W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie zaczęłam czytać, że to może była wina obrotu dziecka i stąd taki dziwny stan odczuwania. Odkąd się obudziłam ruchy bardzo nisko czuje ale czuje je tak konkretnie za to (nie żadne muśnięcia). I właśnie to nie pachwiny mnie bolą tylko samo krocze, promieniuje ból jakby na wzgórek łonowy. Po nocy boli nieco mniej ale to tak zawsze jest.. Dzisiaj chyba postaram się dużo leżeć - planuje tylko wyprać ostatnie dwie tury rzeczy dla bobo. Mąż możliwe, że będzie miał wolne dwa dni bo pojechał oddać krew (ma grupę 0- więc stara się co kilka miesięcy oddawać a teraz za to dają dwa dni wolnego) to się mną zaopiekuje ☺ ale zauważyłam, że kształt brzucha mi się zmienił. Wcześniej miałam takie mega twarde na wysokości żołądka. Teraz wygląda inaczej więc może rzeczywiście synek się obrócił.
W razie czego będę dzwonić do lekarza ale odpukać, czuje się lepiej niż wczoraj wieczorem.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Ja to znowu powiem Wam ze jak sie narobie nabieham cos i wg to ten mój brzuch sie taki miękki znow robi😂😂😂 aleeee to dobrze nizzebym zaraz panikowala ze pręży sie jakoś.....
Tari mozliwe ze malenki sie juz odwrócił, jednak już tuż tuż, pewnie juz nóżki u góry to i zaraz moze opaść nieco do dołu.
Dobrze ze mąż sie zaopiekuje Toba, troche odsapniesz. 😘😘😘 i bedziecie mieli dla siebie ostatnie chwile takie sam na sam na dłużej.
Chociaż te z malenstwem będą bezcenne. ❤❤
Ja czekam właśnie...zaraz na usg. Te polowkowe dzis. Wieczorki albo jutro dam wam znac co tam u tego mojego chłopaka. o ile siusiak nie "odpadł" 😂😂😱PoprostuM, Tari, Izi lubią tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Ja dziewczyny się cały dzień niewyraźnie czułam. Ruchy dla mnie były dość bolesne i bardzo dziwne, jakbym czuła dziecko w pochwie. Zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać o 19. Miałam swoje pierwsze ktg (bez skurczy). Szyjka zamknięta, długa na szczęście. Minus, że muszę jutro zawieźć wymaz z pochwy do laboratorium bo wskazywało badanie na pasku, że może być infekcja.
Jeśli chodzi o samego Olka: cwaniak obrócił się.. Głowa do góry 😅 te dziwne ruchy nieprzyjemne to jego nóżki tuż na samym dole, które dają w kość dość mocno. Waży już 1638gram i prócz tego nie komfortowego położenia to wszystko jest dobrze. Od marca będę mieć co tydzień ktg, takie wskazanie przez cukrzycę ciążową. Kolejna wizyta 8 marca, tylko 3 tyg różnicy bo wiedziałam że nie dam rady czekać 4 tyg po tej dzisiejszej nagłej wizycie. Wystraszyłam się dzisiaj ale lekarz niesamowicie mnie podniósł na duchu.
A.. I rozmawialiśmy o terminie cesarki. Wstępnie 22 kwiecień, dzień pojawienia się Aleksandra na świecie. Jeśli oczywiście nie będzie próbował wcześniej się wydostać. Jestem w takim szoku, że już znam termin. Dojść do siebie nie mogę trochę.
Miska, daj znać koniecznie jak u Ciebie ☺Izi lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari.....przez chwilę jak zaczęłam czytac bylam przerazona i. Balam sie dalej czytać......ale uf. Kamien z serca. Skoro ktg wporzadku. A szyjka jest zamknięta to ulga. To najwazniejsze.
Ale jaja....tu piszemy ze mlody chyba sie odwrocil główką do dolu a tu taka niespodzianka..😂😂😂
Ale dobrze ze to sprawdzilas. Bedziesz spokojna. ❤ moze faktycznie takie charce tam odstawia ze czujesz az gdzies w okolicach pochwy😱😱
Dobrze że bez skurczy. Niech ieszcze posiedzi w brzuszku. 😍😍😍
I kawal byczka masz co nosic pod serduchem 😍
Super jak co tydzien ktg ja sama z coeka mialam co tydzien i byłam spokojna widzisz. Wszystko sie pouklada kochana. AA do 22 kwietnia to Ci zleci nawet sie nie obejrzysz. 😘😘
Już możemy odliczac !
Cudowne wiesci.😉😉23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Hahaha , czyli Tari dobrze wyśledziłyśmy, że się obrócił 😅 nie zazdroszczę tych kopniaków w krocze, bo samo czytanie o tym mnie boli! Dobrze, że lekarz zareagował, przyjął Cie i uspokoił ❤ konkretna data porodu jest już mobilizująca:D
Ja właśnie siedzę i ledwo oddycham. Czuje, że moje płuca nie wyrabiają wieczorami jak brzuch się robi większy niż w ciągu dnia. Też już tak macie?Tari lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
A mój młody pokazal jajka, ewidentnie syn. Nie da sie pomylic juz. Więc można od marca powoli cos kupowac
430gram waży zdrowy silny chlopak. To najwazniejsze. Łożysko unosi sie w górę....jestem w szoku bo w czwartek bylo inaczej ale lekarz mowi ze czasem to dzien, dwa .....i duzo sie moze wydarzyć. Wód jest dużo, wystarczająco aby miał gdzie fikac. Serduszko nerki zoladek itp itd wszysyko w normie. 😍😍😍😍
Więc juz uspokoilam sie na maksa. Dopiero odetchnęłam z taką ulgą.....co za szczescie. 😍😍Tari, PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska wspaniałe wieści! I rzeczywiście chyba będzie dużym chłopcem ☺ super, że wszystko dobrze. I przepraszam jeśli Cię nastraszyłam 😇 to z mężem macie co świętować bo to już z górki pójdzie. Yay!
Powiem Wam, że leżę i Olek kopie od 10 min. Raz aż się zwinęłam z łzą w oku.. Bo tak mnie skopał jakbym miała jelita zaraz urodzić. Straszne uczucie. Lekarz jeszcze z tekstem, że mam się nie przejmować że leży odwrotnie niż powinien skoro i tak czeka mnie cesarka. Tylko hallo, ja tu cierpię 🤣
PoprostuM - miałam tak wczoraj! Wieczorem brzuch chyba dwa razy większy i nie mogłam położyć się na plecach bo brakowało mi tchu. Leżę na boku teraz prawie zawsze. Tylko z rana jestem wstanie poleżeć sobie w spokoju.. Trzeci trymestr to nie bułka z masłem niestety 🤔PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
PoprostuM cos o tym wiem ja czasem jak leze na boku czy szybciej ide czuje ze brak mi juz tlenu😂😂😂 czasem wchodzac po schodach jak robie zbyy plytkie oddechy jak juz wejde do salonu czuje ze kreci sie w glowie z braku tego tlenu az.....😂😂 a gdzie jezzcze do czerwca 😱 zadusze sie. 😂😂
Tari lekarz w sumie to ma racje bo jednak to i tak wszysgko jedno w tej sytuacji ale mimo wszysyko jakby lezal glowka w dol....moze lzej by bylo....ale za to były by kopniaki w zebra....najgorszy bol🤔 pamiwtam ze tydzien po porodzie mialam je obolałe bo Majka tak w nie sadzila.....az plakalam😂🤔
Mój mlody ostatnio dwa dni chyba spał bo nie bylo ani ruchu...ogolnie czuje jak pokopie lekko cos tam i poznzniej kilka godz spokoju...kilka kopniakow i spokoj. Moze bedzie spokojne dziecko haha23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
u mnie księżniczka się obróciła dokładnie w środę tydzień temu pamietam bo wpadli do mnie moi rodzice😂 Młoda się tak kręciła aż mnie zemdliło niemiłosiernie w pewnym momencie i w czwartek rano jak się przeciągałam to napieła się skóra na brzuchu i było widać gdzie jest
Wcześniej była poprzecznie (główka po lewej stronie, nóżki po prawej). Tak zawsze na zdjęciach usg była ułożona i jak się przeciągała to wbijała stópkę pod żebrami po prawej stronie. A teraz jest pionowo - raczej główką w dół (tak detektor tętna wyłapuje serduszko ). No i czuje kopniaki tuż pod mostkiem no i czuję, że po bokach brzuch mam "pusty" 🤔. Chyba przez to ułożenie i nacisk główki trochę zaczeło mnie pobolewać spojenie. USG III trym za tydzień i już nie mogę się doczekać07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Czyli tylko ja mam tak, że moje dziecko z położenia główkowego przeszło sobie na odwrotne bo mu się znudziło 😂 dziś w ogóle czuje jakoś inaczej te ruchy ale był bardzo aktywny dzień od rana do teraz. Mieliśmy gości, którzy przyjechali z 8 miesięcznym synkiem. Matko jaki rozkoszniak! Pełzał sobie po salonie jak u siebie uśmiechnięty od ucha do ucha ☺ trochę mi to mój stres z wczoraj złagodziło.15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Majetka te poprzeczne lezenie daje sie we znaki napewno😱😱 ale niuncia wie ze tuz tuz czuje ze juz pora sie obrocic
Tari no wiesz. Książę wie, że nie ma potrzeby sie obracac więc ma wszystkich w nosie.....hehe.
Ale jeszcze spokojnie. Dzieci czasem na dzien czy dwa przed porodem sie obracają....jakims cudem...ale to jest ponoc bolesne. Kuzunka miala cc ale mimo to do konca posladkowo.....i odwrocil sie tydzien przed cc...mowi ze ten ból byl gorszy niz bol po tej operacji.....plakala wrecz wyła z bólu opowiadala.....leoiej zeby Twoj maly takiego kawalu Ci nie zrobil23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, jestem w stanie w to uwierzyć. Dziś mam wrażenie, że znowu zmienił pozycję bo nie czuje już nóg tak nisko jak wczoraj. Za to rusza się teraz tak, że mnie to serio boli.. A co dopiero jak będzie miał 3kg 😅 mam cichą nadzieję, że do kolejnej wizyty będzie leżeć jak na grzeczne dziecko przystało.
Zastanawiam się czy spakować już torbę do szpitala. 30 tydzień to dość wcześnie ale w sumie wszystko już mam w domu (muszę dokupić jeszcze biustonosz do karmienia jedynie). Niby znam termin cesarki ale chyba warto być przygotowaną na wszelki wypadek.. A Wy dziewczyny kiedy planujecie spakować torbę?15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Miska, jestem w stanie w to uwierzyć. Dziś mam wrażenie, że znowu zmienił pozycję bo nie czuje już nóg tak nisko jak wczoraj. Za to rusza się teraz tak, że mnie to serio boli.. A co dopiero jak będzie miał 3kg 😅 mam cichą nadzieję, że do kolejnej wizyty będzie leżeć jak na grzeczne dziecko przystało.
Zastanawiam się czy spakować już torbę do szpitala. 30 tydzień to dość wcześnie ale w sumie wszystko już mam w domu (muszę dokupić jeszcze biustonosz do karmienia jedynie). Niby znam termin cesarki ale chyba warto być przygotowaną na wszelki wypadek.. A Wy dziewczyny kiedy planujecie spakować torbę?
Dzis rozmawialam z kuzynka, mowila ze ona wczesnie prala i prasowala bo juz 3 mies przed porodem...ale cieszy sie bo pozniej okazalo sie ze do konca musiala leżeć z nogami do góry, bo przeszla laparoskopie, więc tu byla zadowolona ze miala wszystko zrobione za wczasu bo pozniej kto by to zrobił..... więc widzisz...nigdy nic nie wiadomo, jak juz sie przygotujesz na wszystko to bedziesz spokojniejsza. ❤❤❤ bedziesz martwic sie tylko odliczaniem
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Ja do końca lutego chce mieć już spakowaną torbę. Brakuje mi paru rzeczy więc się jeszcze wstrzymuje, ale wolę mieć spokojną głowę przy końcówce tak naprawdę trzymam się myśli o donoszonej ciąży, ale nigdy nie wiadomo co się po drodze może dziać
miska997, Tari lubią tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wrote:Ja do końca lutego chce mieć już spakowaną torbę. Brakuje mi paru rzeczy więc się jeszcze wstrzymuje, ale wolę mieć spokojną głowę przy końcówce tak naprawdę trzymam się myśli o donoszonej ciąży, ale nigdy nie wiadomo co się po drodze może dziać
Tari a jak siostrzeniec? Jak jego zdrowko, jak sie czuje ? Doszedł juz do siebie ? Myslalam wczoraj o nim 😘Tari lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Na dziś nie mam planów to chyba rzeczywiście spakuje się tak wstępnie chociaż. Na szczęście mój szpital nie wymaga wielu rzeczy. Dla dziecka na miejscu dają wszystko, wystarczy wziąć rzeczy na wyjście i mokre chusteczki. To wiele ułatwia ☺
Miska dziękuję, że pytasz 😘 wygląda jakby po chorobie nie został ślad. Może poza nieco większą waga bo po leczeniu sterydami miał taki apetyt, że jadł za dwóch.. 😅 ale to z natury szczupły chłopak więc nic się nie dzieje. Wrócił do szkoły i sobie radzi. W ciągu miesiąca będzie miał kontrolę w szpitalu gdzie zrobią masę badań by było pewne, że jest ok ☺
Dziewczyny, odkąd Olek zrobił mi tą "niespodziankę" z przewrotką mam dużo większe problemy z poruszaniem się. Wieczorem brzuch tak przeszkadza, że ledwo wstaje z kanapy. Czuje się jak kaleka..15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Czesc Dziewczyny, widze, ze u Was sie dzieje troche
Tari szkoda, ze nie zajrzalam tu wczesniej bo moze bym Cie uspokoila troche. Moj nygus jest caly czas w polozeniu miednicowym i Im wiekszy tym bardziej w podbrzuszu szaleje nozkami i czuje sie to nieco bolesnie. W kroczu az czasami mam takie uczucie jakby szpilki mi wbijali po tym jak sie troche porusza. I zdarza sie, ze chce mi sie co 5 minut siku😅 Ide do lazienki a tam 5 kropelek. I nie mam infekcji. A Twoj dzieciaczek juz wiekszy od mojego to pewnie jeszcze intensywniejsze te odczucia.
A w ogole Wasze malenstwa czesto zmieniaja pozycje? Moj na kazdym usg tak samo,a juz jest po 28 tygodniu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 09:57
-
Malina, mój chyba był tylko dwa dni w tej pozycji a teraz wydaje mi się że znowu się jakoś odwrócił. Od rana czuje kopy pod żołądkiem 😅 a wcześniej zawsze był główką w dół stąd tak spanikowałam jak czułam te dziwne ruchy tak nisko.. Były strasznie mocne. Dokładnie tak samo czułam w kroczu jak opisałaś. Dziwie sie, że odwrócił się dwa razy w ciągu kilku dni skoro właśnie jest już dość duży i miejsca coraz mniej.. Pierwsza ciąża i takie atrakcje mi synek zapewnia.15.04.2022 Aleksander 🥰
-
U mnie od początku stycznia na wszystkich usg leży główką do dołu i raczej się w tym czasie nie obracała 😊 non stop czuje stópki na żołądku 😅
Poza tym oficjalnie od tygodnia wraca mi brak apetytu i mdłości. Dzisiaj chyba 20 min jadłam mały omlecik z jednego jajka + warzywa, bo po każdym kęsie czułam jak mi się żołądek zapełnia pod gardło 😂 byłam bliska płaczu - mam tak uciśnięty żołądek, że aż mi się koszmar 1 trymestru przypominaTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈