Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 października, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja właśnie odebrałam wynik proga z piątku 28, przy becie 97, w niedzielę powtórka bety wyniosła 309 🌸 stwierdziłam że nie powtarzam dzisiaj bety, bo był ładny przyrost i szkoda mi żyły 🫣
    Wydaje mi się że ten progesteron oki? Wtedy był 13dpo

Też bym nie powtarzała, marze o tym by kiedyś ujrzeć betę ponad 100 🤔😁

Vergeet, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 października, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Z tego co wiem pomiędzy 2 a 3 to wynik jest ok:)

Ja mam nieco ponad 6, czasem wysokie jest w pcos, ale mi akurat to wykluczyli już dawno ;)

Większość kobiet z tego co czytam ma koło 2,3 w tym wieku
    Dziękuję! :)
    No nic, zostaje czekać na wizytę żeby przeanalizowała lekarka wszystkie badania ale tak na pierwszy rzut oka wydaje się być wszystko okej więc obawiam się, że problem może tkwić w mężu (albo nie trafianiu w owulację) i nie wiem jak to przyjmie 🙈 już kiedyś wstępnie o tym rozmawialiśmy ale on sobie z wszystkiego żartuje i wtedy też obrócił to w żart, także zobaczymy co powie jak będę rozmawiać na poważnie 😀

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 października, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Dziewczyny, co myślicie o tym wyniku?
    Estradiol 209,80
    Progesteron 32,65

Wynikow bety jeszcze nie mam. Progesteron skoczyl do góry od soboty (bylo 18,70). Od wczoraj biorę progesterone besins

Wynik bety Ci wszystko powie, ale progesteron jest ładny - tyle że leki mają wpływ na jego wynik.

Chociaż w sumie krótko je bierzesz więc byłabym dobrej myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 16:17

Pani Lis lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 8 października, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Wynik bety Ci wszystko powie, ale progesteron jest ładny - tyle że leki mają wpływ na jego wynik.

Chociaż w sumie krótko je bierzesz więc byłabym dobrej myśli

Dziękuję za odpowiedź:) progesteronu wzielam dopiero dwie tabletki (jedna wczoraj wieczorem a druga dzis rano). Czekam w takim razie na bete

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 października, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka jak suplementujesz się i wyniki w stylu morfologia masz dobre i dobrze się czujesz to ja bym się nie martwiła. Dziecko zabiera dużo z mamy podczas karmienia. Za pierwszym razem podczas kp zleciało mi 16 kg w 3 pierwsze miesiące ;)

Smerfetka myślę, że Twój progesteron jest ok ;)

Vilka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cavarathiel Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Nadrobiłam wszystko, super że u większości same pozytywne informacje, jak dobrze że jest takie miejsce gdzie można się wzajemnie uspokoić w razie wątpliwości i jakiś stresów 😀 robicie to dziewczyny doskonale!

Ja wpadłam na genialny pomysł, gdyż wizytę u lekarki mam dopiero 14.10, co będzie moim 20dc. No a owulacje będę miała nie wiadomo kiedy, testy póki co blade, cykle mam długie więc nigdy nie wiadomo, także uskuteczniany 🩷 co drugi dzień i czekam na wizytę co lekarka powie- czy jest już po, czy jeszcze przed 😀 także dobrze się złożyło, bo ciężko mi się wbić w tą owulację zwykle, a mąż też nie ma lekkiej pracy więc czasem marudzi, że go ciągnę na amory wieczorem 😂

A przy okazji, dostałam właśnie wyniki AMH, jak je interpretować? Bo te normy laboratoryjne to sobie, a rzeczywistość sobie. Wiadomo że lekarka zinterpretuje profesjonalnie ale widzę, że macie dużą wiedzę więc może chociaż wstępnie coś bym wiedziała :)
    Wyszło mi 2,78 ng/ml., jakie są takie „realne” normy?
    Dobry wynik 😊

Vergeet lubi tę wiadomość

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
    ◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Nadrobiłam wszystko, super że u większości same pozytywne informacje, jak dobrze że jest takie miejsce gdzie można się wzajemnie uspokoić w razie wątpliwości i jakiś stresów 😀 robicie to dziewczyny doskonale!

Ja wpadłam na genialny pomysł, gdyż wizytę u lekarki mam dopiero 14.10, co będzie moim 20dc. No a owulacje będę miała nie wiadomo kiedy, testy póki co blade, cykle mam długie więc nigdy nie wiadomo, także uskuteczniany 🩷 co drugi dzień i czekam na wizytę co lekarka powie- czy jest już po, czy jeszcze przed 😀 także dobrze się złożyło, bo ciężko mi się wbić w tą owulację zwykle, a mąż też nie ma lekkiej pracy więc czasem marudzi, że go ciągnę na amory wieczorem 😂

A przy okazji, dostałam właśnie wyniki AMH, jak je interpretować? Bo te normy laboratoryjne to sobie, a rzeczywistość sobie. Wiadomo że lekarka zinterpretuje profesjonalnie ale widzę, że macie dużą wiedzę więc może chociaż wstępnie coś bym wiedziała :)
    Wyszło mi 2,78 ng/ml., jakie są takie „realne” normy?

Między 2 a 3 to prawidłowy i dobry wynik dla kobiety w Twoim wieku :) U mnie przy 1.6 ng/ml (33 lata) skomentowali "spoko, ale mogłoby być lepiej"

Vergeet lubi tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 EG + AH + Neoparin 🤞🍀
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dziewczyny, które już karmiły/ karmią piersią. Martwię się że za dużo chudnę... Przed ciążą miałam 57kg, w ciąży przytyłam 20kg (to było niezłe...) a teraz ważę ledwo 53 kg. Ciuchy które były dopasowane stają się już na mnie za duże. Opieka nad córką, cycek w nocy czy ostatnio także w ciągu dnia kosztują mnie sporo energii. Ale zaczynam się martwić. Czy któraś z was tak miała? Mam zacząć wpierniczac kebaby czy co...🙈 Dodam że kontroluje TSH itd na bieżąco jest ok.

Mi chcąc nie chcąc karmienie nie odejmuje kg, wszystkie ubywające kalorie na bieżąco dojadam 😆

No ale fakt, kp potrafi zabrać naprawdę sporo kalorii więc jeśli spadasz regularnie z wagi to jestes w lekkim deficycie. Jeśli nie masz przy tej wadze niedowagi a pamiętam że masz regularne owulacje i super proga to raczej nie jest to jakiś bardzo dużo problem tak stricte hormonalnie i w kontekscie płodności. Choc wiadomo - regularna utrata wagi to jest pewnego rodzaju stresor dla organizmu, których w przygotowaniu do ciazy nie chcemy (no chyba ze jest nadwaga), wiec fajnie byloby wejść juz na tym etapie na zero kaloryczne.
    No ale tu nie warto iść droga na skroty, trzeba zadbac o zdrową, gęstą odżywczo diete, regularne posiłki z dobrym makro. Fajnie w takiej sytuacji sprawdzaja sie szybkie, ale zdrowe i kaloryczne przekąski pomiędzy - przykładowo gorzka czekolada + brazylijskie, borówki + kawałek sera cheddar, jabłko+twarozek+miód czy jablko+maslo orzechowe+cynamon 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 17:20

Vilka lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Czyli jak rozumiem to niski wynik może świadczyć o pcos/io ewentualnie potwierdzić??

Pytam bo mój wynik to: SHBG 28 nmol/l (32.4-128)
    Te badanie też robi się 3-5 dc?:)

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    W ogóle to leżę chora, straciłam całkiem głos… ale podobno tak się zachodzi w ciążę co nie? 😅 że jak się choruje to się zachodzi 😅 no nic, dowiemy się w niedzielę 😅
    Ja już tyle słyszałam, zachodzi się w ciążę w czasie choroby, u mnie nie pyklo.
    Potem zachodzi się w ciążę po badaniu drożności jajowodów. Cóż znowu nie pyłko. Więc już się nie daje nabierać na takie gadania haha

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Te badanie też robi się 3-5 dc?:)

Nie trzeba. Ja akurat robiłam hurtem z innymi hormonami, ale SHBG i DHEA-S można w dowolnym dniu cyklu

Kc1234, ellevv lubią tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 EG + AH + Neoparin 🤞🍀
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Między 2 a 3 to prawidłowy i dobry wynik dla kobiety w Twoim wieku :) U mnie przy 1.6 ng/ml (33 lata) skomentowali "spoko, ale mogłoby być lepiej"
    Ja mam 2,0 i lekarz skomentował też że ok, przyzwoicie. Ale mój lekarz jest dużym optymistą haha 😝

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cavarathiel @Valie05 dziękuję wam za interpretację wyniku 💕

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼

Cykl start 30.10🩸
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Mi chcąc nie chcąc karmienie nie odejmuje kg, wszystkie ubywające kalorie na bieżąco dojadam 😆

No ale fakt, kp potrafi zabrać naprawdę sporo kalorii więc jeśli spadasz regularnie z wagi to jestes w lekkim deficycie. Jeśli nie masz przy tej wadze niedowagi a pamiętam że masz regularne owulacje i super proga to raczej nie jest to jakiś bardzo dużo problem tak stricte hormonalnie i w kontekscie płodności. Choc wiadomo - regularna utrata wagi to jest pewnego rodzaju stresor dla organizmu, których w przygotowaniu do ciazy nie chcemy (no chyba ze jest nadwaga), wiec fajnie byloby wejść juz na tym etapie na zero kaloryczne.
    No ale tu nie warto iść droga na skroty, trzeba zadbac o zdrową, gęstą odżywczo diete, regularne posiłki z dobrym makro. Fajnie w takiej sytuacji sprawdzaja sie szybkie, ale zdrowe i kaloryczne przekąski pomiędzy - przykładowo gorzka czekolada + brazylijskie, borówki + kawałek sera cheddar, jabłko+twarozek+miód czy jablko+maslo orzechowe+cynamon 😋
    Moja przyjaciółka bardzo żałowała że nie karmiła piersią bo właśnie liczyła, że weźmie jej to kilogramy no ale jak widać nie jest to zasada 🙈

Namisa lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼

Cykl start 30.10🩸
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 8 października, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 18, wynikow bety nadal nie ma 🫠 Chyba juz nie mam co się nastawiac, ze je dzis zobaczę 😣
    Zdarzylo Wam się tak kiedys w Alabie? Zawsze byly miedzy 13 a 15...

12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 8 października, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ja właśnie wróciłam z pracy. Biorę się za ogarnianie chaty. Jutro rano mam usg 🍒 zaczęłam się stresować bo oczywiście odwlekałam to badanie w nieskończoność.
    Zaczęłam też dziś podświadomie wyszukiwać objawów ciążowych w 3dpo. Zakuł mnie jajnik, swędzą mnie piersi 😂 oczywiście wiem że to tylko moja głowa ale strasznie mnie to śmieszy bo wiem że każda z nas tak ma że się doszukuje od samego początku.

Mimi🌸, DreamBee, cysterka95, Revolutionary , Vergeet, Lauraa, Darrika, Nadziejka26, Kłębuszek, Siasi lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • Kc1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Godzina 18, wynikow bety nadal nie ma 🫠 Chyba juz nie mam co się nastawiac, ze je dzis zobaczę 😣
    Zdarzylo Wam się tak kiedys w Alabie? Zawsze byly miedzy 13 a 15...
    Ja miałam kiedyś później, nie zdążyłam na pierwszego kuriera (oddział krakow)

Pani Lis lubi tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Namisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Moja przyjaciółka bardzo żałowała że nie karmiła piersią bo właśnie liczyła, że weźmie jej to kilogramy no ale jak widać nie jest to zasada 🙈

Oj nie 😆 Duzo moich koleżanek mówiło że udało im się schudnąć dopiero po odstawieniu, bo jednak kp pobudzało im konkretnie apetyt i ciężko było się powstrzymać przed niezbyt zdrowym jedzeniem i ciągłym podjadaniem 🥲 Zeszta pamiętam też ze pierwsze dni po porodzie gdy laktacja się rozkręcała - przysięgam, nigdy wczesniej nie mialam takiego apetytu i pragnienia, zjadłabym konia i popiła studnią wody 🤣 Waga na początku po porodzie faktycznie spadała ale nie wiem czy to przez karmienie. Gdy dobiła do swojego ulubionego przedziału, +/- to co przed ciazą to już stanęła i ciezko by ja chyba bylo ruszyc 😆

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 8 października, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Ja miałam kiedyś później, nie zdążyłam na pierwszego kuriera (oddział krakow)
    A pamiętasz może o której godzinie się pojawiły? Ja tez krk

12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 października, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa a to ja też tak miałam z pragnieniem po porodzie 🤣 siedziałam ciągle z butelka wody. Jakie to są fajne wspomnienia

Namisa lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ