X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    U mnie
    Betahcg 30,01 mIU/ml
    Progesteron 17,16 ng/ml

Ładnie rośnie; ale chyba dla spokojniej głowy dorzuciłabym jeszcze dodatkowego proga;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @gosc18 Gratuluję, piękne krechy i sama o takich marzę ❤️☘️ Czekam na piękne przyrosty!

@Weronka co u Ciebie, masz betę? Bo nie wiem czy post pominęłam czy nie dałaś znać jeszcze.

Alez mamy piękny miesiąc!

Ja Wam z samego rana pisałam, że w 6dpo dziś rano miałam kropkę zaschniętej krwi na bieliźnie. Od tej pory już nic. Śluz biały kremowy. Czuję się też normalnie. Wczoraj miałam dziwny dzień, bo jadłam jak szalona i wcześnie jak na mnie, padłam spać. Staram się nie wkręcać objawów, bo mam teraz bardzo pracowity czas więc zmęczenie czy obżarstwo to nic dziwnego. Kalorie i sen muszą się zgadzać przy moim tempie życia 🥲
    Jednak ta poranna kropla krwi, której nigdy wcześniej nie było 🤔
    Pozostanę z tą rozkmina jeszcze tydzień, bo obiecałam mężowi, że zatestujemy w tym miesiącu razem 🫨
    @Mimi dzięki za kciuki, trzymaj bo się przydadzą ❤️

Mimi🌸, Kinia92 lubią tę wiadomość

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    Tak już byłam czekam na wyniki 😊

Trzymam kciuki 🤞🏻🍀💚

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

40 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna, kwasy omega3 ultra, cholina.
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Chciałabym wrócić do was po ponad miesięcznej przerwie:)
    Wątek wrześniowy odpuściłam, bo ten miesiąc z kilku powodów nie pasował nam pod starania, a w tym właśnie prężnie zaczynamy działać :) poprosiłabym o wpisanie mnie na testowanie 26.10.

Jeśli chodzi o przerwę, to dobrze mi zrobila na głowę, plus trochę zmieniłam suplementację (podpatrzyłam rekomendacje u Dominiki z hormonalnej przestrzeni) i czuję się o niebo lepiej. W końcu nie mam PMS, przestały mnie boleć piersi, a śluz dosłownie mnie zalewa w dni płodne - aż żal było nie korzystać miesiąc temu 🤣

Także z pozytywnym nastawieniem liczę na to, że ten miesiąc może i dla mnie będzie szczęśliwy.

Gratuluję tak wielu pięknych kresek w tym miesiącu!

Siasi, Mimi🌸, Julia24, Darrika, Rudka, DreamBee, Kinia92, NinaB lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo laski jak wstałam i zobaczyłam kropelkę…. Ledwo na oczy patrzyłam, ale od razu odpaliłam forum i do Was napisałam 😂
    Jadąc do pracy sama się do siebie śmiałam. Jak kiedys uda mi się zajść w ciążę to wiedzcie, że będziecie wiedzieć jako 3cie. Ja, mąż a później Wy. Także dzięki, że jesteście 🫠

Mimi🌸, Julia24, Ona_39, 3erin, Darrika, Cel95, Vergeet, Pani Lis, cysterka95, Pokahontaz26, Slava, DreamBee, Kinia92, Płotka, NinaB, Pacynka, Ilka96, Sarka94 lubią tę wiadomość

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    @gosc18 Gratuluję, piękne krechy i sama o takich marzę ❤️☘️ Czekam na piękne przyrosty!

@Weronka co u Ciebie, masz betę? Bo nie wiem czy post pominęłam czy nie dałaś znać jeszcze.

Alez mamy piękny miesiąc!

Ja Wam z samego rana pisałam, że w 6dpo dziś rano miałam kropkę zaschniętej krwi na bieliźnie. Od tej pory już nic. Śluz biały kremowy. Czuję się też normalnie. Wczoraj miałam dziwny dzień, bo jadłam jak szalona i wcześnie jak na mnie, padłam spać. Staram się nie wkręcać objawów, bo mam teraz bardzo pracowity czas więc zmęczenie czy obżarstwo to nic dziwnego. Kalorie i sen muszą się zgadzać przy moim tempie życia 🥲
    Jednak ta poranna kropla krwi, której nigdy wcześniej nie było 🤔
    Pozostanę z tą rozkmina jeszcze tydzień, bo obiecałam mężowi, że zatestujemy w tym miesiącu razem 🫨
    @Mimi dzięki za kciuki, trzymaj bo się przydadzą ❤️

Nieee, jeszcze nie. Vitalabo, to wyniki pewnie po 16:00 😊

Siasi lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluje ⏸️ 😊 ja proszę o wpisanie mi negatywnego testu, jestem dwa dni przed @, ale po waszym wysypie drugich kresek stwierdziłam że siknę znowu no i biało 🫣 ale nie załamuję się, jestem i tak mega szczęśliwa że w tym cyklu udało się udrożnić drugi jajowód więc patrzę z nadzieją na kolejne cykle. Życzę powodzenia kolejnym testującym w tym jakże płodnym miesiącu 🔥🔥🔥

Siasi, kicia_kocia, Darrika, Vergeet, Rudka, DreamBee, NinaB lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 12cs o rodzeństwo 🙌
  • Annsze Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może orientujecie się czy jest sens by mąż zaczął brać wcześniej suple typu fertistim men zanim zrobimy wyniki nasienia ? Czy żeby obraz był wiarygodny najpierw robimy wyniki a potem się jakoś wspomagamy ?

Lena- 10.2020❤️
    Starania o rodzeństwo- od 02.2024

VR2- hetero
    MTHFR--hetero
    PAI-homo
    LH:FSH: 0.98
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annsze wrote:
    Dziewczyny może orientujecie się czy jest sens by mąż zaczął brać wcześniej suple typu fertistim men zanim zrobimy wyniki nasienia ? Czy żeby obraz był wiarygodny najpierw robimy wyniki a potem się jakoś wspomagamy ?

Tak naprawdę "wymiana" nasienia z tego co wiem trwa około 3 miesiące. Tak nam to tłumaczył lekarz. Więc dopiero po 3 miesiącach suplementacji może być ją widać w wynikach nasienia.

Julia24 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annsze wrote:

Ja myślę, że nie zaszkodzi :)

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annsze wrote:

Spermatogeneza trwa 74 dni; a suplementy wszystko w jednym są do dupy. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego dla mężczyzn to: cynk, selen,mio-inozytol, l-karnityna, koenzym q10

Rudka, Slava, Annsze lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

preg.png
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊
    Ja już Was trochę znam bo z cichacza podczytuję wątki od 3 miesięcy ale postanowiłam, że czas się przedstawić i może trochę łatwiej będzie mi znosić czas starań. Jeśli pozwolicie to dołączę jeszcze w tym wątku.

Mam 34 lata, mąż 41. Jeszcze do niedawna nie nakładaliśmy na siebie presji i w zasadzie zaczęliśmy się starać o maleństwo półtora roku temu ale takich solidnych starań z testami owu, suplementami i diagnostyką mamy za sobą 7 miesięcy. Jak dotąd zarówno moje wyniki jak i męża są dobre (za nami badania z I etapu). Mąż ma nawracające zapalenia prostaty ale mój gin uznaje, że to nie problem skoro badania nasienia są w porządku. Ja mam regularne cykle 28-29 dni.

Zobaczyłam w tym miesiącu po raz pierwszy 2 kreski, niestety nie nacieszyłam się długo. Wczoraj przyszło krwawienie i zaliczyłam ciążę biochemiczną, którą nadal przeżywam😞
    Mam skierowanie na badanie drożności jajowodów (ostatnia wizyta u gina była przed pozytywnym wynikiem testu) i zastanawiam się czy mogę iść na to badanie w tym cyklu w okolicach 10-12 dnia? Licząc, że 1 dzień krwawienia po biochemie to pierwszy dzień cyklu?

Bardzo Wam wszystkim kibicuję i trzymam kciuki za pozytywne testy. Przytulam też te z Was w podobnej sytuacji do mojej oraz te, którym przyszła🐒

Darrika, Julixxx, cysterka95, Rudka, DreamBee, Galaxis, Płotka, NinaB lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • Ona_39 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Cześć dziewczyny, gratuluje ⏸️ 😊 ja proszę o wpisanie mi negatywnego testu, jestem dwa dni przed @, ale po waszym wysypie drugich kresek stwierdziłam że siknę znowu no i biało 🫣 ale nie załamuję się, jestem i tak mega szczęśliwa że w tym cyklu udało się udrożnić drugi jajowód więc patrzę z nadzieją na kolejne cykle. Życzę powodzenia kolejnym testującym w tym jakże płodnym miesiącu 🔥🔥🔥

Olisska, czy miałaś jakieś objawy niedrożności jajowodu?

• Domel98 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny❤️ woooow ile kresek ☺️ gratulacje ❤️

Ja teraz jestem w 14dc. W 10dc (pon)na monitoringu lekarz potwierdził że z prawego jajnika jest pęcherz dominujący i mamy się zacząć starać od (sob) i co drugi dzień.
    Test owulacyjny z dzień nadal negatywny.
    Jak to było u was?
    Od tego 14/15dc kochacie się codziennie czy co drugi dzień?
    Jedni mówią że codziennie to za dużo i wtedy słabe plemniki a inni polecają.

Dzisiaj pierwszy raz wyłapałam śluz płodny- ciągnący i przezroczysty. Ale testy owulacyjne nic nie potwierdzają.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Olisska, czy miałaś jakieś objawy niedrożności jajowodu?

Niedrożne jajowody nie dają żadnych objawów

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Niedrożne jajowody nie dają żadnych objawów

Potwierdzam. 😉

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annsze wrote:

Ja bym radziła od razu, szkoda czasu, a suple najbardziej poprawią te komórki, które są dopiero na początku swojej drogi.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Cześć 😊
    Ja już Was trochę znam bo z cichacza podczytuję wątki od 3 miesięcy ale postanowiłam, że czas się przedstawić i może trochę łatwiej będzie mi znosić czas starań. Jeśli pozwolicie to dołączę jeszcze w tym wątku.

Mam 34 lata, mąż 41. Jeszcze do niedawna nie nakładaliśmy na siebie presji i w zasadzie zaczęliśmy się starać o maleństwo półtora roku temu ale takich solidnych starań z testami owu, suplementami i diagnostyką mamy za sobą 7 miesięcy. Jak dotąd zarówno moje wyniki jak i męża są dobre (za nami badania z I etapu). Mąż ma nawracające zapalenia prostaty ale mój gin uznaje, że to nie problem skoro badania nasienia są w porządku. Ja mam regularne cykle 28-29 dni.

Zobaczyłam w tym miesiącu po raz pierwszy 2 kreski, niestety nie nacieszyłam się długo. Wczoraj przyszło krwawienie i zaliczyłam ciążę biochemiczną, którą nadal przeżywam😞
    Mam skierowanie na badanie drożności jajowodów (ostatnia wizyta u gina była przed pozytywnym wynikiem testu) i zastanawiam się czy mogę iść na to badanie w tym cyklu w okolicach 10-12 dnia? Licząc, że 1 dzień krwawienia po biochemie to pierwszy dzień cyklu?

Bardzo Wam wszystkim kibicuję i trzymam kciuki za pozytywne testy. Przytulam też te z Was w podobnej sytuacji do mojej oraz te, którym przyszła🐒

Cześć, przykro mi:( wczesna strata to też strata.. I tak jesteś silna że się odezwałaś. Trzymaj się

Nayeli lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Spermatogeneza trwa 74 dni; a suplementy wszystko w jednym są do dupy. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego dla mężczyzn to: cynk, selen,mio-inozytol, l-karnityna, koenzym q10

U nas androlog zalecił na samym wstępie zamiast łączonych preparatów
    Nac
    Wit C
    Kwas ALA
    Omegę dobrej jakości
    Olej z czarnuszki
    Wit D

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Chciałabym wrócić do was po ponad miesięcznej przerwie:)
    Wątek wrześniowy odpuściłam, bo ten miesiąc z kilku powodów nie pasował nam pod starania, a w tym właśnie prężnie zaczynamy działać :) poprosiłabym o wpisanie mnie na testowanie 26.10.

Jeśli chodzi o przerwę, to dobrze mi zrobila na głowę, plus trochę zmieniłam suplementację (podpatrzyłam rekomendacje u Dominiki z hormonalnej przestrzeni) i czuję się o niebo lepiej. W końcu nie mam PMS, przestały mnie boleć piersi, a śluz dosłownie mnie zalewa w dni płodne - aż żal było nie korzystać miesiąc temu 🤣

Także z pozytywnym nastawieniem liczę na to, że ten miesiąc może i dla mnie będzie szczęśliwy.

Gratuluję tak wielu pięknych kresek w tym miesiącu!

hejka, to co na ten śluz bierzesz, że Cię zalewa?
    ja chyba standardowo, siemię lniane i olej z wiesiołka i staram się pić dużo wody, ale praktycznie nigdy nie mam 'białka jajka', tylko najlepszym moim śluzem jest kremowy.
    Miałam ponad dwa lata temu konizację szyjki, może to od tego taki słaby śluz, bo się uszkodziły gruczoły...
    wspomagamy się żelem, co ma wspomagać zapłodnienie.

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ