Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Galaxis Ekspertka

Wysłany: 18 października, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Slava - Tak mi przykro :( Mam nadzieję, że w kolejnym cyklu kropek zostanie na całe 9 miesięcy

@Vilka @Kociara20996 - Gratulacje! Trzymam kciuki za piękne bety :)

Ja dzisiaj puściłam krew na drugą betę i proga, wyniki pewnie będą podobnie jak wczoraj około 12, oby przyrost był w porządku...

Darrika, Siasi, Revolutionary , CelinaJan, pp2018, ConteBis, DreamBee lubią tę wiadomość

♀️ '95
    16.10.2024 ⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.2024 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.2024 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.2024 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.2024 jest serduszko ❤️

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! ☀️ Witam się z łóżka, z herbatką z pomarańczą (nie miałam cytryny) i miodem :)

Po 7 byłam oddać krew na betę, wyniki pewnie będą póóóóóźno (ostatnio jak byłam 7dpo to były późnym wieczorem), o ile w ogóle dzisiaj, mam nadzieję że tak ale na stronie było napisane że do dwóch dni nawet :/ Śniadanie zjedzone, można się kurować cały dzień 🤧

PaulaG - ok, dzięki za odpowiedź! Ja to miałam wyrostek wycinany w wieku 17 lat, więc 13 lat temu ;) Ale zawsze byłam ciekawa czy to nie jest jakąś przeszkodą.

Natalienatt3 - lekarz koniecznie!

ConteBis - chciałam polecić outlandera, ale widzę że już oglądałaś :D Ja właśnie jestem w trzecim sezonie, obejrzałaś wszystkie? Słyszałam że te dalsze już nie są takie fajne... :(

DreamBee - jestem żywym przykładem, że w 10dpo może być biel, a w 15dpo już dość widoczna kreska ;) Także póki nie ma @... ✊✊✊

Belia - u mnie też choroba poszła w parze z ciążą, więc trzymam nadal kciuki żeby to był dobry znak ✊ no i obie dzisiaj czekamy na wyniki do późna... ✊Popieram ConteBis, rób herbatę z cytryną i miodem (lub pomarańczą jak u mnie 😄) i odpoczywaj. Niezależnie od wyniku, zasługujesz na odpoczynek, myślę, że koleżanki zrozumieją ;)

CelinaJan - ładny wynik! Trzymam kciuki za piękny wzrost ✊

Kłębuszek - kciuków nie puszczam ✊ Ja też jestem fanką testowania po spodziewanej @, jak widać :D a pierwszy test też robiłam, żeby móc bez wyrzutów sumienia się napić 🙈

Vilka - nie aż taki bladzioch 😎 trzymam kciuki za betę i żeby krecha ciemniała! ✊

Kociara20996 - coś faktycznie przebija, będziesz powtarzać test czy lecisz na betę? :D edit widzę że byłaś w laboratorium - na becie jak rozumiem? :D

Slava - bardzo mi przykro :( Ale skoro wiesz, że nic z tego to popieram pomysł spędzenia miło weekendu 🫂 i widzę, że nastawienie masz bojowe (za to polubiłam), mam nadzieję, że następnym razem się uda 🍀

Britta - ale mega wierszyk! 🥹🤩 Sugeruje dać go na pierwszą stronę, niech będzie zaklęciem dla tych co testowanie mają przed sobą 🍀🍀🍀

Siasi- ale jajca! :D kciuki za siostrę i za Twoją @ żeby nie przyszła ✊ kiedy testujesz? 👀

Podpinam się pod temat witamin - czy jest coś czego nie wolno brać? Do tej pory biorę osobno: omega-3, cynk, selen, magnez, koenzym Q, Wit D, foliany, witaminę C - czy z czegoś powinnam zrezygnować? Albo brać jakieś witaminy w jednej tabletce? 🤔

Siasi, DreamBee, Britta, PaulaG lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaxis wrote:
    @Slava - Tak mi przykro :( Mam nadzieję, że w kolejnym cyklu kropek zostanie na całe 9 miesięcy

@Vilka @Kociara20996 - Gratulacje! Trzymam kciuki za piękne bety :)

Ja dzisiaj puściłam krew na drugą betę i proga, wyniki pewnie będą podobnie jak wczoraj około 12, oby przyrost był w porządku...

kciuki za przyrost ✊

Galaxis lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! ☀️ Witam się z łóżka, z herbatką z pomarańczą (nie miałam cytryny) i miodem :)

Po 7 byłam oddać krew na betę, wyniki pewnie będą póóóóóźno (ostatnio jak byłam 7dpo to były późnym wieczorem), o ile w ogóle dzisiaj, mam nadzieję że tak ale na stronie było napisane że do dwóch dni nawet :/ Śniadanie zjedzone, można się kurować cały dzień 🤧

PaulaG - ok, dzięki za odpowiedź! Ja to miałam wyrostek wycinany w wieku 17 lat, więc 13 lat temu ;) Ale zawsze byłam ciekawa czy to nie jest jakąś przeszkodą.

ConteBis - chciałam polecić outlandera, ale widzę że już oglądałaś :D Ja właśnie jestem w trzecim sezonie, obejrzałaś wszystkie? Słyszałam że te dalsze już nie są takie fajne... :(

DreamBee - jestem żywym przykładem, że w 10dpo może być biel, a w 15dpo już dość widoczna kreska ;) Także póki nie ma @... ✊✊✊

Belia - u mnie też choroba poszła w parze z ciążą, więc trzymam nadal kciuki żeby to był dobry znak ✊ no i obie dzisiaj czekamy na wyniki do późna... ✊Popieram ConteBis, rób herbatę z cytryną i miodem (lub pomarańczą jak u mnie 😄) i odpoczywaj. Niezależnie od wyniku, zasługujesz na odpoczynek, myślę, że koleżanki zrozumieją ;)

Kłębuszek - kciuków nie puszczam ✊ Ja też jestem fanką testowania po spodziewanej @, jak widać :D a pierwszy test też robiłam, żeby móc bez wyrzutów sumienia się napić 🙈

Vilka - nie aż taki bladzioch 😎 trzymam kciuki za betę i żeby krecha ciemniała! ✊

Kociara20996 - coś faktycznie przebija, będziesz powtarzać test czy lecisz na betę? :D edit widzę że byłaś w laboratorium - na becie jak rozumiem? :D

Slava - bardzo mi przykro :( Ale skoro wiesz, że nic z tego to popieram pomysł spędzenia miło weekendu 🫂 i widzę, że nastawienie masz bojowe (za to polubiłam), mam nadzieję, że następnym razem się uda 🍀

Britta - ale mega wierszyk! 🥹🤩 Sugeruje dać go na pierwszą stronę, niech będzie zaklęciem dla tych co testowanie mają przed sobą 🍀🍀🍀

Siasi- ale jajca! :D kciuki za siostrę i za Twoją @ żeby nie przyszła ✊ kiedy testujesz? 👀

Podpinam się pod temat witamin - czy jest coś czego nie wolno brać? Do tej pory biorę osobno: omega-3, cynk, selen, magnez, koenzym Q, Wit D, foliany, witaminę C - czy z czegoś powinnam zrezygnować? Albo brać jakieś witaminy w jednej tabletce? 🤔

Pobiegłam na betę bo test na żywo całkiem widoczny

Revolutionary lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary, dobry pomysł! Właśnie wrzuciłam na pierwszą stronę wierszyk, jest świetny 😍😁

pp2018, Britta, Revolutionary lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Cynk i selen nie znam się ale chyba ok a reszta to podstawy i myślę że jak najbardziej

Ja lubię dużo różnych supli, ale teraz też takie podstawy biorę, skoro idzie w dobrym kierunku wolę nic nie mącić🤪

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta, super, życzę innym i sobie również takiego spotkania latem na porodówce 🙏

Britta lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary w ciąży odstawiam koenzym i witaminę C, każdy lekarz od dłuższego czasu tłucze że w ciąży suplementacja witaminy C jest zbędna. Ja oprócz leków biorę: multi 1 prenacaps, omega 3, witaminę D i laktoferyna i tyle więcej nie ma potrzeby

Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Revolutionary w ciąży odstawiam koenzym i witaminę C, każdy lekarz od dłuższego czasu tłucze że w ciąży suplementacja witaminy C jest zbędna. Ja oprócz leków biorę: multi 1 prenacaps, omega 3, witaminę D i laktoferyna i tyle więcej nie ma potrzeby

Właśnie rozkminialam czy koenzym brać czy nie, ale od początku już nie brałam no to zostało jak jest

Ja biore z supli tylko:

B12 complex, folian
    Jod, omegę, wit D, olej z rokitnika
    Cholinę

Coś byś sugerowała jeszcze?

Doszłam do wniosku, że leków sporo to jak na mnie tych supli niewiele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 11:28

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Aurora13 Koleżanka

Wysłany: 18 października, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartiMarti wrote:
    Ja to też bym odrazu pojechała i poprosiła pilnie o wizytę. Coś ewidentnie jest nie tak.
    Wcale nie musi by to pozamaciczna może być poronienie samoistne skoro nie miałaś poprawnych przyrostów. Ja w pozamacicznej ciąży nie miałam żadnych plamień ani nawet objawów a beta była prawidłowa .. jak beta doszła do 3800 to pękł mi jajowód.
    Uważam żeby na spokojnie ale szybko iść i sprawdzić co się dzieje.

Też myślę, że to niekoniecznie pozamaciczna , ale na pewno coś niepokojącego się dzieje. U mnie niepokojące bóle pojawiły się po becie 1200, ale żadnej krwi, a po metotreksacie beta wciąż rosła i przy około 4000 pękł jajowód.

Ja też polecam Dextera, bardzo fajny serial. A z aktualnych seriali to FROM (Stamtąd) pochłania całą naszą uwagę, bo właśnie wychodzi nowy sezon. Pozarażaliśmy wszystkich przyjaciół do okoła, ale klimat mroczny, więc jak ktoś nie lubi zagadek i potworów to lepiej nie 🙈 Natomiast mój absolutny numer 1 - Chwała na Netflixie. Koreański, ale kurde warto. Mega serial, widziałam już kilka razy 🤭

DreamBee , Kłębuszek , Liliowa - oby biel zmieniła się w kreseczkę 🤞

Belia wciąż nie puszczam kciuków i jeśli możesz sobie pozwolić to odpocznij i zadbaj o siebie, bo ten mały kropeczek tam walczy więc będzie potrzebował też pełni sił mamusi ❤️ Więc po pracy może prosto do łóżeczka?
    Julia24 wrote:
    Dzień dobry,
    Ja byłam właśnie na badaniach krwi z 1 fazy cyklu, czekam na wyniki 🤗
    O super to też czekamy na wyniki 🤞

Vilka, Kociara - gratuluję kreseczek, czekamy na betki 🤭

Slava, bardzo mi przykro, że tak wyszło, mimo tego widze, że jesteś zmotywowana do kolejnego cyklu i ogromnie trzymam kciuki, żeby się udało. Ściskam❤️
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny! Wczoraj mnie tu nie było. Miałam piękny dzień… robiłam z siostrą test i okazało się, że jak wszystko dobrze pójdzie to zostanę ciocią 🤞 Siostra po ciążowych przejściach i długich staraniach więc proszę trzymać kciuki.
    Co ciekawe ja dzis powinnam dostać 🐒 której jeszcze nie ma. Także trzymajcie kciuki podwójnie bo jeśli mi się uda to będziemy z siostrą w ciąży z tego samego cyklu. Co ciekawe owulacje miałyśmy tego samego dnia. I od lat mamy 🐒 zawsze w tym samym czasie. Takie cuda wianki 🤓

Siasi - wspaniałe wieści. Gratulacje dla siostry i oczywiście nie puszczamy kciuków za nią i za Ciebie. Właśnie za to, że Ty całą swoją energię skupiasz na niej to my ją skupimy na Tobie! Oby się udało! Jesteś tak dobrą i pozytywną kobietą. ❤️🤞

Revolutionary - twoje kreseczki były tak ładnie soczyste, że pewnie będzie już ładna beta. Czekam na wyniki z Tobą. 🤞

U mnie plamienie różowe ustało wczoraj po 5h. Dzisiaj cisza. Bóle brzucha co jakiś czas jakieś takie dzikie, nie takie jak zawsze na miesiączkę. Sama nie wiem o co chodzi. Okres powinien być w weekend, jak nie przyjdzie to może trzeba będzie powtórzyć test. Jakoś nie chce i się wierzyć, że to mogło by być plamienie implantacyjne. Nigdy tak nie miałam, ale no zdrowej ciąży też nie miałam więc w sumie kto wie...
    🤔

DreamBee, Siasi, Ona_39, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 05.2023

08.2023 👼

feel, heal, and know you're not alone.
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Właśnie rozkminialam czy koenzym brać czy nie, ale od początku już nie brałam no to zostało jak jest

Ja biore z supli tylko:

B12 complex, folian
    Jod, omegę, wit D, olej z rokitnika
    Cholinę

Coś byś sugerowała jeszcze?

Doszłam do wniosku, że leków sporo to jak na mnie tych supli niewiele

Wystarczy, olej z rokitnika też bym odstawiła;) Dorzuć magne B6 i wystarczy

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które pisały o pękniętym jajowodzie, to wynikało z tego że ciąża pozamaciczna nie była wykryta? @marti @aurora

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Wystarczy, olej z rokitnika też bym odstawiła;) Dorzuć magne B6 i wystarczy

Powiem Ci ze b12 mam zawsze wysoko w badaniach, to jest mój preparat, myślisz że codziennie czy co 2 dzień go brać?
    Oczywiście lekarza też spytam, ale widzę, że masz spora wiedzę w temacie

https://aliness.pl/pl/p/Witamina-B-Complex-B-50-Methyl-TMG-PLUS/232

Moja dietetyczka jeszcze mi sugerowała propolis no i nukleotydy, ale tutaj dziewczyny pisały, że te moje nukleotydy producent zaleca w 2 trymestrze

Ogółem staram się, żeby było tego mniej niż więcej, a przed zajściem było całkiem sporo (w kierunku eliminacji helico)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłkowesny wrote:
    Ja ostatnio wpadłam jak śliwka w kompot w "The Residents/Rezydent"
    zatrzymałam się po 6 odcinkach, jakiś dla mnie mdły, mało się dzieje. Dalej jest lepiej?

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    To od razu mam pytanie wiem że odstawiam feristim i oleją a jakie witaminy teraz brać ? 8 lat temu nie bylo takiego wyboru 😅 jakie najlepsze ?
    fertistim chyba nie musisz. Inozytol nie zaszkodzi raczej.

24.10.2024 <3
    preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 18 października, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Ogólnie to Wam życzę szybkiej pracki dzisiaj i udanego weekendu kochane ❤️

Dzisiaj test biały aż oślepia, wczoraj już też był biały vizirowo, ale się łudziłam że dzisiaj coś się ukaże moim oczom jakaś kreska czy coś no ale niestety nie. Także ja ten cykl zamykam biochemem, kreska była najmocniejsza 13dpo czyli ta beta wczoraj to była spadkowa. Podjęłam decyzję, że na noc dzisiaj już nie biorę proga, czekam na @. Jedzie do mnie przyjaciółka także mam zamiar spędzić offline miło weekend, dupek też jedzie przyda się za miesiąc.

Umówiłam spotkanie w klinice w PL na rozszerzone badanie nasienia męża, genetykę, mutacje itd. jak w rozpisce. Podpytam o biopsję endometrium w grudniu, bo wiem że to cykl zabiera.

Także do poniedziałku dziewczyny!

Działamy 😎

Przytulam Kochana 🫂🫂🫂

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    fertistim chyba nie musisz. Inozytol nie zaszkodzi raczej.

Jeśli chodzi o ciąże to trzeba odstawić Feristim z tego co wiem, bo ma wyciąg z granatu. Ale moze ktos jeszcze potwierdzi.

Cel95 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Tak, są troche mniej "żywe" i robi się chwilami nudno ale polecam obejrzeć do końca mimo wszystko :D

24.10.2024 <3
    preg.png
  • Treaclynat Ekspertka

Wysłany: 18 października, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Siasi - wspaniałe wieści. Gratulacje dla siostry i oczywiście nie puszczamy kciuków za nią i za Ciebie. Właśnie za to, że Ty całą swoją energię skupiasz na niej to my ją skupimy na Tobie! Oby się udało! Jesteś tak dobrą i pozytywną kobietą. ❤️🤞

Revolutionary - twoje kreseczki były tak ładnie soczyste, że pewnie będzie już ładna beta. Czekam na wyniki z Tobą. 🤞

U mnie plamienie różowe ustało wczoraj po 5h. Dzisiaj cisza. Bóle brzucha co jakiś czas jakieś takie dzikie, nie takie jak zawsze na miesiączkę. Sama nie wiem o co chodzi. Okres powinien być w weekend, jak nie przyjdzie to może trzeba będzie powtórzyć test. Jakoś nie chce i się wierzyć, że to mogło by być plamienie implantacyjne. Nigdy tak nie miałam, ale no zdrowej ciąży też nie miałam więc w sumie kto wie...
    🤔

O matko jestem na maksa uzależniona od „stamtąd”!!🙈🙈

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19 ❌
    TSH 2,06 ❌
    ferrytyna 30 ❌
    Glukoza 79✅
    USG dopochwowe ⏳
    Badanie nasienia ⏳
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Jeśli chodzi o ciąże to trzeba odstawić Feristim z tego co wiem, bo ma wyciąg z granatu. Ale moze ktos jeszcze potwierdzi.

Tak też o tym czytałam, i jeszcze ma astaksantyne. Także nie na czas ciazy

grazka0022 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ