W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
BuBu90 wrote:U mnie dopiero po wizycie pęcherzykowej czyli przy becie jakieś 2-3 tys były ładne kreski, a najładniejsze były przy wizycie serduszkowej czyli powyżej 10 tys
Obym miała okazję takie wysikać na pamiątkę 😁Płotka, Siasi, Majlen, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Lkao19 wrote:Mąż mnie namówił aby rano zrobić 😄, chyba całkiem widoczna jak na 4 dni przed @ 😃
https://ibb.co/ckq0vwW
Nie nadążam Z racji, że obie macie z Weronką niebieskie awatary, to myślałam, że to jej poranny test🥹 Ale potem czytam, że Weronka składa gratulacje i ja o tej 6 rano: "No sobie samej?"🤣
Gratulacje wielkie Lkao ☀️🌱Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 06:31
Vergeet, Ilka96, Mimi🌸, DreamBee lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Weronka jestem dziś z Tobą całym ❤️ i myślami ☘️
Czekam na piękną betę.🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Dziewczyny gratulacje ! 😀
Ja witam się z ponurej i deszczowej Anglii z zum... tym razem to jakiś koszmar. Nie dość, że ciśnienie na kilka kropel z bólem, to pieczenie jakbym się wypędzlowała chilli... jeszcze tak nie miałam. Ale przetrwam to 😆
Mój młody z kolei zaliczył jakąś jelitówkę albo wirusa wyłapał, 2 dni wymioty po posiłku i biegunka... dziś pobudka o 5 domagając się włączenia mu bajki, krzyczac "mamusia labul".
Jaki żel oprócz conceive polecacie? Chyba muszę znowu zmienić, boję się, że będę tak szukać i łapać infekcje co chwile 😪 -
Frutellka wrote:Napiszę jak ja bym to zrobiła:
I ETAP:
Estradiol, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron między 2 a 5 dc
Progesteron, Estradiol - 7-8 dpo
TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Glukoza + Insulina na czczo, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Monitoring cyklu, Badanie nasienia partnera, Wit D, Wit B12, Homocysteina, Kwas foliowy, Żelazo, Ferrytyna
II ETAP:
Wymazy MUCHA, Fragmentacja DNA, HBA, MSOME, HSG( tutaj zaznaczę, że przed rozpoczęciem stymulacji powinno być zrobione), CD 138 i CD56, USG pod kątem Endometriozy u specjalisty
III ETAP:
Białko S, Białko C, Ana1, 2 i 3, Trombofilia, KIR, układ krzepnięcia, d-dimery, fibrynogen, histeroskopia
IV ETAP
Cross, Allo, Cytokiny i inne badania z głębszej immunologi, laparoskopia
Jak ktoś dysponuje wiedzą i czasem, można by się pokusić o dodanie informacji jak poprawić poszczególne wyniki.
Gratulacje dla szczęśliwych testerek!!! 🍀🍀🍀❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 07:13
-
ConteBis wrote:Dziewczyny gratulacje ! 😀
Ja witam się z ponurej i deszczowej Anglii z zum... tym razem to jakiś koszmar. Nie dość, że ciśnienie na kilka kropel z bólem, to pieczenie jakbym się wypędzlowała chilli... jeszcze tak nie miałam. Ale przetrwam to 😆
Mój młody z kolei zaliczył jakąś jelitówkę albo wirusa wyłapał, 2 dni wymioty po posiłku i biegunka... dziś pobudka o 5 domagając się włączenia mu bajki, krzyczac "mamusia labul".
Jaki żel oprócz conceive polecacie? Chyba muszę znowu zmienić, boję się, że będę tak szukać i łapać infekcje co chwile 😪Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:A robiłaś wymaz MUCHa? Tak częste infekcje układu moczowego muszą mieć jakąś głębszą przyczynę, nie wydaje mi się, żeby to było przez żel.
-
nick nieaktualnyDarrika wrote:🫂🫂🫂 A nic tu na wywołanie tej @ lekarz Ci nie zalecił? Po prostu nacie działać i tyle ? Jakie teraz badania dostałaś ?
Wywołać można, tylko co z tego jak nie ma przyczyny, a nie wystarczy żeby pojawiła się @ i już, przyda się też owulacja.
Dostałam skierowanie na badania FSH, LH, estradiol i progesteron.Darrika lubi tę wiadomość
-
Basiakla wrote:Wywołać można, tylko co z tego jak nie ma przyczyny, a nie wystarczy żeby pojawiła się @ i już, przyda się też owulacja.
Dostałam skierowanie na badania FSH, LH, estradiol i progesteron.
No ale będziesz chyba wywoływać? Bo jak inaczej zrobisz badania? Czy masz je teraz zrobić żeby zobaczyć co aktualnie się dzieje?👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
nick nieaktualnyConteBis wrote:Nie robiłam. W ogóle mam wrażenie, że lekarze to zbagatelizowali. Jeden kazał się przeleczyc kremem, drugi brać furagine 🫣
Nie mogę dotrzeć do początku tego wątku, ale domyślam się, że chodzi o problemy z pęcherzem 😓 ja często miałam ta dolegliwość i kupiłam w sklepie zielarskim żurawinę w tabletkach. Odkąd ja biorę w ogóle nic mi nie dolega, spróbuj może w ten sposób. Wiem, że są dwa obozy, jeden uznaje zioła, a drugi nie. Jestem gdzieś po środku, ale w tym przypadku potwierdzam że działa 😊 -
nick nieaktualnySuzie wrote:No ale będziesz chyba wywoływać? Bo jak inaczej zrobisz badania? Czy masz je teraz zrobić żeby zobaczyć co aktualnie się dzieje?
Zrobić przed i sprawdzić co się dzieje, u mnie te wszystkie problemy z cyklem zaczęły się po odstawieniu antykoncepcji, to nie jest tak że ten problem był od zawsze.
Myślę, że wywoływanie cyklu też ma na dłuższą metę swoje skutki uboczne. -
Tylko w przypadku tak często nawracających infekcji, domowe sposoby, zioła czy nawet urofuragina będą działać tylko objawowo, a nie będą leczyć przyczyny. A tą bez wątpienia trzeba znaleźć. Ja bym na własną rękę nawet zrobiła posiew, a najlepiej właśnie wymaz na ureaplasme.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Basiakla wrote:Wywołać można, tylko co z tego jak nie ma przyczyny, a nie wystarczy żeby pojawiła się @ i już, przyda się też owulacja.
Dostałam skierowanie na badania FSH, LH, estradiol i progesteron.♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Basiakla wrote:Zrobić przed i sprawdzić co się dzieje, u mnie te wszystkie problemy z cyklem zaczęły się po odstawieniu antykoncepcji, to nie jest tak że ten problem był od zawsze.
Myślę, że wywoływanie cyklu też ma na dłuższą metę swoje skutki uboczne.
A jak Twoje poziomy witamin? Badałaś?♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Krew spuszczona, zostaje czekać. 😊
Zrobiłam też progesteron i przy okazji TSH i prolaktynę, jestem ciekawa na jakim to poziomie jest jak zachodzę w ciążę, a wcześniej w sumie tego nie sprawdzałam.
A na dziewczynce przede mną przy pobraniu odprawiali chyba egzorcyzm. 😫 Jeszcze nigdy nie słyszałam takiej histerii i krzyku.Darrika, Lkao19, Sarka94, Kinia92, DreamBee, Olisska, NinaB lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
nick nieaktualnyMajlen wrote:Bez zrobionych badań ciężko stwierdzić dlaczego nie masz owulacji. Jednak najpierw to bym się martwiła brakiem okresu i na pierwszy plan, aby go wywołać, a owulacja później. Pisałaś chyba, że masz pcos? Lekarz wspominał o stymulacji w takim wypadku?
Nie, o stymulacji nic. Robiłam krzywa cukrową, ale lekarz mówi że nie jest tak tragicznie po tych wynikach, żeby był problem z tymi cyklami. Lekarz się śmieje, że nu nie pasują do kompletu moje wyniki 😅 faktycznie tarczyca super, prolaktyna ok, ta krzywa cukrowa bez dramatu, ale za to jajniki całe porowate, nie mam też problemów z nadwagą, jej normalnie, nie mam stresów.
Zobaczę jak wyjdą te hormony, na pewno jak nie wróci okres to będzie coś musiał dać na wywołanie -
nick nieaktualnyMajlen wrote:Ja też jestem rozregulowana po tabletkach i co miesiąc te cykle mi się wydłużały, aż doszło do 42dc i wtedy już wzięłam luteinę na wywołanie.
A jak Twoje poziomy witamin? Badałaś?
Badałam witaminę D i jest bardzo niska, ale już ja uzupełniam. Spędziłam całą wiosnę i lato na słońcu po kilkanaście godzin, ale najwyżej mamy za słabe słoneczko na moje zapotrzebowanie