Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Nie mogę się doczekać jutra, wydaje mi się że lepiej widać różnicę jednego dnia 🤞🏼🙏🏼
    https://zapodaj.net/plik-2B5JiDPWSQ
    Cały czas boję się że to tylko sen i w sobotę normalnie przyjdzie 🙈
    Niestety nie mam jak iść zrobić bety, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok 🤞🏼🌸

Ja tam widzę kreskę i to nie byle jaką 🫣
    Gratulaaaacje! 🤍🤍🤍🤍

xSmerfetkax, Siasi lubią tę wiadomość

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 2 października, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Nie mogę się doczekać jutra, wydaje mi się że lepiej widać różnicę jednego dnia 🤞🏼🙏🏼
    Niestety nie mam jak iść zrobić bety, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok 🤞🏼🌸
    O tak zdecydowanie teraz kreska jest mocniejsza 🤞

xSmerfetkax, Siasi lubią tę wiadomość

• Płotka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Napiszę i tutaj mamy serduszko ❤️

@Frutelka po stopce wnoszę, że może będzie jeszcze ciąża bliźniacza. Ponieważ jesteś po IVF, pozwolę się zapytać: to kwestia wyboru metody IVF czy decydowaliscie się podać dwie blastki?

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
    ❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 2 października, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    @Frutelka po stopce wnoszę, że może będzie jeszcze ciąża bliźniacza. Ponieważ jesteś po IVF, pozwolę się zapytać: to kwestia wyboru metody IVF czy decydowaliscie się podać dwie blastki?

Była podana 1 blastocysta podzieliła się 😊

Kc1234, Płotka, 3erin, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 2 października, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie, czy po zobaczeniu ⏸️ mogę suplementować nadal pregna start czy powinnam zmienić na pregna plus? 🤔🫣

preg.png
  • Olisska Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A jakieś parę słów o sobie? 😉
    Tworzymy tu coś fajnego, poznajemy się, a nie wpadamy z nienacka na testowanie 😛

Chyba ,że dziewczyny cię znają, a ja nie, choć myślę, że jesteś nowa, patrząc na ilość postów i lajki

Śledzę forum od bardzo dawna ale jakoś wcześniej nie miałam odwagi się udzielać.
    Pierwsza ciąża była po 2.5 roku staran. (Jeden jajowód miałam nie drożny, niedoczynność tarczycy)Teraz od nowego roku tak próbujemy na luzie natomiast taki świadomy to nasz 2cs. W tym cyklu miałam robione HSG i udało się udrożnić oba jajowody więc jest duża nadzieja jednak wolę się nie nastawiać, żeby się nie rozczarować. Mam nadzieję że się pozytywnie zaskoczymy 😍

Darrika, Kłębuszek, Cavarathiel, Galaxis lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏼 2,5 roku
    2022 - ciąża ♥️

Starania o rodzeństwo na luzie od 01.2024
    Świadome starania od 09.2024

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌
  • Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Zdecydowanie lepiej widać 🙂

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 października, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laseczki, pięknie nam się zaczyna ten październik, na przekór pogodzie, bo ta póki co okropna. :p oby tak dalej ❤️😊

Rudka lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 października, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka jest różnica! Mocne kciuki ❤️

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 2 października, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam dzisiejsze rozmowy między innymi i śluzie, czy wszystkie macie tak że bielizna podczas owulacji jest do wymiany? Czy musicie wspomagać się wkładkami np?
    Myślę ile śluzu tak naprawdę jest normalne a kiedy mówimy o problemach ze śluzem.
    Plus jak odróżnić od spermy której tak naorawde w tym okresie około owulacyjnym jest dużo i ja np po kilku stosunkach codziennych mam wrażenie że cały czas jest sperma 😅
    xSmerfetkax wrote:
    Mam jeszcze pytanie, czy po zobaczeniu ⏸️ mogę suplementować nadal pregna start czy powinnam zmienić na pregna plus? 🤔🫣
    Ja bym zostawiła 1 suplement a dopiero po wizycie gin zmieniła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 18:08

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 2 października, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Skończyłabym na Twoim miejscu Pregna start tylko dołożyła do suplementacji Omega-3 jeśli nie bierzesz

Kc1234 wrote:
    czytam dzisiejsze rozmowy między innymi i śluzie, czy wszystkie macie tak że bielizna podczas owulacji jest do wymiany? Czy musicie wspomagać się wkładkami np?
    Myślę ile śluzu tak naprawdę jest normalne a kiedy mówimy o problemach ze śluzem.
    Plus jak odróżnić od spermy której tak naorawde w tym okresie około owulacyjnym jest dużo i ja np po kilku stosunkach codziennych mam wrażenie że cały czas jest sperma 😅

O taak sperma 😂 też ciężko mi to odróżnić ale wydaje mi się że ten płodny jest bardziej ciągnący niż sperma. Ja dość często chodzę siku więc nie mam bielizny do wymiany ale mimo wszystko zabezpieczam się w tym czasie wkładką bo czuję dyskomfort jak ciągle mam tam mokro 😄

Kc1234 lubi tę wiadomość

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 2 października, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Piękna krecha 😃 gratulacje i trzymam kciuki!

👫 29 & 29
    PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs🤞🏻

badania I etapu ✅ 🔜seminogram
    ferrytyna do podwyższenia

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • SupiOli Znajoma

Wysłany: 2 października, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wpadam do Was raz na jakiś czas, ale postanowiłam się teraz przywitać.
    Po krótce moja historia. Od zawsze bardzo przeżywałam swoje miesiączki, miałam I nadal mam bardzo bolesne. W tym roku na początku maja zdiagnozowali mi adenomioze. Rzekomo w łagodnym stanie. Pod koniec maja zadzwonili do mnie ze słynnego Wrocławskiego Instytutu, że zwolniło się miejsce do lekarza. Pojechalam, potwierdził wersję lekarza (do którego jeżdżę na badania i u którego mialam wizytę po odebraniu wyników rezonansu). Lekarz z Wrocławia powiedział, że jeśli chcę mieć dziecko to radzi jak najszybciej się zacząć starać (przy okazji lada dzień miała mi się zacząć owulacja). Z mężem bardzo chcemy mieć bobasa, więc zabraliśmy się do roboty...I tak 6 miesięcy nic. Jestem trochę podłamana bo myślałam,że to szybciej pójdzie. Zawsze gdzieś w okolicy przyjścia miesiączki wchodziłam czytałam to forum, różne wątki, czytałam objawy i wariowałam. Tym razem też się nie udało, nie mam typowych moich objawów nadejścia tej małpy, ale czuję że nie wyszło.
    Dodam, że mam 24 lata, a mąż 28.

Vergeet, Siasi, Nava lubią tę wiadomość

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 2 października, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam was w październiku 🙂 Niestety tak się złożyło, że znowu do was dołączam 😟.Beta nie rosła prawidłowo. I kropek ze mną nie został.
    Jak będę mieć pewność kiedy będę mieć owulacje to dam znać, kiedy będę testować 🙂
    Mam pytanie do dziewczyn, które już poroniły. Mój okres teoretycznie spóźnił się jakieś 10 dni przez ciąże. Myślicie, że 1 dzień poronienia mogę traktować jako 1 dzień okresu? Czytałam, że niektórym dziewczynom okres przychodził po paru dniach od poronienia... Ale z drugiej strony u mnie ciąża nie trwała zbyt długo bo jakieś 5 tygodni z hakiem. Więc teoretycznie mogę to traktować jako normalny okres?
    Myślicie, żeby się starać od razu? Oczywiście mam zamiar iść na usg, sprawdzić czy się wszystko dobrze oczyściło. 🙂

Vergeet lubi tę wiadomość

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak długo Wam się spóźniał okres? Maksymalnie ile dni?

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 2 października, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Napiszę i tutaj mamy serduszko ❤️

Gratulacje Kochana 😍🥰
    Rośnijcie zdrowo! Trzymam też kciuki za drugiego kropka ❤

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 2 października, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Cześć dziewczyny, witam was w październiku 🙂 Niestety tak się złożyło, że znowu do was dołączam 😟.Beta nie rosła prawidłowo. I kropek ze mną nie został.
    Jak będę mieć pewność kiedy będę mieć owulacje to dam znać, kiedy będę testować 🙂
    Mam pytanie do dziewczyn, które już poroniły. Mój okres teoretycznie spóźnił się jakieś 10 dni przez ciąże. Myślicie, że 1 dzień poronienia mogę traktować jako 1 dzień okresu? Czytałam, że niektórym dziewczynom okres przychodził po paru dniach od poronienia... Ale z drugiej strony u mnie ciąża nie trwała zbyt długo bo jakieś 5 tygodni z hakiem. Więc teoretycznie mogę to traktować jako normalny okres?
    Myślicie, żeby się starać od razu? Oczywiście mam zamiar iść na usg, sprawdzić czy się wszystko dobrze oczyściło. 🙂
    Przykro mi 🫂
    Tak 1 dzień krwawienia traktujesz jako 1 dzień nowego cyklu i możesz wznowić starania odrazu (tak tłumaczyło mi to dwóch lekarzy jak miałam biochem w kwietniu).

Belia, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość

• Sanana Autorytet

Wysłany: 2 października, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:

Hej, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało :( ja taka sam sytuację przeżywałam w lipcu. Beta rosła prawidłowo, 3 pierwsze pomiary super i w końcu zaczęła wyhamowywać i spadać. Pierwszy dzień krwawienia możesz traktować jako pierwszy dzień miesiączki. Oczywiście warto pójść do lekarza po i sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Starać też teorytycznie można się od razu. U mnie ten pierwszy cykl po ciąży biochemicznej był dłuższy o 4 dni niż zwykle. Zawsze mam cykle jak w zegarku 27 dni, czasem 26, a tym jedynym razem bym dłuższy. Owulacja była, bo badałam progesteron, po prostu musiała być później niż normalnie. Wrześniowy cykl był już standardowy 27dniowy.

Trzymam za Ciebie kciuki, musi w końcu być dobrze. Jak coś to pisz 😘

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 października, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:

Przykro mi kochana 🫂🫂🫂ja miałam ciążę biochemiczna i dostałam krwawienia jakieś 5 dni po spodziewanym terminie @ uznalam to normalnie za 1 dzień okresu. Byłam tylko u gina, żeby na usg zobaczył, czy wszystko tam ok i staraliśmy się dalej "jak gdyby nigdy nic" tak gin też powiedział no i 3 cykle po tym zaskoczyło już i zostało w brzuchu. Nawet miałam dalej zwykly okres, bez jakiś turbo zmian czy odchyleń. Myślę, że śmiało możecie się starać dalej, w końcu organizm już załapał co i jak, więc trzymam kciuki, żeby znowu szybko zaskoczyło i już kropek się dzielnie utrzymał 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 19:02

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 2 października, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:

Siesiepy jak od paru dni 29 to spóźnione życzenia urodzinowe, wszystkiego najlepszego! ❤️ jak masz poczucie humoru to bym obstawiała, że do zgorzknienia materiału jeszcze nie doszło😅

Doszło doszło, w ryzach trzymaja mnie tylko grzyby (bo już jak stary grzyb jestem mentalnie 🍄) i moje hafciki. No i fakt że znowu się staramy a nie trwamy w zawieszeniu, bo nic mnie do kurwicy bardziej nie doprowadza niż "bezstan". 💨

Dziękuję za życzenia. ❤️

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ