Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 października, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Jeszcze nie miałam monitoringu robionego. Dopiero w tym miesiącu pierwszy raz idę po stymulacji Clo dlatego chcę wiedzieć jakie jest odpowiednie do ewentualnego zagniezdzenia żebym też miała jakieś argumenty w rozmowie z lekarzem. A co polecacie na wzrost endometrium?
    Ja tu właśnie wczoraj pisałam komuś, że osobiście polecam suszone morele, orzechy brazylijskie i migdały, codziennie po trochę jeść, mi pomogły, endo tuż przed owulacją 8mm, w 3 dniu kolejne usg i urosło na 11mm już po owulce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 15:45

Lusia90 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 października, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Raczej tak, bo nie dość że cykl długi to podczas badania lekarz powiedział, że nie widzi żadnego pęcherzyka, więc raczej po prostu cykl bezowulacyjny.
    No u mnie w poprzednim cyklu była podobna sytuacja, w 20dc endometrium 3mm, wiec cykl bezowulacyjny lekarz stwierdził

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja tu właśnie wczoraj pisałam komuś, że osobiście polecam suszone morele, orzechy brazylijskie i migdały, codziennie po trochę jeść, mi pomogły, endo tuż przed owulacją 8mm, w 3 dniu kolejne usg i urosło na 11mm już po owulce.
    Czyli jadłaś właśnie podczas owulacji?

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
  • Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No u mnie w poprzednim cyklu była podobna sytuacja, w 20dc endometrium 3mm, wiec cykl bezowulacyjny lekarz stwierdził
    Chyba jesteśmy podobnymi przypadkami 🙂

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 października, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wreszcie wyniki tego proga dziewczyny. 46! No to mam nadzieję, że będzie dobrze i beta będzie sobie rosła <3 Ale nie puszczajcie jeszcze kciuków proszę

NinaB, Siasi, eta176, Tanashi, Darrika, Kłębuszek, awokado 🥑, Rudka, Galaxis, Płotka, brilka, Frutellka , Lusia90, KarolinaJ0702, cysterka95, LokaDesigner, Ilka96, Aurora13, Lauraa, Belia, Vergeet, 3erin, Kinia92, Cavarathiel, ConteBis, ellevv lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 2 października, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę i tutaj mamy serduszko ❤️

NinaB, Siasi, eta176, Majlen, Pacynka, Dahlia, Darrika, Kłębuszek, awokado 🥑, Suzie, Rudka, Galaxis, Płotka, brilka, DreamBee, Lusia90, Olisska, KarolinaJ0702, LokaDesigner, cysterka95, Ilka96, Aurora13, Sarka94, Pokahontaz26, Lauraa, siesiepy, Belia, Slava, Vergeet, 3erin, Kinia92, Cavarathiel, Klaudek11, Nava, ConteBis, ellevv, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

O matko widzę w stopce dwa pęcherzyki trzymam kciuki żeby na następnej wizycie były już dwa serduszka 💕 Gratulacje 🥰

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 2 października, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klebuszek @sanana
    Dzięki za wsparcie dziewczyny ❤️
    Miałam konsultację z ginekologiem i trafiłam na super panią doktor!
    Kazala mi wysłać zdjęcie bielizny. Byłam lekko zawstydzona i zmieszana… w szoku żeby lekko powiedzieć.
    Ale jak prosiła tak zrobiłam.
    Uspokoiła, że to piękny śluz owulacyjny. Powiedziała, że faktycznie w bardzo dużych ilościach, ale nie zwiastuje to nic złego wręcz przeciwnie.
    Powiedziała że biały lekko żółty śluz w okresie owulacyjnym to norma zwłaszcza przy tak dużej ilości śluzu.
    Jedynie jeśli konsystencja będzie serowata lub dojdzie pieczenie ewentualnie nieprzyjemny zapach to wdrożyć Pimafucin przez 6dni. Dla ewentualnej ciąży podobno bezpieczny. Jeszcze nie czytałam nic o nim. Ale się uspokoiłam.
    No i życzyła powodzenia w działaniach.
    Także owulka tuż za rogiem.
    Jak wrócę z pracy to zrobię test owu żeby zobaczyć co pokazuje. Zaczęłam „czuć dół brzucha” i prawy jajnik więc to całkiem możliwe.
    Mam w planach się dziś zrelaksować i podziałać 😈 bo nie ukrywam że stres w pracy przekłada się później na panikę i doszukiwanie się złego 😭
    Jeszcze raz dzięki za wsparcie jesteście the best!

Kłębuszek, cysterka95, LokaDesigner, Vergeet, Cavarathiel lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 2 października, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Gratuluje !! 🥂 tak się cieszę i wysyłam dużo zdrówka i spokoju dla Was ❤️

Frutellka , Pokahontaz26 lubią tę wiadomość

✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 2 października, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Mam wreszcie wyniki tego proga dziewczyny. 46! No to mam nadzieję, że będzie dobrze i beta będzie sobie rosła <3 Ale nie puszczajcie jeszcze kciuków proszę

Cudownie! Ja cały czas trzymam o tyle Was mocno 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍂

✅ szczęśliwa żona
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

Cudowna wiadomość :))))

Frutellka , Pokahontaz26 lubią tę wiadomość

_____

Córka 01.2022 🌸

starania o drugiego dzidziusia od 08.2024

9.10.2024 ⏸️ 10 dpo

10.10.2024 Beta hcg 87,5 mIU/ml - 11 dpo
    18.10.2024 beta hcg 2187,3 miU/ml

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    @klebuszek @sanana
    Kazala mi wysłać zdjęcie bielizny. Byłam lekko zawstydzona i zmieszana… w szoku żeby lekko powiedzieć.
    Uspokoiła, że to piękny śluz owulacyjny. Powiedziała, że faktycznie w bardzo dużych ilościach, ale nie zwiastuje to nic złego wręcz przeciwnie.
    Powiedziała że biały lekko żółty śluz w okresie owulacyjnym to norma zwłaszcza przy tak dużej ilości śluzu.
    Jedynie jeśli konsystencja będzie serowata lub dojdzie pieczenie ewentualnie nieprzyjemny zapach to wdrożyć Pimafucin przez 6dni. Dla ewentualnej ciąży podobno bezpieczny. Jeszcze nie czytałam nic o nim. Ale się uspokoiłam.
    Jak wrócę z pracy to zrobię test owu żeby zobaczyć co pokazuje. Zaczęłam „czuć dół brzucha” i prawy jajnik więc to całkiem możliwe.
    Mam w planach się dziś zrelaksować i podziałać 😈 bo nie ukrywam że stres w pracy przekłada się później na panikę i doszukiwanie się złego 😭

Pimafucin jest bezpieczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 16:10

Siasi lubi tę wiadomość

_____

Córka 01.2022 🌸

starania o drugiego dzidziusia od 08.2024

9.10.2024 ⏸️ 10 dpo

10.10.2024 Beta hcg 87,5 mIU/ml - 11 dpo
    18.10.2024 beta hcg 2187,3 miU/ml

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Czyli jadłaś właśnie podczas owulacji?
    Migdały jadłam już przed owulacją, a później dołożyłam morele i brazylijskie

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Chyba jesteśmy podobnymi przypadkami 🙂
    Ja jestem 8 miesięcy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych i niestety, ale mam stwierdzone pcos. Miałam też duże niedobory witaminowe. W czerwcu właśnie robiłam badania, a teraz we wrześniu powtórzyłam i fajnie wszystko poszło w górę i tez we wrześniu miałam prawdziwą natutalną owulację, no i to endometrium w końcu ładne 😉

Siasi, Kinia92 lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Wielkie gratulacje ❤️

Frutellka lubi tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 2 października, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temperatura 37,5 w drugiej fazie jest w porządku czy to już jakaś infekcja się zaczyna ?

• Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    @klebuszek @sanana

No i ekstra! To teraz działajcie tam! 😎 Trzymam kciuki i czekam na ⏸

Siasi, Vergeet lubią tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

Pięknie, oficjalnie gratulacje 🥹

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać jutra, wydaje mi się że lepiej widać różnicę jednego dnia 🤞🏼🙏🏼
    https://zapodaj.net/plik-2B5JiDPWSQ
    Cały czas boję się że to tylko sen i w sobotę normalnie przyjdzie 🙈
    Niestety nie mam jak iść zrobić bety, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok 🤞🏼🌸

Galaxis, Rudka, Płotka, brilka, Darrika, cysterka95, Belia, Slava lubią tę wiadomość

preg.png
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 2 października, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Piękny wynik 🤞
    Frutellka wrote:
    Gratulacje 🥹❤️

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ