Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabs napewno dam znac ;)
    U nas w okolicach wszedzie bostonka panowala ostatnio.....ale w przedszkolu u mojej Majki tylko jedynie jakies przeziębienia drobne dzieci malo bo kazde zakatarzone na szczescie bez tych chorobsk dziwnych czy szwow sie udaje uf.

Tari no u Ciebie juz czas na myslenie jednak zaraz sie nie obejrzysz i będzie polowa! Ale czas leci. Na kiedy macie terminy kochen, tak zmieniajac temat :)? Ciekawa jestem ❤❤❤🤔

U mnie jutro zacznie sie 9tydz wg usg. Bo tylko tak liczymy z lekarzem....wg OM nie policzymy niestety🙊🙊🙊 wiesz co nie jest i mnie zle bo wg mdlosci mi przeszly nic kompletnie nie dzieje sie tyle co iestem wlasnie ospala ale jakoś trzeba sobie radzic :) mam lenia czasem jak jak dzis nie posprzatam mowie sobie to jutro to zrobie nie musze codzien szorowac mieszkania calego jak kiedys bo u mnie dzien bez sprzatania byl dniem straconym, chwilowo stracilam wene ale pewnie do czasu tylko :) hehe

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Tari Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 tydzień to już widać powoli światełko w tunelu 😊 ja w pierwszym trymestrze w mieszkaniu prawie nic nie robiłam, nawet mnie ten bałagan nie wkurzał 😅 czasem można sobie odpuścić bo ja nie lubię wbrew sobie sprzątać. Wena już wróciła na szczęście.

Ja mam termin według miesiączki na 1 maja ale będę mieć planowaną cesarkę + cukrzyca ciążowa może mieć wpływ na szybsze rozwiązanie ciąży. Myślę, że połowa kwietnia może nawet wyjść. Zwłaszcza, że mój bobasek ostatnio był +4dni ale to u nas rodzinne. 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    9 tydzień to już widać powoli światełko w tunelu 😊 ja w pierwszym trymestrze w mieszkaniu prawie nic nie robiłam, nawet mnie ten bałagan nie wkurzał 😅 czasem można sobie odpuścić bo ja nie lubię wbrew sobie sprzątać. Wena już wróciła na szczęście.

Ja mam termin według miesiączki na 1 maja ale będę mieć planowaną cesarkę + cukrzyca ciążowa może mieć wpływ na szybsze rozwiązanie ciąży. Myślę, że połowa kwietnia może nawet wyjść. Zwłaszcza, że mój bobasek ostatnio był +4dni ale to u nas rodzinne. 😊
    Jejku......zaraz grudzien i to zleci niesamowicie. Zaraz bedziecie juz z dzieciaczkami.....strasznie szybko leci ten czas :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    225 gram zdrowego chłopaka 😍😍😍

Był cały czas pupą odwrócony i tak śmiesznie to wyglądało 😅 bobo +6 dni do przodu ale mówił, że jest wszystko dobrze. Chwalił cukry ale też mówił że te bóle macicy co miałam to mogą być po operacji. 21.12 połówkowe 😊jesteśmy mega szczęśliwi.

Izi, PoprostuM, Gabs lubią tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari bardzo się cieszę :)

Tari lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    225 gram zdrowego chłopaka 😍😍😍

Był cały czas pupą odwrócony i tak śmiesznie to wyglądało 😅 bobo +6 dni do przodu ale mówił, że jest wszystko dobrze. Chwalił cukry ale też mówił że te bóle macicy co miałam to mogą być po operacji. 21.12 połówkowe 😊jesteśmy mega szczęśliwi.
    Ojejjjj to juz kawał czlowieczka do kochania !!! Mega się cieszę że jest wszystko dobrze. ❤ chyba wszystkie dzieci lubią odwracac sie tylkiem...mają nas w nosie hehehe nie chcą sie pokazywać hehe.
    Najwazniejsze ze wszystko dobrze, kochana.
    I cukry dobre. Tylko sie cieszyc. ❤❤❤ czekamy na polowkowe. :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 co tam u Was dziewczyny? Jak tam Wasze brzuszki? ;) Miska, jesteś już po wizycie? Daj znać koniecznie.

My z mężem jesteśmy teraz na tym złotym etapie cieszenia się ciążą. "Kłócimy" Się o imię dla syna, każdemu co innego się podoba więc szybko się te rozmowy nie skończą 😂

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) ja już wyczekuję sobotniej wizyty - całe szczęście, że z samego rana ❤️ Będę rozmawiać z ginem o szczepieniu, bo już chyba jestem coraz bliżej podjęcia decyzji dlatego poza chęcią zobaczenia dzidzi jestem mega nastawiona na ustalenie szczegółów :)

No i myślę, że na 90% czuję ruchy, wcześniej były to dosłownie jakieś stuknięcia raz na tydzień, a dziś poczułam 5 ruchów pod skórą bez potrzeby wczuwania się :D poza tym dostałam takiego powera, że codziennie ostro sprzątam jakiś kąt w domu - mąż mnie nie poznaje 😅 powoli zaczynam czuć ten „złoty czas”, choć jeszcze trochę psuje mi to obecna sytuacja związana z koroną.

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM - ja 3 dawkę przyjęłam tydzień temu i prócz bólu ręki przez dwa dni wszystko super. ☺ w przyszłym tygodniu przyjmę szczepionkę przeciw grypie i już lekarz mówił, że rekomenduje szczepić się przeciw ksztuścowi ale to dopiero po 28 tygodniu. Mi korona też wiele psuje, nie chodzę teraz do pracy bo moi podopieczni mają kwarantanne. Mąż ogólnie strasznie się martwi, że mogłabym złapać covida w ciąży a sam ma teraz pierwsze przypadki w pracy. Jednak trzeba jakoś żyć kurcze.. Najważniejsze by Twój lekarz rozwiał wszelkie wątpliwości 😊

To musi być niesamowite czuć ruchy. Mi lekarz mówił, że mam łożysko na przedniej ścianie i mówi że ruchy pewnie będę czuć dość późno i mam się nie przejmować. Masz już syndrom wicia gniazda widzę. To chyba każdą z nas czeka 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tari za głos! konsultowałam właśnie temat z dwoma ginekologami pracującymi w szpitalu, info dawane też na forum tutaj od Was pomogło mi uporządkować za i przeciw ❤️ A tak poza szczepieniami to wyłączyłam dostęp do wszelkich wiadomości, żeby nie dochodziły do mnie straszne historie - mega pomogło, żeby być na tu i teraz :)

Ja te ruchy nadal z lekkim przymrużeniem traktuję, bo jak je czuje to jestem pewna, że to to, a potem jakoś tak sobie myślę „może to były jelita” 😂 właśnie z tego syndromu się śmiałam, że się szybko pojawił. Ja raczej z tych, które robią magicznie bałagan wszędzie tam gdzie się pojawią, a tu nagle środki czystości stoją pod linijkę na półkach 😅

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do grypy mi moja gin mówiła, że rekomenduje się po 26 tygodniu, tak na przełomie 2, a 3 trymestru podobnie jak na krztusiec. Ale na krztusiec mówi że warto najpierw sprawdzić ile mam przeciwciał po tej z dzieciństwa :)

U mnie teraz w rodzinie kobieta w ciąży ma covida na szczęście była szczepiona przed ciążą i przechodzi baaardzo łagodnie, znajoma też, niedawno tu i tu miałam kontakt więc obserwuję się. :)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, trochę mnie na duchu podniosłaś tymi wiadomościami. Oczywiście staram się mocno ograniczać wyjścia i kontakty by minimalizować ryzyko ale nigdy nie wiadomo co będzie. U mnie w rodzinie już każdy ma w swojej pracy dodatnich ludzi.. Siostra pracuje w szkole i tam codziennie ktoś, a sanepid szkoły nie zamyka co tylko powoduje, że się sieje dalej.. Mój lekarz teraz na wizycie powiedział, że mają cały odział pełen kobiet w ciąży w stanie ciężkim z covidem. Trochę mnie to zmroziło i nie pomaga fakt, że jestem z województwa gdzie jest w pierwszej trójce codziennie pod względem przyrostu...ale chyba zacznę robić jak PoprostuM - przestanę śledzić i czytać bo strach też nie pomaga 😊

Niedługo czas się skupić na planowaniu wyprawki. Cała rodzina już mnie pyta co może kupować jak już znamy płeć i mega się cieszę na myśl, o szykowaniu wszystkiego 😍

PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki❤ mialam pytac co u was słychać jak te wasze pociechy jak ruchy czy juz czujecie corwz czesciej te ruchy czy jeszcze słabo :) no i jak zdrowka wasze czy wszystkie zdrowe. ❤ u mnie niezmiennie...sennosc i dwie drzemki dziennie obowiazkowo haha. Tragedia. Dzis zmysilam sie do zrobienia serniczka bez sera juz mi sie zachcialo i tydzien sie zbieralam😂🤔

Ja juz po wizycie juz jest 2.5cm małego czlowieczka. ❤❤❤😍 poplakalam sie dziś ...serducho bije, ciaza prawidłowo wwszystko wyniki dobre. Skierowanie juz dostalam na prenatalne ale nie zapytalam jego zapomnialam bo mam tam zaznaczone ze na NFZ.....przyslugiwaloby mi? Wylecialo mi z glowy zeby pytać. 😕 ale zapytam na nastwpnej bo mam za 3 tydz przed prenatalnymi.
    ❤❤❤
    Ogólnie dzis sie tak uspokoilam jakoś a wzruszenie nie do powiedzenia.....

Tari, PoprostuM lubią tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa...z tym NFZ mam zaznaczone ze zwiekszone ryzyko, bo corka urodzila sie z jedną nerka i zwiekszone ryzyko wadliwego plodu czy cos takiego zaznaczyl i bede miala z krwi i usg mówił. On nie robi. Mam w jakiejs poradni to robić. :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, wspaniałe wieści. Ciesze się, że wszystko jest dobrze i miło, że lekarz na NFZ przepisał skierowanie na prenatalne. Koniecznie zrób dla swojego spokoju :)

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miska, wspaniałe wieści. Ciesze się, że wszystko jest dobrze i miło, że lekarz na NFZ przepisał skierowanie na prenatalne. Koniecznie zrób dla swojego spokoju :)
    To napewno nie ma gadania nawet prywatnie jesli bym miala poszla b od razu bez namysłu. ❤ aby byc spokojnym.
    Mówił ze Bede miala i z krwi i usg, mówił ze to juz takie będą dokładne . I cieszę sie, aby tylko wszystko było dobrze, koncem grudnia jakoś mam robic, bede dzwonic dopiero umawiac sie :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Izi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska cieszymy się z Tobą, że jest dobrze wszystko i wierzę, że tak już zostanie <3

Tari też jak o tym myślę to się boję, ostatnio jak dowiedziałam się, że miałam kontakt to się bardzo wystraszyłam, w pracy w sumie miałam epidemię choroby i najpewniej to był covid ale nie chcieli robić testów bo kwarantanna... Nie czytanie o tym, a przynajmniej ograniczenie i nie rozkminianie ułatwi wiele :)

Zacznij robić listę co potrzebujesz, co chcesz mieć z tego nowe, a co używane, a co już może masz itp to mocno zajmuje myśli :)

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam cały przyszły pokój dziecka w rzeczach po trzech synkach siostry. Jedynie co nowe to wózek i łóżeczko będzie potrzebne. Ubranek mam już na 3 lata do przodu 😅 ale wiadomo, będę chciała coś kupić dla mojego pierworodnego. 😍 mam dość liczną bliską rodzinę i to oni już pytają czego nam potrzeba. Siostra która zostanie chrzestną maluszka już poprosiła o konkretną listę rzeczy.. Coś czuje, że nam mało zostanie do uzupełnienia 😂

To niesamowite jak rodzina cieszy się razem z nami. Macie już wybrane wstępnie imię dla pociechy? My z mężem mamy kompletnie inne typy niestety i jesteśmy w impasie 😀

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imionami tak jest chyba 😂 u nas miało byc inne imię.....w szpitalu po porodzie mój ciągle do córki mówił Majeczka Maja nasza juz z nami jest ja tak patrze...WTF jaka Maja nie miała być Maja.....dla niego ma byc Maja i koniec haha nie lubiłam tego imienia bo sama tak mam ma drugie. Ale przekonalam sie i zostala Maja :) teraz jestesmy dogadani chyba bo nawet jak nie bylam ww ciazy sie czasem mówiło a jo jak syn to bedzie tak i tak a jak corka tak i tak....synka chcialam Ksawiera. Ale oboje stwierdzilismy ze Bartus jest fajne a dla córki Michalinka i jakos teraz sie zgadzamy w tym ale jak jestem w ciazy ani razu nie bylo o tym gadki....
    Jak sie staralismy to czasem takie rozmówki były. Teraz bawet boje sie o tym mowic bo wcześnie. :)

Tari cos napewno wymyslicie ;) jeszcze bedżie tak ze teraz znajdziecie inne a po porodzie jednak zmienicie zdanie i będzie jeszcze inne :) macie jakies wybrane juz wasze ulubione? Moze spiszcie sobie i pokolei wykreslajcie sobie aż zdecydujecie sie na to jedyne. ❤❤❤❤

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jak już w ciąży człowiek wybierze imię to potem nie zmienia jak dziecko pojawi się na świecie 😅 trochę mi ta wizję teraz zmyliłaś haha.

No ja już swoją listę zrobiłam, mąż będzie robił swoją i będziemy wspólnie dywagować. Ja obecnie jestem najbardziej za Szymonem ale podobają mi się też takie rzadziej nadawane imiona: Stefan, Miłosz. Jest w czym wybierać na szczęście ;)

15.04.2022 Aleksander 🥰
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ