Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 października, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Hej dziewczyny! 🫡 Melduje się z opóźnieniem w tym pięknym - moim urodzinowym - wątku.

We wrześniu trochę wypadłam z gry, wybaczcie🫥 ale teraz chcę wrócić znów do Was, bo nikt tak nie rozumie jak Wy 🥹

Tytuł jest mega, sama na niego głosowałam, więc cieszę się że wygrał :D

Widzę lista na testowanie jest piękna, za wszystkie trzymam kciuki! 🫰

Zaraz będę nadrabiać, ale pewnie się już nie dam rady do wszystkich odnieść, przepraszam. Już będę na bieżąco! ✊

Jeśli o mnie chodzi to dziś 27dc i.... wygląda na to że owulacja za rogiem 🫣 Ten cykl będzie jeszcze dłuższy niż poprzednio na to wychodzi i zaczyna mnie to martwić... Czy któraś tutaj ma tak długie cykle? Czy to jest bardzo duży problem (pomijając to jak się to wszystko ciągnie w czasie🙄)? Ewentualnie co zbadać, sprawdzić żeby temu jakoś zaradzić?

Wydaje mi się że dopiero teraz mój organizm zaczyna się przestawiać po tabletkach branych 10 lat 😒 w styczniu odstawiłam, a te cykle coraz dłuższe...

Nawet zaczęłam pierwszy raz robić testy owu, no i dzisiaj trzeci dzień testu i chyba pik 🤔 ciekawa jestem jutrzejszej temperatury...

Jeśli chodzi o testowanie to dam znać, bo wszystko zależne czy ta owulka będzie czy nie 😄

Ja w tym cyklu miałam owulke w 21 więc jak przyjdzie @ to pewnie jakoś 36 dniowy cykl wyjdzie. Po odstawieniu tabletek też miałam długie cykle zwykle 40-45 dni organizm po roku jakoś doszedł do siebie, a po drodze pcos też miałam. Jednak po tych tabletkach trochę jest zwykle zamieszania w tych cyklach

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Hej dziewczyny! 🫡 Melduje się z opóźnieniem w tym pięknym - moim urodzinowym - wątku.

We wrześniu trochę wypadłam z gry, wybaczcie🫥 ale teraz chcę wrócić znów do Was, bo nikt tak nie rozumie jak Wy 🥹

Tytuł jest mega, sama na niego głosowałam, więc cieszę się że wygrał :D

Widzę lista na testowanie jest piękna, za wszystkie trzymam kciuki! 🫰

Zaraz będę nadrabiać, ale pewnie się już nie dam rady do wszystkich odnieść, przepraszam. Już będę na bieżąco! ✊

Jeśli o mnie chodzi to dziś 27dc i.... wygląda na to że owulacja za rogiem 🫣 Ten cykl będzie jeszcze dłuższy niż poprzednio na to wychodzi i zaczyna mnie to martwić... Czy któraś tutaj ma tak długie cykle? Czy to jest bardzo duży problem (pomijając to jak się to wszystko ciągnie w czasie🙄)? Ewentualnie co zbadać, sprawdzić żeby temu jakoś zaradzić?

Wydaje mi się że dopiero teraz mój organizm zaczyna się przestawiać po tabletkach branych 10 lat 😒 w styczniu odstawiłam, a te cykle coraz dłuższe...

Nawet zaczęłam pierwszy raz robić testy owu, no i dzisiaj trzeci dzień testu i chyba pik 🤔 ciekawa jestem jutrzejszej temperatury...

Jeśli chodzi o testowanie to dam znać, bo wszystko zależne czy ta owulka będzie czy nie 😄

Ja mam drugi cykl po odstawieniu dziś 30 dzień cyklu i owu była lub dopiero będzie na dniach testy owu póki co bez piku ale od niedzieli czuję lewy jajnik

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Cavarathiel Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gusia_ Super wynik! Ale kciuki dalej trzymam 🤞

@Frutellka Ogromne, ogromne gratulacje! Niech reszta ciąży będzie nudna i spokojna ❤️

@Siasi Wow Pani doktor brzmi na super babkę faktycznie. Dobrze, że tak szybko rozwiała Twoje wątpliwości.

@Nieprzejrzysta Z całych sił trzymam kciuki byś nie musiała długo czekać aż znowu się uda i by tym razem kropek został na dłużej

@KarolinaJ0702 To raczej normalne, chyba, że zdarza się bardzo często. Ale to zmęczenie o którym piszesz ma ogromny wpływ na jego możliwości i może w tym problem?

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
    ◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
  • Kasiek7 Znajoma

Wysłany: 3 października, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Hejka w prawie październiku 😁
    U mnie sytuacja wygląda tak - dziś 30 dzień cyklu, więc powinna być @, ale nie ma, ostatnio przesunęła się o 4 dni, więc jeszcze nic pewnego. 🫣
    Zrobiłam test przed wczoraj, pink, biel bieli, vizir. Mialam robić dziś, ale nie lubię koloru białego 😅
    Więc czekam...
    Czytam o tych testach owulacyjnych i widzę, jak mało wiem 😅 to był mój pierwszy cykl z testami, mam kilka zapisanych zdjęć, ale nie umiem dodac, żebyście pomogły. Wszystkie (5 szt) miały dwie kreski, ale tylko jeden ciemniejszą, później już je wyrzuciłam, bo sama nie wiedziałam co jest grane. Proszę o instrukcje jak wrzucić fotki to Wam pokażę 🫣

W zasadzie od czasu około owulacji czuje kłucie jajników na przemian, ale bardziej lewy, miałam dzień takiego mega mocnego bólu i bólu krzyża, wtedy aż zasnęłam. Co dziwne - w tym cyklu w ogóle nie bolą mnie piersi, ani nie są większe, jak to normalnie bywa. Nic, żadnych żyłek, no nic.
    Zastanawia mnie ten ciągły ból jak na okres, to nie jest kilka dni, to już na tygodnie trzeba liczyć 🫣 Może nie jest mocny, ale jest takie cmienie, mocniej, słabiej, do wytrzymania. Miałam kilka dni bolu głowy i dziś byliśmy na urodzinach, więc jedzenia multum, pojadlam duuuuzo i nie mam mdłości ale takie uczucie napływania śliny, nie wiem jak to opisać 😅🤣, a jak coś jem lub pije to mam wrażenie, że mnie pali zgaga, ale tylko podczas jedzenia i picia.

Miałam też 1-2 dni takiego piekącego bólu podbrzusza, wzdęcia. U mnie takie objawy to też w sumie jak na okres...
    Byłam u gin na usg i cytologii w czerwcu i było okej, ale teraz tak myślę, że skoro przesunął się okres cykl temu to może po prostu jakąś torbiel? Kiedyś tak miałam...
    Jeszcze parę dni temu śluz miałam jak płodny, dużo i ciągnący się, a teraz zwykły, mleczny, skąpy, lepiący, jak przed okresem.
    Temp nie mierzyłam, zacznę po @, szyjkę badam ale nie umiem jej opisać 🫣

Dajcie znać co myślicie! 🥰🥰🥰

Hej dziewczyny wbiłam do was na wątek i czytam .
    Kurcze może to dziwne ale miałam takie same objawy w tym cyklu ,dziś dostałam okres po 35 dniach pierwszy raz odkąd miesiączkuje tak się przesunął ! Tak to co 28 dni... Wtf??? Cyc nie bolał nic a nic dopiero dziś rano zaczął jeden

• Kasiek7 Znajoma

Wysłany: 3 października, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie mnie na 31 października 💗

Darrika lubi tę wiadomość

• KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    @Gusia_ Super wynik! Ale kciuki dalej trzymam 🤞

@Frutellka Ogromne, ogromne gratulacje! Niech reszta ciąży będzie nudna i spokojna ❤️

@Siasi Wow Pani doktor brzmi na super babkę faktycznie. Dobrze, że tak szybko rozwiała Twoje wątpliwości.

@Nieprzejrzysta Z całych sił trzymam kciuki byś nie musiała długo czekać aż znowu się uda i by tym razem kropek został na dłużej

@KarolinaJ0702 To raczej normalne, chyba, że zdarza się bardzo często. Ale to zmęczenie o którym piszesz ma ogromny wpływ na jego możliwości i może w tym problem?
    W każdej pracy będzie zmęczony, pracuje fizycznie, ogólnie mógłby trochę schudnąć bo ma brzuszek ale mu to nie przeszkadza, mi wyglądowo też tylko ze może przez to ma mniej energii😔

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 października, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 🌸
    Wczorajszy i dzisiejszy 🥹🤞🏼
    https://zapodaj.net/plik-ihIcfJ9aIj

eta176, awokado 🥑, Julixxx, Lauraa, Kłębuszek, Nieprzejrzysta, Płotka, Rudka, ConteBis, Ilka96, DreamBee, cysterka95, Darrika, Nava, Slava, Kinia92, Pacynka, Galaxis, Cavarathiel, Pokahontaz26, Revolutionary , Basiakla, Sarka94, Klaudek11, LokaDesigner, ellevv lubią tę wiadomość

preg.png
  • eta176 Koleżanka

Wysłany: 3 października, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry! 🌸

Nie ma żadnych wątpliwości, masz to! 😍🥰
    Nudnych pozostałych 38 tygodni 🤗

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

🧑28 🧔30
    🐻‍❄️ 9/12

Endometrioza

03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
    07.2024- histeroskopia usunięcie polipa
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 3 października, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie się kreska ściemnia @Smerfetka 💚💚💚 dobrze pamiętam, że dzisiaj wybierasz się na betę?

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 3 października, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry! 🌸
    No widać widać 🤗

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 października, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Pięknie się kreska ściemnia @Smerfetka 💚💚💚 dobrze pamiętam, że dzisiaj wybierasz się na betę?
    Taki był plan, ale niestety nie mam jak 😔 będę sprawdzać testami czy ciemnieją 🤞🏼

Pacynka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry! 🌸

Super ciemnieje! Gratulacje 🥳🥳

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 października, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry! 🌸

❤️❤️❤️

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 3 października, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry! 🌸
    Ciemnieje 🥹😍 mocne kciuki 🤞

• Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry! 🌸

Ciemnieje Gratulacje 🥰

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Hej dziewczyny wbiłam do was na wątek i czytam .
    Kurcze może to dziwne ale miałam takie same objawy w tym cyklu ,dziś dostałam okres po 35 dniach pierwszy raz odkąd miesiączkuje tak się przesunął ! Tak to co 28 dni... Wtf??? Cyc nie bolał nic a nic dopiero dziś rano zaczął jeden

No właśnie ja dziś 35 dc, też dawno nie miałam tak długich, rok temu zdarzył się 37 dniowy.
    Wolałabym już dostać 🐒 niż tak czekać niewiadomo na co, skoro test w 30 i 31 dniu wyszedł biały.
    W ogóle mnie nie bolą piersi za to cały czas podbrzusze.
    Byłam na grzybach, więc nabilam sporo kroków i po takim większym wysiłku boli mnie jeszcze bardziej.
    Jak nic czuje, że to jakaś torbiel 🥴🥴
    Czeka mnie wizyta u gin, ale już bym chciała po 🐒.

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pokahontaz26 co u Ciebie?

@xSmerfetkax jeszcze raz ogromne Gratulacje! 🤍🌸

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 3 października, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🩷 czy mogłabym prosić o wpisanie na testowania 6 października ?

Darrika lubi tę wiadomość

• Weronka Autorytet

Wysłany: 3 października, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Taki był plan, ale niestety nie mam jak 😔 będę sprawdzać testami czy ciemnieją 🤞🏼

Cudownie, niech maluch rośnie! Jednak z tym sprawdzaniem, czy testy ciemnieją bym uważała i chyba odpuściła. Test nie pokazuje jak bardzo jesteś w ciąży tylko, że w niej jesteś. Wiadomo, że wyrazistość kreski zależy od wielu czynników, tego ile wypiłyśmy, o jakiej porze robiony jest test, ale także od samej jakości testu. Miewałam bladziochy przy becie 400... To potrafi bardzo stresować, czasami niepotrzebnie. 😉

Lkao19, grazka0022, Darrika, xSmerfetkax, Rudka, Sarka94, NinaB lubią tę wiadomość

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 3 października, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawką ☕

U mnie już wreszcie trochę spokojniej w życiu się zrobiło, bo Tata już od kilku dni w domku i wszystko idzie powoli do przodu zgodnie z oczekiwaniami 🤗 Już za tydzień ma kontrolę po operacji i ściągnięcie szwów 😊

U mnie dziś 7 dc więc zaczynam sikać na owulaki i od wczoraj regularnie uskuteczniamy seksy🔥😉

@xSmerfetkax gratuluję ⏸ - nie ma co, trzeba przyznać, że z przytupem rozpoczęłaś październik! 😁 Niech ciąża pięknie się rozwija ✊❤

@Frutellka aż się wzruszyłam czytając o serduszku ❤ trzymam kciuki cały czas ✊ i jestem ciekawa, czy na następnej wizycie nie będzie już dwóch serduszek ❤❤

Miłego dzionka, mimo deszczowej szarugi za oknem 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 08:50

eta176, Darrika, xSmerfetkax, Slava, Pacynka, Kinia92, Cavarathiel, Ilka96, Siasi lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ