X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    hejka, to co na ten śluz bierzesz, że Cię zalewa?
    ja chyba standardowo, siemię lniane i olej z wiesiołka i staram się pić dużo wody, ale praktycznie nigdy nie mam 'białka jajka', tylko najlepszym moim śluzem jest kremowy.
    Miałam ponad dwa lata temu konizację szyjki, może to od tego taki słaby śluz, bo się uszkodziły gruczoły...
    wspomagamy się żelem, co ma wspomagać zapłodnienie.

Ja tak mam z tym śluzem jak:
    - robię jogę pod hormony
    - jem pod fazy cyklu

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Olisska, czy miałaś jakieś objawy niedrożności jajowodu?

Tak jak już tutaj dziewczyny odpisały nie miałam żadnych objawów. Wręcz ja zawsze podejrzewałam u siebie endometriozę bo miałam bardzo bolesne i obfite miesiączki, a potem pojawiły się problemy z zajściem w ciążę i dostałam skierowanie na laparoskopię diagnostyczną ale to badanie wykluczyło endometriozę natomiast jak się okazało miałam zrosty w jajowodach. Ordynator mówił że nie dało się operacyjnie udrożnić tego prawego bo musieli by go odciąć od macicy, tak było zrostów. Potem zaczęłam pić ziółka Klimuszki i po 7 miesiącach od badania zaszłam w ciążę. Teraz przy staraniach o drugie 👶🏼 znowu zaczęłam pić te ziółka i przy HSG konstrast przeszedł przez oba jajowody więc ja wierzę że to właśnie zasługa tych ziółek, że jednak rozpuściły te zrosty. Mam nadzieję że niedługo znowu będzie jakaś kinder niespodzianka 😅

Ogólnie zrosty w jajowodach właśnie mogą się pojawić po przebytych infekcjach, zabiegach itp

Ona_39, Siasi lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 12cs o rodzeństwo 🙌
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja tak mam z tym śluzem jak:
    - robię jogę pod hormony
    - jem pod fazy cyklu

Dzięki Cel95, poczytam i rozeznam się w tematach. Póki co robiłam po prostu jogę ;)
    a co do jedzenia to jedyne co stosuję to seed cycling.

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    hejka, to co na ten śluz bierzesz, że Cię zalewa?
    ja chyba standardowo, siemię lniane i olej z wiesiołka i staram się pić dużo wody, ale praktycznie nigdy nie mam 'białka jajka', tylko najlepszym moim śluzem jest kremowy.
    Miałam ponad dwa lata temu konizację szyjki, może to od tego taki słaby śluz, bo się uszkodziły gruczoły...
    wspomagamy się żelem, co ma wspomagać zapłodnienie.

w moim przypadku to nie był jeden magiczny suplement, tylko wykupienie porządnych, pojedynczych supli zamiast tych gotowych zestawów dla staraczek.
    Porządna omega z d3,k2 i witaminą E (dawka taka żeby było dziennie 6k jednostek witaminy D)
    Włączyłam magnez, mace, shatavari, inozytol dobrej jakości , herbatki ziołowe na progesteron, a do tego dużo więcej białka w diecie. Oczywiście foliany obowiązkowo, cynk, selen i większe dawki witaminy C (2 tysiące).
    Mąż również zamiast fertistimu bierze teraz pojedyncze suplementy.

Dietę też staramy się jak najbardziej urozmaicić, ale nawiększy nacisk staram się kłaść na to białko.

Jeszcze muszę popracować nad większym ruchem na codzień, bo z tym różnie. Jestem z natury szczupła, ale wiadomo, ruch to zdrowie.

kitka_ lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Niedrożne jajowody nie dają żadnych objawów

Dzięki. Ja jestem po łyżeczkowaniu. Ginekolog nie widzi jednak wskazań do sono, zastanawiam się nad zrobieniem tego prywatnie, może z tym kontrastem olejowym...

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas androlog zalecił na samym wstępie zamiast łączonych preparatów
    Nac
    Wit C
    Kwas ALA
    Omegę dobrej jakości
    Olej z czarnuszki
    Wit D
    O witaminie D i C oraz omedze to nawet nie pisałam bo wiadomo, że to podstawy; kwasów ALA nie znam; olej z czarnuszki jak najbardziej i sok pomidorowy, NAC też spoko.

U Nas były podstawy suplementacji bo u męża nie ma problemu; tutaj problem jest ewidentnie po mojej stronie...

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Dzięki. Ja jestem po łyżeczkowaniu. Ginekolog nie widzi jednak wskazań do sono, zastanawiam się nad zrobieniem tego prywatnie, może z tym kontrastem olejowym...

Jeśli miałaś jakieś zabiegi to fakt warto zrobić HSG; lipidol dobra rzecz ale mało osób go wykonuje na NFZ znam Lublin i dr Zycha;)

Ona_39 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    O witaminie D i C oraz omedze to nawet nie pisałam bo wiadomo, że to podstawy; kwasów ALA nie znam; olej z czarnuszki jak najbardziej i sok pomidorowy, NAC też spoko.

U Nas były podstawy suplementacji bo u męża nie ma problemu; tutaj problem jest ewidentnie po mojej stronie...

Jest lub był 😁

A kwasy ala niby też na implantacje działają więc też sobie zaczęłam

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie plany na weekend dziewczyny? :)

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Jest lub był 😁

A kwasy ala niby też na implantacje działają więc też sobie zaczęłam

Wiesz problem cały czas jest tylko chwilowo opanowany, udał mi się transfer jednak problem magicznie nie zniknie i chcąc później drugie dziecko czeka mnie taka sama przeprawa;) Mam nadzieję; że po ciąży moja endometrioza się nie rozszaleje;)

preg.png
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Cześć 😊
    Ja już Was trochę znam bo z cichacza podczytuję wątki od 3 miesięcy ale postanowiłam, że czas się przedstawić i może trochę łatwiej będzie mi znosić czas starań. Jeśli pozwolicie to dołączę jeszcze w tym wątku.

Mam 34 lata, mąż 41. Jeszcze do niedawna nie nakładaliśmy na siebie presji i w zasadzie zaczęliśmy się starać o maleństwo półtora roku temu ale takich solidnych starań z testami owu, suplementami i diagnostyką mamy za sobą 7 miesięcy. Jak dotąd zarówno moje wyniki jak i męża są dobre (za nami badania z I etapu). Mąż ma nawracające zapalenia prostaty ale mój gin uznaje, że to nie problem skoro badania nasienia są w porządku. Ja mam regularne cykle 28-29 dni.

Zobaczyłam w tym miesiącu po raz pierwszy 2 kreski, niestety nie nacieszyłam się długo. Wczoraj przyszło krwawienie i zaliczyłam ciążę biochemiczną, którą nadal przeżywam😞
    Mam skierowanie na badanie drożności jajowodów (ostatnia wizyta u gina była przed pozytywnym wynikiem testu) i zastanawiam się czy mogę iść na to badanie w tym cyklu w okolicach 10-12 dnia? Licząc, że 1 dzień krwawienia po biochemie to pierwszy dzień cyklu?

Bardzo Wam wszystkim kibicuję i trzymam kciuki za pozytywne testy. Przytulam też te z Was w podobnej sytuacji do mojej oraz te, którym przyszła🐒

Cześć. Bardzo mi przykro 🫂
    Mi po ciąży biochemicznej lekarz robił usg w 3 dc, żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku, aby dać zielone światło na stymulację. Nie wiem jak jest w przypadku sprawdzania drożności czy można od razu.

Nayeli lubi tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

40 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna, kwasy omega3 ultra, cholina.
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @Ccarolinaa Ojej to faktycznie 😔 kciuki za wynik amh i męża.

@Britta Gdzie na śląsku robią z lipiodolem?

@Vergett Ja robiłam zawsze popołudniu albo wieczorem. Rano są nie miarodajne.
    Temperatura jest łatwa do opanowania. Tylko trzeba kilka cykli pomierzyć by się siebie nauczyć.

Ja dzisiaj w miarę przespałam. Wstałam wcześniej bo muszę zdążyć do labu i najlepiej być pierwsza 😄
    Dziękuje <3 niestety mam wyniki AMH i wynoszą 0,710 a więc chyba nie jest dobrze...niby dolna norma dla mojego wieku ale jednak.. nie mam czasu :(

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

01.24 Histeroskopia?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Dziewczyny, załamał mnie wczoraj mój mężczyzna i jestem na niego zła... Zmieniłam mu ok miesiąc temu suplementy. Okazało się, że przez to, że mu po nich niedobrze, nie bierze ich. Gdyby mi powiedział, to bym mu zmieniła (miał też resztę wcześniejszych gdzieś), a tak ma miesiąc bez mimo, ze specjalnie zaczynałam nam suplementację na 3 miesiące przed zaczęciem starania ... 😓😓😓

Wiem, że to nie koniec świata 🤡🤡🤡, ale zabolało mnie, że mi nie dał znać. Bardzo dużo energii poświęcam temu tematowi, a on po prostu zapomniał...

Ja właśnie przeżywam 🤬 za podobną historię, tyle, że mój wziął 1/4 tego co powinien i brał " jak mu się przypomniało". Ech.

• Runnerka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Ja właśnie przeżywam 🤬 za podobną historię, tyle, że mój wziął 1/4 tego co powinien i brał " jak mu się przypomniało". Ech.
    Mój tez nie brał regularnie, dlatego zakupiłam zestaw czterokomorowych pojemniczkow na leki w action i raz na tydzień ładuje suple, a potem pilnuje go, czy zjada 😉

Julia24, Ona_39, Mimi🌸 lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 & 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCH 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

👨🏻‍🦱 35
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

13.01.2025 ➡️ 13 cs IUI ✊🏼
    51c8db4999ca3cdfb11a0c590256b2bd.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jakie plany na weekend dziewczyny? :)

Wesele znajomych 😊

Pierwsza para wśród wszystkich moich znajomych jaka bierze ślub. My byliśmy pierwsi w 21, dlugo nic i teraz wreszciejest okazja na wesele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 13:44

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Wiesz problem cały czas jest tylko chwilowo opanowany, udał mi się transfer jednak problem magicznie nie zniknie i chcąc później drugie dziecko czeka mnie taka sama przeprawa;) Mam nadzieję; że po ciąży moja endometrioza się nie rozszaleje;)

No ale ten skok z braku dzieci do 1 dziecka jest chyba najistotniejszy.. jak pisałam sama myślałam o 2 dzieci ale teraz myśląc o 1 sobie uświadamiam ile to kosztuje i jak jest bardzo trudne 😅 chyba u niektórych ludzi droga do posiadania dziecka jest trudniejsza niż opieka nad nim. Jak starałaś się 5 lat to też pewnie odetchniesz z ulgą

Vergeet lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę się tu jeszcze do tematu wit.D, bo właśnie doczytałam rozmowę.
    W czerwcu robiłam badania, po paru miesiącach od odstawienia AH i moja wit.D wyniosła tylko 18, zaczęłam brać 8 tyś.j, zaraz po obiedzie w połączeniu z omega3 z fertistimem. Przebywałam na słońcu, ale nie skupiałam się na tym mocno.
    Po 3 msc, we wrześniu powtórzyłam badania i podniosła się do 57 ! 😁
    Aktualnie zmniejszyłam na 6 tyś.j, bo uważam, że i tak musi jeszcze wrosnąć, najlepiej do 100.
    Z początkiem listopada, zamierzam znów sprawdzić badaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 13:57

Mimi🌸, Kinia92 lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024 - starania "na poważnie"
    - 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się sypią kreseczki, gratulacje 😍
    Dziewczyny jak pisałam wcześniej, jestem na wakacjach bez testów owu, ale oczywiście mam rękę na pulsie 🤣 Wczoraj rano kremowy śluz, wieczorem dużo klejącego przezroczystego, a to dopiero był 10dc 🤔 szybko coś… przeważnie miałam przerwę w zmianie konsystencji a tu jednego dnia z kilku godzin z kremowego na taki mega ciągnący 🤔

DreamBee lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Wtrącę się tu jeszcze do tematu wit.D, bo właśnie doczytałam rozmowę.
    W czerwcu robiłam badania, po 3 msc od odstawienia AH i moja wit.D wyniosła tylko 18, zaczęłam brać 8 tyś.j, zaraz po obiedzie w połączeniu z omega3 z fertistimem. Przebywałam na słońcu, ale nie skupiałam się na tym mocno.
    Po 3 msc, we wrześniu powtórzyłam badania i podniosła się do 57 ! 😁
    Aktualnie zmniejszyłam na 6 tyś.j, bo uważam, że i tak musi jeszcze wrosnąć, najlepiej do 100.
    Z początkiem listopada, zamierzam znów sprawdzić badaniem

Do 100? Ja słyszałam, że najlepiej 50-60 🤔

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:

Jedyna droga to pilnowanie 😆😆 ja całe życie biorę jakieś leki to może mi łatwiej. Mąż pierwsze w życiu leczenie poza theraflu na przeziebienie raz na 2 lata przeżył miesiąc temu, więc go nie obwiniam o brak obycia w temacie.

Przychodzę podaję i zadowolony😁

Chociaż ciężko pamiętać o wszystkim więc mam rozpiskę dla siebie wydrukowaną .. na czczo letrox, potem po 30 min ciepła woda elektrolity lub laktoferyna czy colostrum/propolis. Do śniadania hydroxychlorochina, b12, kwas foliowy, omega, wit D,nieco jodu (on czasem do 2sn żeby był daleko od letroxu), po posiłku naturalne suple na helicobacter, jeszcze olej z rokitnika wjechał, olej z dyni wymiennie z czarnuszka.. od przyszłego cyklu zaczynam znów nac, jeszcze obiad to po nim znów te naturalne na helico, do kolacji jakiś maslan, acard, probiotyk przed snem, bywa cholina czy magnez. No i kwas Ala dodałam.

Idzie zwariować z tym bez kartki. Oczywiście te suple mi układa dietetyczka kliniczna więc nie jest tak że robię imprezęz lekami na własną rękę

Ona_39 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ