Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 października, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nowego, biel vizira. Ale nie jestem zaskoczona, bo i owu nas zaskoczyła i mojej choroby nie ma prawa przetrwać żaden zarodek, bo mam wrażenie że ja już ledwo ciągnę 🙄
    W poniedziałek idziemy na wizytę do androloga w klinice 😊

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jvvliet u mnie podobna sytuacja, tylko ja testuję dopiero w poniedziałek, bo spodziewana 🐒 jutro. Już mnie to lekko stresuje i kiepsko mi się śpi. Mnie też lekko pobolewa jajnik z którego była w tym miesiącu owulacja, ale niestety też co jakiś czas czuję taki typowy ból okresowy 😓

@brilka - przykro mi, że zobaczyłaś biel 🫂 ale skoro tak źle przeszłaś chorobę to rzeczywiście mogło to mieć mocny wpływ. Szybkiego powrotu do zdrowia ❤️

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 5 października, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    U mnie nic nowego, biel vizira. Ale nie jestem zaskoczona, bo i owu nas zaskoczyła i mojej choroby nie ma prawa przetrwać żaden zarodek, bo mam wrażenie że ja już ledwo ciągnę 🙄
    Ściskam mocno.. dobrze, że nie byłaś mocno nastawiona to może troszkę mniejsze rozczarowanie... trzymam kciuki za następny owocny cykl !

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 5 października, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Mnie to najpierw martwiło jak już wyszła beta, ale potem doczytałam że kłujące bóle podczas implantacji i na wczesnym etapie ciąży są normalne, może je powodować rozciągająca się macica😄 A mnie potrafi ukłuć tak porządnie 🥴😅
    Właśnie jak się świadomie staramy to każde kłucie czujemy i się zastanawiamy 😅 a nasz organizm wie co robi 😁

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 5 października, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    @Jvvliet u mnie podobna sytuacja, tylko ja testuję dopiero w poniedziałek, bo spodziewana 🐒 jutro. Już mnie to lekko stresuje i kiepsko mi się śpi. Mnie też lekko pobolewa jajnik z którego była w tym miesiącu owulacja, ale niestety też co jakiś czas czuję taki typowy ból okresowy 😓

@brilka - przykro mi, że zobaczyłaś biel 🫂 ale skoro tak źle przeszłaś chorobę to rzeczywiście mogło to mieć mocny wpływ. Szybkiego powrotu do zdrowia ❤️
    To ja też co jakiś czas, ale krótko i zazwyczaj pod wieczór czuję takie skurcze miesiączkowe, a w dzień nic 😬

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie podobnie - dziś 9dpo, tempka 37,03. Do przedwczoraj miałam cały czas kłucia po tej stronie co była owulacja + delikatne skurcze jakby takie ciągnące? nie wiem jak je opisać. Przedwczoraj były najmocniejsze a od wczoraj już coś ciszej, tylko co jakiś czas poczuję bardzo delikatne ukłucie. Testowanie mam we wtorek, nie wiem czy wytrzymam 🙈

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

🫂🫂🫂 współczuję kochana i dużo zdrówka! Ja cały czas zasmarkana, ale jakoś ciągnę.
    Trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę 🤞

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Przytulam mocno ❤️❤️ Taki okres teraz niestety. No, ale cóż nie wszystkiego da radę uniknąć. Czasem się po prostu nie da.

Trzymam kciuki za wizytę w klinice 🤞

👱‍♀️35🧑40
    Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
    17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 5 października, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🤗 Ja się witam po śniadanku i z poranną kawusią, od 2:30 nie mogę spać i czekam niecierpliwie na dzisiejszą powtórkę bety😅 Zrobiłam kolejny test i teraz zdecydowanie już nie trzeba doszukiwać się cienia https://ibb.co/vXJm8q4 😍 Więc liczę na to, że beta ładnie przyrasta🤞
    To czekamy 🤞😊

Pani Lis lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 5 października, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Przytulam 🫂

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 października, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jedząc kawałek swojego ulubionego ciasta zdałam sobie sprawę że jest nasączone spirytusem 🫣 będę musiała z niego teraz zrezygnować na 9 miesięcy

preg.png
  • Sanana Autorytet

Wysłany: 5 października, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Właśnie jedząc kawałek swojego ulubionego ciasta zdałam sobie sprawę że jest nasączone spirytusem 🫣 będę musiała z niego teraz zrezygnować na 9 miesięcy

Haha tak to jest, ale na pocieszenie powiem, że mi rezygnacja ze wszystkiego co kocham (szczególnie sushi i tatarka) w ciąży przyszła bardzo gładko. Jeśli widzisz w tym cel to nie będzie żadnego problemu :) wszystkim nam życzę od tego miesiąca tylko takich wyrzeczeń ! 🥰

xSmerfetkax, Lusia90 lubią tę wiadomość

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3
    25.11 2,5 cm 👶🏻

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Wyniki tutaj:
    https://ibb.co/8BbC5Sf
    Wydaje mi się też, że poranny euthyrox przed badaniem podbił mi glukozę, bo zwykle mam sporo niższą.
    Moje obecne suple to Health Labs Vege Me + Omega Vege Me
    Nie ukrywam że mega zdziwiły mnie te poziomy. W środę mam wizytę u lekarza i będę rozmawiać o jakiejś sensownej suplementacji
    Hej, sprawdziłam sobie skład i folianow jest tam jedynie 100, kiedy przed ciążą dawka zalecana to 400, a niektórzy nawet mówią że 800 :) tu bym sugerowała koniecznie włączyć sobie dodatkowy folian + dużo warzyw liściastych, bo organizm najbardziej lubi sobie z pożywienia czerpać :)
    Co do ferrytyny też mam obecnie na podobnym poziomie, ale cały czas rośnie. U mnie niestety był pasażer na gapę (wyszedł mi pierwotniak w badaniu kalu w laboratorium parazyntologiczym). Po przejściu leczenia żelazo wystrzeliło w górę, podobnie hemoglobina i ferrytyna sobie powoli rośnie i to wszytsko bez suplementacji żelaza i bez drastycznych zmian w diecie. A dodam, że jem głównie wegetariański 😀 obecnie jeszcze dorzuciłam laktoferyne i sanrobi ibs plus dietę też podkręciłam żeby faktycznie te zapasy ferrytyny się robiły szybciej.

kicia_kocia lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 5 października, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanana wrote:
    Haha tak to jest, ale na pocieszenie powiem, że mi rezygnacja ze wszystkiego co kocham (szczególnie sushi i tatarka) w ciąży przyszła bardzo gładko. Jeśli widzisz w tym cel to nie będzie żadnego problemu :) wszystkim nam życzę od tego miesiąca tylko takich wyrzeczeń ! 🥰
    Ale sushi można jeść 😜 , tzn tylko takie z pieczonym łososiem lub warzywne , lub z inną dozwoloną rybką, która jest po obróbce termicznej

Slava, Cavarathiel lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Devana, brilka 🫂🫂

U mnie dzisiaj lekki skok temperatury, myślę że owulacja była wczoraj. Przytulanki były w czwartek wieczorem i dzisiaj rano. Mam nadzieję że się uda, trzymajcie kciuki 🤞
    Także sezon na szukanie ciążowych objawów uważam za oficjalnie rozpoczęty 🤣

Ilka96, Belia, cysterka95, Darrika, Vergeet, Siasi, Sanana, Olisska, NinaB, Devana lubią tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Belia Autorytet

Wysłany: 5 października, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Brilka przytulam ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Na chorobę nie mamy wpływu. Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie w klinice.
    Ja jestem na siebie zła bo zaspałam 1,5h na pomiar temperatury a tak bardzo chciałam uchwycić owulke 🤣 Jeszcze rano się okazało że nie wyciągnęłam termometru z walizki i musiałam wstać, poszukać i dopiero zmierzyłam więc cały pomiar do dupy. No ale trudno. Owulacja na bank jest dziś patrząc na wszystkie objawy. Więc od jutra moje ulubione 2 tygodnie oczekiwania 🤦‍♀️
    @Kłębuszek jedziemy na tym samym wozie 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 09:50

Kłębuszek, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 października, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało jeszcze 5 dni do testowania 😅 kurcze, coraz większe czuje w związku z tym napięcie. Zaraz się biorę za sprzątanie, żeby trochę głowę odsunąć od tego myślenia, bo czuje, że jak się nie uda, to złapie konkretnego doła i chyba już też nadzieję stracę, że jak lewy jajnik nie dał rady to pozamiatane 😬

Na szczęście jutro cały dzień zajęty, potem w tygodniu praca m, jakieś młodej zajęcia po przedszkolu i powinno zlecieć w miarę do tego czwartku. Tak bardzo bym chciała żeby się w końcu udało, mimo strachu o moje ciało, bo za mało schudłam, tego jak będzie z siłami i czasem dla młodej i innymi takimi rozkminami, i tak bym chciała już te dwie kreski zobaczyć, żeby mieć już inne zmartwienia, niż to, że może się jednak nie udać i trzeba będzie podjąć niedługo decyzję czy kończyć starania czy nie.

Belia, Vergeet, DreamBee, cysterka95, Siasi lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 5 października, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Hej, sprawdziłam sobie skład i folianow jest tam jedynie 100, kiedy przed ciążą dawka zalecana to 400, a niektórzy nawet mówią że 800 :) tu bym sugerowała koniecznie włączyć sobie dodatkowy folian + dużo warzyw liściastych, bo organizm najbardziej lubi sobie z pożywienia czerpać :)
    Co do ferrytyny też mam obecnie na podobnym poziomie, ale cały czas rośnie. U mnie niestety był pasażer na gapę (wyszedł mi pierwotniak w badaniu kalu w laboratorium parazyntologiczym). Po przejściu leczenia żelazo wystrzeliło w górę, podobnie hemoglobina i ferrytyna sobie powoli rośnie i to wszytsko bez suplementacji żelaza i bez drastycznych zmian w diecie. A dodam, że jem głównie wegetariański 😀 obecnie jeszcze dorzuciłam laktoferyne i sanrobi ibs plus dietę też podkręciłam żeby faktycznie te zapasy ferrytyny się robiły szybciej.
    No właśnie od dziś biorę też Tenfertin Ona AMH. Tam jest dodatkowe 400 j. kwasu foliowego. Mam nadzieję, że to pomoże. Jeszcze zostaje mi jakoś wyrównać ferrytynę, ale to już poproszę lekarza o jakieś żelazo.
    Za miesiąc sprawdzę, czy coś się poprawiło.

Ilka96 lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Slava Autorytet

Wysłany: 5 października, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Weekendowo dziewczyny! Obracałam męża intensywnie także nie wchodziłam na forum, nadrobię po południu, bo widzę że ciekawe kwestie poruszałyście :)

Póki co gratuluję bet ❤️
    I tulę najmocniej za wszystkie biele i @ 🫂

Darrika, DreamBee, Devana lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 października, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Byłam rano w laboratorium, zeby powtórzyć betę. Trzymajcie kciuki!
    Smerfetka - ja zaczęłam od ogracznienia kawy. Piłam ostatni dwie, ale te normy w ciazy pozwalają na mniej, takze piątka. Ale dla dzisiusiow wszystko <3

Płotka, Darrika, Belia, xSmerfetkax, Majlen, Kłębuszek, Pani Lis, Rudka, DreamBee, cysterka95, Slava, ellevv lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ