Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, dziś nic nie mierzył. Powiedział, że sobie sprawdzimy jak się dziecko duże zapowiada na tym trzecim USG 😊 Tych genów się właśnie boję, bo ginekolog mnie nie puści na poród naturalny jak będzie prawdopodobieństwo dziecka powyżej 4 kg.

Rzeczywiście z tą cukrzycą i w ogóle różnymi uwagami można być dzielnym jak się nic nie dzieje, ale w obliczu jakiś komentarzy momentalnie nie wiadomo jak reagować. Mam nadzieję, że nie doświadczysz tego czego się obawiasz, wyniki masz dobre, dietę trzymasz!

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle o tym nie pomyślałam, że jak powyżej 4kg to może nie być zgody na poród naturalny.. Co prawda u mnie w rodzinie są kobiety nawet takie mega drobne, które na pierwszy poród od razu ponad 4kg dziecko urodziły ale to wtedy był stanowczo ciężki poród.

Ja staram się jak mogę. Do cukrów moich lekarz mówi, że nie ma co się przyczepić. Moja waga też mówi sama za siebie. Cały czas waha się na -8/-8,5kg i to tak stoi już prawie 3 miesiące. Więc cały czas chudnę ogólnie i widać to po mnie. Oprócz rosnącego brzucha wszystko inne delikatnie się zmniejsza nadal 😅 Największy strach, że poród się zacznie sam i będę pędzić do szpitala by zrobili mi cesarkę. Kto wie na jakiego lekarza wtedy trafię i jakie komentarze.. Olek ma zakaz prób wyjścia przed terminem cesarki u mojego lekarza 😂

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkie trzymamy za to kciuki za Olka i że poslucha mamusi ❤

Moją mamę niestety musieli ratować po porodzie i przepłaciła to zdrowiem, więc ja jak trusia się lekarza posłucham. Choć mówi, że warunki mam dobre, przygotowanie psychiczne też więc zobaczymy 🤞

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanowczo. Jeśli masz dobrego lekarza, któremu ufasz to nie ma co się buntować. Podstawa to posiadać dobrego ginekologa. Ile tu też na forum dziewczyn pisze o swoich doświadczeniach z lekarzami i wierzyć mi się nie chce czasem w te historie.

Zobacz, za nieco ponad 2 miesiące będziemy mieć tu dobre wiadomości o pojawieniu się naszych maluchów na świecie ☺

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Fajnie w ogóle, że mamy to miejsce i jesteśmy na tym samym etapie 🥰 uwielbiam tu wchodzić, dzielić się wspólnie doświadczeniami i ajajaj - co tu się będzie działo za te 2-3 msc ❤

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Jak mowisz....juz jestes madrzejsza i juz wiecej wiesz. Mąż zostanie, pomoze. Nie martw sie na zapas.❤ sama pewbie bym stresowala sie samym cieciem ale nie ma co. Najwazniejsze aby urodzic zdrowego bobasa a miesiąc po wszystkim zapomnisz przez co przeszlas. :)
    Jakie łóżeczko braliscie, nowe :)?
    Ja patrzylam powiem wam ostatnio na FB znalazlam duzo niedrogich w naprawde fajnych cenach i sie zastanawiam czy łóżeczka jesli znajdę takie zadbane z szufladą to czy nie wezme. Wyszoruję, materac oczywiscie nowy ale to juz jak trafi mi sie jakieś w naprawde dobrym stanie :) kurde fajne te 8w1 ale ceny omg.....kolosalne.😂🤔

Ja kupilam uzywane lozeczko Pinio Moon czy jakos tak,z szuflada za 150 pln w bardzo dobrym stanie, a materac nowy. Aczkolwiek bylam w szoku bo co upatrzylam jakies lozeczko np na olx, dzwonilam to bylo juz nieaktualne 😅, taki popyt. Chyba "zero waste" zaczyna byc coraz bardziej modne he he

• Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Izi, super wieści i już to 3. najważniejsze usg za Tobą 🥰 miałaś podaną szacowaną wagę przy porodzie? Ja za 3 tygodnie mam to 3. USG i gin powiedział, że oszacujemy sobie mniej więcej. Ja ważyłam 4,4 kg przy porodzie, mój mąż też niemało i ciekawa kwestia ile ta moja dziewczyna będzie ważyć 😁

Ja też już po wizycie, oczywiście zobaczyłam tylko tył głowy i wskazujący paluszek 😅 szyjka się nie skróciła, nadal ma ok 37 mm. Zostaję na żelazie, ważne że morfologia się zatrzymała i nie spadła niżej. Tak więc dziewczyny co do twardnienia brzucha - w moim przypadku to nie ma wpływu na szyjkę. Gin nawet powiedział żebym zeszła z dawka magnezu.

Tari, ja bardzo chciałam kupić Mimijumi, ale na szkole rodzenia dostaliśmy już dwie lovi i wczoraj jedną neno. Czytałam opinie i obydwie z dobrymi opiniami. Na pierwszy rzut oka bardziej mi się spodobała neno, ale co ja się znam jak to pierwsze dziecię 😅

To ladna z Ciebie dzieeczynka byla :)

• Izi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari, mówią, że ta przypominająca zwykle przechodzi się jak pierwszą chyba, że ma się szczęście. Ale nie byłam chyba gotowa na to psychicznie bo w nocy jsk jie spałam miałam natłok myśli m. In. Czy z małą bedzie ok. Ale patrząc na to, że teściowa się nie szczepi, mój ojciec i pół rodziny też to chciałam małej dać chociaż trochę przeciwciał na start. Bo teraz to nieważne czy szczepieni czy nie każdy choruje. Koleżanka w 34 Tc szczepila się w połowie grudnia i właśnie ją dopadło... Nie ma litości...
    Mąż przy 1 miał mega dreszcze i bóle mięśni i teraz się szczelił z 2 tygodnie temu i tak samo przechodził.

Super, że wizyta udana. Nie szacowaliśmy wagi ale w sumie mi jakoś nie zależało, nie myślałam nad tym bo podejrzewam, że mała będzie miała długie nogi po tacie (oby) i takie zgrabne jak on (serio ma nogi jak modelka 😂) a już to zawyża wagę xd
    Ja miałam 3100 ale mąż urodził się miesiąc wcześniej i ważył coś w okolicy 4 kg 😅

Fajnie, że już tak powoli się ta wyprawka Wam zapełnia ja lubię jak kurier przychodzi.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie nie pomyślałam Izi o tym, że długie nogi mogą zwiększać masę ciała dziecka w pomiarach. Jednak jest to logiczne biorąc pod uwagę sposób w jaki się to sprawdza 😅

My juz prawie całość wyprawki mamy i zaczyna mi brakować właśnie tych kurierów i częstych wycieczek do paczkomatu. Ale będę się teraz nudzić do porodu..

Pisze to już z łóżka czując się mega średnio. Dostałam zgagi okropnej i jeszcze musiałam zjeść posiłek późno nocny na dobre cukry na czczo co nie pomogło 😫 dziś czuje się totalnie "przejechana" od kilku godzin. Plecy bolą, cały dzień chodziłam siku co pół h. Czyżby dopadł mnie kryzys trzeciego trymestru..

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari zazdroszcze ze masz dopiero kryzys w 3 trymestrze bo ja go przechodze juz w drugim. Serio....wzielam sie za sprzatanie...no ale na raty. Troche zrobie a wiecej musze poleżeć...wateoba i krzyż w komplecie.....a teraz zjadlam wiec zaraz dojdzie zgaga....plakalc czasem mi sie chce naprawdę...bo nie lubię byc tak ograniczona tym bardziej ze zawsze od rana latalam sprzatalam to na podworku to spacerek zakupy a teraz jestem totalnie ograniczona bo ból mi nie pozwala.....mam nadzieje ze moze jakims cudem w 3 trymestrze bedzie lepiej 😂😂😂🤔

Ja widze ze nasze dzieci duze jakies bo moje tez juz od kilku usg jest wieksze o ponad tydzien niz na poczatku z poczatkowych wiekow ciazy wg usg😂 mój mlody ma za to dlugie paluszki😂 mówię ze moze organista haha

A co do butwlwk ja patrzylam lovi albo tommee tippee (czy jak to sie pisze) 😂 nie patrzylam tych wynyslnych firm bo wiem ze te takie są dosyć znane i w razie gdybym potrzebowala pilnie smoka czy butelki nowej wiem ze w rossmannie czy aptece najblizszej je na spokojnie znajdę. :) mają właśnie dobre opinie :) duzo moich znajomych znowu Canpol Babies chwali sobie....nie są drogie ale niby jakościowo....ale ja tak jak pisalam Lovi albo TommeTippee i smoczki raczej Lovi :) też dosyc uniwersalne dobre jakościowo... :) bratowa wymyslila sobie bibsa i problem byl jak smok sie zgubil bo musiala zamawiac i 2dni czekac a mloda prawie sie zaplakala 😂😂😂😂 ale te Bibsy smoki są zmorą strasznie wykrzywiają zgryz i wg..nie polecają ich ogólnie......a uzywaja bo są "modne".... u mnie w malym miescie to musze tak patrzec zeby jak cos dostac to na miejscu bo wiecie jak to w malych miasteczkach nie dostanie sie wszystkiego...😞😞

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Tari Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska współczuję, że już drugi trymestr jest dla Ciebie ciężki. Ja w drugim góry mogłam przenosić. Energii za pięciu. A teraz? Nie wiem co się dzieje. Mam problemy z zasypianiem, a nie mogę spać ile chce jak już zasnę bo muszę wstać na pomiar cukru i na śniadanie. Po jedzeniu zazwyczaj nie jestem wstanie już zasnąć i dospać. Dziś wstałam z bólem głowy i podkrążonymi oczami. Czuje się jak wrak człowieka i bez kija lepiej nie podchodzić 😅

Ja właśnie mam smoczki lovi w domu na wszelki wypadek. Ten Bibs dostałam od siostry bo tyle słyszała dobrych opinii ale potem w internecie jak zaczęłam czytać opinie logopedów to wiem, że go nie użyje. Chociaż ładnie wygląda, taki zgrabny i ciekawy kształt. To kupie butelkę lovi. Tego tommee siostra miała dla któregoś swojego i nie była zadowolona. Ja niby mieszkam na wsi ale mamy tutaj wszystko na miejscu i 5km dalej już największe wojewódzkie miasto więc nie martwię się, że będzie problem z dostaniem czegoś od ręki. Tak mam z ubraniami 56 - mam kilka sztuk na krzyż dosłownie bo coś czuje, że synek urodzi się ok 4kg to może już ich nie nosić 😅 a w razie czego mąż pojedzie do sklepu i dokupi jakby było potrzeba już po porodzie.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co patrzylam butelki z lovi stardust jakos tak. Śliczne są.....znalazlam takie granatowe z gwiazdkami....sa piękne, nawet w zestawie ze smoczkami do kompletu....słodkie są one :) takie inne... hehe

Wlasnie o tych gibbsach tez zle opinie i nawet zdjecia dzieci widzialam.....i sie przerazilam jak wyglądają ich zgryzy kurcze :(
    Znajomej corki zęby schodzą sie jakos do srodka dziwnie...okropnie to wygląda...elasnie bibsa używała i powiedzialam ze nie kupię go nigdy 🤔🤔🤔🤔😞

Kochana ja tak mysle ze u mnie bedzie pół na pół bo wiadomo....nigdy to nie jest pewne jaka dzidzia będzie jak sie urodzi i bedzie niespodzianka a tak pol na pol to spoko chyba :)
    Powiem ci sasiadki córka na usg przed samym cc wyszlo no mała niunia gora 3kg nie więcej....oni małą wyciagneli na wagę lekarz mówi "4100"...kolezanka sie przerazila😂 miało byc malenstwo...gora 3kg a wyszła kulka ponad 4kg🤔🤔😂 nabrała samych malenkich rzeczy to pamietam pilnowalam jej syna wtedy i dowozilam jej wieksze bodziaki i spioszki i pampersy bo tamto wszystko małe a corka jej tez b.dluga byla chyba 60cm aż więc maly kolos 😂 a ta w szpitalu same spipszki 48,52😱😱😱
    Czasem niespodzianki wychodzą a teraz ta Hanka to taaaaki szczypiorek ze Ci mówię :) mała szczupla ale długa dziewuszka :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie czasem zastanawia jakim cudem przy szacowaniu wagi dziecka na końcu tuż przed porodem są aż tak wielkie różnice. Rozumiem jak się na sprzęcie pomylą o te 500gram ale cały kilogram? 😅

Ja dziś przespałam w końcu całą noc całkiem spokojnie więc jestem w dobrym nastroju. Dziś ruszamy po fotelik, ostatnia duża rzecz która nam brakuje więc uff. Szkoda, ze pogoda taka paskudna bo spacer by jakiś wszedł a tak to zapowiada się deszczowo. Dobrej soboty dziewczyny 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propo wielkości jeszcze byłam na szkole rodzenia i akurat poruszony był ten temat wielkości dziecka i położna mówiła żeby nie słuchać jak lekarze mówią, że za duże do porodu naturalnego jest dziecko bo często tak mówią i często ma przypadki, że lekarz tak mówi a te pomiary są obarczone błędem, zależą od sprzętu, tego jak dziecko akurat się ułoży w brzuchu i często kobiety rodzą naturalnie a dzidziuś jest mniejszy niż lekarz stwierdzał a czasami na prawdę wystarczy,ze będzie nie wiele mniejszy lub się ułoży tak żeby wyjść. Jak w czasie porodu wyjdzie, że nie da rady to zawsze można wtedy zrobić cesarkę i wtedy robią ale żeby spróbować i dać sobie szanse a nie umawiać się z góry na cesarkę tylko dlatego, że lekarz powiedział, że może być za duże dziecko. Oczywiście jeżeli wielkość to jedyny powód do rezygnacji z porodu SN.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, bardzo dobra rada i informacja dla kobiet, które bardzo chcą naturalnie urodzić.

Dziewczyny, Was też dopada bezsenność ciążowa? W nocy z sobotę na nd obudziłam się do WC przed 5 i kompletnie wyspana do 6 nie mogłam zasnąć. To jakiś dramat. Potem czytałam, że tak często się zdarza zwłaszcza w trzecim trymestrze.. Wczoraj mieliśmy aktywny dzień bo w gościach prawie cały czas i wieczorem ledwo dotrwałam do 22.30. Na szczęście dziś przespałam całą noc ale aż boję się chodzić spać czy nie będę mieć problemów ze snem..

W sobotę kupiliśmy fotelik do auta z bazą rozwojową która ma starczyć do ok 4 roku życia dziecka. Jesteśmy mega zadowoleni z zakupu aczkolwiek cena nas powaliła - koszt prawie taki sam jak nasz wózek 😅
    Złożyliśmy też łóżeczko i bardzo polecam z sklepu jula. Mąż wyzywał, że instrukcja zrobiona kiepsko ale prezentuje się cudownie ☺

Aleksander chyba musi być już duży bo czuje kompletnie inaczej ruchy. To już nie kopniaki tylko takie rozpychanie się, wiercenie. Wczoraj aż mnie z dwa razy lekko zabolało jak wywalił w żołądek 😅

Któraś z Was w tym tygodniu wizytuje? 😄

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizytę ale to po USG 3 trym bardziej konsultacja wyników badań mam nadzieję i może szyjkę sprawdzi czy dalej zamknięta..
    Już umówiłam wizyty na marzec i kwiecień bo akurat dziś się pojawiły terminy 😍 jedna umówiłam 3 dni po TP więc idealnie jeżeli dalej będzie tam siedziała 😅

O dobrze wiedzieć Tari, to mój też się naklnie 😂 ale składać będzie pewnie końcem marca, ale jak będziemy u moich rodziców to tam mam używkę, upolowałam za 50 zł ładna ale widziałam jak koleś rozkłada to szybka piłka 😅

Współczuję bezsenności, narazie nad ranem co najwyżej mam problemy tylko albo sporadycznie. W trakcie dojrzewania bardzo mnie męczyła, potrafiłam prawie wcale nie spać po kilka tygodni... Spałam po 2h może. Potem wróciła na studiach ale na krótko na szczęście.

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się sama umawiasz? Poszalałaś z tym terminem po 😅 Mi na każdej wizycie lekarz podaje kolejną wizytę sam i w sumie zastanawiam się kiedy jest jakby konieczność częstszej kontroli. Na razie mam co 4 tyg wizyty, a czytałam że niektóre kobiety już po 30tyg mają częściej. I jak to jest z tym ktg. Czy wykonuje się dopiero od 36-38 tyg? Czytałam, że niektóre kobiety mają pierwsze i ostatnie ktg gdy są przyjmowane do porodu 😅

Mój się denerwował bo wzięliśmy łóżeczko z szufladą i było totalnie bez sensu pokazane jak zamontować szyny. Ale finalnie bardzo nam się podoba. Wrzucę Wam fotki jak skończymy pokój (nadal brak tapety i lampy). 😄

Najgorsze, że ta moja bezsenność nie bierze się z nieporadności fizycznej. Brzuch nie przeszkadza mi jakoś bardzo, do WC w nocy chodzę średnio raz, zgaga jak jest to lekka i szybko znika. Dziś po tak dobrze przespanej nocy wstałam z mega dawką energii jakbym się cofnęła do 2 trymestru 😄

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sama się umawiam w rejestracji, ewentualnie na wizycie mówi mi żebym wcześniej/później. Niby teraz mam co 3 tygodnie być, ale na następna kazała mi przyjść za miesiąc bo wszystko jest dobrze.
    U niej nie ma dużo terminów i się szybko rozchodzą.

Położna mi mówiła chyba, że w 36 albo 38 nie pamiętam tygodniu się umówimy na ktg a potem co 2 tygodnie, a jak minie termin (pewnie od 42 tygodnia) to co tydzień.

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane w nowym cudownym tygodniu :)
    Izi czytałam i powiem Ci. Cenna, cudowna rada dla wszystkich kobiet. Tez sie z tym zgodzę wiele o tym mi mówiło kobiet że zbyt pochopnie podejmuje sie decyzje....a nie potrzebnie. Mozna sprobowac SN, nie meczac matki...jesli sie nie uda wtedy CC. Tu masz racje że nie zawsze musi zgadzac sie to co mowi lekarz, bo czasem wlasnie jest zupelnie inaczej :)

Tari z ta bezsennoscia ja mam podobnie tyle że ja mam tak zawsze.....ciezko z wieczora mi usnąc ogolnie....mam dni ze usypiam w moment ale rzadkością to jest. Czesciej ciezko mi usnąć, a jak w nocy sie przebudzę ok 2.00 godz w nocy...to jest nawet tak ze nie moge usnac do 3 czy 4 nawet do 5....tragedia.

A my z córką dzis dzien lenia zrobilysmy sobie totalnie. Maz wyjechal o 7 w trasę a my z młodą spalismy do 10😹😹😱
    Do poludnia w piżamie.
    A pozniei totalny leń heheh
    Nie wiem kiedy ostatnio tak mialysmy. Ale ferie wiec trzeba korzystac bo pogoda nie rozpieszcza bo ciągle pada :( planuje ją zabrac do kina w tygodniu, do bawialni też...tylko poki co psychicznie sie nastawiam bo z tą boląca wątroba wiem ze bedzie meczarnia bo w domu jak cos robie to na raty 😂😂 bo w wiekszosci leżę. Ale muszę gdzies wyskoczyc bo dziczeję juz.....🤔

A w czwartek mamy wizyte wiec zobacze co u tego szkraba malego w brzuszku slychac :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się całkowicie z próbą porodu naturalnego bez względu na szacunkową wagę, ale prawda jest taka że jak dziecko już wejdzie w kanał to cesarki się nie zrobi, a przy dużej wadze i pierwszym porodzie może narobić niezłych szkód. Myślę, że jak nie ma w rodzinie przypadków dużych dzieci po obydwu stronach to zupełnie nie ma co się martwić :)

Ja właśnie od tygodnia mam bezsenne noce 😅 przy każdym przekreceniu się budzę i nie chce mi się spać, a rano budzę się niewyspana i wkurzona 💔 wprawka przed dzieckiem chyba 😁

p19u0dw4ia5sge5w.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ