W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
xSmerfetkax wrote:Beta 97,4 🥹🌸🤞🏼
Dziewczyny dzisiaj robiłam proga i estradiol po owu, obstawiam ,że to 5-6 dpo że względu na pracującą sobotę no i potem niedzielę zrobiłam dziś.
Estradiol 97
Prog 7.64
Wyniki mogę powtórzyć w pon. Myślicie że ten prog może jeszcze podskoczyć znacznie w ciągu 2 dni ? Bo wygląda kiepskawo. Macie jakieś doświadczenia z estradiolem ? Jest ok ?Lena- 10.2020❤️
Starania o rodzeństwo- od 02.2024
VR2- hetero
MTHFR--hetero
PAI-homo
LH:FSH: 0.98 -
xSmerfetkax wrote:Beta 97,4 🥹🌸🤞🏼
Gratulacje! 🥳🥳xSmerfetkax lubi tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
3cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 148 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii -
Annsze wrote:Spokojnej ciąży !
Dziewczyny dzisiaj robiłam proga i estradiol po owu, obstawiam ,że to 5-6 dpo że względu na pracującą sobotę no i potem niedzielę zrobiłam dziś.
Estradiol 97
Prog 7.64
Wyniki mogę powtórzyć w pon. Myślicie że ten prog może jeszcze podskoczyć znacznie w ciągu 2 dni ? Bo wygląda kiepskawo. Macie jakieś doświadczenia z estradiolem ? Jest ok ?🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
nick nieaktualny
-
Smerfetka gratulacje ogromne! 🩷
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Smerfetka, gratulacje!!!
Dziewczyny, dostałam dziś wyniki kwasu foliowego, witaminy D, B12, żelaza I ferrytyny i totalnie mnie zdziwiło że mimo że suplementuję to wszystko to kwas foliowy i ferrytyne mam w dolnej granicy normy 😱
Będę musiała dopalić suplementację, bo przy obecnych poziomach słabo widzę kondycję moich komórek 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 20:49
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Hej hej dziewczyny.
Smerfetka gratulacje !!
Ja melduje @! Nawet nie musiałam testować w nocy obudził mnie ból brzucha, wstałam i.... @!
No coz. Nowy miesiąc nowe szaleństwa, nie załamuje się (jeszcze) mimo że bardzo stawiałam na tamten cykl bo były ❤️💙 kiedy trzeba. W tym cyklu będzie o wiele mniej przytulanek bo stary ma więcej pracy 😔 ale... Podchodzę tym razem z dystansem ale nie odpuszczamy. Testuje ostatniego dnia miesiąca mimo że kolejna@ w listopadzie (długie cykle) ale ot tak zatestuje ostatniego dnia 🤭 za każdą trzymam kciuki. Za wszystkie negatywy bardzo przytulam. Ale nie poddawajmy się. W końcu się uśmiechnie słońce i do nas !Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 20:50
Vergeet, Azjak, DreamBee, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kicia_kocia wrote:Smerfetka, gratulacje!!!
Dziewczyny, dostałam dziś wyniki kwasu foliowego, witaminy D, B12, żelaza I ferrytyny i totalnie mnie zdziwiło że mimo że suplementuję to wszystko to kwas foliowy i ferrytyne mam w dolnej granicy normy 😱
Będę musiała dopalić suplementację, bo przy obecnych poziomach słabo widzę kondycję moich komórek 🙄
Z ferrytyną radziłabym się skonsultować z lekarzem. suplementacje apteczne są mało wchłanialne, szkoda kasy. Ja dostałam na 3 mc Feroplex, smak 😵💫 ale poziom ferrytyny skoczył z 23 do 84 μg/l .Kc1234, kicia_kocia lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
Miska992 wrote:Hej hej dziewczyny.
Smerfetka gratulacje !!
Ja melduje @! Nawet nie musiałam testować w nocy obudził mnie ból brzucha, wstałam i.... @!
No coz. Nowy miesiąc nowe szaleństwa, nie załamuje się (jeszcze) mimo że bardzo stawiałam na tamten cykl bo były ❤️💙 kiedy trzeba. W tym cyklu będzie o wiele mniej przytulanek bo stary ma więcej pracy 😔 ale... Podchodzę tym razem z dystansem ale nie odpuszczamy. Testuje ostatniego dnia miesiąca mimo że kolejna@ w listopadzie (długie cykle) ale ot tak zatestuje ostatniego dnia 🤭 za każdą trzymam kciuki. Za wszystkie negatywy bardzo przytulam. Ale nie poddawajmy się. W końcu się uśmiechnie słońce i do nas !🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Płotka wrote:Z ferrytyną radziłabym się skonsultować z lekarzem. suplementacje apteczne są mało wchłanialne, szkoda kasy. Ja dostałam na 3 mc Feroplex, smak 😵💫 ale poziom ferrytyny skoczył z 23 do 84 μg/l .
Też mam podobną ferrytyne poziom i myślę jak nabrać więcej🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Kc1234 wrote:A jaka dawka feroplex?
Też mam podobną ferrytyne poziom i myślę jak nabrać więcej
Feroplex 40mg/15 ml. Jest w fiolkach.starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
kicia_kocia wrote:Smerfetka, gratulacje!!!
Będę musiała dopalić suplementację, bo przy obecnych poziomach słabo widzę kondycję moich komórek 🙄
Dziwne ! :oWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:21
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Płotka wrote:Feroplex 40mg/15 ml. Jest w fiolkach.
Ja byłam u dwóch lekarzy i oboje twierdzą ze to prawidłowy poziom ferrytyny i mam absolutnie nic nie brać.. Nie wiem przecież nie będę się kłócić z lekarzami..
sama kupiłam ferrum też na receptę i biorę około 50mg.. myślę po jakim czasie zbadać ponownie🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Basiakla wrote:Smerfetka a tak z ciekawości, jak długo Wam zeszło aż się udało? ❤️
Płotka, Rudka, Jvvliett, Zbuntowana, Basiakla, Slava, Azjak lubią tę wiadomość
-
Miska992 wrote:Hej hej dziewczyny.
Smerfetka gratulacje !!
No coz. Nowy miesiąc nowe szaleństwa, nie załamuje się (jeszcze) mimo że bardzo stawiałam na tamten cykl bo były ❤️💙 kiedy trzeba. W tym cyklu będzie o wiele mniej przytulanek bo stary ma więcej pracy 😔 ale... Podchodzę tym razem z dystansem ale nie odpuszczamy. Testuje ostatniego dnia miesiąca mimo że kolejna@ w listopadzie (długie cykle) ale ot tak zatestuje ostatniego dnia 🤭 za każdą trzymam kciuki. Za wszystkie negatywy bardzo przytulam. Ale nie poddawajmy się. W końcu się uśmiechnie słońce i do nas !
Tulam 🫂🫂🫂 ale super, że masz takie podejście, to bardzo zdroworozsądkowe, cały czas walczymy mimo niepowodzeń!Ilka96 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Wyniki tutaj:
https://ibb.co/8BbC5Sf
Wydaje mi się też, że poranny euthyrox przed badaniem podbił mi glukozę, bo zwykle mam sporo niższą.
Moje obecne suple to Health Labs Vege Me + Omega Vege Me
Nie ukrywam że mega zdziwiły mnie te poziomy. W środę mam wizytę u lekarza i będę rozmawiać o jakiejś sensownej suplementacjiPCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Kc1234 wrote:I masz zalecenie brać jedną fiolkę?
Ja byłam u dwóch lekarzy i oboje twierdzą ze to prawidłowy poziom ferrytyny i mam absolutnie nic nie brać.. Nie wiem przecież nie będę się kłócić z lekarzami..
sama kupiłam ferrum też na receptę i biorę około 50mg.. myślę po jakim czasie zbadać ponownie
Mi dwie internistki i ginekolog z kliniki powiedziały, że 23 przy staraniach o ciążę to za mało. Od 50 jest ok i dostałam Feroplex. Brałam 1 fiolkę dziennie.
Ja odwrotnie od Ciebie, myślałam, że jak jest w normie, to jest w normie. Wtedy się dowiedziałam, że są normy laboratoryjne i normy funkcjonalne 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:47
Kc1234, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
Płotka wrote:Mi dwie internistki i ginekolog z kliniki powiedziały, że 23 przy staraniach o ciążę to za mało. Od 50 jest ok i dostałam Feroplex. Brałam 1 fiolkę dziennie.
Ja odwrotnie od Ciebie, myślałam, że jak jest w normie, to jest w normie. Wtedy się dowiedziałam, że są normy laboratoryjne i normy funkcjonalne 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 22:06
Płotka, kicia_kocia lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?