W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nic nowego, biel vizira. Ale nie jestem zaskoczona, bo i owu nas zaskoczyła i mojej choroby nie ma prawa przetrwać żaden zarodek, bo mam wrażenie że ja już ledwo ciągnę 🙄
W poniedziałek idziemy na wizytę do androloga w klinice 😊🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
@Jvvliet u mnie podobna sytuacja, tylko ja testuję dopiero w poniedziałek, bo spodziewana 🐒 jutro. Już mnie to lekko stresuje i kiepsko mi się śpi. Mnie też lekko pobolewa jajnik z którego była w tym miesiącu owulacja, ale niestety też co jakiś czas czuję taki typowy ból okresowy 😓
@brilka - przykro mi, że zobaczyłaś biel 🫂 ale skoro tak źle przeszłaś chorobę to rzeczywiście mogło to mieć mocny wpływ. Szybkiego powrotu do zdrowia ❤️ -
brilka wrote:U mnie nic nowego, biel vizira. Ale nie jestem zaskoczona, bo i owu nas zaskoczyła i mojej choroby nie ma prawa przetrwać żaden zarodek, bo mam wrażenie że ja już ledwo ciągnę 🙄
W poniedziałek idziemy na wizytę do androloga w klinice 😊 -
Pani Lis wrote:Mnie to najpierw martwiło jak już wyszła beta, ale potem doczytałam że kłujące bóle podczas implantacji i na wczesnym etapie ciąży są normalne, może je powodować rozciągająca się macica😄 A mnie potrafi ukłuć tak porządnie 🥴😅
-
awokado 🥑 wrote:@Jvvliet u mnie podobna sytuacja, tylko ja testuję dopiero w poniedziałek, bo spodziewana 🐒 jutro. Już mnie to lekko stresuje i kiepsko mi się śpi. Mnie też lekko pobolewa jajnik z którego była w tym miesiącu owulacja, ale niestety też co jakiś czas czuję taki typowy ból okresowy 😓
@brilka - przykro mi, że zobaczyłaś biel 🫂 ale skoro tak źle przeszłaś chorobę to rzeczywiście mogło to mieć mocny wpływ. Szybkiego powrotu do zdrowia ❤️ -
Hej dziewczyny u mnie podobnie - dziś 9dpo, tempka 37,03. Do przedwczoraj miałam cały czas kłucia po tej stronie co była owulacja + delikatne skurcze jakby takie ciągnące? nie wiem jak je opisać. Przedwczoraj były najmocniejsze a od wczoraj już coś ciszej, tylko co jakiś czas poczuję bardzo delikatne ukłucie. Testowanie mam we wtorek, nie wiem czy wytrzymam 🙈👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
brilka wrote:U mnie nic nowego, biel vizira. Ale nie jestem zaskoczona, bo i owu nas zaskoczyła i mojej choroby nie ma prawa przetrwać żaden zarodek, bo mam wrażenie że ja już ledwo ciągnę 🙄
W poniedziałek idziemy na wizytę do androloga w klinice 😊
🫂🫂🫂 współczuję kochana i dużo zdrówka! Ja cały czas zasmarkana, ale jakoś ciągnę.
Trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę 🤞33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
W poniedziałek idziemy na wizytę do androloga w klinice 😊
Przytulam mocno ❤️❤️ Taki okres teraz niestety. No, ale cóż nie wszystkiego da radę uniknąć. Czasem się po prostu nie da.
Trzymam kciuki za wizytę w klinice 🤞👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
12.12. kolejna wizyta 🩺
14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Pani Lis wrote:Dzień dobry dziewczyny 🤗 Ja się witam po śniadanku i z poranną kawusią, od 2:30 nie mogę spać i czekam niecierpliwie na dzisiejszą powtórkę bety😅 Zrobiłam kolejny test i teraz zdecydowanie już nie trzeba doszukiwać się cienia https://ibb.co/vXJm8q4 😍 Więc liczę na to, że beta ładnie przyrasta🤞
Pani Lis lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
W poniedziałek idziemy na wizytę do androloga w klinice 😊Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
xSmerfetkax wrote:Właśnie jedząc kawałek swojego ulubionego ciasta zdałam sobie sprawę że jest nasączone spirytusem 🫣 będę musiała z niego teraz zrezygnować na 9 miesięcy
Haha tak to jest, ale na pocieszenie powiem, że mi rezygnacja ze wszystkiego co kocham (szczególnie sushi i tatarka) w ciąży przyszła bardzo gładko. Jeśli widzisz w tym cel to nie będzie żadnego problemu wszystkim nam życzę od tego miesiąca tylko takich wyrzeczeń ! 🥰xSmerfetkax, Lusia90 lubią tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
kicia_kocia wrote:Wyniki tutaj:
https://ibb.co/8BbC5Sf
Wydaje mi się też, że poranny euthyrox przed badaniem podbił mi glukozę, bo zwykle mam sporo niższą.
Moje obecne suple to Health Labs Vege Me + Omega Vege Me
Nie ukrywam że mega zdziwiły mnie te poziomy. W środę mam wizytę u lekarza i będę rozmawiać o jakiejś sensownej suplementacji
Co do ferrytyny też mam obecnie na podobnym poziomie, ale cały czas rośnie. U mnie niestety był pasażer na gapę (wyszedł mi pierwotniak w badaniu kalu w laboratorium parazyntologiczym). Po przejściu leczenia żelazo wystrzeliło w górę, podobnie hemoglobina i ferrytyna sobie powoli rośnie i to wszytsko bez suplementacji żelaza i bez drastycznych zmian w diecie. A dodam, że jem głównie wegetariański 😀 obecnie jeszcze dorzuciłam laktoferyne i sanrobi ibs plus dietę też podkręciłam żeby faktycznie te zapasy ferrytyny się robiły szybciej.kicia_kocia lubi tę wiadomość
-
Sanana wrote:Haha tak to jest, ale na pocieszenie powiem, że mi rezygnacja ze wszystkiego co kocham (szczególnie sushi i tatarka) w ciąży przyszła bardzo gładko. Jeśli widzisz w tym cel to nie będzie żadnego problemu wszystkim nam życzę od tego miesiąca tylko takich wyrzeczeń ! 🥰
Slava, Cavarathiel lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Devana, brilka 🫂🫂
U mnie dzisiaj lekki skok temperatury, myślę że owulacja była wczoraj. Przytulanki były w czwartek wieczorem i dzisiaj rano. Mam nadzieję że się uda, trzymajcie kciuki 🤞
Także sezon na szukanie ciążowych objawów uważam za oficjalnie rozpoczęty 🤣Ilka96, Belia, cysterka95, Darrika, Vergeet, Siasi, Sanana, Olisska, NinaB, Devana lubią tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
3cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 148 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii -
@Brilka przytulam ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Na chorobę nie mamy wpływu. Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie w klinice.
Ja jestem na siebie zła bo zaspałam 1,5h na pomiar temperatury a tak bardzo chciałam uchwycić owulke 🤣 Jeszcze rano się okazało że nie wyciągnęłam termometru z walizki i musiałam wstać, poszukać i dopiero zmierzyłam więc cały pomiar do dupy. No ale trudno. Owulacja na bank jest dziś patrząc na wszystkie objawy. Więc od jutra moje ulubione 2 tygodnie oczekiwania 🤦♀️
@Kłębuszek jedziemy na tym samym wozie 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 09:50
Kłębuszek, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Mi zostało jeszcze 5 dni do testowania 😅 kurcze, coraz większe czuje w związku z tym napięcie. Zaraz się biorę za sprzątanie, żeby trochę głowę odsunąć od tego myślenia, bo czuje, że jak się nie uda, to złapie konkretnego doła i chyba już też nadzieję stracę, że jak lewy jajnik nie dał rady to pozamiatane 😬
Na szczęście jutro cały dzień zajęty, potem w tygodniu praca m, jakieś młodej zajęcia po przedszkolu i powinno zlecieć w miarę do tego czwartku. Tak bardzo bym chciała żeby się w końcu udało, mimo strachu o moje ciało, bo za mało schudłam, tego jak będzie z siłami i czasem dla młodej i innymi takimi rozkminami, i tak bym chciała już te dwie kreski zobaczyć, żeby mieć już inne zmartwienia, niż to, że może się jednak nie udać i trzeba będzie podjąć niedługo decyzję czy kończyć starania czy nie.Belia, Vergeet, DreamBee, cysterka95, Siasi lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ilka96 wrote:Hej, sprawdziłam sobie skład i folianow jest tam jedynie 100, kiedy przed ciążą dawka zalecana to 400, a niektórzy nawet mówią że 800 tu bym sugerowała koniecznie włączyć sobie dodatkowy folian + dużo warzyw liściastych, bo organizm najbardziej lubi sobie z pożywienia czerpać
Co do ferrytyny też mam obecnie na podobnym poziomie, ale cały czas rośnie. U mnie niestety był pasażer na gapę (wyszedł mi pierwotniak w badaniu kalu w laboratorium parazyntologiczym). Po przejściu leczenia żelazo wystrzeliło w górę, podobnie hemoglobina i ferrytyna sobie powoli rośnie i to wszytsko bez suplementacji żelaza i bez drastycznych zmian w diecie. A dodam, że jem głównie wegetariański 😀 obecnie jeszcze dorzuciłam laktoferyne i sanrobi ibs plus dietę też podkręciłam żeby faktycznie te zapasy ferrytyny się robiły szybciej.
Za miesiąc sprawdzę, czy coś się poprawiło.Ilka96 lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Dzień dobry Weekendowo dziewczyny! Obracałam męża intensywnie także nie wchodziłam na forum, nadrobię po południu, bo widzę że ciekawe kwestie poruszałyście
Póki co gratuluję bet ❤️
I tulę najmocniej za wszystkie biele i @ 🫂Darrika, DreamBee, Devana lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Hej dziewczyny! Byłam rano w laboratorium, zeby powtórzyć betę. Trzymajcie kciuki!
Smerfetka - ja zaczęłam od ogracznienia kawy. Piłam ostatni dwie, ale te normy w ciazy pozwalają na mniej, takze piątka. Ale dla dzisiusiow wszystkoPłotka, Darrika, Belia, xSmerfetkax, Majlen, Kłębuszek, Pani Lis, Rudka, DreamBee, cysterka95, Slava, ellevv lubią tę wiadomość