X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowałyście mnie, idę i ja trochę ogrzać się w słońcu, praca musi poczekać.
    Przy okazji proszę o odhaczenie małpola, dziś mnie naszedł łobuz jeden, a testowalam dzielnie jeszcze rano, nadzieja umiera ostatnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 14:07

Darrika, Britta, Vergeet, Cel95 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️39👴🏻39
    starania od marca 24
    IV biochem
    VIII biochem
    XII biochem
    suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
    amh 2,18
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    No dziś jest przecudnie. Też byłam na zewnątrz chwilkę. Choroba już dziś dużo mniejsza ale spacer z psiakiem przesunę sobie chyba na jutro.
    Ogarnijcie że ja dalej czekam na teleporade. Przed chwilą znowu dzwoniłam się upomnieć. W tym momencie to już mi się bardzo chce śmiać niż płakać.
    Idę sobie strzelić kawkę - pierwsza od 5 dni. W ogóle ogarnijcie że kiedy zobaczyłam dwie kreski przestałam automatycznie pić kawę gdzie było to moim uzależnieniem i dziś się dopiero zorientowałam że czegoś mi brakuje 🤣

Nie no to jest serio kpina .... współczuję takich orzerpaw z tym lekarzem, oby kolejny był spoko

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zorientowałam się, że kolejna owulacja wypadnie ok. 1 listopada 😅, a akurat zjeżdżamy wtedy do rodziców na kilka dni... 😅😅. Chciałam zamienić weekendy z tym 11-listopadowym, ale partnerowi zależy żeby być wtedy z babcią, więc trzeba się dostosować...
    Może chociaż dzień przed jakiś hotel uda mi się zarezerwować, żeby zachować w tym wszystkim trochę romantyzmu? 🫣😆
    Jak sobie radzicie z planowaniem ❤️ w okolicach owulacji tak, żeby nie robić z tego obowiązku/ kolejnego zadania na liście? 😬

Lusia90 lubi tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy.

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Ja właśnie zorientowałam się, że kolejna owulacja wypadnie ok. 1 listopada 😅, a akurat zjeżdżamy wtedy do rodziców na kilka dni... 😅😅. Chciałam zamienić weekendy z tym 11-listopadowym, ale partnerowi zależy żeby być wtedy z babcią, więc trzeba się dostosować...
    Może chociaż dzień przed jakiś hotel uda mi się zarezerwować, żeby zachować w tym wszystkim trochę romantyzmu? 🫣😆
    Jak sobie radzicie z planowaniem ❤️ w okolicach owulacji tak, żeby nie robić z tego obowiązku/ kolejnego zadania na liście? 😬

My mieliśmy ostatnio podobną sytuację, dodatkowo dochodziło tam ogromne zmęczenie i… po prostu odpuściliśmy - działaliśmy kilka dni przed i stwierdziliśmy, że jak plemniczki mają przeżyć to przeżyją. 😄
    Chyba uczę się żyć ze staraniami i brać właśnie taki luz podczas tych płodnych, żeby się nie straumatyzować pod kątem organizacji serduszkowania 🤣

Majeczkaaa!, Vergeet lubią tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia, świat bez kawy istnieje? 🥹🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 14:25

Fasolowa_zupa, Britta, hakorośl, Pacynka lubią tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • aannddzzia Nowa

Wysłany: 22 października 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , czytam już to forum od jakiegoś czasu pierwszy raz mam tak ogromną potrzebę zapytania , @ spóźnia mi się już 8 dni czy jeśli test ciążowy robiony dzień po spodziewanej miesiaczce i 4 dni po był negatywny to ma sens jeszcze testować ? Czy raczej pozostaje tylko czekać na spóźniona @ 😞

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    U nas też jest dziś tak cieplutko. Słoneczko grzeje jakby był maj a nie prawie listopad 🥰 chwilo trwaj ...

Mam pytanie do dziewczyn ze zdiagnozowaną endometriozą.
    Czy każda z was dowiedziała się o tej 💩 z laparoskopii czy któraś może robiła specjalistyczne usg? (sonovaginografie)

Ja podczas rutynowej kontroli gin dowiedziałam się, że mam coś na jajniku (guz) - potem robiłam badanie z krwi CA125 i to ponoć lepiej pokazało, że prawdopodobnie to endometrioza. Po roku miałam zabieg (laparo) i on ostatecznie potwierdził endomendę.

Missi lubi tę wiadomość

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    Przed nami 6cs !

(grudzień 2024 - 4dc FSH 5,4 LH 4,9 ; oba jajowody drożne)
    👩33 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️ 33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 22 października 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    My mieliśmy ostatnio podobną sytuację, dodatkowo dochodziło tam ogromne zmęczenie i… po prostu odpuściliśmy - działaliśmy kilka dni przed i stwierdziliśmy, że jak plemniczki mają przeżyć to przeżyją. 😄
    Chyba uczę się żyć ze staraniami i brać właśnie taki luz podczas tych płodnych, żeby się nie straumatyzować pod kątem organizacji serduszkowania 🤣

Też się nad tym zastanawiałam,do końca odpuścić nie możemy bo partner ma taką pracę,że bez logistyki mogłoby być tak że mijalibyśmy się kilka cykli pod rząd więc siłą rzeczy musimy planować czas pod owulację 🙁
    Na początku miałam z tym kłopot,że nasze życie pozbawione będzie już tego romantyzmu itd ale jak to mawia moja druga połówka,w życiu czasami jest romantycznie a czasami praktycznie 😉

grazka0022, Fasolowa_zupa, Britta, Ona_39, Vergeet lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Belia, świat bez kawy istnieje? 🥹🥹
    Potwierdzam, że istnieje, aczkolwiek brakuje tego puzzelka 😁
    Przez ostatnie 3 miesiące nie piłam kawy, najpierw sama z siebie tak o , później chciałam znów ,więc kupiłam yerbe. Piłam ją z 2 miesiące, ale jednak wróciłam do kawki tydzień temu

Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Też się nad tym zastanawiałam,do końca odpuścić nie możemy bo partner ma taką pracę,że bez logistyki mogłoby być tak że mijalibyśmy się kilka cykli pod rząd więc siłą rzeczy musimy planować czas pod owulację 🙁
    Na początku miałam z tym kłopot,że nasze życie pozbawione będzie już tego romantyzmu itd ale jak to mawia moja druga połówka,w życiu czasami jest romantycznie a czasami praktycznie 😉

Hah, dobry teskt :D
    No u nas nie ma problemu z logistyką więc z reguły to ja swojemu nie mówie o owulce, ewentualnie mówie ze "za 3/4 dni powinna być owulka" :D

pelnawiary lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy jeśli temperatura po owulacji wzrosła, to jest pewność, że pęcherzyk pękł, czy tylko monitoring da 100 % gwarancji?

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni

Wysłany: 22 października 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

My poprostu na wesoło do tego podchodzimy, jednocześnie oboje jesteśmy zgodni co do tego ze to patrzenie w kalendarz zabiera trochę romantyzmu.
    Zbieramy siły i celujemy żeby mieć formę na owulacyjny maraton. Oczywiście w tym terminie, jak sie da to odpuszczamy wyjazdy rodzinne.

pelnawiary lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️39👴🏻39
    starania od marca 24
    IV biochem
    VIII biochem
    XII biochem
    amh 2,18
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziewczyny, a czy jeśli temperatura po owulacji wzrosła, to jest pewność, że pęcherzyk pękł, czy tylko monitoring da 100 % gwarancji?

Kiedyś ktoś napisał, że 100% potwierdzeniem owulki jest ciąża 😅

3erin, Vergeet, Lusia90, Pokahontaz26, Kinia92, Siasi lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Lusia90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Ja ostatnio tak chciałam poprawić dzień po owulacji ♥️ a mój mąż "nie no co za dużo to i koń nie pociągnie, jak któryś plemnik miał być zwycięzcą to i tak będzie" i w sumie przyznałam mu rację i poszliśmy spać.
    A z tym nocowaniem u kogoś to może właśnie będzie ciekawiej jak trzeba będzie się ukrywać i uważać jak za szczeniaka 🤭🫢 chyba że wgl nie ma do tego warunków to już trudno

Vergeet lubi tę wiadomość

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27 | pierwsza ciąża.

31.10 skromne ⏸️
    12dpo beta 91.90, progesteron 47.60 🔸16dpo beta 927.38 🔸19dpo beta 4455,84 🔸23dpo beta 19657.67

28.11 wizyta: 1cm Boróweczki 🫐, ♥️ 140 uderzeń/min
    12.12 wizyta: 2,72 Fasolci 🫘
    03.01 wizyta: 7,2 Kiwi 🥝, na 80% chłopiec 💙
  • Britta Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    U nas też jest dziś tak cieplutko. Słoneczko grzeje jakby był maj a nie prawie listopad 🥰 chwilo trwaj ...

Mam pytanie do dziewczyn ze zdiagnozowaną endometriozą.
    Czy każda z was dowiedziała się o tej 💩 z laparoskopii czy któraś może robiła specjalistyczne usg? (sonovaginografie)
    Ja z laparoskopii, ale w zasadzie lekarz już wiedział po tym, jak mnie przesłuchał w kwestii objawów, no i niepłodność jest jednym z nich. Na usg chyba nie było tego widać, z tego co pamiętam, ale moja endo nie była zbytnio zaawansowana

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
    17.01.2025 - prenatalne 🙏
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Kiedyś ktoś napisał, że 100% potwierdzeniem owulki jest ciąża 😅

Kurde bela jak żyć 🙈🙈🙈

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Jeśli w dni płodne jest wyjazd to działamy na wyjeździe - w łóżku na luzie jeśli się da, jak nie to pod prysznicem i w łazience.
    Jeśli nie wyjeżdżamy to wiadomo, że luz.
    Ja nie planuje wyjazdów do przyjaciółki (samotnych) w owulację i dni płodne, a pech chce ze to zawsze przypada na okres około weekendowy. No i na czas monitów też jestem uziemiona jeśli chodzi o podróżowanie gdzie indziej niż do miasta gdzie mam te monity.

Ale my musimy planować seks co do dnia. Per. "W dzień zastrzyku, dzień po i dwa dni po". ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 15:06

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Britta Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    My poprostu na wesoło do tego podchodzimy, jednocześnie oboje jesteśmy zgodni co do tego ze to patrzenie w kalendarz zabiera trochę romantyzmu.
    Zbieramy siły i celujemy żeby mieć formę na owulacyjny maraton. Oczywiście w tym terminie, jak sie da to odpuszczamy wyjazdy rodzinne.
    Nam się już odechciewa po tylu latach, jeszcze ta desperacja do tego dochodzi... Ale robim co mogem 😉 czasem trzeba zluzować majty - i to dosłownie 😉

Lusia90 lubi tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
    17.01.2025 - prenatalne 🙏
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2

Wysłany: 22 października 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Nam się już odechciewa po tylu latach, jeszcze ta desperacja do tego dochodzi... Ale robim co mogem 😉 czasem trzeba zluzować majty - i to dosłownie 😉

Dosłownie! 😊
    Ja im jestem bliżej urodzin to mnie peseloza przygniata, w listopadzie zaczynam 39lat więc każdy miesiąc na wagę złota. Teraz mamy urlop w terminie owulacji więc warunki będą sprzyjające do działania.

---‐‐

IV 24' cb
    VIII 24' cb
    ⌛️8cs
    38👱‍♀️
    38👴
    Starania o 1 dziecko
    💊Euthyrox 0,25/0,50, Luteina, Provera
    kw foliowy Naturell, Magnez, żelazo, Laktoferryna, vit C, D, b12, kw omega 3
    Plan dzialania: diagnostyka w kierunku IO, ruch, zdrowa micha, dobry sen.
    Ruszam z pomiarami 🌡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 15:18

pelnawiary, Britta lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️39👴🏻39
    starania od marca 24
    IV biochem
    VIII biochem
    XII biochem
    amh 2,18
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 22 października 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Ja ostatnio tak chciałam poprawić dzień po owulacji ♥️ a mój mąż "nie no co za dużo to i koń nie pociągnie, jak któryś plemnik miał być zwycięzcą to i tak będzie" i w sumie przyznałam mu rację i poszliśmy spać.
    A z tym nocowaniem u kogoś to może właśnie będzie ciekawiej jak trzeba będzie się ukrywać i uważać jak za szczeniaka 🤭🫢 chyba że wgl nie ma do tego warunków to już trudno

To prawda,też miewałam obsesyjne myśli żeby jeszcze poprawić z 3 razy na wszelki wypadek ale jak ma się udac to się uda☺️
    W razie przesunięcia owu żołnierzyki powinny chwilę przetrzymać chociaż te 5 dni to chyba mocno przesadzone 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 15:28

Britta lubi tę wiadomość

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ