W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A kreskę widzę u Gaby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 10:16
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Frutellka wrote:Zrób wymazy MUCHA i biopsję endometrium - to często powoduje infekcje; pasożyty badałaś w specjalistycznym labie bo to też.
-
ConteBis wrote:Pasożyty badalam z 3 próbek a o muchę i biopsję pomęczę gina i urologa w przyszłym tygodniu. Dzięki 🤗
Galaxis, ConteBis, DreamBee lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Tylko pamiętajcie, że urea lubi wracać i też trzeba przeleczyć partnera
Kc1234, ConteBis, DreamBee, Płotka lubią tę wiadomość
-
ConteBis wrote:A masz jakąś diagnozę postawiona ? 🫣
W sierpniu z posiewu wyszła mi bakteria proteus mirabilis, miałam na to lek xsysto i dopochwowo macmirror. Pomogło, ale we wrześniu po seksie znowu dostałam zapalenie mimo całej higieny z sikaniem, piciem itd... zjadłam 5 tabletek furaginy i przeszło. Ale będę u ginekologa 23 października i pomecze jeszcze o wymaz mucha żeby sprawdzić, bo te bakterie podobno w zwykłym posiewie nie wychodzą z jakiegoś powodu. -
Zrobiłam 3 testy i wszystkie pozytywne kreski bardzo widoczne chyba to nie sen i jest
Sanana, Galaxis, Płotka, Basiakla, Rudka, 3erin, Mimi🌸, cysterka95, Siasi, Olisska, Nava, DreamBee, Ilka96, Vergeet, Kinia92, Ona_39, Pokahontaz26, Slava, ellevv lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Tylko pamiętajcie, że urea lubi wracać i też trzeba przeleczyć partnera
Czy tylko ja mam aż takiego pecha do lekarzy, ja nie wiem skąd to się bierze…i to nie jeden lekarz robi pomyłki, tylko jakieś 90% moich wizyt..🤷🏼♀️🤷🏼♀️🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Kc1234 wrote:Tak, to ważne bo jeden ginekolog w ogóle o tym nie wspomniał dopiero po upomnieniu. My oboje przeleczeni, od maja robiłam już dwa wymazy oba ujemne, ale napewno chce powtarzać co parę miesięcy!
Czy tylko ja mam aż takiego pecha do lekarzy, ja nie wiem skąd to się bierze…i to nie jeden lekarz robi pomyłki, tylko jakieś 90% moich wizyt..🤷🏼♀️🤷🏼♀️
I co lekarz to co innego.
Proktolog na nfz stwierdził, że skoro czopki z kwasem hialuronowym mi pomagają to mam sobie je wsadzać bezustannie.
Ogólny na nfz przebadał co mógł z krwi, moczu itp i rozłożył ręce. W międzyczasie podejrzenie owsicy i leczenie pyrantelum, po którym mało nie zeszłam... I nie pomogło.
Dermatologa stwierdziła, że od chemii do prania, której używam niezmiennie od lat i nawet moje dziecko nie ma po niej żadnych problemów skórnych.
Internista na PZU zlecił badania z kału itd ale nic nie wyszło, stwierdził, że mam depresję i z stresu się drapie, przypisał mi antydepresanty wiedząc, że staramy się o dziecko... 🤦♀️ a to dlatego, ze kiedy weszłam do nigo z wynikami na wizytę z 40min opóźnieniem, powiedzial mi, że mam wyjść bo wisi mu teleporada. Powiedziałam, że taki choooj, bo mam w domu chore dziecko z goraczka i nie mam zamiaru czekać kolejnych 40 minut na przyjęcie 😂 także no... też mam doświadczenia z lekarzami 😂
Podejrzewam, że jedno z drugim się może łączyć aczkolwiek nawracajace inrekce mam dłużej niż świąd odbytu bo jeszcze od czasu przed pierwszą ciąża ale kur&@*wa za przeproszeniem, bujam się od jednego do drugiego, opowiadam to samo setki razy, rozchylam poślady przed prawie każdym a oni dalej nie znaleźli przyczyny i nie dali skutecznego leczenia... -
Ale się pięknie posypały kreski! 😍
Gratulacje dla Was wszystkich, rosnijcie zdrowo!!
❤️❤️❤️❤️
Powiedźcie mi proszę, bo lekarz mi polecił Omegamed Optima start.
Jakie macie doświadczenie z tymi suplami?
Jest ok?
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼 -
Gość18 wrote:Zrobiłam 3 testy i wszystkie pozytywne kreski bardzo widoczne chyba to nie sen i jeststarania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Nadziejka26 wrote:Ale się pięknie posypały kreski! 😍
Gratulacje dla Was wszystkich, rosnijcie zdrowo!!
❤️❤️❤️❤️
Powiedźcie mi proszę, bo lekarz mi polecił Omegamed Optima start.
Jakie macie doświadczenie z tymi suplami?
Jest ok?
Patrzymy na totox -
Część dziewczyny, wpiszcie mi proszę negatywny test 🥹 gratuluję tym, którym się udało, mnie dopadło zwątpienie. Duże nadzieje miałam w tym cyklu - pozytywny test owulacyjny, owulacja potwierdzona na monitoringu, wysoki progesteron 10dpo i nawet dziś w 12 dpo wysokie temperatury. Niestety znów nic z tego. Nie wiem co robić, jakoś nie potrafię siedzieć bezczynnie i liczyć, że może kiedyś sie uda 🥹
Cel95, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩🏻 35
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 & 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCH 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
👨🏻🦱 35
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
13.01.2025 ➡️ 13 cs IUI ✊🏼
-
Dziewczyny, załamał mnie wczoraj mój mężczyzna i jestem na niego zła... Zmieniłam mu ok miesiąc temu suplementy. Okazało się, że przez to, że mu po nich niedobrze, nie bierze ich. Gdyby mi powiedział, to bym mu zmieniła (miał też resztę wcześniejszych gdzieś), a tak ma miesiąc bez mimo, ze specjalnie zaczynałam nam suplementację na 3 miesiące przed zaczęciem starania ... 😓😓😓
Wiem, że to nie koniec świata 🤡🤡🤡, ale zabolało mnie, że mi nie dał znać. Bardzo dużo energii poświęcam temu tematowi, a on po prostu zapomniał...Ona_39, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty? -
Gość18 wrote:Chciałabym dodać ale niestety nie wiem jak to zrobić.
Na pierwszej stronie jest instytucja:
📷Jak dodać całe zdjęcia?
Potrzebujesz do tego tej strony:
https://pl.imgbb.com/
po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe!💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
Runnerka wrote:Część dziewczyny, wpiszcie mi proszę negatywny test 🥹 gratuluję tym, którym się udało, mnie dopadło zwątpienie. Duże nadzieje miałam w tym cyklu - pozytywny test owulacyjny, owulacja potwierdzona na monitoringu, wysoki progesteron 10dpo i nawet dziś w 12 dpo wysokie temperatury. Niestety znów nic z tego. Nie wiem co robić, jakoś nie potrafię siedzieć bezczynnie i liczyć, że może kiedyś sie uda 🥹
Przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂Rudka, Ilka96 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
Julia24 wrote:Na pierwszej stronie jest instytucja:
📷Jak dodać całe zdjęcia?
Potrzebujesz do tego tej strony:
https://pl.imgbb.com/
po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe!Julia24, Mimi🌸, Siasi, xSmerfetkax, Olisska, Nava, Ilka96, Pokahontaz26, DreamBee, ellevv lubią tę wiadomość
-
Gość18 wrote:Dziekuje bardzo za pomoc. Już wstawiam https://ibb.co/6F3XLxj
Zrób betę! Trzymam kciuki za piękny przyrost 🤞🤞
To już 12 październikowy 🌱!!! 😍😍😍DreamBee lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
📆 01/25 Badanie na pasożyty?