Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Annsze Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Beta 97,4 🥹🌸🤞🏼
    Spokojnej ciąży !

Dziewczyny dzisiaj robiłam proga i estradiol po owu, obstawiam ,że to 5-6 dpo że względu na pracującą sobotę no i potem niedzielę zrobiłam dziś.
    Estradiol 97
    Prog 7.64
    Wyniki mogę powtórzyć w pon. Myślicie że ten prog może jeszcze podskoczyć znacznie w ciągu 2 dni ? Bo wygląda kiepskawo. Macie jakieś doświadczenia z estradiolem ? Jest ok ?

Lena- 10.2020❤️
    Starania o rodzeństwo- od 02.2024

VR2- hetero
    MTHFR--hetero
    PAI-homo
    LH:FSH: 0.98
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Beta 97,4 🥹🌸🤞🏼

Gratulacje! 🥳🥳

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 4 października, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annsze wrote:
    Spokojnej ciąży !

Dziewczyny dzisiaj robiłam proga i estradiol po owu, obstawiam ,że to 5-6 dpo że względu na pracującą sobotę no i potem niedzielę zrobiłam dziś.
    Estradiol 97
    Prog 7.64
    Wyniki mogę powtórzyć w pon. Myślicie że ten prog może jeszcze podskoczyć znacznie w ciągu 2 dni ? Bo wygląda kiepskawo. Macie jakieś doświadczenia z estradiolem ? Jest ok ?
    Lepiej było zrobić w pon bo poleca się 7/8 dzienpo

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Beta 97,4 🥹🌸🤞🏼

Gratulacje 🎉🎉🥰🥰

• Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Smerfetko 🥹 rośnijcie zdrowo!

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka gratulacje ogromne! 🩷

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 4 października, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, gratulacje!!!

Dziewczyny, dostałam dziś wyniki kwasu foliowego, witaminy D, B12, żelaza I ferrytyny i totalnie mnie zdziwiło że mimo że suplementuję to wszystko to kwas foliowy i ferrytyne mam w dolnej granicy normy 😱
    Będę musiała dopalić suplementację, bo przy obecnych poziomach słabo widzę kondycję moich komórek 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 20:49

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Miska992 Znajoma

Wysłany: 4 października, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny.

Smerfetka gratulacje !!

Ja melduje @! Nawet nie musiałam testować w nocy obudził mnie ból brzucha, wstałam i.... @!

No coz. Nowy miesiąc nowe szaleństwa, nie załamuje się (jeszcze) mimo że bardzo stawiałam na tamten cykl bo były ❤️💙 kiedy trzeba. W tym cyklu będzie o wiele mniej przytulanek bo stary ma więcej pracy 😔 ale... Podchodzę tym razem z dystansem ale nie odpuszczamy. Testuje ostatniego dnia miesiąca mimo że kolejna@ w listopadzie (długie cykle) ale ot tak zatestuje ostatniego dnia 🤭 za każdą trzymam kciuki. Za wszystkie negatywy bardzo przytulam. Ale nie poddawajmy się. W końcu się uśmiechnie słońce i do nas ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 20:50

Vergeet, Azjak, DreamBee, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka a tak z ciekawości, jak długo Wam zeszło aż się udało? ❤️

• Płotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Smerfetka, gratulacje!!!

Dziewczyny, dostałam dziś wyniki kwasu foliowego, witaminy D, B12, żelaza I ferrytyny i totalnie mnie zdziwiło że mimo że suplementuję to wszystko to kwas foliowy i ferrytyne mam w dolnej granicy normy 😱
    Będę musiała dopalić suplementację, bo przy obecnych poziomach słabo widzę kondycję moich komórek 🙄

Z ferrytyną radziłabym się skonsultować z lekarzem. suplementacje apteczne są mało wchłanialne, szkoda kasy. Ja dostałam na 3 mc Feroplex, smak 😵‍💫 ale poziom ferrytyny skoczył z 23 do 84 μg/l .

Kc1234, kicia_kocia lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
    ❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska992 wrote:
    Hej hej dziewczyny.

Smerfetka gratulacje !!

Ja melduje @! Nawet nie musiałam testować w nocy obudził mnie ból brzucha, wstałam i.... @!

No coz. Nowy miesiąc nowe szaleństwa, nie załamuje się (jeszcze) mimo że bardzo stawiałam na tamten cykl bo były ❤️💙 kiedy trzeba. W tym cyklu będzie o wiele mniej przytulanek bo stary ma więcej pracy 😔 ale... Podchodzę tym razem z dystansem ale nie odpuszczamy. Testuje ostatniego dnia miesiąca mimo że kolejna@ w listopadzie (długie cykle) ale ot tak zatestuje ostatniego dnia 🤭 za każdą trzymam kciuki. Za wszystkie negatywy bardzo przytulam. Ale nie poddawajmy się. W końcu się uśmiechnie słońce i do nas ;)!
    Też do tego tak podchodzę, nowy miesiąc - nowe szanse i nadzieje. Nie poddajemy się 🩷

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Z ferrytyną radziłabym się skonsultować z lekarzem. suplementacje apteczne są mało wchłanialne, szkoda kasy. Ja dostałam na 3 mc Feroplex, smak 😵‍💫 ale poziom ferrytyny skoczył z 23 do 84 μg/l .
    A jaka dawka feroplex?
    Też mam podobną ferrytyne poziom i myślę jak nabrać więcej

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Płotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    A jaka dawka feroplex?
    Też mam podobną ferrytyne poziom i myślę jak nabrać więcej

Feroplex 40mg/15 ml. Jest w fiolkach.

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Smerfetka, gratulacje!!!

Czy możesz wstawić wynik ii powiedzieć co suplementujesz w jakiej ilości?
    Dziwne ! :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:21

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Feroplex 40mg/15 ml. Jest w fiolkach.
    I masz zalecenie brać jedną fiolkę?
    Ja byłam u dwóch lekarzy i oboje twierdzą ze to prawidłowy poziom ferrytyny i mam absolutnie nic nie brać.. Nie wiem przecież nie będę się kłócić z lekarzami..
    sama kupiłam ferrum też na receptę i biorę około 50mg.. myślę po jakim czasie zbadać ponownie

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiakla wrote:
    Smerfetka a tak z ciekawości, jak długo Wam zeszło aż się udało? ❤️
    Takich faktycznych starań to 3-4cykle, wcześniej było bardziej na luzie 😌 trzymam mocno kciuki za was wszystkie 🥰❤️

Płotka, Rudka, Jvvliett, Zbuntowana, Basiakla, Slava, Azjak lubią tę wiadomość

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska992 wrote:
    Hej hej dziewczyny.

Smerfetka gratulacje !!

Tulam 🫂🫂🫂 ale super, że masz takie podejście, to bardzo zdroworozsądkowe, cały czas walczymy mimo niepowodzeń!

Ilka96 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 4 października, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki tutaj:
    https://ibb.co/8BbC5Sf
    Wydaje mi się też, że poranny euthyrox przed badaniem podbił mi glukozę, bo zwykle mam sporo niższą.
    Moje obecne suple to Health Labs Vege Me + Omega Vege Me
    Nie ukrywam że mega zdziwiły mnie te poziomy. W środę mam wizytę u lekarza i będę rozmawiać o jakiejś sensownej suplementacji

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Płotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    I masz zalecenie brać jedną fiolkę?
    Ja byłam u dwóch lekarzy i oboje twierdzą ze to prawidłowy poziom ferrytyny i mam absolutnie nic nie brać.. Nie wiem przecież nie będę się kłócić z lekarzami..
    sama kupiłam ferrum też na receptę i biorę około 50mg.. myślę po jakim czasie zbadać ponownie

Mi dwie internistki i ginekolog z kliniki powiedziały, że 23 przy staraniach o ciążę to za mało. Od 50 jest ok i dostałam Feroplex. Brałam 1 fiolkę dziennie.

Ja odwrotnie od Ciebie, myślałam, że jak jest w normie, to jest w normie. Wtedy się dowiedziałam, że są normy laboratoryjne i normy funkcjonalne 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:47

Kc1234, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Mi dwie internistki i ginekolog z kliniki powiedziały, że 23 przy staraniach o ciążę to za mało. Od 50 jest ok i dostałam Feroplex. Brałam 1 fiolkę dziennie.

Ja odwrotnie od Ciebie, myślałam, że jak jest w normie, to jest w normie. Wtedy się dowiedziałam, że są normy laboratoryjne i normy funkcjonalne 🧐
    Ja u internistki w luxmedzie jak tłumaczyłam że staram się o ciążę i wiem że to jest za mało (wiem z forum od was dziewczyny i z blogów dietetycznych) to mnie wyśmiała i powiedziała że to wynik ok a w ciąży i tak mi spadnie i będę mieć i tak niedobór więc wtedy będę suolementowac, no absurd xD ale wściekła byłam po tej wizycie, później zadzwoniłam na teleporade i lekarz internista to samo mi powiedział (oboje z luxmed). Z moim ginekologiem z kliniki nie konsultowałam bo miałam teraz dwa mies przerwy w wizytach w celu naturalnych starań 😅. Ale serio dzięki wam od razu kupiłam to ferrum i zaczęłam brać tylko nie byłam pewna dawki, więc brałam w ulotce pośrednia poprostu :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 22:06

Płotka, kicia_kocia lubią tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ