik i mógł być wyłapany nawet tylko tym wieczornym testem, a ten drugi, prawy chyba, ma jakby 'krótszy' pik. Nie wiem czy to możliwe. Teraz testuje dwa razy dziennie i wyłapuję.
W tym cyklu dołożyłam też mierzenie tempki, chciałam załączyć wykres, ale chyba jeszcze nie umiem
Mój test , wczoraj 26dc wyglądał jak u Autorki pomiędzy 19 a 20, a objawy owulacji z kolei miałam w okolicach 18,19dc
Albo się sprawdza skrupulatnie albo wróży z fusów, może kupić te testy owulacyjny jednak znowu..👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
aszin wrote:Tylko w przypadku tak często nawracających infekcji, domowe sposoby, zioła czy nawet urofuragina będą działać tylko objawowo, a nie będą leczyć przyczyny. A tą bez wątpienia trzeba znaleźć. Ja bym na własną rękę nawet zrobiła posiew, a najlepiej właśnie wymaz na ureaplasme.
A orientujesz się jakie jeszcze badania mogłabym zrobić w związku z tym problemem?
Patrzyłam właśnie w swoim pakiecie PZU, wklejam poniżej, mam urea wiec zapisuje się szybko do urologa i będę go cisnęła o skierowanie. Niestety wracam dopiero w niedzielę do PL ale mam z sobą monural (przezorny zawsze... to ja 😅)
W ogóle sypie mi się zdrowie jakoś mam wrażenie po tej trzydziestce... kark już we włosach mam cały w strupach, przez sen się drapie a przyczyny nie znam. Na dodatek wczoraj Małżon mi wymacał jakieś guzki na szyi i karku, które bolą przy dotyku. Sam już mnie goni do lekarza bo mowi, że tak się nie da żyć. Nie będę ściemniać ale unikam współżycia przez te infekcje ale jakoś się zmuszam bo bez tego w ciążę nie zajdziemy a później cierpię i chodzę z pampersem młodego w majtach 🙈
https://zapodaj.net/plik-odTLZefrKD -
Basiakla wrote:No to zależy, wg aplikacji 112, bo w czerwcu miałam jakieś trzy dni plamienie i wtedy wprowadziłam początek cyklu, wcześniej koniec maja zwykły okres, a wcześniej początek kwietnia to był jeszcze okres po odstawieniu tabletek więc tego nie liczę jako cykl.
Tych witamin nie badałam.
Brzmi to bardzo, bardzo niepokojąco...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
kitka_ wrote:Wooow! nigdy tylu testów owu w ciągu cyklu nie zrobiłam.
W tym cyklu dołożyłam też mierzenie tempki, chciałam załączyć wykres, ale chyba jeszcze nie umiemkitka_ lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Suzie wrote:Ja wczoraj wybuchłam niestety i zaczęłam płakać mężowi. Eh. Jak człowiek podejmowała decyzję rok temu to nie był świadomy jak wszystko się rozwali...
Przytulam 🫂🫂🫂Ilka96, Suzie lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
ConteBis wrote:A orientujesz się jakie jeszcze badania mogłabym zrobić w związku z tym problemem?
Patrzyłam właśnie w swoim pakiecie PZU, wklejam poniżej, mam urea wiec zapisuje się szybko do urologa i będę go cisnęła o skierowanie. Niestety wracam dopiero w niedzielę do PL ale mam z sobą monural (przezorny zawsze... to ja 😅)
W ogóle sypie mi się zdrowie jakoś mam wrażenie po tej trzydziestce... kark już we włosach mam cały w strupach, przez sen się drapie a przyczyny nie znam. Na dodatek wczoraj Małżon mi wymacał jakieś guzki na szyi i karku, które bolą przy dotyku. Sam już mnie goni do lekarza bo mowi, że tak się nie da żyć. Nie będę ściemniać ale unikam współżycia przez te infekcje ale jakoś się zmuszam bo bez tego w ciążę nie zajdziemy a później cierpię i chodzę z pampersem młodego w majtach 🙈
https://zapodaj.net/plik-odTLZefrKDElena20 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌