W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
A jestem ciekawa, czego używacie do smarowania brzucha? Ja mam mustela oliwkę i krem, ale na 90% mam uczulenie na to. Wczoraj rano zauważyłam krostki na brzuchu, więc przestałam używać i dzisiaj krostek już nie mam.
Może macie coś innego fajnego do polecenia? niestety mentalnie jestem przygotowana na rozstępy, bo moja mama miała spore w ciąży i ja w wieku dorastania miałam na udach i pośladkach - tendencja genetyczna u mnie zaliczona na 6 😅Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wrote:A jestem ciekawa, czego używacie do smarowania brzucha? Ja mam mustela oliwkę i krem, ale na 90% mam uczulenie na to. Wczoraj rano zauważyłam krostki na brzuchu, więc przestałam używać i dzisiaj krostek już nie mam.
Może macie coś innego fajnego do polecenia? niestety mentalnie jestem przygotowana na rozstępy, bo moja mama miała spore w ciąży i ja w wieku dorastania miałam na udach i pośladkach - tendencja genetyczna u mnie zaliczona na 6 😅
Ja czytałam niedawno artykuł o rozstępach i jest udowodnione naukowo, że żadne kremy/oliwki nie są wstanie powstrzymać rozstępów. Jeśli jest się podatnym na występowanie rozstępów to niestety duża szansa, że wyjdą w ciąży. Oczywiście zaznaczone było, że i tak warto smarować brzuch bo bardzo ważne jest nawilżenie - w dalszym etapie ciąży skóra jest tak mocno rozciągnięta, że mocno swędzi. Odpowiednie nawilżenie podobno daje ulgę skórze.
Wiadomo, nie ufam na 100% temu artykułowi. Może używaj jakiegoś zwykłego balsamu do ciała o mocnych właściwościach nawilżających np. Z aloesem? Ja bardzo lubię takie kremy na bazie aloesu wiadomo oliwka tłusta i zdaje egzamin ale nie ma sensu skoro Ci szkodzi.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Dlatego napisałam, że mentalnie jestem gotowa na to, ze te rozstępy się pojawią, ale jeżeli mam olać i nie używać to wolę jakieś firmy przetestować może w mustela jest jakiś składnik, który uczula i w innym go nie będzie. Wolałabym coś typowanego dla kobiet w ciąży, bo wtedy mam większa pewność, że nie ma tam czegoś szkodliwego co mogę przeoczyć w randomowym balsamie.Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Ja póki co używam z Bielenda - olejek "sexi mama". Jest dedykowany dla kobiet w ciąży i po porodzie. I z tym używam jakiegoś zwykłego kremu który mam pod ręką. Z aloesem lub zwykłego ziaji bo akurat lubię ich produkty
PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Warto się smarować ale bardziej ze względu na to, że skóra się nam będzie przesuszała i swędziała przez to szybciej teraz bo się rozciąga plus pora roku. Ja używam z Nacomi olejku i balsamu bo miały dobre opinie i jestem zadowolona.
Co do ruchów to jak wszystko indywidualne, jedne czują wcześniej, inne nie. Ja mając łożysko na przedniej ścianie najpewniej późno poczuję cokolwiek, koleżanka mówi, że w jednej ciąży jak tak miała to do końca niewiele ruchów odczuwała
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Ja obecnie smaruję balsamem Bielenda Vege Mama i polecam, szybko się wchłania a skóra jest po nim bardzo gładka.
Ja się nałogowo smaruję czy w ciąży czy nie, nawilżenie skóry to podstawa, nie wiem czy to wpłynie na to że rozstępy się nie pojawią ale nawilżona skóra wygląda po prostu lepiej i nie ma tego dyskomfortu, że coś swędzi 😊
Co do ruchów to ja już czasem czuję, zwłaszcza jak leżę na plecach.
Dziewczyny okropnie mi się w nocy napinał brzuch, więc dzisiaj odpoczywam. Chyba napiszę do lekarza jak to się tak będzie powtarzać, w nocy nie mogłam przez to spać i sprawiało mi to trochę bólu... -
Gabs wrote:Ja obecnie smaruję balsamem Bielenda Vege Mama i polecam, szybko się wchłania a skóra jest po nim bardzo gładka.
Ja się nałogowo smaruję czy w ciąży czy nie, nawilżenie skóry to podstawa, nie wiem czy to wpłynie na to że rozstępy się nie pojawią ale nawilżona skóra wygląda po prostu lepiej i nie ma tego dyskomfortu, że coś swędzi 😊
Co do ruchów to ja już czasem czuję, zwłaszcza jak leżę na plecach.
Dziewczyny okropnie mi się w nocy napinał brzuch, więc dzisiaj odpoczywam. Chyba napiszę do lekarza jak to się tak będzie powtarzać, w nocy nie mogłam przez to spać i sprawiało mi to trochę bólu...
Zdecydowanie napisz, ja jeżeli coś mnie niepokoi to nie umiem od tego odejść myślami dopóki się nie upewnię! Może Tobie też będzie lżej odpoczywać jak będziesz wiedziała, że skontaktowałaś się z ginem. Może to jedynie kwestia magnezu, a może po prostu powie Ci gin żebyś wzięła no spa. Trzymaj się! ❤️
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Gabs wiesz co ja tez na twoim miejscu pewnie bym sie bała bo jednak czlowiek sie martwi moze macica sie rozciaga ale jednak napinanie to inaczej troche ale moze sie narobilas cos za duzo? Mam nadzieje ze bedzie dobrze kochana ❤ u mnie dzis pogoda super odzylam trochę ogarnelam auto dom pozniej lece na zakupki...ostatnio lezalam bo z rana zauwazylam jakis lekko brazowy sluz ale doslownie milimetrowa kropeczka z rana po spaniu a później kompletnie nic nie było.....i spanikowalam ale mozliwe ze podraznilam tą luteiną bo one takie ostre pozatym chyba jakas infekcje mam musze napisac do gina bo czasem piecze cos....pewnie od luteiny eh.
Ostatnio czasem mnie brzuch boli jak na okres, to normalne chyba, co ? Taki ból typowo okresowy lekko krzyż bo przy okresie odczywam go....i po jakims czasie ustaje....
A co do kremow ja z rossmana sie smarowalam jakims mama takim nie wiem kremy chyba nic nie pomogly bo rozstepow mam duzo na biodrach bardzo troche przy pepku i na bokach tyle ze mi zrobimy sie białe a ja jestem blada wiec rozstepy są praktycznie nie widoczne.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Gabs daj znać koniecznie czy napisałaś do lekarza i jak się czujesz. Mam nadzieję, że już stanowczo lepiej 😊
Miska ja czułam taki ból jak na okres przez pierwsze tygodnie ciąży. Myślę, że to normalne ale najlepiej zapytać lekarza na kolejnej wizycie jeśli Cię to martwi 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Napisałam do lekarza, mam sobie wziąć magnez albo nospę. Dzisiaj już lepiej nie czuję tych skurczy, napięć nie wiem jak to nazwać. 😅 W poprzedniej ciąży też takie coś czułam ale wiele później, ogólnie ta ciąża jest inna, trochę bardziej mnie fizycznie męczy.
Jeszcze do tego doszedł ból głowy, oj jestem dzisiaj narzekająca 🙈
-
Gabs, przynajmniej masz jakieś porównanie 😅 pierwsza ciąża i ja mam wrażenie, że moje ciało nie jest już moje.. Dziwnie to brzmi ale tak jest. Niby czuje się dobrze, tryskam energią i nadal działam na pełnych obrotach ale przychodzą dni jak wczoraj i się gubię.
Grunt, że już się lepiej czujesz. 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Gabs witaj w klubie.....ja Ci powiem u mnie to samo. Chyba dlatego ze jednak jestem juz 7 lat starsza więc już nie taka młoda dupa jak kiedyś. 😢😂 ciągle jakieś przeziębienie to jakies bóle to mdłości to ból pleców....i to poczatek a co bedzie pozniej juz sie boję. Naprawde ..i zmeczona jestem chcialam po porodzie odczekac ze 3 mies i kolejne dziecko...marzy mi sie trojka ale nie wiem jak ja jeszcze starsza z dwojka dzieci jedno malenkie i ja z brzuchem zmeczona ospala z mdlosciami.....ja teraz z córką zmeczona jestem chociaz ona juz ma 6lat jest samodzielna jest tesciowa też ktora pomaga mnie znow wzięło spanie....zaraz ide sie myc i spać bede spać do rana i rano dalej zmeczona. 😂😂😂😂 mega dziwnie. Z młodą tak nie mialam ..jedynie w ostatnim mies siedziala gdzies na nerwach uciskala i ciagnelam lewą nogę mies przed porodem bo nie bylam w stanie stanąć na tą noge i do tej pory krzyż daje sie we znaki.....w okres uda dretwieja czasem...chodzilam na jakies masaże ale to nie pomogło wcale znajoma moeila o jakichs iglach jeszcze...boje sie ze w drugiej ciąży bede znacznie dłużej sie meczyc z tym krzyzem 😢😢😢😢😢😢23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Tari napewno wygladasz fajnie. Ciążowe ciakla są seksi. ❤😍
Ja tam lubię te kraglosci w ciąży. Te brzuszki sluczne wieksze dupki boczki....wg kobiety w ciąży są piekne. 😍😍😍😍 przyzwyczaisz sie kochana do tego cialka później będziesz czasem tęsknić za tym brzusiem. 😀😀😀23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
PoprostuM wrote:
Gratulacje ❤❤❤
Będzie mała księżniczka 😍
Ja mam dzisiaj dzień mamy i córki, bo mąż niestety w pracy. Powiem Wam doceniam ten czas, dzieci tak szybko rosną 😭PoprostuM lubi tę wiadomość
-
PoprostuM wrote:
Piękna ❤❤❤PoprostuM lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
PoprostuM wrote:Jestem już po wizycie! Dziewczyna wstydliwa po mamusi 💗 gin powiedział, że daje 1% pomyłki, więc już mówimy do brzuszka jak do dziewczynki 🥰 spełniło się moje ciche marzenie o pierwszej dziewczynce! Szybko Wam sie pokazala ale to dobrze juz można myśleć nad imieniem. Cudownie kochana niech ta księżniczka rośnie zdrowo. 😍😍
My tez same z młodą....ale normalka no mój ciągle w delegacji więc caly czas same ale pojadę troche do rodziców posiedzieć....mialam dzis sprzatac w domu bo w weekend mam szkole. Wiecie co....nie chce mi sie cholerniem lenia mam niesamowitego😤 ale jutro moze nadrobie😂
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Dziewczyny, jakieś rady na mega zatkane zatoki w naszym stanie? 😒
Obudziłam się dziś totalnie chora. Noc okropna, bo oddychać się nie dało. Aż wzięłam paracetamol bo mięśnie bolące nie dawały mi żyć i dospałam jeszcze trochę. Szczerze? Ta ciąża powoduje, że średnio co miesiąc jestem chora. Ile można.. 😟15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Dziewczyny, jakieś rady na mega zatkane zatoki w naszym stanie? 😒
Obudziłam się dziś totalnie chora. Noc okropna, bo oddychać się nie dało. Aż wzięłam paracetamol bo mięśnie bolące nie dawały mi żyć i dospałam jeszcze trochę. Szczerze? Ta ciąża powoduje, że średnio co miesiąc jestem chora. Ile można.. 😟
Ja mam z zatokami ogromne problemy od liceum. Mi na zatoki pomaga jedynie płukanie irigasinem i to tez mi zalecał laryngolog jak podejrzewałam ciążę! Najważniejsza zasada - płukać delikatnie, nos nie może być całkowicie zatkany (jeżeli jest zapchany na amen to przed dobrze psiknac sinulan Express forte), nie wydmuchiwać mocno po płukaniu, bo jest ryzyko przeniesienia do ucha (jeżeli się tak stanie to 3 krople wody utlenionej do ucha i trzymać 3 min). Dodatkowo u mnie się super sprawdza nawilżacz na noc. Ginekolog tez mówił, żeby brać sinupret. Ulgę daje też przykładanie do zatok podgrzanej na patelni soli gruboziarnistej zawiniętej i podobno odtyka zatoki - u mnie jednak to nigdy tak nie zadziałało. Zauważyłam, że pomimo dużej chęci rozgrzewania się w trakcie choroby, przesadne rozgrzanie powoduje rozpulchnianie śluzówki i zamknięte koło zatkanego nosa. Ważne przy zatokach jest wietrzenie pomieszczeń.
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈