Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak sobie radzić z tą bezsennością. Czy po prostu zaakceptować, że tak jest.. czy starać się za dnia bardziej męczyć i nie robić drzemek. Dzisiaj od 16 jestem cały czas zmęczona bo sobie odmówiłam drzemki by móc spokojnie wieczorem zasnąć i się nie budzić w nocy. Ale to takie męczenie się teraz za dnia 😅 i nie, że sobie pójdę spać wcześniej o 21 bo muszę po 22 zjeść posiłek przed snem by cukier rano był ok. Trochę jestem niestety niewolnikiem diety cukrzycowej ale póki cukry są ok to staram się nie narzekać.

Miska, korzystaj z tych późnych godzin wstawania z córką bo jak się urodzi drugie bobo to się skończy.. 😂 koniecznie daj znać w czwartek po wizycie.

Ja zaczęłam drugi tydzień w domu i chyba poważnie pomyśle by sobie kupić jakiś zestaw do szydełkowania. Czymś trzeba by się tu zająć ☺

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Tari Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie. Czy znacie ten produkt: Kinderkraft Unimo Leżaczek Bujaczek 5w1 albo zamierzacie kupić? Czytam o nim dużo dobrych opinii, na wątku wrześniowym widziałam że dużo dziewczyn kupuje. Akurat w mojej miejscowości ktoś sprzedaje używkę za 90 zł, a nowe to ok 300 zł. Do salonu, ogrodu, do wzięcia do rodziny wydaje się spoko sprawa tylko czy to na pewno nie jest gadżet z serii wielkie bum teraz na nie a jednak lipa? ;)

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Dziewczyny takie pytanie. Czy znacie ten produkt: Kinderkraft Unimo Leżaczek Bujaczek 5w1 albo zamierzacie kupić? Czytam o nim dużo dobrych opinii, na wątku wrześniowym widziałam że dużo dziewczyn kupuje. Akurat w mojej miejscowości ktoś sprzedaje używkę za 90 zł, a nowe to ok 300 zł. Do salonu, ogrodu, do wzięcia do rodziny wydaje się spoko sprawa tylko czy to na pewno nie jest gadżet z serii wielkie bum teraz na nie a jednak lipa? ;)
    Oj. Tutaj nie pomogę, nie mam pojęcia....widzialam na insta duzo razy na zdjeciach mają to często dla dzieci....ogolnie wygląda fajnie bo 5w1 dużo opcji......a jednak 90zl to nie jest jakis ogromny wydatek.....mozesz kurcze sprobowac zobaczyć :) może posłużyc dzidziusiowi naprawdę długo :) może dziewczyny będą bardziej w temacie. ❤

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi ostatnio podsyłała tego kinderkrafta bo też znalazła używkę ale już mam lezaczek i stwierdziłam, że mam za mało miejsca już na kolejne rzeczy 😅
    A wygląda rzeczywiście fajnie ale nie słyszałam od nikogo opinii ani jak się sprawdza.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Tari do jakiego wieku się sprawdza? Bo teraz myślę czy nie wziąć na wieś do rodziców sobie na dół chociaż tam może spać w lecie na tarasie w gondoli.. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 19:45

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Wiesz Tari do jakiego wieku się sprawdza? Bo teraz myślę czy nie wziąć na wieś do rodziców sobie na dół chociaż tam może spać w lecie na tarasie w gondoli.. 😅
    Widzialam ze jest do 18kg,zerknelam teraz, wiec myślę ze na sporo wystarczy widzialam ze kurcze pozniej mozna z niego zrobic fajny chociażby fotelik taki głęboki ze jak juz dzidzius woekszy, sam chodzi to nawet nakarmic mozna go w tym czy posiedzi fajnie w tym....nie no.powiem ci teraz spojrzalam w necie to fajne fajne :) ja myslalam o tym 5w1 ale tego chicco babyhug...ale chyba jednak zrezygnuję bo nawet miejsca u mnie malo😕

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja w domu też mam już bujaczek taki fajny więc mi zależałoby bardziej na funkcji łóżeczka/kołyski. Ale wymiary tego łóżeczka nie są za duże. Tylko 75cm długości to mniej niż gondola do wózka 😅 więc z funkcji na której mi zależy mój Olek korzystałby krótko. Wracam jednak do pomysłu, że w salonie będzie spał na kanapie w kokonie, a na taras będziemy wózkiem wyjeżdżać. Chociaż jeśli nie ma się w domu żadnego z gadżetów typu bujak to myślę, że to jest mega ciekawą opcją ☺

Pan dziś założył tapetę i lampę, niedawno wyszedł. Jutro za dnia zrobię zdjęcia przy świetle dziennym ale jesteśmy z mężem zadowoleni. Na początku i tak nie będziemy korzystać z tego pokoju bo łóżeczko będzie w sypialni ale już z głowy urządzanie 😃 i jutro wózek przyjdzie. Także serio.. Zostały mi z listy do kupienia: butelka do karmienia na wszelki wypadek, maść na sutki (okazuje się, że maść którą już kupiłam nie jest zbyt dobra) biustonosze do karmienia (dwa w domu mam ale obawiam się, że mogą być za małe). Ubranek na start myślę, że jest sporo i mam jeszcze trochę dostać używanych to nie będę już szaleć. Szok, że zostało już tylko czekać na synka.. 🤗

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje się fajną opcją szczególnie jak się weźmie używkę! Wygodny i na dlugo starczy. Ja stawiam na kosz mojzesza na stelażu, który można wszędzie przestawić i sam kosz położyć na kanapie czy gdzie tam chcemy. Potem jak dzidzia będzie siadać to samodzielnie na kocyku lub na dedykowanym krzesełku żeby było na tym samym poziomie co my :) no i zbierać będę na leżaczek babybjorna, ale to na spokojnie 😅

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby człowiek ogólnie miał kupować wszystkie gadżety dla dziecka, które wydają się fajne to musiałabym mieć drugie mieszkanie by gdzieś to przechować 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Tari Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, jak tam wizyta? ☺

Dziewczyny, jak się czujecie? Ja dziś trochę pofolgowałam ze sprzątaniem i brzuszek stwardniał niestety ale odpoczynek daje radę. Bobas od dwóch dni jakoś tak niżej leży i czuje już bardziej przeciąganie, a nie takie charakterystyczne kopy. Pewnie sporo urósł 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochaniutkie ja po wizycie od rana na pelnych obrotach :) miasto, lelarz, dom sprzatanie, zakecia w świetlicy z córką...dopiero do.domu wrocilam pol godz temu jakos. A ktos mial jeszcze dzis wizytowac? Wydaje mi sie chyba :)

Na wizycie wszystko dobrze. Mlody rosnie, ponad 350gram juz ma, i od glowy do posladkow 15cm z nozkami będzie ok 20juz wiec juz kawalek byczka do kochania. 😍❤
    Ale nie pokazal za duzo i nie dalo sie potwierdzic czy sa te jajka😁😂 lezal posladkowo i do tego tyłem jakoś....szyjka jest elegancka. Długa nic sie nie skrocila od wizyty ostatniej. Łożysko przodujace...(nawet nie zapytalam co to oznacza😂) .
    No, a cytologia do powtorki bo wynik zaden...wymaz niezadawalający do odczyyu więc dziś lekarz pobral znów i wysłał do jakiejś tam kliniki lepszej w Szczecinie już. Wizyta 10marca wiec kolejne wyczekiwania :)
    No a we wtorek polowkowe, dzis lekarz nie robil ich bo jade do kliniki w której mialam te prenatalne w 13tc mowi ze tam lepszy sprzet wiec już nie będzie robil u siebie ale mam dac znac co tam wyszło :) wiec teraz aby to wtorku 😍😍

Tari u mnie ten brzuch na szczescie po sprzataniu czy wysilku nigdy tak nie twardnieje..jedynie po seksie 😂 ale to sie tak napina i mlody czuje jak lezy na calej prawej stronie wtedy to mam taką wtedy wielką gule po prawej stronie.....moj boi sie juz wg mnie dotykac ostatnio a wolalabym aby regularnie to robic bo slyszalam ze to ponoc dobrze wplywa na porod 😂😂 cos w tym moze jest bo z corka do konca kilka razy w tyg byl seks a porod trwał chwile😂😂😂 wiec teraz ubolewam ze staty ode mnie ucieka hahaha ale lekarz mowil dzis ze nie ma przeciwwskazan bo na kazdej wizycie pytam mowie ze pomysli sobie ze jakas chora jestem😂😂😂😂😂😱

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz łożysko na przedniej ścianie macicy, tak jak ja. Dlatego też dość późno czułam ruchy i nie od razu tak intensywnie jak inne dziewczyny. Oczywiście nie mam porównania bo to moja pierwsza ciąża 😅 ale lekarz uprzedzał, że ruchy z początku mogą być ledwo wyczuwalne.

Po połówkowych już będzie z górki chociaż ja np. dużo bardziej stresowałam się pierwszymi prenatalnymi. Na pewno będzie wszystko super. Spory już jest ten Twój synek ☺

Z mężem byliśmy dziś na krótkim wieczornym spacerze i już czuje, że muszę swój zwykły płaszcz zimowy odwiesić do szafy bo mocno opięty był. Rano gdy brzuch nie jest po całym dniu sytuacja wygląda nieco lepiej 😅

Izi lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari ja ci powiem z corka szybko ruchy czulam bo corka z 23czerwca teraz termin na 28z kolejnych usg juz na 22czerwiec wg rozmiarów usg i ona patrzac na te usg opisy byla mniejsza nawet :) ale ruchy szybko mialam pamietam moze wlasnie dlatego teraz pozno czulam bo poczulam jakies wyczuwalne w 18tc, i nie sa jakies mocneogolnie jestem na czerwcowych mamuskach i widze one juz dodaja gilmy ze widac te kopniaki normalnie i moze dlatego właśnie te ruchy późne :)
    Ale wazne ze z malenkim jest dobrze. ❤ polowkowe to taka rytuna, nie stresuję sie nimi bardzo wlasnie tak jak tyli pierwszymi prenatalnymi :) uf🤘🤘
    Ja pamietam z corka zima w kurtke sie juz nie dopinalam...brzuch mialam duuuuuzy, ale startowalam jednak z wagi 55kg niecalych a teraz z 62 wiec i taka fest babka, duzo ludzi wg nie wie nawet nie podejrzewa bo mało co widac 😂😂
    Mimo tego ze syn byczek, po tatusiu zapewne, bo corka jest wyrosnieta bardzo w stosunku do rowiesnikow 😂

Juz zaraz bedzie cieplej na szczescie wiec nie bedziesz musiala sie tak martwic zaraz lzejsze ubrania juz beda i wg ❤❤

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, super wieści a chłopak rośnie jak na drożdżach 🥰 dobre podejście z połówkowymi, że się nie stresujesz niepotrzebnie. Może we wtorek pokaże się z każdej strony? Trzymam za to kciuki 😊

Tari,mam dokładnie te same odczucia co do kopniaków. Coraz więcej jest takiego mocnego rozpychania się, dokładnie czuje gdzie wyciąga nóżki 🥰 dziś było tego tyle, że musiałam się położyć, bo dodatkowo znów czuje ten ciężar i powiększanie brzucha. Twardnieć też mi twardnieje, ale chyba bardziej przez małą a skoro szyjka sie nie skraca to staram się tylko wiecej odpoczywac. Pojawił się też delikatny dyskomfort w plecach, a mnie nigdy w życiu plecy nie bolały więc już czuć coraz bardziej 3 trymestr :D

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, ból pleców towarzyszy mi od jakiegoś czasu też. I nie rozumiem czemu bo ciężar brzucha mi jakoś nie doskwiera 😅 mam super rytm teraz jeśli chodzi o sen i jak się kładę chwilę po 22 jestem tak zmęczona, że zasypiam w sekundę. Jeden raz do WC wstaje, i o 7 budzik na mierzenie cukru. Nie budzę się jeszcze by przełożyć brzuch na drugą stronę 😅 śpię twardo ale nie pozwalam sobie na drzemki za dnia.

Jestem już w trakcie prania i prasowania rzeczy dla bobo. Wczoraj pechowo bo wyprałam kokon po synku siostry, taki fajny duży i zamek przestał trzymać. Zawiozłam do krawcowej i mam nadzieję, że uda się uratować bo żal kupować mi nowy jak wiem że ten się super sprawdzał.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Tari Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozwolę sobie pochwalić się pokojem Aleksandra 🥰

273234244-373251888074445-7792458995945365062-n.jpg

273216109-331216758934650-8227661296899869102-n.jpg

Na razie łóżeczko tutaj, w kwietniu przeniesiemy je do sypialni (i zobaczymy w praniu jak długo będzie z nami spał). Komody nie ma bo mamy w pokoju ogromną szafę w zabudowie czego nie widać. My jesteśmy zadowoleni z efektu i serio nie miałam pojęcia, że szykowanie się na dziecko to tyle pozytywnych emocji 🥰

Malina1985, 910608 lubią tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari efekt genialny ja sie zakochalam po prostu!!!!
    Jest cudownie. A wozek genialny. Jwst cudowny! Zazdroszcze pokoikow dla maluchow bo u mnie bedzie w sypialni kąt malucha bo póki co mloda ma swoj pokoj my sypialnie no i salon.....kiedy jak mlody podrosnie podekrzewam ze salon przeniesiemy na dol do kuchni, zrobimy aneks bo kuchnia ogromna, jakies 30m2 a na gorze z salonu zrobimy mlodemu pokoik. Ale poki co bedzie rzadzil w sypialni, ew póki mały u córki, mowi ze chce lozko.pietrowe zz bratem jak urosnie 😂 chociaz to juz pannica bedzie to chyba nie przejdzie 😂 dziś kupilam komode ogromną....4 szuflady na cala dlugosc komody i na samej gorze dwie male, wysoka bo 130cm wysoka prawie i szeroka na 100, bo taką chcialam....Wiec poki co komoda juz jest, wszyscy 4 z bielizną sie zmiescimy 😂 hehe

A co do.plecow....mnie krzyz od miesiaca łupie, z córką mialam to samo no i bolie krzyzowe przy porodzie.....spodziewam sie ich znow😂🤔
    Do tego ta watroba i zgaga, ja zazdroszcze wam że wy to dopiero zaczynacie te bóle miec a u mnie juz od miesiaca sie ciagna 😠😠 ale trzeba przeżyć.

Ale jeszcze raz..pokoik genialny naprawde zakochalam sie. 😍😍😍😍😍😍😍

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo mialam wam napisac. Jak macie kika w ponlizu to dziś znalazlam świetne leginsy z taką grubą gumą, takie jakby ciążowe...genialne są😱😱
    Jedne bawelniane byly wzielam 3 pary, para za 25zl
    I takie tez jakby ze stretchu całe gladkie takie za 35zl chyba para, tez wzielam 2 pary. Genialne są i w dobrych cenach :) jak lubicie legi i macie kika u siebie polecam zajrzeć :) 😘😘😘😘

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Miska za taki pozytywny odzew ☺ ja podejrzewam, że Aleksander będzie jedynakiem bo właśnie nie mam już więcej pokoi wolnych 😅 wiadomo, że przez pierwsze kilka miesięcy nie będzie nawet korzystał z tego pokoju dopóki nie zacznie siadać i mieć więcej już zabawek.. Ale fajnie mieć już remont z głowy. Wózek przez cień wyszedł strasznie ciemny - jest w ciemno zielonym kolorze a nie czerni jak coś 😃

Myślę, że Twojej córce się odwidzi spanie z bratem w jednym pokoju 😅 ale widać, że bardzo pozytywnie nastawiona jest do posiadania rodzeństwa. To na pewno duży plus sytuacji, że już tyle rozumie.
    Gratuluję komody 😄 każdy zakup nowy do domu na bank cieszy. Ja jestem z tych co się z najdrobniejszej rzeczy raduje. Z mężem na swoim własnym mieszkaniu jesteśmy niecałe 3 lata.. I jak pomyśle jak powolutku uzupełnialiśmy nasze gniazdko. Kupienie byle lampki na stolik nocny było wielkim wydarzeniem 😅

Mam wrażenie, że chociaż cierpimy fizycznie przez dolegliwości ciążowe to i tak byśmy ich nie oddały bo przecież w nagrodę będzie upragnione dzieciątko 🥰

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Tari, nawet nie wiesz jak mnie uradowały te zdjęcia pokoiku 🥰 przepiękny i to wszystko staje się takie realne!!

My z pokoikiem ruszymy w marcu, ale dostawka i komoda będą raczej stały u nas w sypialni :) w pokoiku zrobimy na razie boazerie, tapetę i wstawimy łóżeczko drewniane czyli w sumie etap taki jak u Ciebie :* niby ten pokoik na razie zbędny, ale w mojej głowie to takie przywitanie jak ma się puste miejsce i w końcu można je zapełnić 🥰

p19u0dw4ia5sge5w.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ