W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kc1234 wrote:Ja u internistki w luxmedzie jak tłumaczyłam że staram się o ciążę i wiem że to jest za mało (wiem z forum od was dziewczyny i z blogów dietetycznych) to mnie wyśmiała i powiedziała że to wynik ok a w ciąży i tak mi spadnie i będę mieć i tak niedobór więc wtedy będę suolementowac, no absurd xD ale wściekła byłam po tej wizycie, później zadzwoniłam na teleporade i lekarz internista to samo mi powiedział (oboje z luxmed). Z moim ginekologiem z kliniki nie konsultowałam bo miałam teraz dwa mies przerwy w wizytach w celu naturalnych starań 😅. Ale serio dzięki wam od razu kupiłam to ferrum i zaczęłam brać tylko nie byłam pewna dawki, więc brałam w ulotce pośrednia poprostu )
Ja miałam też hemoglobinę w dolnej granicy, to skłoniło internistkę (z Luxmedu, hihi) do szukania w żelazie i ferrytynie.
Ta Twoja lekarka sama sobie zaprzecza - właśnie dlatego, że w ciąży spada, to trzeba mieć zapas. Bo suplementacja ferrytyny taka łatwa nie jest. Dużo czasu potrzeba, by zbudować rezerwę.Kc1234 lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
Dobry wieczór, rzuci ktoś okiem na wyniki? Z góry przepraszam za tłumaczenie 😅🙃
Aahh i są to z 2dc.
SHBG 28 nmol/l (32.4-128)
Testosteron 0.58 nmol/l (<1.
Tsh 2.17 (tu i tak się cieszę bo spadłam z ponad 4)
Estradiol 92 pmol/l
FSH 4.6 U/l
faza fulikularna: 3,5-12,5
Cykl pomiędzy?: 4,7-21,5
faza lutealna: 1,7-7,7
Menopauza: 25,8-134,8
LH 5.5 U/l
Faza fulikularna: 2.4 - 12.6
Cykl pomiędzy?: 14.0 - 95.6
Faza lutealna: 1.0 - 11.4
Menopauza: 7.7 - 58.8
Współczynnik wolnych androgenów F.A.I. - 2.1Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 22:25
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Dziewczyny miałyście rację. Wieczorem już ewidentny pik na teście owu. Do tego zaczęłam czuć mój ulubiony, lewy jajnik także jestem zadowolona. Na prawym jest torbiel więc niech sobie siedzi cicho. W sierpniu lewy przyniósł mi szczęście. Może i tym razem się uda.
Od wczoraj działamy. Chcę tym razem sprawdzić taktykę - codzienne ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 22:33
Kc1234, Pokahontaz26, Darrika, xSmerfetkax, Płotka, DreamBee, Majlen, Rudka, Kłębuszek, Slava, Revolutionary lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
ellevv wrote:Dobry wieczór, rzuci ktoś okiem na wyniki? Z góry przepraszam za tłumaczenie 😅🙃
Aahh i są to z 2dc.
SHBG 28 nmol/l (32.4-128)
Testosteron 0.58 nmol/l (<1.
Tsh 2.17 (tu i tak się cieszę bo spadłam z ponad 4)
Estradiol 92 pmol/l
FSH 4.6 U/l
faza fulikularna: 3,5-12,5
Cykl pomiędzy?: 4,7-21,5
faza lutealna: 1,7-7,7
Menopauza: 25,8-134,8
LH 5.5 U/l
Faza fulikularna: 2.4 - 12.6
Cykl pomiędzy?: 14.0 - 95.6
Faza lutealna: 1.0 - 11.4
Menopauza: 7.7 - 58.8
Współczynnik wolnych androgenów F.A.I. - 2.1
LH/FSH stosunek 1,2 to chyba dosyć dobry. Powinno być około 1.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
xSmerfetkax wrote:Takich faktycznych starań to 3-4cykle, wcześniej było bardziej na luzie 😌 trzymam mocno kciuki za was wszystkie 🥰❤️
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
kicia_kocia wrote:Wyniki tutaj:
https://ibb.co/8BbC5Sf
Wydaje mi się też, że poranny euthyrox przed badaniem podbił mi glukozę, bo zwykle mam sporo niższą.
Moje obecne suple to Health Labs Vege Me + Omega Vege Me
Nie ukrywam że mega zdziwiły mnie te poziomy. W środę mam wizytę u lekarza i będę rozmawiać o jakiejś sensownej suplementacjikicia_kocia lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Proszę o wpisanie małpy, nic z tego...👱♀️1991 + 👨🦱1987=17lat ❤️
💍2011
⛪2013
👣Starania od 10.2022r.
ON:
08/24 zabieg na usunięcie żylaków powrózka nasiennego.
JA:
08/22 histeroskopia polipa
AMH 6.98
Niedoczynność tarczycy
TSH 3.44
euthyrox 25/50
30/08/24 drożność jajowodów
08/24 cd56=176 zapalenie endometrium, kolejne dwa polipy -
Devana wrote:Proszę o wpisanie małpy, nic z tego...
🫂🫂🫂Devana lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Smerfetka, gratuluję 🩷 życzę spokojnej i nudnej ciąży 🥹
Ja chyba spiszę ten cykl na straty, od kilku dni mam totalnie płodny śluz, dzisiaj pobolewa mnie lewy jajnik (a to rzadkość), mam przeczucie, że owulacja mogła się przesunąć i jest szybciej, ale u męża w pracy stres duży, więc nie udało nam się ❤️ 😢 ani dzisiaj ani wczoraj. Czuję się rozgoryczona, bo dopiero co u mnie skończył się stres związany z pracą i wyluzowałam, ale tutaj oboje musimy być na chillu, a od dwóch cykli zawsze w okolicy owulacji pojawia się stres z jakiegoś powodu i nic z tego nie wychodzi. Też tak macie?👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
Dzień dobry dziewczyny 🤗 Ja się witam po śniadanku i z poranną kawusią, od 2:30 nie mogę spać i czekam niecierpliwie na dzisiejszą powtórkę bety😅 Zrobiłam kolejny test i teraz zdecydowanie już nie trzeba doszukiwać się cienia https://ibb.co/vXJm8q4 😍 Więc liczę na to, że beta ładnie przyrasta🤞
Belia, Ona_39, xSmerfetkax, Płotka, DreamBee, Majlen, cysterka95, Darrika, Pokahontaz26, Elena20, Rudka, Ilka96, ellevv, kicia_kocia, Cavarathiel, Pacynka, Lauraa, Wojcinka, KarolinaJ0702, Lusia90, LokaDesigner, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Dzień dobry dziewczyny 🤗 Ja się witam po śniadanku i z poranną kawusią, od 2:30 nie mogę spać i czekam niecierpliwie na dzisiejszą powtórkę bety😅 Zrobiłam kolejny test i teraz zdecydowanie już nie trzeba doszukiwać się cienia https://ibb.co/vXJm8q4 😍 Więc liczę na to, że beta ładnie przyrasta🤞
Pani Lis, Ona_39, cysterka95, Darrika, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
-
Jvvliett wrote:Jest ewidentna kreseczka 🥰 daj znać jak już będziesz mieć wyniki. Ja też nie mogę spać, wczoraj powinnam dostać @ ale nic a nic tylko temperatura 37,2 i lekkie kłucie jajnika a tak brak innych objawów i powiem Wam, że się stresuję przed jutrzejszym testowaniem 😅
Trzymam kciuki, ja też czulam kłucie przed testowaniem 😁Jvvliett lubi tę wiadomość
-
Belia wrote:Dziewczyny miałyście rację. Wieczorem już ewidentny pik na teście owu. Do tego zaczęłam czuć mój ulubiony, lewy jajnik także jestem zadowolona. Na prawym jest torbiel więc niech sobie siedzi cicho. W sierpniu lewy przyniósł mi szczęście. Może i tym razem się uda.
Od wczoraj działamy. Chcę tym razem sprawdzić taktykę - codzienne ♥️ -
Jvvliett wrote:To może to dobry znak 🤔✊🏼
Mnie to najpierw martwiło jak już wyszła beta, ale potem doczytałam że kłujące bóle podczas implantacji i na wczesnym etapie ciąży są normalne, może je powodować rozciągająca się macica😄 A mnie potrafi ukłuć tak porządnie 🥴😅 -
Pani Lis wrote:Dzień dobry dziewczyny 🤗 Ja się witam po śniadanku i z poranną kawusią, od 2:30 nie mogę spać i czekam niecierpliwie na dzisiejszą powtórkę bety😅 Zrobiłam kolejny test i teraz zdecydowanie już nie trzeba doszukiwać się cienia https://ibb.co/vXJm8q4 😍 Więc liczę na to, że beta ładnie przyrasta🤞
-
xSmerfetkax wrote:Ile wynosiła Twoja pierwsza beta? ☺️
-
Pani Lis wrote:Malusio, tylko 11,8. Pocieszam sie faktem, że złapałam samiusienki początek bo testowałam w 9dpo i dzisiaj z beta zrobię też proga, mam nadzieję że mnie to trochę uspokoi
Pani Lis lubi tę wiadomość