W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Nadrabiam zaległości, gratuluję wszystkich ⏸️ ! Trzymam kciuki za piękne przyrosty i cudownie nam się ten październik zaczął!
Co do poczasiakow. Ja w 1cs nie wyrzuciłam testu który pokazał bieli bieli w dniu spodziewanej 🐒.
Nie było nic, po godzinie wyciągnęłam z szafki i pojawiła się na nim druga krecha. Wsiadłam w samochód i pojechałam po kolejne testy. Płakałam ze szczęścia i nie wierzyłam, że wydarzył się dosłownie cud. Kupiłam 3 testy i wszystkie pokazały biel Vizira. Czułam się wtedy okropnie.
Dlatego teraz jak już testuję to sprawdzam w określonym czasie przez producenta i jak pokazuje biel to wyrzucam i nie patrzę.
Rozczarowanie było duże i chyba nigdy nie zapomnę tej euforii, która zmieniła się w stypę. Nigdy więcej 🤯Darrika, Elena20, Pokahontaz26, DreamBee, Ilka96, NinaB lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
KarolinaJ0702 wrote:Hej, ja się czuję oszukana bo owulke zawsze miałam 15 dnia cyklu a dzisiaj dopiero mam Ciemna krechę na teście i to nawet nie jest pik😆 dzisiaj mam 15 dzień cyklu a od 3 dni czuję ból w dole pleców I kłucie jajników. I weź tu zaplanuj kiedy ❤️ 😅
Ja myślałam, że miałam owulke w okolicy 15 dc właśnie, a finalnie się okazuje, że miałam ja dopiero na bólu jajnika 21 dc 😅 a słuz płodny to w ogóle był gdzieś na wychodnym pomiędzy jakoś w 18-19 dc 😆 tyle dobrego, że były chcęci i możliwości działać często w tym miesiącuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 18:57
Siasi, NinaB, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Cześć Cel, oczywiście że Cię pamiętam.
Ja zaczęłam się starac jeszcze w wieku 26, teraz 29 na karku od paru dni, bogatsza jestem o kolejne wizyty w szpitalu jak widać oraz o dodatkowe pokłady zrezygnowania, sceptyzmu i rezygnacji. Polecanko, super jest to przeobrażenie się w zgorzkniałą babę. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 19:03
Siasi, Zbuntowana, Alysa, NinaB, Slava lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny!
Nadrabiam zaległości, gratuluję wszystkich ⏸️ ! Trzymam kciuki za piękne przyrosty i cudownie nam się ten październik zaczął!
Co do poczasiakow. Ja w 1cs nie wyrzuciłam testu który pokazał bieli bieli w dniu spodziewanej 🐒.
Nie było nic, po godzinie wyciągnęłam z szafki i pojawiła się na nim druga krecha. Wsiadłam w samochód i pojechałam po kolejne testy. Płakałam ze szczęścia i nie wierzyłam, że wydarzył się dosłownie cud. Kupiłam 3 testy i wszystkie pokazały biel Vizira. Czułam się wtedy okropnie.
Dlatego teraz jak już testuję to sprawdzam w określonym czasie przez producenta i jak pokazuje biel to wyrzucam i nie patrzę.
Rozczarowanie było duże i chyba nigdy nie zapomnę tej euforii, która zmieniła się w stypę. Nigdy więcej 🤯
No to rozczarowanie boli, ja chyba zacznę te testy wywalać od razu do kubła na dwór, to mnie nie skusi wyciągać, bo nie będę w śmieciach nurkować 🤣Siasi, Kc1234 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Cel95 wrote:Miło mi Cię poznać. Fajnie, że owulacja się pojawiła! Ja zauważyłam po diecie pod fazy cyklu i jodze mocniejsze owulacje w kwestii objawów więc może warto spróbować jak nie próbowałaś do tej pory mi na razie motywacja do tych wielu działań spadła ale może do tego wrócę bo w sumie ogólne samopoczucie to poprawia
Jestem na diecie od czerwca.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Darrika wrote:No to rozczarowanie boli, ja chyba zacznę te testy wywalać od razu do kubła na dwór, to mnie nie skusi wyciągać, bo nie będę w śmieciach nurkować 🤣
O to , to!
Ja mam jeszcze drugi sposób kupuję te a’la paseczki z facelle i jak pokazuje biel to zwijam w „kuleczkę” i spłukuje. Wtedy nie kusi.
Ja na tym poczasiaku miałam nie cień cienia tylko solidną krechę. Jak ryczałam w aucie ze szczęścia jadąc po kolejne testy to już układałam w głowie jak powiem mężowi, jak mamie. Emocje piękne…
I później to rozczarowanie. Później sprawdzanie czy nie był to biochem. Nie polecam 🙈Belia, Slava lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Cześć Cel 😉
My się się znamy, ale również podczytywałam wątek sierpniowy 😛
Na moim koncie już 28 lat, po 8 latach odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, zaczęliśmy starania w marcu, a tak naprawdę dopiero we wrześniu miałam pierwszą prawdziwą owulację, bo po drodze, gdy porobiłam badania, to przyszedł do mnie pcos, ale też ta 1 owulacja, która przyszła natutalnie. Podejrzewam, że dzięki temu, że wyszłam z niedoborów witaminowych i jestem na diecie o niskim IG.
Wczoraj testowałam i niestety biel, do piątku biorę duphaston i teoretycznie w sobotę dopiero miałam testować- dla lekarza, wiec dla zasady siknę jeszcze, ale nie spodziewam się cudu.
Z ginekolog jestem umówiona, że jeśli w tym cyklu negatywny będzie , to mam odstawić dupka, poczekać na okres i zaczynam 1 stymulację lamettą 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 19:06
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Suzie wrote:Jestem na diecie od czerwca.
To widzisz może ma to wplyw na ten efekt właśnie!👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Majlen wrote:Cześć Cel 😉
Na moim koncie już 28 lat, po 8 latach odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, zaczęliśmy starania w marcu, a tak naprawdę dopiero we wrześniu miałam pierwszą prawdziwą owulację, bo po drodze, gdy porobiłam badania, to przyszedł do mnie pcos, ale też ta 1 owulacja, która przyszła natutalnie. Podejrzewam, że dzięki temu, że wyszłam z niedoborów witaminowych i jestem na diecie o niskim IG.
Wczoraj testowałam i niestety biel, do piątku biorę duphaston i teoretycznie w sobotę dopiero miałam testować- dla lekarza, wiec dla zasady siknę jeszcze, ale nie spodziewam się cudu.
Z ginekolog jestem umówiona, że jeśli w tym cyklu negatywny będzie , to mam odstawić dupka, poczekać na okres i zaczynam 1 stymulację lamettą 🙂
To bierzemy to samo 😁Majlen lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
siesiepy wrote:Cześć Cel, oczywiście że Cię pamiętam.
Ja zaczęłam się starac jeszcze w wieku 26, teraz 29 na karku od paru dni, bogatsza jestem o kolejne wizyty w szpitalu jak widać oraz o dodatkowe pokłady zrezygnowania, sceptyzmu i rezygnacji. Polecanko, super jest to przeobrażenie się w zgorzkniałą babę. 😅
Ehh właśnie jak się w taką nie zamienić.. ciężka sprawa 😅
Widzę że u Was wiek podobny jak u nas👰🏻♀️29 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Hej dziewczyny. Ufff nadrobiłam. Ale poszalałyście dziś z tematami i pięknymi wynikami testów! Nie jestem w stanie się do wszystkiego odnieść ale gratuluję każdej z was i czekam na update bet 🤞🏼
@Cel95 pamiętam cię z sierpnia a nawet ostatnio się zastanawiałam czy wrócisz szczególnie, że niestety miałyśmy wtedy podobną historię… super że jesteś 🙂
Ja ciągle czekam na owulację. Przebieram nogami i nie mogę się doczekać. Ale patrząc na poprzednie cykle raczej będzie późno. Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ale pewnie taka moja uroda.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Cześć Cel nie znamy się podcztywalam wątek sierpniowy ... mam więcej lat niz ty... pierwsze dziecko po 5 latach starań.. ,które jest cudem...bo pewien lekarz stwierdził że tylko cud albo inv.. a tu cud naturalny... oczekuje na drugi cud może marzenie się spełni... więc podobno wszystko jest możliwe...?!... życzę powodzenia i spełnienie marzenia...
Majlen, Cel95, Wojcinka lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Majlen wrote:Cześć Cel 😉
Z ginekolog jestem umówiona, że jeśli w tym cyklu negatywny będzie , to mam odstawić dupka, poczekać na okres i zaczynam 1 stymulację lamettą 🙂
Ale pociesze Cie może, mówiąc, że w pierwsza ciążę zaszłam tylko po wdrożeniu metforminy i to w pierwszym cyklu po 8 msc starań.
Teraz taramy sie o rodzeństwo i zaczęłam drugi stymulowany cykl ale nie nastawiam się na fajerwerki...
Jakoś w pierwszym czułam jak jajniki pracują od razu a teraz nic. Także pewnie owu będzie późno lub w ogóle 😂 bo myk jest taki, że monitoring nie wykazał owu ani w natarciu ani "przebytej". Z moich jedynie obserwacji była ona późna i zaliczyłam 39 dniowy cykl 🙈 -
ConteBis wrote:Niestety po anty, organizm musi dojść do siebie a same tabsy, zagłuszają inne problemy, które wychodzą na jaw po odstawieniu. W moim przypadku też tak było. Śmiałam się, że wydłubałam gena bo większość kobiet w rodzinie ma pcos, io, tarczycę chora a ja nie miałam, dopóki nie odstawiłam tabletek 😆 więc nie wydłubałam gena.
Ale pociesze Cie może, mówiąc, że w pierwsza ciążę zaszłam tylko po wdrożeniu metforminy i to w pierwszym cyklu po 8 msc starań.
Teraz taramy sie o rodzeństwo i zaczęłam drugi stymulowany cykl ale nie nastawiam się na fajerwerki...
Jakoś w pierwszym czułam jak jajniki pracują od razu a teraz nic. Także pewnie owu będzie późno lub w ogóle 😂 bo myk jest taki, że monitoring nie wykazał owu ani w natarciu ani "przebytej". Z moich jedynie obserwacji była ona późna i zaliczyłam 39 dniowy cykl 🙈
Metformine biorę od czerwca i cóż 😂 zobaczymy co endo zdecyduje w grudniu👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Belia wrote:Hej dziewczyny. Ufff nadrobiłam. Ale poszalałyście dziś z tematami i pięknymi wynikami testów! Nie jestem w stanie się do wszystkiego odnieść ale gratuluję każdej z was i czekam na update bet 🤞🏼
@Cel95 pamiętam cię z sierpnia a nawet ostatnio się zastanawiałam czy wrócisz szczególnie, że niestety miałyśmy wtedy podobną historię… super że jesteś 🙂
Ja ciągle czekam na owulację. Przebieram nogami i nie mogę się doczekać. Ale patrząc na poprzednie cykle raczej będzie późno. Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ale pewnie taka moja uroda.
Miło że jesteś i mam nadzieję że też troszkę już lepiej się czujesz psychicznie po tym wszystkim 💗Belia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
ConteBis wrote:Niestety po anty, organizm musi dojść do siebie a same tabsy, zagłuszają inne problemy, które wychodzą na jaw po odstawieniu. W moim przypadku też tak było. Śmiałam się, że wydłubałam gena bo większość kobiet w rodzinie ma pcos, io, tarczycę chora a ja nie miałam, dopóki nie odstawiłam tabletek 😆 więc nie wydłubałam gena.
Jakoś w pierwszym czułam jak jajniki pracują od razu a teraz nic. Także pewnie owu będzie późno lub w ogóle 😂 bo myk jest taki, że monitoring nie wykazał owu ani w natarciu ani "przebytej". Z moich jedynie obserwacji była ona późna i zaliczyłam 39 dniowy cykl 🙈
Ale spoko, już się oswoiłam z tym faktem, że mam pcos. Robię co w mojej mocy, aby mieć owulacje, tyle moge 🫡
Co do metforminy, to krzywą glukozy mam w normie, więc ginekolog nie zaleciła.
Teraz będą 3 stymulacje w planie i jeśli nam się nie uda, to drożność zaplanowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 19:37
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Zbuntowana wrote:Cześć Cel nie znamy się podcztywalam wątek sierpniowy ... mam więcej lat niz ty... pierwsze dziecko po 5 latach starań.. ,które jest cudem...bo pewien lekarz stwierdził że tylko cud albo inv.. a tu cud naturalny... oczekuje na drugi cud może marzenie się spełni... więc podobno wszystko jest możliwe...?!... życzę powodzenia i spełnienie marzenia...
Wspaniale, że się udało. Historie cudowe zawsze zapalają mały płomyczek nadziei. Mam nadzieję że trzeci raz będzie dla nas łaskawy..👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Cel95 wrote:To widzisz może ma to wplyw na ten efekt właśnie!
Jestem na stymulacji, ale pocieszam się, że dieta miała wpływ na szybką reakcję i fazę lutealna odpowiedniej długości. A na pewno pomogła w wyrównaniu niedoborów, więc kto wie 😁👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Jestem na stymulacji, ale pocieszam się, że dieta miała wpływ na szybką reakcję i fazę lutealna odpowiedniej długości. A na pewno pomogła w wyrównaniu niedoborów, więc kto wie 😁Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Cel95 wrote:Miło że jesteś i mam nadzieję że też troszkę już lepiej się czujesz psychicznie po tym wszystkim 💗
Ale już jest dobrze. Podchodzę do tego wszystkiego dużo bardziej świadomo. Październik będzie nasz!👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴