Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julixxx wrote:
    Ja też w temacie pracy się Was podpytam dziewczyny właśnie jak to u Was jest podczas wizyt i np. Monitoringów. Bo wiadomo czasem się zdarza że trzeba z pracy wyjść na wizytę i 2 razy w tygodniu, nie macie z tym problemów? 😃
    Czytam że niektóre z Was podzieliły się z pracodawcą informacją że staracie się o bobasa i szczerze zazdroszczę odwagi do tego i tego wsparcia które otrzymuje się od pracodawcy, ale ja chyba podobnie jak większość nigdy nie zaufam przełożonym w 100% (mam zdanie że jestem dla nich tylko numerem konta) i nie mogłabym się przemóc, żeby im powiedzieć z czym się mierzę, i z jakiego powodu potrzebuje tak często wychodzić, a zaczynają się już domysły i problemy… mam umowę na czas nieokreślony, dziewczyny zachodzą w ciaze i wracają, ale mam tak złe doświadczenia po poprzedniej pracy że ogromnie mnie to stresuje :(

Staram się umawiać po pracy, jak nie ma takiej możliwości to zgłaszam, że muszę wyjść na 1,5h i nikt nie ma problemu. Nie drążą do jakiego lekarza idę i w jakim celu.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Slava Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    A bo powinni wprowadzić, że kobiety będące w ciąży mają z automatu przedłużaną umowę do porodu + np. 3 lata w przód i że przez te 3 lata nie można ich zwolnić. Wtedy nie byłoby martwienia się o pracę do czasu aż dziecko mogłoby iść do przedszkola no i byłoby wystarczająco czasu na poszukanie innej pracy gdyby szef okazywał niechęć do młodej mamy.

Może będę kandydować na prezydenta. Z taką propozycją w programie mam wszystkie głosy kobitek z forum. 😂

Ogólnie potrzeba więcej ochrony prawnej matek niemowlaków ale obawiam się że przy takich regulacjach kobiet może nie mogłyby zostać zwolnione ale by na bank nikt ich nie zatrudnił, właśnie w obawie przed ciążą.

Tutaj państwo powinno się dołożyć np sponsorując kilka pensji dla pracodawcy który zatrudni młodą matkę na umowę na 3 lata czy coś. Żeby podnieść konkurencyjność takich kobiet. Albo jeżeli pracodawca nie zwolni ciężarnej zaraz po powrocie z macierzyńskiego to państwo pokryje mu 50% jej pensji na pół roku czy coś.

Revolutionary , Weronka, Sarka94 lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    A bo powinni wprowadzić, że kobiety będące w ciąży mają z automatu przedłużaną umowę do porodu + np. 3 lata w przód i że przez te 3 lata nie można ich zwolnić. Wtedy nie byłoby martwienia się o pracę do czasu aż dziecko mogłoby iść do przedszkola no i byłoby wystarczająco czasu na poszukanie innej pracy gdyby szef okazywał niechęć do młodej mamy.

Może będę kandydować na prezydenta. Z taką propozycją w programie mam wszystkie głosy kobitek z forum. 😂

Weronka na prezydenta! 😎

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Ja sama mam działalność ale mój mąż na etacie i powiem Ci, że co do stresu to ma takie same podejście jak Ty i uważam że teraz w tym takim dzikim pędzie i jakiejś takiej chęci „rozwoju” to wasze podejście jest tym zdrowym jak dla mnie. W ogóle czemu się przywykło rozpatrywać „rozwój” zawsze w rozumieniu, pracy lub umiejętności które mogą spowodować wzrost pensji - bo rozwojem jest nauka języków, programow itp ale kurde robienie bransoletek z kamyczków to też może być rozwijające czy pieczenie ciast, cokolwiek.

W ogóle poproszę o wpisanie mnie na testy 10dpo czyli następną niedzielę 13.10 Niby z wynikami mojego M. mamy maleńkie szanse ale wiadomo, nadzieję mam także potestuje sobie :)
    super napisane! zgadzam się w 100%. Oczywiście fajnie jeśli ktoś chce się rozwijać i sprawia mu to frajdę, ale nie każdy czuje potrzebę osiągać w tym temacie szczyt. To że ktoś zamiast poświęcać się pracy woli popołudniu poczytać książki, posiedzieć w ogródku albo poleżeć na kanapie też jest jak najbardziej ok . Ja akurat jestem takim typem pośrodku, lubię się uczyć nowych rzeczy, ale mam tez swoje pasje na które chce mieć czas.

@Revolutionary ja mam 18 dc, i wg. testów i moich obserwacji 2 dzień po owulacji. Ostatni cykl miałam 33 dni i podejrzewam że bez owu, dlatego wpisałam testowanie na 19.10 ale kusi mnie aby testować 15 w moje urodziny, może będzie prezent .

Slava, Revolutionary , DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Slava Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Budownictwo, ale ja myślę żeby pójść w przyszłości typowo w wentylacyjne sprawy, bo jest na to zapotrzebowanie coraz większe i ewentualnie dodatkowo projektowanie, ale ciągnie mnie typowo do wnętrz. 😊Zobaczymy co mi życie przyniesie. 🙈

Ale mamy reprezentacje! Ja też po budownictwie chociaż od 6 lat przebranżowiona :)

Weronka lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    gorzej jak wypiją całą butelkę i się zorientują że nic nie kopie a mi nic nie zostanie 😂

To nie jest śmieszne!
    U mnie na weselu mieliśmy na stole "fałszywą" butelkę wódki, w której oczywiście była woda. No i ta butelka tak sobie na tym naszym stole stała. Jak Panie sprzątały po imprezie to zebrały wszystkie niedopitki i ustawiły w jednym miejscu.

A na drugi dzień były... poprawiny! To wiadomo na pierwszy rzut poszło to, co zostało. No i przychodzi do mnie szwagierka i się podśmiechuje i pyta, czy mieliśmy fałszywą wódkę, a ja, że no była, a co... A ona, że Radziu (jej mąż) pije kieliszek za kieliszkiem i wyzywa "kurna to nie wódka, to niemożliwe nie smakuje jak wódka, co jest!" no i się okazało, że postawili gościom tą naszą wodę.. 😂 Na szczęście wszyscy podeszli do tego z humorem i wstydu nie było. 🙈

Revolutionary , Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Ogólnie potrzeba więcej ochrony prawnej matek niemowlaków ale obawiam się że przy takich regulacjach kobiet może nie mogłyby zostać zwolnione ale by na bank nikt ich nie zatrudnił, właśnie w obawie przed ciążą.

Tutaj państwo powinno się dołożyć np sponsorując kilka pensji dla pracodawcy który zatrudni młodą matkę na umowę na 3 lata czy coś. Żeby podnieść konkurencyjność takich kobiet. Albo jeżeli pracodawca nie zwolni ciężarnej zaraz po powrocie z macierzyńskiego to państwo pokryje mu 50% jej pensji na pół roku czy coś.

To jednak Ty idziesz na prezydenta. 🫡

Slava lubi tę wiadomość

👩🏻 28 | 👨🏻 29

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png

Wysłany: 3 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 czyli jesteś dzień przede mną, tyle że ja dziś 28dc, 1dpo 🫢 Ale chwilunia, jak masz 2 dzien po owu, to 19.10 to będzie 18dpo? Ty chcesz tak długo czekać?! 😱

Testuj 15go! 🤩 Trzymam kciuki za piękny prezent! 🍀

Lkao19 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:

Zgadzam się z Tobą.
    Przede wszystkim powinno się wziąć za to, że pierwsze 30 dni chorobowego płaci pracodawca. To chore, żeby w sytuacji kiedy co miesiąc odciągane są składki na chorobowe ZUS płacił tylko za długotrwałe zwolnienia.. a po drugie obowiązek płacenia za urlop w trakcie macierzyńskiego - tego też nie rozumiem.
    Przez takie głupie zasady zniechęca się pracodawców do zatrudniania kobiet.
    Wszystkie super przepisy dla kobiet uderzają w naszym kraju w pracodawcę i jemu każą płacić za ciążę, a nic co państwo weźmie na siebie.

Revolutionary , Slava lubią tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023

Wysłany: 3 października, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    To nie jest śmieszne!
    U mnie na weselu mieliśmy na stole "fałszywą" butelkę wódki, w której oczywiście była woda. No i ta butelka tak sobie na tym naszym stole stała. Jak Panie sprzątały po imprezie to zebrały wszystkie niedopitki i ustawiły w jednym miejscu.

A na drugi dzień były... poprawiny! To wiadomo na pierwszy rzut poszło to, co zostało. No i przychodzi do mnie szwagierka i się podśmiechuje i pyta, czy mieliśmy fałszywą wódkę, a ja, że no była, a co... A ona, że Radziu (jej mąż) pije kieliszek za kieliszkiem i wyzywa "kurna to nie wódka, to niemożliwe nie smakuje jak wódka, co jest!" no i się okazało, że postawili gościom tą naszą wodę.. 😂 Na szczęście wszyscy podeszli do tego z humorem i wstydu nie było. 🙈

Dobrze że Radziu się nie skuł tą flaszką, to by dopiero było 😂 efekt placebo 😂😂😂

Sarka94, Julixxx, Slava, Weronka, DreamBee lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    😂😂😂😂

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Lkao19 czyli jesteś dzień przede mną, tyle że ja dziś 28dc, 1dpo 🫢 Ale chwilunia, jak masz 2 dzien po owu, to 19.10 to będzie 18dpo? Ty chcesz tak długo czekać?! 😱

Testuj 15go! 🤩 Trzymam kciuki za piękny prezent! 🍀
    No tak sobie wymyśliłam że poczekam dłużej żeby nie doszukiwać się cieni 😄 ale podejrzewam że nie dam rady i jednak będzie test 15 😂

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 3 października, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Budownictwo, ale ja myślę żeby pójść w przyszłości typowo w wentylacyjne sprawy, bo jest na to zapotrzebowanie coraz większe i ewentualnie dodatkowo projektowanie, ale ciągnie mnie typowo do wnętrz. 😊Zobaczymy co mi życie przyniesie. 🙈
    O też patrzyłam kurs projektowania wnętrz taki roczny 😃 bo też jakoś takie budownictwo przemysłowe, w którym siedzę mi nie leży 😅

• Slava Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Nie umiem w dyplomację coś Ty, siupy bym narobiła 😅

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Nava Koleżanka

Wysłany: 3 października, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Dobrze pisze! Polać jej tej wódki 0%😂

Weronka, Revolutionary , eta176 lubią tę wiadomość

👧28 👨29 🐈🐈‍⬛

4cs z pomiarami
    starania 'na luźno' ok 2 lata

30.09 badania 4dc
    LH- 3,3mlU/ml
    FSH- 7,05 mlU/ml
    Prolaktyna 478,2mlU/l
    Estradiol 50pg/ml

19.09.24 USG piersi ok
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Nie umiem w dyplomację coś Ty, siupy bym narobiła 😅
    Nigdy nie spotkałam się jeszcze z powiedzeniem "Narobić siupy" musiałam aż wygooglować 😅
    Aż mi się przypomniał pierwszy obiad u teściowej.
    T: Chcesz kucha?
    Ja: Ale, że o co Pani pyta co to jest?

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 35 dzien cyklu, więc 5 dni spóźniony okres, test nadal bielutki, więc nadziei już nie mam 😞
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny 🍀🍀

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No właśnie, ja ogólnie jakieś ambicje też mam, nie tylko kasa, chociaż nigdy nie miałam takich żeby być na wysokim stanowisku, lubię robić swoje i mieć spokój i za nikogo nie odpowiadać, o 16 wyłączyć kompa I nie myśleć (za dużo się poświęcałam w poprzedniej pracy, gdzie jak pisałam skończyło się cyrkiem 🤣).

Ja siedzę w branży ecommerce, aktualnie jako powiedzmy copywriter tworzę opisy produktów, wcześniej też branża ta sama ale bardziej obracałam się w allegro aukcjach i obsłudze klienta. No i tu jest taki myk, że się jest albo takim małym korpoludkiem na niskim stanowisku gdzie nikt Ci dupy nie truje specjalnie, ale zarabiasz mało, a potem jak się chce zarabiać lepiej to już szczeble wyżej managerowie to już zespół pod sobą, projekty, trzeba wyniki robić- a tego nienawidzę, jak mam jakąś sprzedaż wyrabiać, nie lubię tej presji musisz tyle i tyle albo wylot, bo to stres w kółko, a mi to już nie potrzebne w życiu 😅
    Najchętniej to po odchowaniu trochę drugiego dziecka bym poszła do pracy do jakiegoś urzędu i spokój 🤭
    Zgadzam się, w urzędzie jest spokój, zwykły pracownik zamyka komputer o 16 i nie ma telefonów poza godzinami pracy i należy się wszystko - urlop, premia itp. Poza tym że jesteś na oczach wszystkich, musisz być dla każdego DOSŁOWNIE DLA KAŻDEGO miły. No i straszenie instytucjami na 3 literki 😅

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 3 października, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Nigdy nie spotkałam się jeszcze z powiedzeniem "Narobić siupy" musiałam aż wygooglować 😅
    Aż mi się przypomniał pierwszy obiad u teściowej.
    T: Chcesz kucha?
    Ja: Ale, że o co Pani pyta co to jest?

Też nie wiem, co to jest, w każdym razie brzmi co najmniej jak "a w papę chcesz?' 😅

Sarka94 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 | 👨🏻 29

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 3 października, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Dziś 35 dzien cyklu, więc 5 dni spóźniony okres, test nadal bielutki, więc nadziei już nie mam 😞
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny 🍀🍀
    A może spróbuj na betę pójść 🌸

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ