X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nadrabiam zaległości, gratuluję wszystkich ⏸️ ! Trzymam kciuki za piękne przyrosty i cudownie nam się ten październik zaczął!

Co do poczasiakow. Ja w 1cs nie wyrzuciłam testu który pokazał bieli bieli w dniu spodziewanej 🐒.
    Nie było nic, po godzinie wyciągnęłam z szafki i pojawiła się na nim druga krecha. Wsiadłam w samochód i pojechałam po kolejne testy. Płakałam ze szczęścia i nie wierzyłam, że wydarzył się dosłownie cud. Kupiłam 3 testy i wszystkie pokazały biel Vizira. Czułam się wtedy okropnie.
    Dlatego teraz jak już testuję to sprawdzam w określonym czasie przez producenta i jak pokazuje biel to wyrzucam i nie patrzę.
    Rozczarowanie było duże i chyba nigdy nie zapomnę tej euforii, która zmieniła się w stypę. Nigdy więcej 🤯

Darrika, Elena20, Pokahontaz26, DreamBee, Ilka96, NinaB lubią tę wiadomość

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
    ⏸️ 04.2025
    💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼

⏸️ 08.2025 Test pozytywny
    🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
    🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
    🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
    🦋 2.12 (18t) - USG 240g małej akrobatki
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Hej, ja się czuję oszukana bo owulke zawsze miałam 15 dnia cyklu a dzisiaj dopiero mam Ciemna krechę na teście i to nawet nie jest pik😆 dzisiaj mam 15 dzień cyklu a od 3 dni czuję ból w dole pleców I kłucie jajników. I weź tu zaplanuj kiedy ❤️ 😅

Ja myślałam, że miałam owulke w okolicy 15 dc właśnie, a finalnie się okazuje, że miałam ja dopiero na bólu jajnika 21 dc 😅 a słuz płodny to w ogóle był gdzieś na wychodnym pomiędzy jakoś w 18-19 dc 😆 tyle dobrego, że były chcęci i możliwości działać często w tym miesiącu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 18:57

Siasi, NinaB, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Cel, oczywiście że Cię pamiętam. ;)

Ja zaczęłam się starac jeszcze w wieku 26, teraz 29 na karku od paru dni, bogatsza jestem o kolejne wizyty w szpitalu jak widać oraz o dodatkowe pokłady zrezygnowania, sceptyzmu i rezygnacji. Polecanko, super jest to przeobrażenie się w zgorzkniałą babę. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 19:03

Siasi, Zbuntowana, Alysa, NinaB, Slava lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

💙🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny!

Nadrabiam zaległości, gratuluję wszystkich ⏸️ ! Trzymam kciuki za piękne przyrosty i cudownie nam się ten październik zaczął!

Co do poczasiakow. Ja w 1cs nie wyrzuciłam testu który pokazał bieli bieli w dniu spodziewanej 🐒.
    Nie było nic, po godzinie wyciągnęłam z szafki i pojawiła się na nim druga krecha. Wsiadłam w samochód i pojechałam po kolejne testy. Płakałam ze szczęścia i nie wierzyłam, że wydarzył się dosłownie cud. Kupiłam 3 testy i wszystkie pokazały biel Vizira. Czułam się wtedy okropnie.
    Dlatego teraz jak już testuję to sprawdzam w określonym czasie przez producenta i jak pokazuje biel to wyrzucam i nie patrzę.
    Rozczarowanie było duże i chyba nigdy nie zapomnę tej euforii, która zmieniła się w stypę. Nigdy więcej 🤯

No to rozczarowanie boli, ja chyba zacznę te testy wywalać od razu do kubła na dwór, to mnie nie skusi wyciągać, bo nie będę w śmieciach nurkować 🤣

Siasi, Kc1234 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Miło mi Cię poznać. Fajnie, że owulacja się pojawiła! Ja zauważyłam po diecie pod fazy cyklu i jodze mocniejsze owulacje w kwestii objawów więc może warto spróbować jak nie próbowałaś do tej pory :) mi na razie motywacja do tych wielu działań spadła ale może do tego wrócę bo w sumie ogólne samopoczucie to poprawia

Jestem na diecie od czerwca. :)

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No to rozczarowanie boli, ja chyba zacznę te testy wywalać od razu do kubła na dwór, to mnie nie skusi wyciągać, bo nie będę w śmieciach nurkować 🤣

O to , to!
    Ja mam jeszcze drugi sposób kupuję te a’la paseczki z facelle i jak pokazuje biel to zwijam w „kuleczkę” i spłukuje. Wtedy nie kusi.
    Ja na tym poczasiaku miałam nie cień cienia tylko solidną krechę. Jak ryczałam w aucie ze szczęścia jadąc po kolejne testy to już układałam w głowie jak powiem mężowi, jak mamie. Emocje piękne…
    I później to rozczarowanie. Później sprawdzanie czy nie był to biochem. Nie polecam 🙈

Belia, Slava lubią tę wiadomość

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
    ⏸️ 04.2025
    💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼

⏸️ 08.2025 Test pozytywny
    🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
    🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
    🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
    🦋 2.12 (18t) - USG 240g małej akrobatki
    preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Cel 😉
    My się się znamy, ale również podczytywałam wątek sierpniowy 😛
    Na moim koncie już 28 lat, po 8 latach odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, zaczęliśmy starania w marcu, a tak naprawdę dopiero we wrześniu miałam pierwszą prawdziwą owulację, bo po drodze, gdy porobiłam badania, to przyszedł do mnie pcos, ale też ta 1 owulacja, która przyszła natutalnie. Podejrzewam, że dzięki temu, że wyszłam z niedoborów witaminowych i jestem na diecie o niskim IG.
    Wczoraj testowałam i niestety biel, do piątku biorę duphaston i teoretycznie w sobotę dopiero miałam testować- dla lekarza, wiec dla zasady siknę jeszcze, ale nie spodziewam się cudu.
    Z ginekolog jestem umówiona, że jeśli w tym cyklu negatywny będzie , to mam odstawić dupka, poczekać na okres i zaczynam 1 stymulację lamettą 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 19:06

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jestem na diecie od czerwca. :)

To widzisz może ma to wplyw na ten efekt właśnie!

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Cześć Cel 😉
    Na moim koncie już 28 lat, po 8 latach odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, zaczęliśmy starania w marcu, a tak naprawdę dopiero we wrześniu miałam pierwszą prawdziwą owulację, bo po drodze, gdy porobiłam badania, to przyszedł do mnie pcos, ale też ta 1 owulacja, która przyszła natutalnie. Podejrzewam, że dzięki temu, że wyszłam z niedoborów witaminowych i jestem na diecie o niskim IG.
    Wczoraj testowałam i niestety biel, do piątku biorę duphaston i teoretycznie w sobotę dopiero miałam testować- dla lekarza, wiec dla zasady siknę jeszcze, ale nie spodziewam się cudu.
    Z ginekolog jestem umówiona, że jeśli w tym cyklu negatywny będzie , to mam odstawić dupka, poczekać na okres i zaczynam 1 stymulację lamettą 🙂

To bierzemy to samo 😁

Majlen lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Cześć Cel, oczywiście że Cię pamiętam. ;)

Ja zaczęłam się starac jeszcze w wieku 26, teraz 29 na karku od paru dni, bogatsza jestem o kolejne wizyty w szpitalu jak widać oraz o dodatkowe pokłady zrezygnowania, sceptyzmu i rezygnacji. Polecanko, super jest to przeobrażenie się w zgorzkniałą babę. 😅

Ehh właśnie jak się w taką nie zamienić.. ciężka sprawa 😅

Widzę że u Was wiek podobny jak u nas

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ufff nadrobiłam. Ale poszalałyście dziś z tematami i pięknymi wynikami testów! Nie jestem w stanie się do wszystkiego odnieść ale gratuluję każdej z was i czekam na update bet 🤞🏼
    @Cel95 pamiętam cię z sierpnia a nawet ostatnio się zastanawiałam czy wrócisz szczególnie, że niestety miałyśmy wtedy podobną historię… super że jesteś 🙂
    Ja ciągle czekam na owulację. Przebieram nogami i nie mogę się doczekać. Ale patrząc na poprzednie cykle raczej będzie późno. Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ale pewnie taka moja uroda.

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

12.12 monitoring i ovitrelle 💉
    13.12 IUI
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Cel nie znamy się podcztywalam wątek sierpniowy ... mam więcej lat niz ty... pierwsze dziecko po 5 latach starań.. ,które jest cudem...bo pewien lekarz stwierdził że tylko cud albo inv.. a tu cud naturalny... oczekuje na drugi cud może marzenie się spełni... więc podobno wszystko jest możliwe...?!... życzę powodzenia i spełnienie marzenia...

Majlen, Cel95, Wojcinka lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Cześć Cel 😉
    Niestety po anty, organizm musi dojść do siebie a same tabsy, zagłuszają inne problemy, które wychodzą na jaw po odstawieniu. W moim przypadku też tak było. Śmiałam się, że wydłubałam gena bo większość kobiet w rodzinie ma pcos, io, tarczycę chora a ja nie miałam, dopóki nie odstawiłam tabletek 😆 więc nie wydłubałam gena.
    Ale pociesze Cie może, mówiąc, że w pierwsza ciążę zaszłam tylko po wdrożeniu metforminy i to w pierwszym cyklu po 8 msc starań.
    Teraz taramy sie o rodzeństwo i zaczęłam drugi stymulowany cykl ale nie nastawiam się na fajerwerki...
    Jakoś w pierwszym czułam jak jajniki pracują od razu a teraz nic. Także pewnie owu będzie późno lub w ogóle 😂 bo myk jest taki, że monitoring nie wykazał owu ani w natarciu ani "przebytej". Z moich jedynie obserwacji była ona późna i zaliczyłam 39 dniowy cykl 🙈

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Niestety po anty, organizm musi dojść do siebie a same tabsy, zagłuszają inne problemy, które wychodzą na jaw po odstawieniu. W moim przypadku też tak było. Śmiałam się, że wydłubałam gena bo większość kobiet w rodzinie ma pcos, io, tarczycę chora a ja nie miałam, dopóki nie odstawiłam tabletek 😆 więc nie wydłubałam gena.
    Ale pociesze Cie może, mówiąc, że w pierwsza ciążę zaszłam tylko po wdrożeniu metforminy i to w pierwszym cyklu po 8 msc starań.
    Teraz taramy sie o rodzeństwo i zaczęłam drugi stymulowany cykl ale nie nastawiam się na fajerwerki...
    Jakoś w pierwszym czułam jak jajniki pracują od razu a teraz nic. Także pewnie owu będzie późno lub w ogóle 😂 bo myk jest taki, że monitoring nie wykazał owu ani w natarciu ani "przebytej". Z moich jedynie obserwacji była ona późna i zaliczyłam 39 dniowy cykl 🙈

Metformine biorę od czerwca i cóż 😂 zobaczymy co endo zdecyduje w grudniu

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Hej dziewczyny. Ufff nadrobiłam. Ale poszalałyście dziś z tematami i pięknymi wynikami testów! Nie jestem w stanie się do wszystkiego odnieść ale gratuluję każdej z was i czekam na update bet 🤞🏼
    @Cel95 pamiętam cię z sierpnia a nawet ostatnio się zastanawiałam czy wrócisz szczególnie, że niestety miałyśmy wtedy podobną historię… super że jesteś 🙂
    Ja ciągle czekam na owulację. Przebieram nogami i nie mogę się doczekać. Ale patrząc na poprzednie cykle raczej będzie późno. Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ale pewnie taka moja uroda.

Miło że jesteś i mam nadzieję że też troszkę już lepiej się czujesz psychicznie po tym wszystkim 💗

Belia lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    A no właśnie taki minus tych anty :( , że jak odstawiasz, to wszystko Ci wyłazi i jest zderzenie ze scianą 🫣
    Ale spoko, już się oswoiłam z tym faktem, że mam pcos. Robię co w mojej mocy, aby mieć owulacje, tyle moge 🫡
    Co do metforminy, to krzywą glukozy mam w normie, więc ginekolog nie zaleciła.
    Teraz będą 3 stymulacje w planie i jeśli nam się nie uda, to drożność zaplanowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 19:37

♀️29
    PCOS

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Cześć Cel nie znamy się podcztywalam wątek sierpniowy ... mam więcej lat niz ty... pierwsze dziecko po 5 latach starań.. ,które jest cudem...bo pewien lekarz stwierdził że tylko cud albo inv.. a tu cud naturalny... oczekuje na drugi cud może marzenie się spełni... więc podobno wszystko jest możliwe...?!... życzę powodzenia i spełnienie marzenia...

Wspaniale, że się udało. Historie cudowe zawsze zapalają mały płomyczek nadziei. Mam nadzieję że trzeci raz będzie dla nas łaskawy..

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    To widzisz może ma to wplyw na ten efekt właśnie!

Jestem na stymulacji, ale pocieszam się, że dieta miała wpływ na szybką reakcję i fazę lutealna odpowiedniej długości. A na pewno pomogła w wyrównaniu niedoborów, więc kto wie 😁

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jestem na stymulacji, ale pocieszam się, że dieta miała wpływ na szybką reakcję i fazę lutealna odpowiedniej długości. A na pewno pomogła w wyrównaniu niedoborów, więc kto wie 😁
    Dieta to jest chyba ten klucz ,do prawidłowych cykli 😁

♀️29
    PCOS

• Belia Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Miło że jesteś i mam nadzieję że też troszkę już lepiej się czujesz psychicznie po tym wszystkim 💗
    Wiesz co… ja to w ogóle miałam wrażenie za ja to bardzo dobrze przeszłam. Tak mi się zdawało, że przecież to nic takiego, że każdemu się zdarza. Ale teraz z perspektywy czasu widzę że byłam psychicznie zmasakrowana. Byłam na cudownych wakacjach a pamiętam z nich tylko okres, plamienie i myślenie co by było gdyby…
    Ale już jest dobrze. Podchodzę do tego wszystkiego dużo bardziej świadomo. Październik będzie nasz!

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

12.12 monitoring i ovitrelle 💉
    13.12 IUI
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ