W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Wesele znajomych 😊
Pierwsza para wśród wszystkich moich znajomych jaka bierze ślub. My byliśmy pierwsi w 21, dlugo nic i teraz wreszciejest okazja na wesele.
A to u mnie się już pokończyły, ja byłam ostatnia👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Ona_39 wrote:Ja właśnie przeżywam 🤬 za podobną historię, tyle, że mój wziął 1/4 tego co powinien i brał " jak mu się przypomniało". Ech.
Ona_39, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:Dziękuje niestety mam wyniki AMH i wynoszą 0,710 a więc chyba nie jest dobrze...niby dolna norma dla mojego wieku ale jednak.. nie mam czasu
Jak mantrę będę powtarzać - mleczko pszczele, najlepiej liofilizowane, bo nie ma problemu z przechowywaniem i świeżością.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10030208/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5641457/
W którym dniu cyklu robiłaś wynik? W ogóle warto powtórzyć też w innym labie dla pewności za miesiąc.
Ona_39, Ccarolinaa lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
11cs w zawieszeniu - LUF
🔜 IVF 2025 Marzec -
Pokahontaz26 wrote:Ale się sypią kreseczki, gratulacje 😍
Dziewczyny jak pisałam wcześniej, jestem na wakacjach bez testów owu, ale oczywiście mam rękę na pulsie 🤣 Wczoraj rano kremowy śluz, wieczorem dużo klejącego przezroczystego, a to dopiero był 10dc 🤔 szybko coś… przeważnie miałam przerwę w zmianie konsystencji a tu jednego dnia z kilku godzin z kremowego na taki mega ciągnący 🤔
to nic tylko działaćPokahontaz26 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc -
Dziewczyny, jestem dzisiaj 7 DPO i dostałam właśnie wyniki progesteronu i estradiolu. Czy mogłybyście spojrzeć?
Będę bardzo wdzięczna 🙏
Mam dzisiaj jasno brązowe upławy plus delikatnie odczuwam brzuch i lewy jajnik 🫣🫣🫣.💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty? -
Przyszłam odmeldować, że beta wynosi równo 2367, czyli mamy 186,7% przyrostu. Bardzo dziękuję każdej z Was za słowa/myśli wsparcia, niesamowite to uczucie ❤️ teraz pozostaje mi tylko czekać na wizytę i stresować się, czy będzie serduszko, do środy nie będę już maltretować swoich dziurawych żył 😂
3erin, Julia24, Lauraa, Ona_39, Darrika, Majlen, Kłębuszek, Belia, Suzie, Olisska, Kc1234, Weronka, Pokahontaz26, Slava, Mimi🌸, Kinia92, Nayeli, cysterka95, DreamBee, ConteBis, Galaxis, Płotka, Siasi, Pani Lis, NinaB, Pacynka, Vergeet, Cavarathiel, ellevv, Ilka96, KarolinaJ0702, Sarka94, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Do 100? Ja słyszałam, że najlepiej 50-60 🤔
Jeśli chodzi o prawidłowy poziom,
to ≥75-125nmol/l - są uznawane dopiero za wynik prawidłowy i wskazują na potrzebę utrzymania suplementacji według zaleceńWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 14:01
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Slava wrote:Jak mantrę będę powtarzać - mleczko pszczele, najlepiej liofilizowane, bo nie ma problemu z przechowywaniem i świeżością.
W którym dniu cyklu robiłaś wynik? W ogóle warto powtórzyć też w innym labie dla pewności za miesiąc.
My z córką już od ponad tygodnie bierzemy mleczko, muszę jakoś mężowi je wcisnąć jeszcze 😅 ja kupiłam takie świeże, trzymam w lodówce.Slava lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
awokado 🥑 wrote:Przyszłam odmeldować, że beta wynosi równo 2367, czyli mamy 186,7% przyrostu. Bardzo dziękuję każdej z Was za słowa/myśli wsparcia, niesamowite to uczucie ❤️ teraz pozostaje mi tylko czekać na wizytę i stresować się, czy będzie serduszko, do środy nie będę już maltretować swoich dziurawych żył 😂
Jaki piękny przyrost 😍😍😍😍 Przesyłam Ci dużo ciepła! 🙌awokado 🥑, Ona_39 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty? -
Julia24 wrote:
Wyniki masz całkiem ok! W innej jednostce niż zazwyczaj, ale po przeliczeniu wychodzi stosunek 98,06 czyli leciutka dominacja estrogenowa (norma do której dążymy to stosunek 100-500) 😊
-
Majlen wrote:Według mnie to jest na najniższa granica, aby wyjść z niedoboru, też gdzieś mi się to w internecie pokazało.
to ≥75-125nmol/l - są uznawane dopiero za wynik prawidłowy i wskazują na potrzebę utrzymania suplementacji według zaleceń
A bo ty masz nmol, ja mam inne jednostki ja mam wynik w ng/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 14:06
Majlen, Kc1234 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Majlen wrote:Według mnie to jest na najniższa granica, aby wyjść z niedoboru, też gdzieś mi się to w internecie pokazało.
to ≥75-125nmol/l - są uznawane dopiero za wynik prawidłowy i wskazują na potrzebę utrzymania suplementacji według zaleceń🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Czytam wasze historie o mężach nie biorących supli i jestem w szoku! Przecież powinno wam zależeć tak samo, oni nie wierzą w suplementację czy o co chodzi? Myślą że to jakieś wymysły? Próbuje zrozumieć e czym problem, rozumiem że ktoś ma super wyniki i super morfologię to nawet wtedy może trochę odpuścić ale często te wyniki nasienia są „takie se” albo „no mogły by być trochę lepsze”
Ja mam ogromne problemy z systematycznością dlatego np nie mierzę temperatury w cyklu , nie robię regularnie testów ovu ale suplementacja to taki must have z przypomnieniem w telefonie na początku a teraz już wyrobione przyzwyczajenie, też używam takiego pudełeczka na leki codzienne, to pomaga:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 14:11
Vergeet, Cavarathiel lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Cel95 wrote:Jedyna droga to pilnowanie 😆😆 ja całe życie biorę jakieś leki to może mi łatwiej. Mąż pierwsze w życiu leczenie poza theraflu na przeziebienie raz na 2 lata przeżył miesiąc temu, więc go nie obwiniam o brak obycia w temacie.
Przychodzę podaję i zadowolony😁
Chociaż ciężko pamiętać o wszystkim więc mam rozpiskę dla siebie wydrukowaną .. na czczo letrox, potem po 30 min ciepła woda elektrolity lub laktoferyna czy colostrum/propolis. Do śniadania hydroxychlorochina, b12, kwas foliowy, omega, wit D,nieco jodu (on czasem do 2sn żeby był daleko od letroxu), po posiłku naturalne suple na helicobacter, jeszcze olej z rokitnika wjechał, olej z dyni wymiennie z czarnuszka.. od przyszłego cyklu zaczynam znów nac, jeszcze obiad to po nim znów te naturalne na helico, do kolacji jakiś maslan, acard, probiotyk przed snem, bywa cholina czy magnez. No i kwas Ala dodałam.
Idzie zwariować z tym bez kartki. Oczywiście te suple mi układa dietetyczka kliniczna więc nie jest tak że robię imprezęz lekami na własną rękę
Jakie to naturalne suple na helicobacter? Zawsze myślałam że trzeba przygotować organizm naturalnie, ale że bez antybiotyku się nie obejdzie. Zdradzisz co ci zalecili?
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Cześć ☺️ Chciałam się przywitać bo jestem tutaj nowa 😊 Postanowiliśmy zacząć starać się z mężem o dzidziusia ale tak na spokojnie 😊
Jak na razie proszę mnie wpisać na wolnego strzelca 🏹kitka_, Mimi🌸, DreamBee, Galaxis, Darrika, Siasi, Vergeet, Cavarathiel, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Slava wrote:Jak mantrę będę powtarzać - mleczko pszczele, najlepiej liofilizowane, bo nie ma problemu z przechowywaniem i świeżością.
Robiłam dzis 10 dc, robiłam w Gamecie- diagnostyka badają na miejscu.👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
01.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
awokado 🥑 wrote:Przyszłam odmeldować, że beta wynosi równo 2367, czyli mamy 186,7% przyrostu. Bardzo dziękuję każdej z Was za słowa/myśli wsparcia, niesamowite to uczucie ❤️ teraz pozostaje mi tylko czekać na wizytę i stresować się, czy będzie serduszko, do środy nie będę już maltretować swoich dziurawych żył 😂
Ale pięknie! 😍😍😍awokado 🥑 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Dziewczyny, a czy któraś z Was spożywa pyłek pszczeli i ewentualnie poleciłaby jakąś sprawdzoną firmę? Ja mam jakiś randomowy który dostaliśmy kiedyś na święta, ale on mi tak źle pachnie, że nie mogę go wypić... Chciałabym sprawdzić, czy to tylko ten jeden, czy wszystkie mają taki specyficzny zapach