W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabs, super wieści ❤️ Dobrze, że napisałaś o tym piciu wody, bo u mnie z tym kiepsko i wiem, że powinnam tego bardziej przypilnować ja magnez biorę od samego początku, tak mi dietetyczka napisała, gin tez nie miał nic przeciwko
Co do wyprawki, to mam cały pokoik w głowie już ułożony, wózki to przeglądałam już ze 3 lata temu, ale i tak nie mam konkretnego 😅 pewnie właśnie w styczniu ruszymy z zakupami i pokojem, choć tez się boje, że za wcześnie ( jednak licząc to już będzie 25 tydzień czyli czas najwyższy)Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Tari wrote:Gabs, super wieści 😊 ja już biorę od 2-3 dni magnez właśnie i czuje lekka poprawę więc na pewno nie zaszkodzi. Myślę, że ostatecznie większość kobiet w ciąży go bierze.
A już podawał Ci lekarz wagę bobaska?
Tak, młody waży około 85g ❤
Zacznę łykać dzisiaj może też przyniesie ulgę, w poprzedniej ciąży nie pamiętam czy brałam czy nie, za to pamiętam że brzuszek się robił twardy.
Izi, Tari, PoprostuM lubią tę wiadomość
-
Gabs super, że wszystko dobrze
Wczoraj miałam taki ból brzucha okropny, że aż się przeraziłam. Od tygodnia mnie kłuje gdzieniegdzie w bokach lub podbrzuszu. Myślę, że moje mięśnie ostatkiem sił stawiają opór wywaleniu brzucha
Plus zaczęłam czasami mieć wzdęcia i nie wiem czy to możliwe ale pewnie jak najbardziej, że są boleśniejsze i trochę inaczej je odczuwam w ciąży niż gdy się przed nią zdarzały.
No ale na weekendzie byłam dosyć aktywna fizycznie plus biorę te wstręte globulki więc to też może wpływa na te kłócia. Ale czuję czasami jak mi się skóra napina.
Ja postanowiłam zaangażować męża bo w sumie uznałam, że też ważne, żeby czuł, że ma jakieś zadania i jest ważny w tym procesie tym bardziej, że no zazdrości, że ja (chyba) poczułam już pierwsze ruchy, że mam podgląd co miesiąc i wgl i ma poczytać o wózkach i fotelikach i ich technicznych aspektach, ja też oczywiście a po połówkowych idziemy do sklepu pooglądać i żeby ktoś nam doradził bo znajomi nam polecili sklep gdzie im wyopowiadali wszystko i potem już wiedzieli jakiego szukać na olx
PoprostuM lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Widzę, że wszystkie zaczynamy czuć różne dziwne rzeczy dziejące się z udziałem macicy. Trochę to pocieszające, że nie jestem jedyna. W grupie siła dziewczyny 😊
85g...jak to cudownie brzmi 😍 tyle gram już do kochania.
Picie wody jest bardzo ważne. Ja obecnie pije między 2,5-3l i mąż aż się dziwi gdzie ja to mieszczę. Nie zmuszam się nawet do tego tylko takie mam pragnienie.
Izi, super pomysł z tym zaangażowaniem męża. Akurat mnie temat tych fotelików, jaki system mocowania itp mnie przerasta. Zrzucę to na męża 😁
Ja gdzieś ostatnio czytałam, że torbę do porodu powinno się mieć spakowana do 33 tyg ciąży więc myślę, że wyprawke też już wtedy warto mieć by potem mąż nie musiał sam załatwiać. Po połówkowych myślę, że to bardzo dobry czas by zacząć 😊Izi lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Dziewczyny, czy Wam już minęły mdłości? Bo mi się skończyły na tydzień i od 2 dni znów po cały dzień mnie trzymają. Myślałam, że się czymś zatrułam, ale nie wymiotuję i załatwiam się normalnie. Co się napiję wody to mnie muli, po jedzeniu też. Czuje taką niestrawność na żołądku 💔 jeżeli mi one się szybko nie skończą to nie wiem jak ja przytyje … w 17 tyg mam jedynie + 0,5 kg na wadze i to mnie trochę martwiTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Mi z 2 tygodnie temu ustąpiły ale nadal miewam dni, że mnie mdli lub się odbija. Wody nadal nie mogę pić, piję soki i herbatę bo po wodzie jest mi niedobrze więc tylko w nocy kilka łyków.
Co do wagi ja mam +1,5kg nawet niecałe od początku więc też nie wiele - jeżeli z Tobą i dzieckiem jest ok i lekarz nie widzi w tym nic złego to nie ma co się martwić - jeszcze zaczniesz tyć - każda w swoim tempiePoprostuM lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Mi minęły mdłości ale nie do końca, są takie potrawy których zjeść nie mogę bo od razu mi się odbija i mdli.
Nie mogę też jeść dużych porcji, ani robić dłuższych przerw między posiłkami bo wtedy jest to samo 😅
Za to powoli wraca mi energia, dzisiaj byłam z córką na długim spacerze i na sali zabaw, więc wracam do bycia aktywną mamą 😊Ciekawe tylko na jak długo ✊PoprostuM lubi tę wiadomość
-
Ja odkąd zaczęłam 2 trymestr to mdłości magicznie zniknęły. Dzisiaj jednak douczając się cały czas w sprawie cukrzycy ciążowej przeczytałam, że zalecane jest jedzenie migdałów na mdłości. Może spróbuj? Niestety też możesz należeć do tych kobiet, którym mdłości nie przechodzą.. może skonsultuj z lekarzem?
Ja za to mam inny problem. Pisałyśmy ostatnio o tym, że każda z nas odczuwa jakieś rozciągania macicy, lekkie bóle itp. Ja dziś wyjątkowo nie poszłam do pracy i pojechałam na małe zakupy. Dostałam takich bólów macicy, tak intensywnych i tak częstych.. jery, jak ja wróciłam wystraszona do domu. Jak się położyłam się wyciszyły ale nie wiem co to było. Do lekarza nie zadzwoniłam, wizyta we wtorek. Boję się, że te powracające bóle i coraz mocniejsze to będzie powód do siedzenia w domu... Właśnie cały czas jestem aktywna, praca, spacer z mężem popołudniu. Nie wiem co się dzieje, czy to przez tą moją operację sprzed roku.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Kurcze dziewczyny ale trzymacie formy. Zazdroscic tylko😍 ja mam takie zachciewajki że az czasem mnie nosi i po prostu musze zjesc jak sie zachce cie🙊🙊🙊 i jak wazylam te 61,4 tak teraz 64🙊😠 no ale u mnie normalka. Kilka dni grzeszenia i kilogramy na plusie hahahah😂😂
Co do mdlosci od dzis cudownie przeszly mdlilo awet wlasnie po wodzie. nawet cycki nie bolą prawie👍 i sie nawet wystraszylam troche no ale mowie "stara. Nie panikuj. Nie schizuj sie. To normalne" ....bo zwariuje prędzej 😢😂
Tari wiesz co możliwe ze jak i sie tam rozciaga juz to jednak po tej operacji juz czuć bo jednak naciaga sie to.....ja tostrasznego niby tez chodze codzien w ruchu ale jak pojade na zakupy niechbym ponosila wiecej i polatala wiecej po sklepach zmeczyla sie mocno to tez czuje wtedy takie bóle i jak sie poloze, jakby sir wycisza to.....tez sie bałam troche teraz jesli zakupy to lekkie ale mimo to czasem brzuch boli mocniej ale i moze przez wzdecia u mnie też.....23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Ja ostatnio jakoś nie mam ochoty na zakupy bo mnie męczą najbardziej
Miałam w weekend też duże bóle aż się bałam, a dużo chodziłam. Dziś czuję mocno prawą pachwinę i to takie niezłe kłucie. Czasami duże napięcie brzucha. Wydaje mi się, że dużo teraz tam się dzieje i rozrasta plus jelita zaczynają inaczej pracować i np. moje ostatnie wzdęcia to był duuży ból, zupełnie inny niż na zwykłe wzdęcia przed ciążą. Polecam ciepłą kąpiel na rozluźnienie i odpoczynek
Dobrze Tari, że wizyta niedługo to się uspokoisz♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi, a właśnie gdzieś czytałam i jedna dziewczyna w rodzinie w ciąży mi potwierdziła, że ciepłe kąpiele są nie wskazane w ciąży 😅 czy to kolejny zabobon czy serio prawd? ja uwielbiam zimą bardzo ciepła kąpiel.. 😍
Ja się trochę uspokoiłam. Byłam właśnie przyjąć 3 dawkę szczepionki przeciw covid, w lodówce czeka już przeciw grypie ale to odczekam z tydzień chociaż. Wizyta tuż tuż.. 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Nie czytałam i nie sprawdzałam w sumie. Na 2 stronach piszą, że kąpiele na prawdę gorące są nie wskazane (powyżej 36 stopni) i bardzo długie w trochę niższych. Myślę, że raz na jakiś dłuższy czas można taką ciepłą.
Doczytam o tym jak będę miała czas jeszcze bo narazie tak na szybko
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Dziewczyny, znacie może jakiś sklep (może być online) w którym są ładne, eleganckie sukienki ciążowe? Za 3 tyg idziemy na ślub/chrzest z małym przyjęciem. Mąż jest i świadkiem i chrzestnym.. Chciałabym kupić sobie jakaś ładna wyjściowa sukienkę ciążowa najlepiej z możliwością karmienia w niej w przyszłości. 😊15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Tari wrote:Dziewczyny, znacie może jakiś sklep (może być online) w którym są ładne, eleganckie sukienki ciążowe? Za 3 tyg idziemy na ślub/chrzest z małym przyjęciem. Mąż jest i świadkiem i chrzestnym.. Chciałabym kupić sobie jakaś ładna wyjściowa sukienkę ciążowa najlepiej z możliwością karmienia w niej w przyszłości. 😊23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, ja tak mam wrażenie że wyglądam strasznie a wczoraj przymierzyłam wszystkie swoje sukienki. Weszłam nawet w taka, której 5 lat na oczy nie widziałam 😅 8kg mniej i nawet brzuszek nie wadzi, więc problem się rozwiązał. Jak się czujesz?
Ja we wtorek mam wizytę i czekamy z mężem z niecierpliwością na nią 😍15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Miska, ja tak mam wrażenie że wyglądam strasznie a wczoraj przymierzyłam wszystkie swoje sukienki. Weszłam nawet w taka, której 5 lat na oczy nie widziałam 😅 8kg mniej i nawet brzuszek nie wadzi, więc problem się rozwiązał. Jak się czujesz?
Ja we wtorek mam wizytę i czekamy z mężem z niecierpliwością na nią 😍
Widzę, że już znalazłaś sukienki 😊 Ja zwykle kupuję w takim outlecie Allegro estila albo lav-mag, mają sporo fajnych sukienek z niewielkimi defektami ale w niskiej cenie, no i niektóre są powalające 🤩
Ja właśnie kupiłam sobie ciążową czerwoną już z myślą o świętach!
Jak samopoczucie ? U mnie powróciła energia, tak się cieszę! Znów czuję się jak ja 😅 -
Hej dziewczyny
Mi tez wraca energia i czuję się znowu sobą od trzech dni mam śmieszne wibracje w brzuchu i jestem ciekawa czy to dzidzia 🤔 teraz oby przetrwać kolejną falę pandemii i z wypiekami na twarzy czekać na połówkowe!Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Cześć kochane. ❤❤❤
Widzę ze na szczescie wszystkie mamy te samopoczucia w normie mimo tej paskudnej pogody....bo slonca nie wiedzialam ze 2tygodnie juz.....ja niby odzylam bo zero mdłości niczego.....ale znowu ciągle śpiąca....zmeczona niewyspana leniwa szkoda gadac. Musze zapytac sie lekarza czy moge cos delikatnego ćwiczyć pewnie lepiej bym sie poczula. Ale z tym krwiakiem nie wiem czy pozwoli.....czy mozna wg.
A u mnie wizyta w czwartek. więc z niecierpliwością cZekam.
Póki co wyniki zrobione zadnej toksoplazmozy, napet zadnych przeciwcial nie mam, żadej kily infekcji w moczu...czysto. uf....tyle ze hemoglobina niska i hematokryt. Ale zawsze mialam z tym problem nigdy sie tym jakos nie przejmowalam bo zelazo za to w normie mam.....ale teraz w ciąży sie zmartwilam jednak zobacze co lekarz powieGabs lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
miska997 wrote:Cześć kochane. ❤❤❤
Widzę ze na szczescie wszystkie mamy te samopoczucia w normie mimo tej paskudnej pogody....bo slonca nie wiedzialam ze 2tygodnie juz.....ja niby odzylam bo zero mdłości niczego.....ale znowu ciągle śpiąca....zmeczona niewyspana leniwa szkoda gadac. Musze zapytac sie lekarza czy moge cos delikatnego ćwiczyć pewnie lepiej bym sie poczula. Ale z tym krwiakiem nie wiem czy pozwoli.....czy mozna wg.
A u mnie wizyta w czwartek. więc z niecierpliwością cZekam.
Póki co wyniki zrobione zadnej toksoplazmozy, napet zadnych przeciwcial nie mam, żadej kily infekcji w moczu...czysto. uf....tyle ze hemoglobina niska i hematokryt. Ale zawsze mialam z tym problem nigdy sie tym jakos nie przejmowalam bo zelazo za to w normie mam.....ale teraz w ciąży sie zmartwilam jednak zobacze co lekarz powie
To czekamy do czwartku na wieści ❤
Ja się już czuję coraz lepiej i mam więcej chęci i sił na wszystko. Dzisiaj znów spędzam dzień z córką bo w przedszkolu są wszy i nie chcę aby złapała od kogoś 🙈 -
Miska, a który to już tydzień u Ciebie leci? Pamiętaj, że z każdym tygodniem będzie coraz lepiej i w końcu będziesz w tym punkcie co my 😊 też odczuwam więcej energii ale cały czas mam trochę lęk by te bóle macicy nie wróciły więc staram się oszczędzać. Ale już myślę o wyprawce dość intensywnie, o przygotowaniu pokoju dla bobasa 😍 jutro wizyta i nie wyjde z gabinetu póki mi lekarz płci nie powie 😂
Gabs, kup szampon przeciw wszom, powinno się udać uniknąć wtedy. Niestety ciężko aby w przedszkolu nie występowały 😅15.04.2022 Aleksander 🥰