Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Nie wiem co dokładnie czuje 3rin, ale ja momentami się irytuje Twoimi postami, z jednej strony rozumiem, że się martwisz, ciesze się, że Ci się udało, ale Ty też powinnaś się cieszyć, a mam wrażenie, że co rusz wymyślasz coś nowego, a tsh, a cukier, a waga leci, szukanie dziury w całym. Tu myślę nie chodzi o urazenie o ciążowych wynikach, tylko o to, że co wyjdzie Ci jakiś odchył to Ty już szukasz co, po co, dlaczego i nas tym tu zasypujesz, gdzie my faktycznie myślimy o czymś już innym o owulacji, czy była, czy będzie, czy pik już czy może czas na test, czy re objawy na ciążę czy małpę. A nie jak tu uspokoić Cel bo znowu coś jest 🤭

Zobacz ostatnie miesiące łącznie pewnie ze 30 dziewczyn Ci pisało, ogarnij sobie terapeutę, żebyś miała pod kontrolą swoje emocje itd to nic, byłaś na jednym spotkaniu i elo, ale skoczył Ci w ciąży cukier i już na cito byś umawiała diabetologa, tsh w ciąży szybuje jak głupie czasem a już sobie dawkę leku podniosłaś. Dobrze, że szybko reagujesz, ale popadasz trochę w skrajności a to zdrowe nie jest i myślę, że jeżeli kogoś też irytują Twoje wpisy to właśnie przez to 🤷‍♀️

Pierwszy raz zaszłam tak daleko i staram się po prostu robić wszystko dobrze 😊 wolę spytać tutaj niż googlowac, a z chora tarczyca no to i tak musialabym iść do endo.. jestem jak na siebie naprawdę bardzo spokojna a pytanie o odchyły od normy przy wynikach nie jest panika, ani zastanawianie się czy nie jem za mało lub za późno posiłków.

Umówienie lekarza na cito jest racjonalne - w przeciwieństwie do panikowania i nerwów. Skoro mam możliwość umawiam i tyle.

Naprawdę dzięki między innymi dawnym Waszym radom jestem spokojna i spędzam dzień z uśmiechem. Myślę, że moje podejście nie jest już niezdrowe.

kitka_ lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! I wypiszcie mnie proszę z 31.10, bo owulację miałam prawdopodobnie dopiero wczoraj. :)

Darrika lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Missi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja już po nieprzespanej, przepłakanej nocy wstałam rano z nową chęcią do walki i pierwsze co zrobiłam to zadzwoniłam do mojej kliniki i porządnie ich opierdoliłam. Wielkie przepraszanie że Pan doktor przyjmował do 22. W dupie mam ich przepraszanie. Mają niby dzwonić niedługo. Może koło 11:15 będzie telewizyta. Oczywiście już im nie ufam za grosz więc wyhaczylam termin na znanym lekarzu na dziś na 16:15. Jest taka babeczka. Stara jak świat. Przyjmuje i siebie w domu raz w tygodniu a w pozostałe dni w klinice. I akurat zwolniło się na dziś miejsce u niej w domu. Generalnie światowej klasy specjalista to to nie jest ale może coś doradzi.
    Edit: @Weronka ciesze się że u ciebie wszystko oki.
    Dobra podpowiedź z tym usg. Z tym, że pytanie czy na tym etapie w ogóle coś będzie widać?

Szkoda gadać jeśli chodzi o tego lekarza.
    Zmiana to dobry pomysł.

Bardzo dobrze że wstałaś z nowym nastawieniem do działania.
    Poprawiaj koronę i do przodu 😊

Belia lubi tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Kochana bardzo przesadzasz. Zrobisz jak uważasz, ale moim zdaniem zaszkodzisz sobie nie wysokim cukrem czy tsh tylko stresem i ciągłym analizowaniem. Przed Tobą miejmy nadzieję 9 miesięcy i wykończysz się dziewczyno. Wiem, że chcesz dobrze.
    Nie odbierz tego źle, bo bardzo dobrze Ci życzę ale czytając to wszystko zaczynam Ci współczuć.

Ja często się badam i analizuje wyniki :p nie sprawia mi to nerwów, czy jakiegoś wielkiego stresu po prostu sobie rozkminiam co robić lepiej. W sumie dziwię się, że odbieracie to jako wielkie nerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 09:26

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • pupuś Debiutantka

Wysłany: 22 października, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Będziemy teraz wchodzić w 10cs, a zajście w ciążę brzmi dla mnie jak jakaś abstrakcja. Jak coś co jest po prostu niemożliwe i nigdy nas nie będzie dotyczyć. Wiem, że są tu dziewczyny, które starają się dłużej, ale zaczyna mi być jakoś ciężko. 😥
    My jesteśmy dopiero w drugim cyklu starań, a ja mam tak samo. Ale to chyba taka moja cecha osobowości. Pamiętam, jak nie mogłam uwierzyć, że pójdę do czwartej klasy podstawówki. To było tak abstrakcyjne dla mnie, że myślałam, że prędzej umrę xD Ale może to dobrze. Tak bardzo nie wierzę, że prawie się nie stresuję... a jak Twój stan umysłu?

Chochlik12, Vergeet lubią tę wiadomość

👩 33 👨 55
    Starania od 09/2024
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Pierwszy raz zaszłam tak daleko i staram się po prostu robić wszystko dobrze 😊 wolę spytać tutaj niż googlowac, a z chora tarczyca no to i tak musialabym iść do endo.. jestem jak na siebie naprawdę bardzo spokojna a pytanie o odchyły od normy przy wynikach nie jest panika, ani zastanawianie się czy nie jem za mało lub za późno posiłków.

Umówienie lekarza na cito jest racjonalne - w przeciwieństwie do panikowania i nerwów. Skoro mam możliwość umawiam i tyle.

Naprawdę dzięki między innymi dawnym Waszym radom jestem spokojna i spędzam dzień z uśmiechem. Myślę, że moje podejście nie jest już niezdrowe.
    Cel tłumaczysz, że jesteś spokojna i uśmiechnięta. Od Twoich postów bije jednak stres i nieustająca panika. Nie mam objawów czy to normalne? Dobrze się czuję czy to dobrze? Cukier mam za wysoki muszę umawiać wizytę na cito? O nie TSH mi skoczyło z 0.1 do 4.8 czy to może zaszkodzić ciąży? O matko waga cały czas leci w dół czy mam jeść więcej posiłków ? 😱 To brzmi jak wieczna panika! Zaparz sobie melisę a analizowanie wyników zostaw lekarzom! Ty lekarzem nie jesteś. Jedz to na co masz ochotę i ile masz ochotę. Chcesz zjeść batona zjedz batona, chcesz wypić rumianek to wypij rumianek! Chcesz zjeść smażone mięso to zjedz smażone mięso! Unikaj tylko tak jak Ci pisałam surowego mięsa, sera z niepasteryzowanego mleka i niemytych owoców i warzyw. Jedz tyle kalorii ile potrzebuje Twój organizm ni mniej ni więcej! A tu jeszcze na koniec tej wypowiedzi taka ciekawostka. Praktycznie każda kobieta na początku ciąży traci kilogramy. Ja też jadłam bardzo bardzo dużo bo miałam wilczy głód i zajadalam i śmiałam się, że zaraz będę gruba jak nie wiem a moja waga leciała w dół. Wyłącz internet i myślenie. Nie analizuj! Nie rozmyślaj. Kiedyś tego nie było i ciąże się pojawiały i utrzymywały. A baby nawet nie wiedziały że jest takie badanie jak TSH.

Treaclynat, Suzie, Darrika, aszin, Dahlia, Lusia90, Galaxis, Missi, Revolutionary , Kłębuszek, DreamBee, siesiepy, Iga1707, Siasi, Lauraa, Cavarathiel, Pokahontaz26, ConteBis, Olisska, Vergeet, Kinia92, Mimi🌸, Julixxx lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Szkoda gadać jeśli chodzi o tego lekarza.
    Zmiana to dobry pomysł.

Bardzo dobrze że wstałaś z nowym nastawieniem do działania.
    Poprawiaj koronę i do przodu 😊

Tak, raczej będę zmieniać. Niezależnie od tego jak rozwiąże się sytuacja, w której teraz jestem. Problem polega na tym, że u mnie to najlepsza klinika z najlepszym sprzętem. A pozostałe gabinety to szkoda gadać. Mam jeszcze jeden do sprawdzenia.
    W ogóle jak mieszkałam w Krakowie to pamiętam, że było mega dużo takich prywatnych klinik gdzie człowiek się czuł zaopiekowany. A teraz u mnie… szkoda gadać. Generalnie- minusy życia na zadupiu.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 22 października, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Dziewczyny, mam TSH 4,8 (!!!)

FT4 14,2 (norma 9-19)

Przed ciaza było 0,1, półtora miesiąca temu

Umówiłam endokrynolog na jutro, biorę letrox 150

Czy taki gigantyczny skok jest normalny na początku ciazy?

Ten wynik mnie chyba najbardziej zmartwił 😔

Hashimoto mam ogarnięte od lat i na oczy nie widziałam wyniku ponad 2 przez dziesięciolecia

wchodzę na forum, bo też mi tsh urosło...
    ale tylko troszeczkę, to już cicho siedzę

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • Treaclynat Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 24dc - nie wiem który dpo, bo w tym miesiącu nie śledziłam tak mocno, ale obstawiam że 10-9, oczywiście zrobiłam test 🙃, myślę że nie muszę mówić jaki jest wynik.

Wiem, że to wcześnie i że wcale nie oznacza, że ten cykl jest stracony (mam cykle zazwyczaj 28 dniowe ), ale szczerze mówiąc złapałam doła i ewentualna ciąża (nawet biochemiczna) zaczyna wydawać mi
    Się abstrakcją.

Wiem, że 6cs to nie jest długo. Wiem że w porównaniu do innych tu na forum jestem swiezakiem.
    Ale mam taką obserwacje, że wszyscy znajomi ( a jest ich dużo z dziećmi ) którzy zaszli, to zaszli mega szybko - do 4cs maksymalnie, a wszyscy ci którzy przekroczyli pół roku to do dziś nie mają dzieci.
    Wiem, że to żadna reguła, wiem że teraz nad soba jojczę, ale cóż, chyba musiałam z siebie wyrzucić gorzkie żale, mimo że nie ma w tym logiki, wieem:)

No nic, ja już psychicznie nastawiam się na @ i pocieszam się tym, że w sierpniu zaczęłam suplementację na polepszenie jakości owulacji i podwyższenie progesteronu, więc biorąc pod uwagę że komórka jajowa potrzebuje 90 dni, to może tej idealnej jeszcze nie wyprodukowałam 😁, bo faktycznie od końcówki sierpnia czuję się znacznie lepiej, zniknął mi pms, zakrzepy, miesiączka jest łagodniejsza i nie bolą mnie piersi przed miesiączka. Listopad będzie mój ❤️

Ilka96, Pokahontaz26, Vergeet lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    7 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    Badania 2-5 dc⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Badanie nasienia ⏳
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że naprawdę się staram. Robię co mogę, nic więcej nie jestem w stanie. Sport, dieta (z drobnymi grzeszkami, bo jesteśmy tylko ludźmi), pomoc medyczna. Fizycznie czuję się lepiej, nie jestem opuchnięta. Leki hirsutyzm nadal mam, ale jak zjem coś typowo z białej mąki czy cukru to już bardzo rzadko mam zjazd. Wierzę, że kuracja mi pomaga, ale w ciąże nie potrafię uwierzyć. Nie umiem. Jest to na tyle abstrakcyjne, tyle przeszłam w tym roku, że ja już w to nie wierzę. A że się uda w tym roku to szczególnie nie wierzę.

Dlatego się wycofałam. Miałam łeb jak sklep, nie wiedziałam już co robić, wszystko mnie dobijało. Po tej krótkiej przerwie uznałam, że muszę zaufać lekarzowi, sobie i co ma być to będzie.

kitka_, DreamBee, pupuś, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Belia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny. U nas z tymi ciążami wśród najbliższych jest różnie. Znam osoby po poronieniach. Znam osoby, które starają się już ponad 1,5 roku. Ale znam też takie, którym pyklo od razu i to kilkukrotnie. Więc loteria.

Darrika, DreamBee, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Czasem mam wrażenie, że z Tobą dyskusja to jak grochem o ścianę 😅 widać poprawę w Twoim podejściu, ale do zdrowego i rozsądkowego to trochę jeszcze brakuje. Nie musisz mi się tłumaczyć, bo cały czas każda swoją decyzję usprawiedliwiasz i podkreślasz, że nie panikiejsz, jesteś spokojna itd, a jednak kilka osób cały czas Ci podkreśla, że trochę przesadzasz, żebyś wyluzowala itd więc to nie jest jednostkowe spstrzezenie i widac nie bierze sie znikąd🤷‍♀️. Skoro ileś tam osób to zauważa i zwraca Ci na to uwagę to znaczy, że jednak trochę panikujesz, lub przynajmniej w taki sposób wiele z nas Twoje wpisy interpretuje.

Z mojej strony to w sumie tyle, powiedziałam co czuję i jakie mam wrażenie odnośnie Ciebie, a Ty już zrobisz z tym co uważasz. ;)

Cavarathiel, Pokahontaz26, Vergeet, Kinia92, NinaB, Julixxx lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 22 października, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak Darrika pisze, to jest tak jakbyś kogoś kto nigdy nie był w Barcelonie (a bardzo by chciał, ale jakoś mu się do tej pory nie udało) pytała czy widział już Park Güell, czy długa kolejka do Sagrada Familia jest ok i ogólnie czy jedzenie dobre. A my tu nawet na bilet nie mamy …

kitka_, Darrika, Lusia90, Treaclynat, Missi, Runnerka, almost.there, Kirby, DreamBee, Iga1707, siesiepy, Nayeli, Cavarathiel, Pokahontaz26, ConteBis, Olisska, Vergeet, Kinia92, NinaB, Mimi🌸, Julixxx lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️37
    🙇🏻41

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 22 października, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczęta! pięknego dnia życzę,
    ja już w 4 dc i dość dobrze się czuję. Głowa nie boli, wyniki krwi dobre.

W ten piątek mam sprawdzanie drożności, trochę się stresuję, ale to chyba nic wielkiego. Przynajmniej tak babeczka na rejestracji mówiła.

Belia, Darrika, DreamBee, pupuś, Kinia92, Mimi🌸 lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Oj dziewczyny. U nas z tymi ciążami wśród najbliższych jest różnie. Znam osoby po poronieniach. Znam osoby, które starają się już ponad 1,5 roku. Ale znam też takie, którym pyklo od razu i to kilkukrotnie. Więc loteria.

Ja znam nawet przypadek staraczki, która długo się starała i nic. Na inne dziewczyny była obrażona, że "tak łatwo im się udaje". Później wyszło, że ta "której łatwo poszło" ma poronienia za sobą. Dlatego ja nie oceniam nikogo. Ba, cieszę się, że nie muszą przechodzić tego co my, wrogowi tego nie życzę.

Darrika, Siasi, siesiepy, Pokahontaz26, Vergeet lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Paula6432 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Całkiem znikłam z forum na dłuższy czas, ale ciągle się staramy i do Was zaglądam ☺️
    Zrobiłam badania 7dpo (owulacja potwierdzona monitoringiem, przesunięta o 4/5 dni z powodu podróży i zmiany czasu)
    Czy możecie zobaczyć i powiedzieć coś o tych wynikach?

Estradiol 38,5 pg/ml
    Progesteron 5,86 ng/ml
    Od owulacji biorę 2x Duphaston i 2x Bensins i 1xacard
    A wyniki nie wyglądają chyba dobrze...

'98👩‍🔬👨‍🔬🐱
    💒 09/2024

Starania od 6.2023
    Regularne cykle 29-31 dni
    Owulacja własna co cykl, ale mimo wszystko wspomagana Lametta 3-7dc

1cs ciąża biochemiczna 6/7.2023 - 5t
    8 cs Lametta + Ovitrelle ❌
    10 cs Lametta❌
    12cs Lametta + Ovitrelle ❌

06.2024 AMH 11,6 ng/ml
    MTHFR (A1298) układ heterozygotyczny
    PAI-1/SERPINE1 układ homozygotyczny
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pupuś wrote:
    My jesteśmy dopiero w drugim cyklu starań, a ja mam tak samo. Ale to chyba taka moja cecha osobowości. Pamiętam, jak nie mogłam uwierzyć, że pójdę do czwartej klasy podstawówki. To było tak abstrakcyjne dla mnie, że myślałam, że prędzej umrę xD Ale może to dobrze. Tak bardzo nie wierzę, że prawie się nie stresuję... a jak Twój stan umysłu?

Hit z czwartą klasą, w to to ja nigdy nie wątpiłam 😂🤣

Stan umysłu generalnie uważam za dobry. 😄 W okolicach testowania przychodzi kilka dni smutniejszych, ale generalnie jest okej. U mnie na domiar złego dochodzi wątek, o którym tu już wspominałam, czyli kryzysu w pracy i tego, że potrzebuje się ewakuować z mojej firmy 🤣 ten fakt nie pomaga…

Trzymam kciuki za Was papuś, żebyście Wy zobaczyli szybciutko te 2 kreseczki 😄😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 09:43

Vergeet lubi tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Belia Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja znam nawet przypadek staraczki, która długo się starała i nic. Na inne dziewczyny była obrażona, że "tak łatwo im się udaje". Później wyszło, że ta "której łatwo poszło" ma poronienia za sobą. Dlatego ja nie oceniam nikogo. Ba, cieszę się, że nie muszą przechodzić tego co my, wrogowi tego nie życzę.
    Dokładnie. Ja np się nie spowiadam z moich problemów. Kilka osób wie, że się staramy. Ale nie opowiadam o w tym, że np w tym miesiącu miałam biochema a w tym miałam torbiel i w sumie to chyba przez to nie było owulacji. Myślę, że większość ludzi ma takie doświadczenia za sobą tylko nikt nie opowiada o tym przy piwku.

Suzie, Sanana, Siasi, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • aszin Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że mimo, że każdy nieudany cykl sprawia mi przykrość, to ja w ogóle nie biorę pod uwagę, że się nie uda. Serio. Wychodzę z założenia, że muszę po prostu jeszcze poczekać na bycie mamą. I mimo, że mam za sobą poronienie, staram się nie dopuszczać do siebie myśli, że to się powtórzy. Jeśli tak, będę rozpaczać dopiero wtedy, będę się wtedy martwić i smucić. Ale w tej chwili? Nic mi nie da negatywne nastawienie. Życzę każdej z Was takiego podejścia, bo naprawdę ułatwia życie 😘

Belia, Kasiekkk, Ona_39, Galaxis, 3erin, Suzie, Missi, Revolutionary , Darrika, Kłębuszek, cysterka95, DreamBee, Siasi, siesiepy, Sarka94, Lauraa, Aurora13, Pokahontaz26, ConteBis, Vergeet, MartiMarti, Mimi🌸 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Tak, raczej będę zmieniać. Niezależnie od tego jak rozwiąże się sytuacja, w której teraz jestem. Problem polega na tym, że u mnie to najlepsza klinika z najlepszym sprzętem. A pozostałe gabinety to szkoda gadać. Mam jeszcze jeden do sprawdzenia.
    W ogóle jak mieszkałam w Krakowie to pamiętam, że było mega dużo takich prywatnych klinik gdzie człowiek się czuł zaopiekowany. A teraz u mnie… szkoda gadać. Generalnie- minusy życia na zadupiu.
    Też znam życie na zadupiu. Liczba lekarzy mocno ograniczona a już tych dobrych to na palcach u jednej ręki można policzyć. O klinikach nie wspomnę.

Belia lubi tę wiadomość

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ